Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עט. כל מה שאני רוצה זה עט.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עט כדורי? עט נובע? אולי בכלל 'סתם פיילוט' ב 5 ש"ח?

החלטתי שאני רוצה עט... הייתי שמח למשהו יוקרתי ומהודר, אבל יתכן שזה עוד לא הזמן ואפשר להתחיל מ'עט כניסה' (בהשאלה מעולם האופניים) אבל who knows, בואו נראה מה יש מעניין בכל רמת מחירים.

אז בואו נדבר קצת על עטים...למעטים מביננו שעוד משרבטים כמה מילים פה ושם שאינן בהקלדה, או מסתובבים בפגישות וחשובה להם ההופעה המכובדת והאלגנטית.

אפשר לשתף פה בהמלצות, חווויות, דעות בעד ונגד וכל מה שעולה בדעתכם בעולם העטים, שכידוע מתחיל במחירים של גרוש וחצי ואת הסוף קשה לראות...

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא אלגנטי או יוקרתי, אבל למי שמחפש עט טוב וזול:

אני מוצא ש Pentel EnerGel needle tip הם היחידים שלא נמרחים לי. מדוייקים ונוחים.

קניתי באיביי 12 מילויים בכ-50 ש''ח, מחליף כל 3-4 שבועות. כותב הרבה.

פורסם

משתמש בעט פרקר פשוט, כדוגמת זה:

60759.jpg

הוא נוח לכתיבה, נוח בכיס, מחזיק מעמד הרבה זמן ולא יקר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני אוהב עטים כבדים, זה מסייע לי לכתוב לאט וברור. אני משתמש לרוב בווטרמן שקיבלתי בסוף המילניום הקודם ובפרקר שחור יפה. שניהם עם מכסה, שכחתי איך קוראים לסוג.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם (נערך)

עט הוא עניין אישי מאד, ועליך להתנסות בעטים שונים עד שתמצא את המתאים לך ביותר. כמוכן - סוג ותנאי השימוש קובעים משהו - אני, למשל, לא משתמש בעטים יקרים מחשש לאבדנם, שכן אני נודד ממשרד למשרד. אם אתה משתמש בעט במקום אחד ויכול להשאירו במגירה (רצוי נעולה) המצב שונה.

אישית אני מעדיף עטים נובעים. היו שנים בהן השתמשתי בעטים נובעים חד פעמיים (כן, היה מוצר כזה), והיו שנים שבהן דיו סגול היה הסמל המסחרי שלי (קניתי חפיס של 60 מילויים בחנות עם תאורה גרועה, חשבתי שהדיו כחול אבל כשהגעתי הביתה התברר שהוא סגול). בתקופת הלימודים בטכניון השתמשתי בכדוריים, העדפתי מתוצרת LAMY, אבל זה היה לפני קרוב ל-40 שנה.

מצד שני, אחד הבנים הסטודנטים שלי כותב בעטי Pilot G2 0.38 ודואג להזמין ברשת סטוקים בצבעים שונים לצורך הכתיבה בהרצאות.

כיום אני משתמש בעטים שאני מקבל כפרסומות, ממילא משמשים אותי רק לחתימה על מסמכים שאני מקליד ומדפיס.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אצלי רוב השימוש הוא חתימה על מסמכים מודפסים וכתיבת פתקים ותזכורות לעצמי...

אף פעם לא השתמשתי בעט נובע חושב אולי לנסות אחד מהדגמים הפשוטים לראות אם אני מתחבר לזה.

לגבי מקום העבודה - עובד במשרד קבוע ויכול להשאיר את נעול במגירה, אבל הייתי רוצה גם להסתובב איתו בתיק, כל עוד זה עט של עד כמה מאות ולא כמה אלפים, לא אפחד מדי לאבד אותו.

