Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בקרוב אצא מתל אביב ואעבור לאיזור חוף הכרמל-מה שדורש יכולת התניידות.

בעקרון אני תמיד מעדיף רכב יד שנייה, הרי ירידת הערך המאסיבית בשנים הראשונות ידועה לכולנו.

ובכל זאת, היות ויש לי הטבת מיסוי של עולה חדש, יוצא שאני יכול לרכוש אוטו חדש ב15-20% הנחה מהמחירון וזאת ללא קשר להנחות היבואן שכן הנחת העולה ניתנת על מרכיב המיסים בלבד

אהיה חייב להחזיק את הרכב לפחות 4 שנים.

מה חשוב לי / אני אוהב - ללא סדר ספציפי:

1. חבילות אבזור - קסנון, חיישני גשם/אורות, כניסה ללא מפתח, התראת סטייה מנתיב, מערכת בלימה עירונית, בקרת אקלים מפוצלת, מערכת רמקולים משודרגת וכו׳ וכו׳...
  2. בטיחות: אני חושב שכיום כמעט ואין רכבים שלא נותנים 6 כריות אוויר, ABS/TCS/APMS/ESC וכמובן 5 כוכבים במבחני ריסוק. ההסתכלות כאן היא למערכות מתקדמות יותר כגון Blind Spot monitoring.
  3. חווית הנהיגה - הרכב הקודם שלי היה 3.2 270 כ״ס (בארה״ב) - ברור שאת זה לא יהיה לי בארץ אבל מבחינתי מנוע 120 כ״ס או דינמיקה של קורולה לא באים בחשבון.
  4. אני בן 27 ועם הסתכלות קדימה לאחזקת הרכב לשנים שבהן אתחיל לבנות משפחה אז כל הרכבי 2 דלתות למינהם לא רלוונטים. מנגד גם אין לי ממש מה לעשות עם הבגא׳ג 560? ליטר של האוקטביה.
  5. מחיר וValue for money - אולי זה מובן מאיליו. אין לי 200 אש״ח לשרוף, אני רוצה להוציא כמה שיותר קרוב ל100 אחרי כל ההנחות. כנראה יותר סביר שאגיע ל110-120.
  6. אמינות.. (איך לא?)

אילו רכבים ראיתי וניסיתי:

קורולה - ברור שזה רכב טוב למשפחה ממוצעת שצריכה להגיע מנקודה א׳ לב׳. בשבילי, לא עונה על דרישות 1׳ ו4׳.

I35 - אותו סיפור, נרדמתי מאחורי ההגה. למען הוגנות אומר שהאבזור פה יותר טוב אך גם עוד כמה חודשים יוצאת גרסה חדשה... כמה מרגיז שזה שוב עם אותו מנוע 1.6 ישן חלש ולא יעיל... שמעתם על הזרקת דלק?!?!?

CIVIC - בגדול רכב טוב אך יקר ומיושן. גרסה חדשה כבר יצאה בארה״ב בתגיע לארץ שנה הבאה.

C4 - היה בא בחשבון אילולא כל הסיפורי זוועה על השירות הקולקל של לובינסקי והבעיות הנפוצות ברכבים

Golf 1.4 - בדקתי את גרסת ה150 כ״ס - היא נאה למדי וכיפית מאוד לנהיגה. מתחרה רצינית אך יקרה משמעותית

אוקטביה - רכב גדול ונוח, כנראה אמין אם לשפוט על בסיס המוניות הרבות. לצערי די בסיסי באבזור ולא מרגש בעיצוב או בחיית נהיגה.

LEON - טרם הספקתי לבדוק, אך על פניו נראה שאין להם גרסה מתאימה (ה150 כ״ס קיים רק ב3 דלתות).

