Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלקנה ברושתך מספר שאלות

מה שאתה מתאר זה בעצם תחזוקת שבר, לא החלפת שום דבר שלא היה חיוני.

בינתיים הוצאת ₪9915 על הרכב

מה עם סבב תושבות? הרכב לא רועד? בדקת כמה עולה סט מקורי?

מה עם בולמי זעזועים? סביר להניח שעדיין יושבים שם המקוריים

טיימינג צריך לעשות?

מה עם הסלון? במצב טוב? מזגן\חימום הכל עובד?

גם אם תעשה רק חלק מהדברים שרשמתי עכשיו, אתה מגרד מחיר של משהו כמו אימפרזה או אקסנט צעירות בעשר שנים.

אף אחד לא מזלזל ברכבים ישנים, לכל סיר יש מכסה, אבל צריך להבין שגם לישן יש מחיר מסוים, לא תמיד נמוך.

נניח אתה כרגע נוהג ברכב עם כוכב וחצי של בטיחות משנת 1998. בסטנדרטים של היום מדובר על משהו בסדר גודל של שקית במבה משומשת.

לא עלינו, כן? אבל הכותרות בYNET לא מעודדות לנסוע ברכב כזה ביום-יום.

הא, אוקיי

מתנצל! אני הבנתי שמדובר בהשוואה אחרת. טעות שלי.

אבל אם שואלים אותי להמלצה, להוציא אי-אילו מקרי קצה (מישהו ש*ממש* לחוץ בכסף, ולא יכול להתמודד עם מימון), לא הייתי ממליץ על האופציה הזו. ההסתברות לבלת"מים יותר מדי גבוהה, ועל זה אני סבור שיש להוסיף שיקולי בטיחות.

לדעתי ההפרש בהוצאות האחזקה לא מצדיק את הפרמיה שהוא דורש (גמישות בזמן, פשרה על בטיחות, אבזור נחות).

העיקר שהגענו לעמק השווה :beerchug:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קוף נינגה,

מזה היית צריך להתחיל, אני מתכוון לבטיחות (שקית במבה). אם בבטיחות עסקינן, אז כמובן שחדש עדיף ברוב המקרים (אם מדובר על רכבים באותו גודל ומשקל). בקשר לשווה לא שווה, אז אוריו מיצה את העניין כמו שצריך.

מספר שאלות ברשותך:

רכב חדש לא מצריך טיפול טיימינג? אחרי עשרות אלפי ק"מ, כל רכב מתחיל לדרוש סכומים מסוימים על בלאי. ועוד שאלה, למה אתה מביא כדוגמא חלקים מקוריים? מה, אין תושבות תחליפיות ללאנסר ישנה? אם לקחת חלקים משומשים, אז כל רכב יצא כאילו עשוי מזהב, ובעזרתם אפשר כמובן להטות את התחשיב לכיוון שנוח לבן אדם.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם (נערך)

מאמין שיש תושבות משומשות, אני מזמין אותך לבדוק שרשורים של אושריקו בטכני ולראות מה דעתו עליהן.

מה שנקרא "זה בדוק".

שם, אגב, כולם כל הזמן ממליצים רק על מקוריות, מעניין למה.

רכב חדש יותר גם ידרוש טיימיג כמובן, אם להשוות עלות טיפול טיימינג למשהו כמו נניח אימפרזה 2008 או בלאנו\לנסר שנת 2000 אז העלות תהיה די דומה אני מאמין, אולי על פיג'ו 301 יקחו קצת יותר "מס אשכנזי" כי הרכב חדש (יותר).

עריכה אחרונה על ידי NINJMNKY

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

היכן ראית שכתבתי משומשות? כתבתי תחליפיות, כלומר לא OEM.

בקשר לטיימינג, זה בדיוק העניין, שבלאי וחלקים מתכלים קיימים בכל הרכבים מכל השנים והסוגים, בגלל זה גם עלות הבעלות אם מדובר על רכב משומש במצב נורמלי אינה שונה מרכב משומש צעיר.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

מנסיון רמת ההוצאות על רכב בן יותר מעשר שנים תלויה באופן מובהק בצורה שהרכב טופל קודם. לכן קשה מאד להסיק מרכב אחד לרכב אחר. בתקופות בחיים שנזקקתי לרכב בתקציב מינימלי ברחתי כמו מאש מבעלים של כלי רכב שסיפרו לי שאמינות הרכב מושלמת והוא נכנס לטיפולים בלבד. חפשתי (ומצאתי) את המיואשים שהשקיעו אלפי שקלים בתקלות של בלאי - ונשברו... זה הוכיח את עצמו במס' מקרים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
היכן ראית שכתבתי משומשות?

