Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום מכובדיי,

לאמי חיסכון פנסיוני במגדל, וזה החיסכון המשמעותי ביותר שלה, יותר ממה שיש לה בבנק.

היא בפנסיה כבר 15 שנה, והפסיקה להפקיד כספים לשם לפני שנים.

הגשתי בקשה לפדיון של הפוליסות, אמרו שאין בעיה, הכסף נזיל, והכסף יועבר תוך פחות מחודש.

יומיים לאחר מכן, התקשר אליי סוכן של מגדל והסביר לי שאין בעיה עם המשיכה של הכספים, אך כי הוא רואה שהכסף מניב ממוצע (לא זוכר כמה שנים הוא הסתכל) 4.5% שנתי, ושאם אין לי שימוש מיידי בכסף, כדאי לי להשאיר אותו אצלם, והזמין אותי לפגישה בה הוא יפרוש בפניי את כל הנתונים.

כרגע אין לי צורך מיידי בכסף, אך איני יודע מה כדאי לי לעשות. הבנתי שבבנקים ערך הכסף הריאלי נשחק למעשה, כשהוא סתם שוכב שם.

בנוסף, אמי מזדקנת בקצב מואץ לאחרונה, והבנתי שכדאי לי לחשוש שכל מני חסכונות חוץ בנקאיים מועברים לאפוטרפוס כללי או שיחסית מייגע למשוך אותם כשהחוסך נפטר.

הפורום הזה בשבילי כבר מזמן לא פורום רכב, אני יודע שיש פה אנשים משכילים ורציניים בכל תחומי החיים. אשמח לעצה מועילה :)

תודה!

פורסם

קח בחשבון שמה שהיה הוא לא בהכרח מה שיהיה.

כלומר בגלל שנות גאות בבורסה בשנים האחרונות , יכול להיות שהתיק הניב תשואה יפה יחסית.

הכל יכול להתהפך. בדוק האם יש אגרות חוב יעודיות של המדינה באפיק. במידה וכן וכתלות באחוזים שלהם , אולי שווה לשקול להשאר , אחרת אני לא רואה סיבה מיוחדת.

בנוסף לא לשכוח להתווכח על העמלות ודמי הניהול. אתה יכול להוריד אותם בצורה דראסטית.

ולוודא מה מדיניות ההשקעה. בשלב זה בחיים , כדאי לעבור להשקעה סולידית ככל האפשר.

אם חלילה אמך תזדקק לטיפול סיעודי או טיפול תרופתי יקר, הכסף יכול לשמש לעזרה במקרה כזה ולתת טיפול איכותי.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...