מה שמביא אותנו להחלטה הנוכחית שלי - מאזדה 3 2.0 spirit

למה כן:

מאובזרת מאוד, כולל במערכות בטיחות

אמינה (על פי דו״ח Consumer reports האמריקאי)

יחסית חסכונית בדלק, דינמיקה טובה, מנוע עם כח סביר (165כ״ס)ֿ

מראה ספורטיבי

מחיר אטרקטיבי - כרגע בהנחה של חבר, 9600 ש״ח ממחירון +מיגון/חיישנים אחוריים

פופולריות מבטיחה דרישה בשוק יד 2 וחלפים בעת הצורך וכן אחזקה כללית זולה יותר בטווח הארוך

למה לא:

צריך להקפיץ את המנוע לטורים גבוהים כדי להרגיש קצת כח

גישה מוגבלת ומושב אחורי קטן יחסית

גלגלי ה18׳ מדגישים כל חור בכבישי הארץ הסלולים לתפארת

תא הנוסעים רועש יחסית לגולף, יחסית פחות מהנה

בגא׳ג קטן מהממוצע

לא טורבו (מומנט מורגש רק בטורים גבוהים)

חיבור הטענה לטלפון רק בתא כפפות - אולי זאת קטנוניות אבל לשימוש יום יומי זה יהיה מציק למשוך משם כבל.

הפלסטיק של הכפתור שליטה במערכת המדיה

אם הגעתם עד פה :lol:

השקעתי הרבה זמן במחקר ומעבר בין סוכנויות אבל מאוד אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא - מתכנן לרכוש את הרכב בקרוב.

תודה!

פורסם

המאזדה נהדרת ומציעה חווית נהיגה טובה, היא הרבה יותר מחוברת ומהנה מהגולף, המומנט של עקב היותה אטמוספרית נמוך ומתבטא בסל''ד גבוהה, הלאון היא גולף בתחפושת עם VFM מוצלח, אגב הגרסא המשפחתית הבכירה מציעה 1.8 טורבו ו180 סוסים.

אני סולד מהיבואן שלהן בעיקר עקב אמינות לא מדהימה ונתינת שירות לקוי...

מה עם הפוקוס החדשה?

פורסם (נערך)

אתה צודק - שכחתי להתייחס לפוקוס - נהגתי עליה באיטליה והתאכזבתי מאוד. מרגישים את הגיל שלה ובאופן כללי לא התחברתי לעיצוב הפנימי בכלל :-(. גם האמינות בינונית בלבד.

לגבי הלאון 1.8 טורבו - מאוד הייתי רוצה, גם קונספט הfull-led מוצא חין בעיניי אך לצערי היא יקרה משמעותית (160K).

את מה שאמרת לגבי האמינות הבעייתית ושירות לקוי לא הכרתי.

אז לדעתך המאזדה היא הבחירה הנכונה?

עריכה אחרונה על ידי Caspex
פורסם

אתה בעצם מחפש רכבי טורבו מאובזרים. גם לאון 1.2 תרגיש לך זריזה כמו המזדה, אלא שהיא מאובזרת פחות. ניסית אופל? אני לא אהבתי אבל זה עניין אינדיבידואלי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

גם אני, כמוך, הייתי שוקל את המאזדה 3 2 ליטר ספיריט והגולף 150 כס. הייתי בוחר במאזדה רק בגלל שהיא מבטיחה ראש שקט בטווח הרחוק, בניגוד לגולף. זאת למרות שהגולף מהנה יותר בנהיגה וכמובן מרווח יותר.

פורסם
אתה צודק - שכחתי להתייחס לפוקוס - נהגתי עליה באיטליה והתאכזבתי מאוד. מרגישים את הגיל שלה

אתה נהגת כנראה בפוקוס הקודמת.

פורסם

הפוקוס הנוכחית 1.5 ליטר טורבו נראית לי להיט,לא משעממת כלל לטעמי.

גם הקודמת לא משעממת אבל,בסדר. בקשר ללא מפתח אני לא זוכר אם

יש לה.

פורסם

בסה"כ בחירה די טובה.