התכוונתי לכתוב תחליפיות, יצא לי brainfart. [emoji15]

פורסם
אני גם רוצה לספר לכם על ה"גרוטאה שלי".

בלנו 99 ידני.

אצלי כבר שנתיים מטופל ע"י אסף מהכנופייה, בשנתיים האלה טופל

טיפול 10 ראשון כולל החלפת שמן גיר 275 ש"ח.

החלפת נוזל קירור 50 ש"ח.

החלפת צינור עליון בלוי ובנדים חדשים 70 ש"ח.

לפני טסט קודם היה לי הוצאה קטנה על פגוש אחורי שהגיע עם מכה ותוקן ב150 שח.

טיפול נוסף 180 ש"ח הכל עם שמנים סנטטים ופילטר מקורי.

רדיאטור האורגינל ששבק חיים עקב בוצה שכנראה הבעלים הקודם השתמש במים מהברז. 400 ש"ח כולל נוסל קירור באיכות טובה.

ובלאי אחרון זה הקלאצ כולל מחזיר שמן אחורי והחלפת שמן גיר 790 ש"ח.

סה"כ 1915 ש"ח.

כולל הכל לשנתיים.

נקנה ב8000

וימכר לא פחות מ5500.

אני חושב שרכב במצב טוב לא משנה מה השנתון שלו שווה על חדש, אבל מה שחדש יתן מבחינת נוחות לפעמים שווה, אבל אסור לזלזל ברכבים ישנים. נכון שיש יותר בלאי אבל זה ממש לא חד משמעי לגבי ההוצאות.

אלקנה

Sent from my m3 note using Tapatalk

מאיפה הבטחון בכמה ימכר אם בכלל ?

במקרה הפרטי שלך אין לך עלות עבודה אבל זה ממש לא מייצג

פורסם

רוב האנשים שמספרים על הרכב החסכוני באחזקה שלהם, נוסעים בגרוטאה מתפוררת.

מרימים את הבגאז' ושמים ג'בקה כי המוטות כבר לא מחזיקים, אין להם חימום ברכב (במקרה הטוב, במקרה הרע אין מזגן), הרכב רועד, כל שיבוש שכביש מורגש כי בולמי הזעזועים גמורים, יש חלון חשמל מאחורה (או מקדימה) שכבר לא עובד, נזילות בלי סוף מ-1001 אטמים וכך הלאה וכך הלאה.

מי שגם אשכרה רוצה רכב נורמלי, כזה שלא צועק "גרוט אותי", מתקן את הדברים האלה. ואז מתחיל הכסף האמיתי לשחק.

לתחזק בתחזוקת שבר זו חוכמה קטנה מאוד.

פורסם

דיון מענין,

לגבי הבטיחות אני מסכים עם כל מילה!

לא אמרתי שזה כליל השלמות אבל זה לא גרוע ובתור זוג צעיר שזה אתה התחיל את החיים ולא הייתי יכוח להתחייב להלוואות זה אופציה נהדרת.

כי לא כל אחד יכול להתחייב להלוואה, הלוואה זה אומר שאתה משלם אותה לא משנה מה קורה. ובתקופה שאין כלכך יציבות כלכלית ואתה חייב רכב מכורח הנסיבות אין לך ברירה אלא לקנות "גרוטאה" מרופא ולקוות שהיא באמת לא תכה בך מתחת לחגורה.

לא שאני נגד הלוואה ולהשקינ ברכב טוב יותר, וזה מה שאני מתכוון לעשות בזמן הקרוב.