פורסם (נערך)

עט נובע מצריך טכניקת כתיבה קצת שונה - לחץ קל מאד על הנייר. יש גם הבדלים בין דגמים שונים. יש ציפורניים בעלי תכונות שונות מבחינת האיכות והצורה, וכמובן ברוחב שונה. לשים לב שאם אתה כותב על נייר סופג או ניר סיבי מאד עט נובע לא יתאים.

משך מספר שנים (בתיכון) השתמשתי בעט Esterbrook שהיה במקור של אמא שלי, והיה בעל ציפורן רחבה במיוחד. היה לי עט נוסף מאותה תוצרת, עם ציפרן בעלת קצה אלכסוני, שהיה לי פחות נוח (שימש את אמי בלימודי הקליגרפיה). אם דיברתי על נושא האינדיבידואליות של עטים בכלל, הרי שבנובעים העניין מודגש יותר.

עוד עניין שיש לשים לב אליו בעט נובע הוא מיכל הדיו - יש עטים עם מילוי, ויש בעלי משאבה הממולאים מקסת, מה שעלול להיות קצת מלכלך עד שלומדים את הטכניקה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב. ממה נתחיל? כנראה שנתחיל מסוגי עטים.

אי שם במאה ה14 לקחו נוצה של אווז, טבלו באיזה לכלוך ושרבטו. העיקרון נשאר זהה עד עצם היום הזה.

יש לך משהו שמווסת את זרימה של דיו ושולט יל עובי הפס.

לפני בערך 100 שנה הופיעו עטים אוטומטיים, שהיום נקראים "נובע" או "ציפורן".

הרעיון שיש לך מיכל רב או חד פעמי שממנו הדיו הנוזלי זורם דרך מערכת אבנים לכיוון הציפורן וציפורן מורחת אותו כרצוננו על הדף.

הציפורן יכולה להיות פתוחה או סגורה. יכול להיות שתי ציפורניים ועוד כל מיני שטיקים שלא נכנס אליהם.

זהו העט האמיתי, היוקרתי והבעייתי. הדיו מתייבש, מתאדה, נוזל ומלכלך וצריך לדעת לכתוב בעת מסוג זה.

הוא גם לא מתאים לכל סוגי המשימות כי אי אפשר איתו לכתוב על נייר עם העתקים.

ההקבלה שלו לשעון שוויצרי מכני. לא מדוייק, מסובך, יקר לתיקונים, אבל זה הדבר האמיתי.

בשנות ה50 הומצע עט רולר. הרעיון היה שבמקום ציפורן יהיה צינור עם כדור מתכתי. יתר המנגנון זהה.

יש בו את היתרונות של אפשרות לכתוב בכל זוית, להשתמש על נייר קופי וכדומה. הואעדיין משתמש בדיו מבוסס מים.

יותר מאוחר התחילו לעשות את כל המכלול של הדיו והצינור במכלול חד פעמי וכך בעצם הגענו לעט כדורי.

עט כדורי - כשמו כן הוא. צינורית קטנה עם דיו סמיך שמבוסס על שמן או חומר סמיך אחר וקצה עם כדור מתכתי.

יותר מאוחר שיכללו אותו והמציאו דיו - ג'ל שיש לו יתרונות על דיו משחה, אבל לא נכנס לזה כרגע.

זוהי תצרוה הכי פשוטה ונפוצה של כלי כתיבה בימנו.

בשנות ה70 יפנים המציאו עט מחט. העיקרון שקצה יש קפיץ עם מחט. בלחיצע על המחט משתחרר הדיו. דוגמה טובה של עטים בטכנולוגיה זו זה הV5 האגדי של חברת פיילוט.

אחרי שדיברנו על זה, לכותב המתחיל שמעוניין בכלי כתיבה רציני הייתי ממליץ דווקא ללכת על רולרים.

יש מלא חברות טובות וביננו פארקר היא לא אחת מהן. זוהי חברה שמחליפה ידיים יותר ממיאטה מצויה שאין לה דרך ומה שנשאר זה השם החזק.

מאז פארקר 51 אני לא זוכר משהו מעניין מהם.

