Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מבין מה הסכנה בלרכב עם אופנים על המדרכה

איפה אתה גר?

בכל מקרה, כשיש לך כלי שנע ב-15 קמ"ש, בין הולכי רגל שנעים ב-3 קמ"ש, יש בעיה...

היא החריפה עם האופניים החשמליים, שמגיעים ל-20 קמ"ש ויותר, בקלות, וגם מאיצים ללא מאמץ.

הביצועים שלהם מופרזים לרכיבה על המדרכה, כמו הפער בין היכולת של הכלי ליכולת של הרוכב.

תוסיף לזה שהכלים הללו נפוצים בקרב בני נוער, וקיבלת מתכון לאסון.

מה שצריך עכשיו זה קמפיין מאסיבי לשילוב רוכבי אופניים על הכביש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הסכנה היא בכך שהעולם לא מורכב רק מאנשים נורמליים, ואין איזה מסננת שמאפשרת רק להם לרכב על המדרכה.

אגב, גם נורמליים לחלוטין לפעמים מתנגשים בהולכי רגל. בדיוק כמו שנהגים נורמליים לחלוטין עושים תאונות.

העלת לי שאלה, לפני 4 שנים בערך נסעתי באופניים בירידה, מאחורי נהגת, כשלפתע היא בלמה בחוזקה, בלי לאותת ופנתה שמאלה , בגלל שכח הבלימה של האופניים חלש יותר, התנגשתי באחורי האוטו בחוזקה ועפתי על הכביש משהו כמו 2 מטר קדימה, הנהגת ברחה ועוברי אורח באו לעזור לי, למען האמת לא קרה לי כלום חוץ מכמה מכות יבשות וטלפון שבור.

אך במקרה כזה - מי לדעתך אשם בתאונה? אני, כשנהגתי על הכביש כחוק, אך אולי לא שמרתי ממנה מספיק מרחק, או היא, כמובן שהתעלמה ממי שחולק איתה את הדרך?

פורסם (נערך)

אתה אשם, לא שמרת מרחק כנדרש.

ואם היא היית בולמת בגלל מישהו שרץ לכביש, גם היית מאישם אותה?

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם
לא מבין על מה הקצף יצא.

תשתיות, יש או אין, תהיינה או לא - המצב הנוכחי, בו רוכבי אופניים מסכנים הולכי רגל על המדרכה - לא יכול להמשך.

לרוכבי האופניים הברירה, לרדת לכביש או לרדת מהאופניים.

לרכב על המדרכה זו לא פתרון, עד שיהיו (אם יהיו) שבילי אופניים, בנפחי התנועה הקיימים.

התחזית למה שהחוק החדש יעשה - שום כלום.

הרוכבים ימשיכו לרכב על המדרכה, כי לרכב בכבישים הצפופים מידי המלאים בנהגים מטורפים זה בלתי אפשרי

אף אחד לא יירד מהאופניים כי לרבים זו האפשרות היחידה להתנייד ביעילות ובזול,

פה ושם מישהו ייפגע, יפול , ישבור יד או אצבע, לא משהו באמת רציני,

המחוקקים יוציאו מידי פעם חוק חדש כדי להרגיע את הציבור ולהצטייר כאילו עושים משהו

ואף אחד לא באמת יאכוף את החוק ברצינות בהתמדה ולאורך זמן

ופה בפורום ייפתח מידי פעם שירשור חדש של תלונות על הרוכבים על המדרכות.

את מה שבאמת יפתור את הבעייה לא יעשו - שבילי אופניים מנותקים מהמדרכה והכביש, יחד עם אכיפה רצינית. זה עולה כסף ואת הכסף המדינה צריכה בשביל להזרים לכיסי המקורבים שיניע את גלגלי הפוליטיקה

פורסם

+1

אתה היית חייב לשמור מרחק.

עלית על הכביש ככלי תחבורה - תתנהג בהתאם לכלי תחבורה עם כל החוקים

קובי

:-)

פורסם

אלי, אני לא עו"ד. מניח שאתה אמור לשמור מרחק גם עם אופניים.

זה, אגב, גם חלק מעניין המודעות. ברחבי תל אביב אני רואה המון רוכבי אופניים, שמרכיבים ילדים וכו', נוסעים נגד כיוון התנועה, בלי קסדות ומה לא.

מצד שני, זה לא שכנהגים הם יותר טובים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
איפה אתה גר?

בכל מקרה, כשיש לך כלי שנע ב-15 קמ"ש, בין הולכי רגל שנעים ב-3 קמ"ש, יש בעיה...

היא החריפה עם האופניים החשמליים, שמגיעים ל-20 קמ"ש ויותר, בקלות, וגם מאיצים ללא מאמץ.

הביצועים שלהם מופרזים לרכיבה על המדרכה, כמו הפער בין היכולת של הכלי ליכולת של הרוכב.

תוסיף לזה שהכלים הללו נפוצים בקרב בני נוער, וקיבלת מתכון לאסון.

מה שצריך עכשיו זה קמפיין מאסיבי לשילוב רוכבי אופניים על הכביש.

בראשון לציון, ובמקור גם בדימונה.

