Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חניתי בשישי בצהריים ברחוב. שבת בבוקר אני יורד ורואה שהכנף מעוכה, החלק הקיצוני של הטמבון רופף בחוץ. בחלק הקדמי של הטמבון נוצרו קרעים מהכיפוף שלו. סימנתי את האזורים (בתמונה רק רואים נפילה של צבע ולא את הקרעים).

אפילו לא ברורה לי כיוון הפגיעה.

אין שאריות של הרכב הפוגע, אין פרטים.

עשיתי סריקות ברחוב. לא ראיתי שום רכב עם פגיעה תואמת וסימנים כחולים.

באסה.

יש לי ביטוח מקיף.

מה עושים?

מתקשרים בבוקר לביטוח?

מה הנוהל?

מאיזה גובה נזק שווה להפעיל את הביטוח?

יש לכם טיפים בשבילי?

2טמבון.jpg

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

תיגש לפחח לקבל הצעת מחיר,אם היא הרבה מעל ההשתתפות עצמית שווה להפעיל,אם למשל ההשתתפות שלך היא 1400 שקל,ותיקון הנזק הוא 900 שקל,עדיף לתקן על חשבוניך כי שנה הבאה הפרמיה תעלה,אם הנזק למשל 2500 שקל כניראה שיהיה עדיף לך להפעיל,רק תבדוק בכמה הפרמיה תעלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פונה למוסך ומקבל הערכת מחיר ראשונית.

אם המחיר פחות מההשתתפות העצמית + אבדן הערכת העדר תביעות (או קצת יותר מזה, לא כדאי לקלקל את הרקורד בשביל כמה מאות או אפילו אלפים בודדים של שקלים, בהתאם ליכולתך הכלכלית) תקן את הרכב. אם המחיר מצריך השתתפות חברת הביטוח ערב את סוכן הביטוח, הוא ינחה אותך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי השתתפות עצמית גבוהה - 2,500 ש"ח

אתם אומרים קודם ללכת לפחח רגיל לקבל הצעה?

אבל יכול להיות שיש פגיעה שהיא מעבר לקוסמטית.

אם אני הולך לשמאי של הביטוח, אני לא מקבל הערכה בחינם ואז מחליט?

פורסם

לא. צריך לשלם לשמאי תמורת עבודתו.

כתבתי שלא כדאי להפעיל ביטוח אפילו אם מדובר בחריגה מסוימת מעבר לסיכום של השתתפות עצמית ואבדן הנחת העדר תביעות כיון שאם תהיה תביעה נוספת עלולים לסרב לבטח אותך בעתיד. באיזה מרווח? זה כבר תלוי ביכולתך לספוג את העלות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סליחה, אבל אני לא מבין את התהליך.

זה מה שהבנתי:

אם אני לוקח שמאי. אני משלם לו, הוא מוציא הערכה.

לפיה אני בכלל מחליט אם שווה לתבוע את הביטוח.

אם כן, אז הביטוח מחזיר לי את עלות השמאי והתיקון בניכוי השתתפות עצמית.

אם לא, אז אני מתקן בעצמי ועלות התיקון ועלות השמאי על חשבוני.

אם אני הולך ישר לפחח: הוא נותן לי הערכה כללית.

לפיה אני מחליט אם שווה לי לפנות לביטוח בכלל.

אם זאת הערכה נמוכה, אז אני מתקן והרווחתי את עלות השמאי.

אם זאת הערכה גבוהה, אז אני ניגש לשמאי ומבצע בדיוק את אותו תהליך למעלה.

הבנתי טוב?

כאשר יש חסרון אחד ברור לדעתי, שאם הערכת הנזק נמוכה אבל נגרם נזק מעבר לקומסטיקה.

את זה פחח לא יבדוק או יעריך לי ואני כמובן לא אקבל פיצוי על זה מהביטוח כי אני לא אדע על זה.

פורסם

אז זה מה שהיה:

התקשרתי לביטוח 9 מיליון בבוקר.

הסברתי לנציג את כל הפרטים ובמשך בערך 15 דקות הוא הסביר לי את התהליך.

צריך לבצע הערכת שמאי. הנציג הקריא לי רשימה של איזה 8 שמאים בהסדר איתם ובחרתי אחד אקראית.בכל מקרה גם אם אני לא ממשיך בתביעה, עלות השמאי במימון שלהם .

הייתי יכול לקחת שמאי מטעמי, הכיסוי שלהם הוא עד 433 שקל.

אחרי זה צריך לבחור מוסך איתם בהסדר. בהתחלה הציע איזה מוסך פחחות ד"ר פח וצבע.

שאלתי אם הם לא עובדים עם המוסך המרכזי של פיאט, פתאום התברר שכן.

קבעתי עם השמאי במוסך המרכזי של פיאט - המוסך הכי יקר שרק יכול להיות.

מבחינתי זה איזון אינטרסים מסוים. כי נראה לי שהמוסך המרכזי לא צריך טובות מ9 מיליון ואין לו שום בעיה לדפוק להם מחירים בשמיים ולהרחיב את הטיפול חופשי על חשבונם. גם מדובר במוסך שעובד באופן שוטף עם ביטוחים.

היכולת שלי להתמקח במוסך פחחות שאני לא מבין כלום ולהתחיל לעשות סקר שוק היא מוגבלת.

השמאי שמן הסתם יש לו נטיה לצמצם בהיקף התיקון נתן הערכה של 6,000 שקל.

הרבה מעבר להשתתפות העצמית. לכן הבנתי שאין פה שאלה לגבי הפעלת הביטוח.

פורסם

שים לב שאתה לא חייב לפנות למוסך הסדר - אלא רשאי לפנות לכל מוסך בו תבחר. אבל פניה למוסך שאינו מוסך הסדר עלולה לעלות לך כסף בשתי דרכים (ובד"כ בשתיהן):

1. השתתפות עצמית מוגדלת.

2. אי קבלת רכב חלופי.

לגבי עלויות התיקון - אל דאגה, השמאי "יסתדר" עם המוסך. הם עובדים יחד הרבה שנים ויש להם שפה משותפת.

לגבי השמאי ע"ח הביטוח - בדוק אם לא יעלה לך בעתיד בפרמיה מוגדלת או אפילו הוספת תביעה ברקורד שלך העלולה להקשות עליך לבטח את הרכב בעתיד.

• תוכן חדש...