לדעתי, ולפי מה שאתה רושם, שווה לשקול ירידה בסגמנט (משפחתית --> סופר מיני) ואז אפשר להכניס משהו באמת מעניין (איביזה קופרה / 208GTI / פולו GTI).

אותו כסף בערך, יותר הנאה (לטעמי), בגדול מה שאתה 'משלם' על הירידה בסגמנט זה בעיקר מרווח.

אם אתה נעול על משפחתית, ושקלת+פסלת את הפוקוס הלאון והגולף, בחרת די טוב.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
גם אני, כמוך, הייתי שוקל את המאזדה 3 2 ליטר ספיריט והגולף 150 כס. הייתי בוחר במאזדה רק בגלל שהיא מבטיחה ראש שקט בטווח הרחוק, בניגוד לגולף. זאת למרות שהגולף מהנה יותר בנהיגה וכמובן מרווח יותר.

מהנה בשבילך זה כוח אני מבין.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ההנחה לעולה חדש בכלי הרכב המדוברים היא זניחה לחלוטין (הרבה פחות מההנחה הניתנת לרכבי 0 ק"מ למשל) ולכן במקומך הייתי מחשב מסלול מחדש...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

דבר ראשון אם יש לך הנחת חבר אז משתלם לך המאזדה ספיריט. אני לא חובב מאזדה אבל היא הימור בטוח.

הגולף מהנה, לטעמי ב 150-155 אלף ש"ח היא יקרה מידי - עוד קצת ואתה עם סדרה 1 או אאודי A3

אופל אסטרה החדשה תגיע רק במאי -יוני והיא מכונית השנה באירופה אז אם אתה לא לחוץ חכה קצת.

או:

לך על יד שנייה, אחת שמורה שעדיין באחריות (A3, ליאון, 118i וכו')

פורסם
דבר ראשון אם יש לך הנחת חבר אז משתלם לך המאזדה ספיריט. אני לא חובב מאזדה אבל היא הימור בטוח.

הגולף מהנה, לטעמי ב 150-155 אלף ש"ח היא יקרה מידי - עוד קצת ואתה עם סדרה 1 או אאודי A3

אופל אסטרה החדשה תגיע רק במאי -יוני והיא מכונית השנה באירופה אז אם אתה לא לחוץ חכה קצת.

או:

לך על יד שנייה, אחת שמורה שעדיין באחריות (A3, ליאון, 118i וכו')

ה-A3 הרבה יותר יקרה. המחיר שלה הוא 173K עם המנוע 1.4 היותר חלש (125 כ"ס) לעומת הגולף ב-149 עם 150 כ"ס.

מבחינת VFM (ללא מכירת הרכב), הלאון נותנת חבילה הרבה יותר משתלמת באותו מחיר. בימי המכירות האחרונות היה אפשר להוציא את הלאון ב-154K על הכביש כולל מיגון, חיישנים וויז.

אם משכללים מכירה תוך כ-3-4 שנים אז כבר לא בטוח (בלאון הקודמת היבואן שחט אותה, היא נמכרה ב40K מתחת למחירון).

פורסם
ה-A3 הרבה יותר יקרה. המחיר שלה הוא 173K עם המנוע 1.4 היותר חלש (125 כ"ס) לעומת הגולף ב-149 עם 150 כ"ס.

מבחינת VFM (ללא מכירת הרכב), הלאון נותנת חבילה הרבה יותר משתלמת באותו מחיר. בימי המכירות האחרונות היה אפשר להוציא את הלאון ב-154K על הכביש כולל מיגון, חיישנים וויז.

אם משכללים מכירה תוך כ-3-4 שנים אז כבר לא בטוח (בלאון הקודמת היבואן שחט אותה, היא נמכרה ב40K מתחת למחירון).

יש פערי מחיר, לא טענתי אחרת, אם כי על הגולף ההנחה (אם בכלל) תהיה מינורית בעוד שעל ה A3 יש הנחות יפות ולכן הפער אינו כ"כ גדול אם לוקחים בחשבון שאר הפרמטרים.

• תוכן חדש...