אתה צודק, אבל גם רכבים זה כלי מסוכן וכל יום לצערנו יש תאונות ולפעמים הרוגים, אז גם את הרכבים נוריד מהכביש? הרי המהירות המותרת בעיר היא 60 ואנשים עפים על 90-100, אני בטוח שכמות התאונות על המדרכה פחותה עם האופניים מאשר רכבים על הכביש. לדעתי יותר מסוכן לראות נערים (וזה קורה המון!) שפשוט נוסעים באמצע כביש במשה דיין לדוגמא או בכבישים אפילו מהירים.

כמובן שהבעיה הראשית כאן היא תשתית גרועה ולא מוכנה לאופניים (אין מה להוסיף על הילדים האידיוטים שדוהרים על זה) אלא אם אתה גר באיזור צפון תל אביב וכדומה איפה שיש מסלול מוכן, אז "הרווחת".

יש גם חוקים ממה שידוע לי שכרגע כדי לרכב על אופן חשמלי הגיל הוא מינימום 18 אם אני לא טועה לא?

כמובן שזה בטח... לא מיושם אלא רק על הנייר.

יבגניפ - גם אתה צודק אבל מה שכתבת דיי דומה למה שאני חושב ומה שכתבתי גם בהודעה הזו.

בסופו של יום לא ניתן לאסור רכיבה על אופניים כמו שלא ניתן לאסור נהיגה על רכבים.

סה"כ מוציאים חוקים כאלה ואחרים שאותם לא מיישמים והתועלת בהם לא כל כך גדולה לדעתי.

Opel Adam S 2017

פורסם

לא יודע, עוד הייתי לדעתי בן 17 בלי רישיון, ככה שחוקי התנועה כמו רוב משתמשי האופניים הצעירים היו ממני והלאה.

התנגשתי בה גם כי הייתי מצד שמאל ולא מאחוריה, עוד טעות, ועצם העובדה שהיא פנתה בפתאומיות גרמה לי להתנגשות.

פורסם
במיוחד לאלה שרוכבים על כביש 2/5/4/9, גזי פליטה של משאיות נותנים בטח הרבה בריאות.

כמובן שלא בכמויות שיכולה לתת המשאית עצמה, כשהיא נוסעת 110 קמ"ש, ואתה קופץ לה לנתיב.

או בעיר, כשכולם כולל כולם מצייתים לרמזורים, ורק כבוד רוכב אופניים מחליט שהוא שם צינור על כולם, ושועט לו להנאתו באמצע הצומת באדום מלא מול ניידת משטרה, כי מה יעשו לו? אין רישיון - אין חוקים.

כשנוהגים כמו מפגרים זה לא חכמה.

כשאתה נוהג כמו בן אדם ומתחשב בנהגים ובהולכי הרגל ולא נכנס עם האופניים לדרכים שהם מלכתחילה לא נועדו להן (כבישים מהירים למיניהם) אז הכול בסדר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כשאני רואה את הערסים הכוחניים שנוהגים בכביש ושמים ז' על כולם ממש מפחידה אותי המחשבה של לרכב שם על אופניים.

אני גדלתי בעיר של 7 מליון איש והייתי רוכב לבית הספר 11 ק"מ לכל כיוון, 90% מזה על מדרכות.

לא הייתי עושה את זה אם הייתי מחויב לנסוע על הכביש עם המצב כרגע, שאנשים ממש פועלים באגרסיביות נגד רוכבים.

המציאות כרגע פשוט אומרת "אל תרכבו על אופניים".

אז צריך שינוי תודעתי רציני מאוד גם של הרוכבים וגם של הנהגים.

כל עוד אנשים נוהגים ככה אי אפשר להוריד את האופניים לכביש (אבל גם אי אפשר להשאיר אותם על המדרכה).

אני רק שמח לחיות רחוק מתל אביב, איפה שאפשר לרכב בבטחה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המציאות כרגע פשוט אומרת "אל תרכבו על אופניים".

גם זה סוג של פתרון. יש אופניים - יש בעיה. אין אופניים - אין בעיה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה נאמר בציניות.

אופניים זה פתרון נהדר ובמקום להשקיע בתשתיות כדי לשלב אותו בתנועה העירונית, יושבים הרבה פקידים ומחרטטים חוקים ותקנות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה מזכיר לי את הסיפור שהיה לי לפני שנה עם הנגררת בתל-אביב... זה עוד חוק (מיני רבים) בספר החוקים שיאכף בצורה מאוד מאוד (!) סלקטיבית ובהתאם לפוטנציאל ההכנסות שזה יביא לעיריה.

תכל'ס - לנהוג על הכביש עם אופניים (לבד או עם "נוסע" נוסף - זה לא משנה) זו התאבדות לשמה, גם בתוך העיר וגם מחוץ לעיר.

אני מנחש שיאכפו את החוק הזה היכן שפוטנציאל הנזק גבוהה מאוד (עיריית תל אביב תמות על זה, בטח ממחר היא תתחיל לחלק דוחות !) ובתי המשפט, כידוע, מתעסקים לא במי שצודק, כך שפוטנציאל ההכנסות כאן הוא נהדר.

אני חושב שבבסיסו החוק הזה רק מראה שבאין תרבות נהיגה - יש חקיקה אגרסיבית שיכולה לקבל תרגום גם לסוג של ענישה קולקטיבית (אם יש כמה מפגרים חסרי שיקול דעת - אז שכולם יסבלו).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בתל אביב יש ראש עיר שהוא מאוד פרו-אופניים.

נראה מה יהיה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...