Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי כולם,

חושבת לקנות רכב מיני, אוטומטי, יעיל, אמין וטוב (ומתאים לגבוהים.. אחי הגבוה ינהג עליו מדי פעם). תקציב - נגיד עד 85k, אשמח לפחות. הרכב משמש לנסיעות קצרות יחסית ובינעריוניות בד"כ, לכן צריכת דלק היא לא הפרמטר הכי חשוב, אבל כמובן שאשמח לרכב חסכוני.

חושבת על דגמים כמו יונדאי i10, קיה פיקנטו, סקודה סיטיגו, טויוטה אייגו ואולי שברולט ספארק החדשה.

כמה שאלות -

1) יש למישהו המלצה (או המלצת המנעות) על אחד מהדגמים שכתבתי, או על דגם אחר שלא חשבתי עליו?

2) חושבת כרגע על לקנות רכב יד1, אבל מתלבטת אם אולי עדיף יד 2 ואז משהו יקר יותר (ואפילו סופר מיני), למשל הונדה ג'אז, פג'ו 208 וכו'.

אשמח לתגובות ועזרה כי מסתבר שיש יותר מדי אופציות :/

תודה, וחג שמח

סיון

פורסם (נערך)

בנסיעה עירונית מיני עם גיר רובוטי חד מצמדי (אפ ,סיטיגו ,מי ,סלריו ,108 אייגו ו C1 , 500 ) יהיו פחות נעימות במהירויות זחילה, מאידך יהיו יותר חסכוניות מכאלה עם גיר אוטומט רגיל (פיקנטו, I10).

בתקציב נכנסת הספארק החדשה בגרסה הכי מאובזרת שלה LTZ (וכנראה הכי מאובזרת בקטגוריה) והיא עם גיר רציף שיותר חסכוני מאוטומט רגיל בלי הבלבול של הרובוטי במהירויות עירוניות.

מבחינת סופרמיני , ה208 בגרסת אקסס היחסית עירומה מבחינת אבזור והאיביזה 1.0 TSI DSG עם אבזור נורמלי נכנסות בתקציב או ב86 אלף.

השאלה אם צריך את הגודל של הסופרמיני או שמיני מספיק.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

תודה!

השאלה אם צריך את הגודל של הסופרמיני או שמיני מספיק.

מספיק לי מיני (אפילו מעדיפה), אבל שמעתי שהסופר מיני הרבה הרבה יותר חזקות.. מכאן ההתלבטות.

פורסם

היונדאי i10 והקיה פיקנטו מאוד דומות מבחינת ביצועים. הייתי הולך על הפינקטו דווקא בגלל שהיא מגיעה עם 7 שנות אחריות (בהנחה כמובן שתחליטי לרכוש רכב חדש).

פורסם (נערך)

היונדאי והשברולט המנצחות כרגע. הקטע הוא אם את רוצה ללכת בבטוח על האמינות אז לכי על היונדאי. (היונדאי מרווחת מהפיקנטו, והרבה יותר נוחה מהפיקנטו, גם יש יותר מידי פיקנטו בליסינג). כרגע האמינות בשברולט היא לא ידועה אז אם את רוצה לקחת סיכון אז לכי על השברולט. אבל לא לפסול ישר את השברולט ישר כי זה רכב טוב שיותר חזק מהפיקנטו והיונדאי וגם יותר מאובזר.

בשברולט מוניטין האמינות הוא לא מושלם לעומת היונדאי ששם זה באמת אמינות גבוהה.

עריכה אחרונה על ידי kingoftheroad123
פורסם

היונדאי והקיה מרווחת ונוחות באותה המידה, ואם יש הבדלים הם שוליים לחלוטין ונופלים תחת תווית 'טעם וריח'. שתיהן פופלאריות בחברות הליסינג כמו כמעט כל יתר הרכבים שהישראלים נורא אוהבים, אבל מה שבטוח זה ששתיהן בחירה יותר טובה מהשברולט. מה שכן, הפינקטו מגיעה עם 7 שנות אחריות + היא סחירה ברמות הזויות, לכן היא הייתה הבחירה שלי אם הייתי מחפש לקנות מכונית מיני חדשה.

פורסם

הייתי שמח לשמוע למה אתה בטוח שהיונדאי והקיה טובות יותר מהספארק.

