Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל תתחדש.

לגבי עלויות, כן\לא - הבחור הראה לכם שחור על גבי לבן שגם רכב יחסית שמור (על הנייר), יפאנומטית של פעם שאמורה להיות סוס עבודה מדהים, שמתוחזקת בעזרת אנשים טובים ובעיקר בלי עלויות עבודה - עולה 700 שקל בחודש.

הפיג'ו החביבה שהוא קנה, עולה את אותו כסף מדי חודש - כאשר ההפרש, נכון לרגע זה - הוא רק בעלויות הביטוח המקיף, ז"א עוד 2000 שקל בשנה ( אולי פחות) - סה"כ 10K.

בסוף התקופה, הבחור מוכר את הפיג'ו ב-10K לבחור בר מזל שזוכה לתחזק רכב בן 8 - ובכך מאפס את המאזן שלו לעומת הרכב הישן.

בתווך נמצאים:

1. זמן במוסכים.

2. הנאה מנהיגה.

3. התמודדות עם תקלות משביתות (או המנעות מהן).

4. נראות כלפי הסביבה (אף אחד לא באמת נהנה להתנייד ברכב שנראה כאילו נגרר מפירוקיה בעל כרחו).

בסוף - הזול יוצא יקר.

אגב - מי שבאמת מוכן להשקיע את הפרמיה הזו של 200-300 שקל נוספים בחודש, יש לו היום את הליסינג הפרטי של אוויס, שמאפשר לשלם 900 שקל בחודש ולנסוע על רכב חדש לגמרי כל שנה וחצי.

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חולק עליך כמעט בכל ההנחות שהנחת לעיל:

1. בחישוב הכי אופטימי הפיגו' תהיה שווה בעוד 5 שנים 20K

2. לא לקחת בחשבון בכלל תיקונים בפיגו, אפילו כשהיא תהיה בת 7-8-9. רמז: כל תיקון שם יהיה הרבה יותר יקר מבלנסר.

3. השארת לטיפולים רק 5000 ב5 שנים. לא יודע מה הנסועה אצלך, אבל מי שנוסע יותר מ15 בשנה עושה יותר מטיפול אחד בשנה [ובכל טיפול יש גם "חמוצים"].

4. מה דעתך על פיג'ו 301 שהלך לה מנוע בגיל 5 חודשים? לא נעים נכון?

ומה דעתך אם זה יקרה בגיל 5 שנים - אחרי תום האחריות? 8000 ש"ח נזק, חוץ מירידת הערך שהיתה ותהיה.

נכון שהסתברותית יותר קל להניח שיילך מנוע ללנסר מאשר לפיג'ו, אבל דבר וודאי יש רק אחד - והוא ירידת הערך של עשרות אלפי שקלים בפיג'ו. כל השאר אלו רק הנחות, מדוייקות יותר או פחות.

ד"ר סובארו לא צודק. ממש ממש לא צודק. היה לי איתו את הוויכוח הזה לפני שקניתי את הפולו דיזל שלי. מאז הוא הספיק להחליף כמה מכוניות "חדשות" ו"אמינות", אבל ירידת הערך שהוא אכל, בצירוף למחירי תיקונים שכן היו בכל זאת, שווים פי עשר מכל אחזקת הפולו שלי כולל ירידת ערך + טיפולים + תיקונים.

ואגב אחרון:

מייד אחרי שרכשת את הלנסר נכנסת לסחרור הוצאות. [למשל: צמיגים].

כשקונים מכונית בסכומים האלה צריך לדעת מה קונים.

אני למשל קניתי את הרכב המשני שלי מאיציק המפורסם, ב3000 ש"ח, האוטו נראה נשמע ונוסע כמעט כמו חדש [עם 250K ק"מ על השעון]. חוץ מטסט לא שמתי באוטו אגורה, והוא אצלי כבר חצי שנה.

הריג'קטים היחידים שלו הם ידית אור גבוה תקולה [200 ש"ח באיביי], ונזילה ממשאבת הגה כח [400 ש"ח מפירוק].

טרם תוקן.

האוטו בא עם צמיגים כמעט חדשים, מצבר חדש לחלוטין, ברקסים חדשים + רפידות עדיין בקופסא בבגאז'...

בקיצור, ברור שיש מקרי קצה לכאן ולכאן, ובמקרה שלך באמת לא רכשת רכב מיושר קו ולכך מראש התחזוקה היתה לא זולה, ואני גם מאמין לד"ר סובארו שהוא אכל מרורים עם הקסארה דיזל הקשישה שלו, אבל צריך לדעת שמרי קצה לא מלמדים על כלום.

כלל האצבע הוא שחדש יותר = יקר יותר [כלכלית. לא מתייחס כאן להיבטים אחרים, חשובים יותר או פחות].

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

^ כמו שרשמתי למעלה, בלנסר אסף חסך לי אלפי שקלים.