חברות היפניות מובילות בתחום כלי כתיבה הרגילים בעולם. האמת גם ביוקרתיים אני מתקשה למצוא חברה יותר טובה מSAILOR, למרות שיש מותגים ארופאים מאוד מכובדים.

כמובן תמיד יש את פיילוט שקצת לא סגורים על עצמם בעשור האחרון, אבל עדיין כוחם במותנם. יש את זברה שדי נדירה בארץ ויש את הUNI שמייצרת עטים ח"פ הכי טובים לטעמי.

תגדיר צרכים וסגנון ונמצא לך את הכלי הטוב לצרכים שלך.

אני אישית כותב ביום יום במשרד עם PILOT COUPE שלטעמי נותן את האיזון הטוב בין כל העולמות וכן מסתובב בתיק עם PILOT CAPLESS . יש לי כלים יקרים ויוקרתיים. יש לי גם זולים ולא פחות טובים, אבל הקאפלס הוא העט האהוב עלי במשך הרבה מאוד זמן.

פורסם

נתחיל בזה שחייב להיות עט עם דיו כחול.

השימושים כמו שאמרתי - עבודה משרדית שברובה מול מחשב. משתמש בעט לחתימה על מסמכים כמו גם לכתיבה ידנית כאשר לקוח יושב מולי/מדברים בטלפון ואני כותב לעצמי בנקודות.

יתכן שימוש עתידי בנייר העתקים (חשבוניות) שנכון להיום הוא לא רלוונטי אז לא הכרחי להתחשב בכך.

בגלל שאף פעם לא השתמשתי בעט נובע, מעדיף כרגע לא להשקיע סכום גדול( נניח מעל 200 ש"ח ) בסוג עט כזה שאולי לא אוהב.

בעט כדורי איכותי אני קצת יותר 'מוכן' להשקיע כי אני יודע שאין פה 'סיכון' מבחינת שימושיות עבורי.

פורסם

לכל עט, תוכל למצוא דיו\מילוי כחול, וגם לכל דגם חד פעמי תמצא גרסה בכחול.

פורסם
נתחיל בזה שחייב להיות עט עם דיו כחול.

השימושים כמו שאמרתי - עבודה משרדית שברובה מול מחשב. משתמש בעט לחתימה על מסמכים כמו גם לכתיבה ידנית כאשר לקוח יושב מולי/מדברים בטלפון ואני כותב לעצמי בנקודות.

יתכן שימוש עתידי בנייר העתקים (חשבוניות) שנכון להיום הוא לא רלוונטי אז לא הכרחי להתחשב בכך.

בגלל שאף פעם לא השתמשתי בעט נובע, מעדיף כרגע לא להשקיע סכום גדול( נניח מעל 200 ש"ח ) בסוג עט כזה שאולי לא אוהב.

בעט כדורי איכותי אני קצת יותר 'מוכן' להשקיע כי אני יודע שאין פה 'סיכון' מבחינת שימושיות עבורי.

נתחיל בזה שבמסמכי מקור אתה לא מוגבל לכחול בלבד. זה צריך להיות לא שחור ולא אדום. אני כרגע חותם על מסמכים עם טורקיז. לפני כן היה סגול שאני מאוד אוהב. אני מכיר אספנים כבדים שכותבים בירוק.

גם בכחול יש מלא גוונים. יש לי 3 גוונים של דיו בבית.

כמו כן, מכיוון שכתיבה בעת נובע קצת מסובכת בהתחלה, המלצתי על רולר איכותי. תמצא מה שנראה לך.

תקפיד רק לבחור עובי שמתאים לכתיבה שלך. מי שכתב שלו גדול - מתאים לו B או M. מי שכתב שלו קטן יותר יתאימו לו קוים צרים יותר כמו F או EF.

פורסם

יש גוונים שלא נסרקים\מצטלמים היטב. בעקר אדום.

עכברוני - מה הפסול בחתימה בשחור ואדום?

• תוכן חדש...