לדעתי האיביזה וה-208 מעניקות תמורה מצויינת למחיר, הבחירה בינהן היא עניין של טעם, אני מחזיק באיביזה 1 ליטר כבר 5 חודשים ומרוצה מאוד מהבחירה בה.

פורסם (נערך)
היונדאי והקיה מרווחת ונוחות באותה המידה.

אתה טועה ובגדול! היונדאי והקיה ממש ממש לא מרווחות ונוחות באותה מידה. כנראה שלא נסעת על שתיהן. אם אתה לא מאמין לי, אתה מוזמן לבדוק מבחנים בכל אתרי הרכב. קודם כל תא הנוסעים מרווח יותר ביונדאי וגם המושבים יותר נוחים ונוחות הנסיעה יותר טובה. דבר בולט שהרגשתי כשנסעתי על שתיהן זה בידוד רעשים מוצלח ביונדאי , מה שבקיה היה פחות טוב. כשהלכתי לפני שנה לחפש לאמא שלי אוטו הלכתי לאולם תצוגה יונדאי הילוך שישי בראשון לציון. בדקתי שם וישבתי בתוך היונדאי.- הייתי בהלם שכמה שהאוטו נראה קטן מבחוץ, מבפנים הוא מרווח יחסית (אני 1.75). ומרחק הליכה של דקה משם נמצא אולם תצוגה קיה. נכנסתי לשם ונכנסתי לפיקנטו ובדיוק חצי דקה אחרי ברחתי משם מרוב הנוקשות של המושבים בפיקנטו והתחושה הקלסטרופובית שלא עשתה לי טוב. עוד משהו: תא המטען ביונדאי יותר גדול מהפיקנטו וזה רואים בבירור.

עריכה אחרונה על ידי kingoftheroad123
פורסם
הייתי שמח לשמוע למה אתה בטוח שהיונדאי והקיה טובות יותר מהספארק.

לדעתי האיביזה וה-208 מעניקות תמורה מצויינת למחיר, הבחירה בינהן היא עניין של טעם, אני מחזיק באיביזה 1 ליטר כבר 5 חודשים ומרוצה מאוד מהבחירה בה.

אני לא ממש מסכים איתך , זה יותר עניין של אבזור, ובעיקר האבזור החסר שחסר ברמת גימור הבסיסית של ה208 לעומת האבזור הנורמלי + באיביזה.

פורסם

אני מסכים שחסר בפיג'ו אבזור מהותי אבל בגלל זה היא נמכרת במחיר שקרוב לרכבי המיני.

היא מעניקה נסיעה נוחה ונעימה יותר, מנוע חזק וחסכוני יותר ומרווח פנימי בתמורה לאבזור טוב שקיים ברכבי המיני באותו מחיר.

זה מעניק ללקוח אפשרות להחליט מה חשוב יותר עבורו ועל מה הוא יכול לוותר.

האיביזה באמת מעניקה חבילה טובה יותר מבחינת אבזור אבל בעוכריה עומדים הגיל שלה הבוגר יחסית, השכיחות שלה על הכבישים והמוניטין של ה-DSG.

פורסם

יש פתרון קל יחסית שמחייב אמנם שיטוט של כמה שעות, אבל אוטו חדש לא קונים כל יום, אז אפשר לעשות סיבוב בין הסוכנויות הרלבנטיות להתרשם באופן בלתי אמצעי ולהחליט מה מוצא חן ומה מתאים למידות ולצרכים. צימצום האלטרנטיבות יאפשר גם נסיעת מבחן בשניים שלושה דגמים שיעברו לשלב הבא.

פורסם

הפיקנטו רכב מצויין , אני ממליץ לך בחום ואני בטוח שזה משהו שכבר כתבו כאן הרבה לפני לגביי ה7 שנות אחריות אבל אי אפשר להתעלם מזה זאת אחת המעלות היותר רציניות של הפיקנטו על המתחרות שלה.

פורסם

קטן מרווח ונוח קוראים לרכב אופל קורסה: צריכת דלק ממוצעת 1:12 , מנוע 1.4 אבל לא הרגשתי בו מחסור בכוח להפך מגיע למהירויות יפות גם בעליותסוחב מצויין אוטו מלא+ מזגן, נהגתי עליו 15 יום מהשכרה חוץ מהאיבזור הגרוע והידית איתות הגרועה שפתאום מתכבה לבד עוד לפני שפנינו , היה רכב מצויין

• תוכן חדש...