ה5000 לטיפולים ב5 שנים בפיג'ו זה חישוב גס ממוסך כללי.

עם שני הנתונים האלה אפשר לשחק לכאן ולכאן (נניח אם אסף לא היה עוזר לי בלנסר, או אם כן יעזור בפיג'ו, או לא בשני המקרים)

ואת כל החישובים השליליים אתם עושים כנגד רכב שעולה 42 אלף, אבל מה עם משהו שיושב בדיוק באמצע? כמו הגטס 2009 ב9 אלף?

או הפנדה של מארק? זה שני מקרים ששוברים את המאזן לחלוטין לטובת new is always better.

אבל בואו, אני מרגיש קצת לא נעים שמי שקנה ממני את הרכב קורא עכשיו את כל ה"ירידה" הזאת על הקניה שלו.

בשורה תחתונה ממני הוא קיבל רכב בפחות ממה שאני שילמתי לפני שנה ובמצב הרבה יותר טוב, אם הוא יכתוב סיכום בעוד שנה אני מאמין שזה ייראה קצת אחרת.

אני מוכן אפילו בשם השלום בדיון להסכים שרכב חדש לא יותר זול מרכב ישן, הוא אפילו יותר יקר.

כמה יותר יקר? אם להסתכל על הנתונים בצורה אובייקטיבית אז לא בהרבה. זה סכום שאפשר לחיות איתו מדי חודש בשביל ה"כיף" של רכב חדש.

כמה שזה לא יהיה, זה שווה לאבא שלי שנהנה מהרכב החדש הרבה יותר, וזה כל מה שחשוב.

תודה רבה לכולם על התגובות ואני מאחל לסחבק שיהנה כמה שיותר מה-"גרוטאה הסימפטית" כפי שקרא לה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

סתם כי לא בא לי שבעתיד אחרים ימשיכו לטעות:

ד"ר סובארו רכש מכונית בת 3

ומכר אותה אחרי שנתיים - בגיל 5.

אחזקה טכנית [כולל טיפולים ותיקונים. כן, גם איזה תושבת...] 11,000 ש"ח בשנתים!

ירידת ערך: 24,000 ש"ח בשנתים!

מכאן שכל אחד יעשה את החשבון שלו לבד.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בוא נזכיר גם שבמשך שנתיים נסעתי ברכב פרימיום מפנק במיוחד, ולא בפולו דיזל מתפוררת של 3K.

בזמנו כשרצו להכניס לתוקף את תוכנית הגריטה של רכבים ישנים, התוכנית הייתה לשלם 5K על כל רכב שתרצה לגרוט, לא משנה מה גילו.

הלובי החזק ביותר נגד הגריטה של הרכבים הישנים, היה לובי המוסכים ויבואני חלפי הרכב.

עכשיו שמישהו יסביר לי, אם רכבים ישנים ומתפוררים הם פשוט FUCK THE SYSTEM מושלם ונותנים חיסכון מדהים בעלויות אחזקה - למה למוסכניקים ויבואני חלפי הרכב כ"כ בער לצמצם את התוכנית הזו לרכבים בני 20 ומעלה? כנראה שהם יודעים מי מפרנס אותם בצורה מכובדת.

פורסם

קודם כל, סביר להניח שההוצאה שעשית היתה בבחינת ״ישור קו״ ראשוני וכי אם היית ממשיך לטפל באוטו כמו שצריך, ההוצאות היו מתמעטות עם הזמן.

שנית, יתכן שנפלת באמת על רכב מאוד בעייתי, אבל אי אפשר באמת להשליך מהמקרה הפרטי שלך על כל הרכבים הישנים.

אני לדוגמא מתנייד כרגע ברכב בן יותר מ-21, שאפשר לספור על יד אחת את מס׳ הפעמים שראה מוסך מעבר לטיפולים ב-4 השנים האחרונות (גם בהן היה מדובר על החלפת מתכלים, כמו קלאץ׳ למשל). אני אישית מייחס את העניין לתחזוקה (מכנית, לצערי בצד הקוסמטי אני בעייתי) חסרת פשרות אבל ברור לי שיש פה גם הרבה מזל ואני לא אתיימר לחזות שכל רכב באותו גיל יפגין את אותה האמינות.

פורסם (נערך)

לדעתי, כאחד שהיה לו רכב זהה כמעט (קולט- 98') ומהכירות עם לנסר- 99' כמו של פותח השירשור, הרכב הספציפי שלו עבר הזנחה פושעת בזמן מסויים.

הייתי חורש עם הקולט את כל הארץ, אין ספור טיולים הרבה פעמים עם רכב מלא, פעם בשבוע במרכז(מהצפון), נסיעה אחת רצופה לבאר שבע ובאמת לא הייתי מרחם על האוטו ולאומת זאת, מטפל ע''פ הספר במוסך אמין.

4 שנים ורק מדחס מזגן ומנועי החלונות החשמליים. מעבר לזה, החשבון הפתוח שלי אצל המוסך לא הוסיף אגורה (מעבר לטיפולים התקופתיים כמובן)

עריכה אחרונה על ידי Taipan
פורסם

אני חושב שהמסקנה המתבקשת היא שברכבים בגיל הזה יש הבדלים מאוד משמעותיים בין רכב שטופל כראוי לכזה שלא.

אם אפשר להגיד בביטחון "קנה קיה בת 3 לא תראה מוסך" אז אי אפשר להגיד "קנה יפנית בת 16 תישן בשקט" בכלל כי זה תלוי במה קרה ב16 שנים האלה ולא בשום דבר אחר.

מנגד אני לא מכיר הרבה אנשים שישקיעו ממיטב כספם ברכב במשך כמעט שני עשורים, יחליפו כל דבר בלוי עד לרמת גומיות קישוטים שהתפוררו - ואז יחליטו יום אחד למכור אותו במחיר גריטה. (כי יותר מזה הוא לא שווה מפאת הגיל)

רכב כזה תמיד אפשר למצוא למי במשפחה להעביר.

לכן הרבה יותר קל להמליץ על רכבים חדשים יותר ששם הסיכון סטטיסטית יותר נמוך.

יחד עם זאת אני לא לגמרי בטוח שכל מי שמעיד על זה שהוא נוהג ברכב ישן שמפגין אמינות של משקולת נייר אלו אנשים שמחליפים כל דבר בלוי, נוטה להאמין שגם שם יש דברים שקל להתעלם מהם כמו מתלים, תושבות, אטמי חלונות, מחזירי שמן ועוד אלף דברים שלא משביתים את הרכב.

אם לקחת בתור דוגמה את הקורולה המלוקקת של אושריקו הרי גם שם הבחור שפך כמות לא קטנה של כסף על הדברים האלה בדיוק ועוד לא רואה אור בקצה המנהרה, בלנסר אני רק נגעתי בקצה הקרחון (עם תושבת אחת בודדת במחיר של 12% משווי הרכב) והחלטתי לא להמשיך הלאה כי זה פשוט לא שווה את זה.

הנה כבר דוגמה לשניים, כמה עוד כאלה יש על הכביש שלא מתקנים את הדברים האלה כי זה יקר מדי?

אבל מה, לכל קרוביהם מספרים שהרכבים אמינים עד אינסוף, ועלו להם גרושים..

שוב, מקרי קיצון לא מעידים על כלום.

פורסם

יש גם את האנשים האלה, שאומרים "כן, כן, דפקתי את המערכת, אני נוסע ברכב בן 19 עם אפס תקלות", ומסתבר אחר כך שהם שפכו עשרות אלפי שקלים על תיקונים, רק שהם לא סיפרו לך את זה ("זה כולה מנוע, גיר, מחשב הזרקה, רדיאטור ומדחס מזגן, אבל מה אתה רוצה, אוטו ישן, זה בלאי טבעי"), והמון דברים לא עובדים, רק שזה לא משפיע באופן ישיר על הנסיעה, אז לא מתקנים את זה, כמו תושבות או רעשים ממיסבי גלגלים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כמה דברים : לא צריך לקנות כול רכב זול. יש רכב זול ב 10 אלף ויש רכב זול ב 2 אלף. ירידת הערך בשניהם היא די לא קיימת, וזה די ברור איזה רכב עדיף.

וכן, אם אתה אחד שמציק לו ומכניס את הרכב למוסך על כול קרקוש, אז לחלוטין רכב ישן הוא לא בשבילך.

אבל האופן כללי אין מה להשוות. רק הביטוח מקיף+ירידת ערך היו שווים בשנה אחת יותר מכול הערך של הרכב הנוכחי שלי.

דבר נוסף, אני מאמין שגם בלנסר בסופו של דבר היית מסיים עם התיקונים(כול עוד לא היית חופר בכול קרקוש)

פורסם

ברור שמתישהו זה היה נבלם, יש לי רשימה בראש שקרובה ל₪10k של דברים אופציונאליים (מתלים, אטמים, תושבות) להחלפה כדי שהאוטו לא ירגיש ישן, עוד איזה רביעייה על צבע וגמרנו.

נשאר רק להתפלל שלא ילך המנוע והגיר עד שהרכב יגיע לגיל 21.

וגם אז, במצב הכי אופטימי, להעיף אותו ב₪3k.

הביטוח אגב עולה רק 1300 יותר בשנה (ג' בלנסר vs מקיף ב301)

("זה כולה מנוע, גיר, מחשב הזרקה, רדיאטור ומדחס מזגן, אבל מה אתה רוצה, אוטו ישן, זה בלאי טבעי")

שכחת רדיאטור חימום שהרבה יותר קל לנתק מאשר לפרק חצי רכב כדי להחליף (גם יכול להגיע לאלפי שקלים)

• תוכן חדש...