לכן אני אומר כמו שאמרו מעלי. מחינת טיפולים לפי דעתי זה צריך להיות פלוז מינוס זהה. וכשאתה קונה ידש אתה צריך לקחת את הירידת ערך שזה השווי שימוש שלך ברכב. ולהיות מודע שגם אם אין אופציה להתחייבויות אפשר לקחת משו זול יותר שאין בו כלכך שווי שימוש ואתה משלם רק על חלפים/טיפולים.

Sent from my m3 note using Tapatalk

פורסם

מרימים את הבגאז' ושמים ג'בקה כי המוטות כבר לא מחזיקים, אין להם חימום ברכב (במקרה הטוב, במקרה הרע אין מזגן), הרכב רועד, כל שיבוש שכביש מורגש כי בולמי הזעזועים גמורים, יש חלון חשמל מאחורה (או מקדימה) שכבר לא עובד, נזילות בלי סוף מ-1001 אטמים וכך הלאה וכך הלאה.

מי שגם אשכרה רוצה רכב נורמלי, כזה שלא צועק "גרוט אותי", מתקן את הדברים האלה. ואז מתחיל הכסף האמיתי לשחק.

כול מה שאמרת זה נימוקים רגשיים ולא כלכליים.

לא שיש לי בעיה עם זה, רק חשוב לדעת שהם אכן כאלה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה גם לא כזה נכון לקבוע שכל מי שלא מוציא הון תועפות בחודש על גרוטאה נוסע ברכב שצועק "גרוט אותי". בשרשור שפתחתי על שימוש ברכב ישן ביומיום אפשר לראות דוגמא לעלויות ולמצב הרכב. אם הייתי רוכש רכב חדיש יותר בכל הסכום שהשקעתי ברכב הישן שלי, עדיין הייתי מקבל רכב בן 10 לפחות שצריך ישור קו ועבודה בסכומים דומים. אני מסכים עם מה שzvit כתב, כשמחפשים רכב ישן צריך לחפש טוב ולא לקנות סתם מה שנח ולכן אין פה כלל ברזל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא קראתי הכל

אבל הרבה מהדברים שכתבתם פשוט לא נכונים

רכב שמתוחזק כמו שצריך, גם בן 16, יראה אמינות

השרייד שלי החליפה בשנה האחרונה

מצבר - בלאי

צמיגים - בלאי

אלטרנטור - 400 שח, עבודה באדיבותו של יגאל

אטם מכסה שסתומים, כמה צינורות ואקום שעלו כמה שקלים - 50

טיפול טיימינג + החלפת מי קירור + רפידות קדמיות - סהכ ~500 שח ועבודה באדיבות יגאל+אסף

כמה יצאנו ? 1000 שח לשנה ? ועוד בפנים כבר חושבו עלויות של שמנים ופילטרים לטיפול שוטף.

שנה שעברה - סך כל הטיפולים היו טיפול גדול (שמנים, נוזל בלמים, רדיאטור, פילטר דלק), גומיה בציריה, כיוון גלגלים

כמה יצא ? אני מעריך שסביבות ה 500 כל החלפים.

שנת 2014 -

מצבר - בלאי

החלפת שמן גיר וטיפול שוטף (בערך 300-400 שח)

שנת 2013 עשיתי טיפול גדול של החלפת בולמים, משולשים, תפוחי הגה, ברקסים, צלחות וכו'

עלה למיטב זכרוני 4000 שח (עבודה התבצעה ע"י מוסך), שזה 300 שח לחודש ומאז שקט.

פורסם

אתה קונה רכב מהרוב?

רכישת רכב זו פעולה סטטיסטית?

אתה מגריל מספר ביד 2 ומשם קונה?

מה אכפת לך מה הרוב?

המכונית שלי בת 17, מתוחזקת מבחינה מכנית הרבה יותר טוב ממכוניות בנות 5 שנוסעות בכבישי ארצנו.

מי שרוצה לקנות אוטו זול - או שיעשה זאת בחכמה או שלא יעשה זאת בכלל.

אבל בגלל שהרוב מוזנח אז לפסול את הכל ?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

זה לא נכון שרכב ישן הוא בהכרח מתפרק...

ואם קוף נינג'ה החביב הזכיר אותי ובצדק כי כנראה אנשים עוקבים אחריי ומבינים שלפעמים לרוץ להחליף כל חלק זה סכנת נפשות לכיס שלך.

אני מזמין את כל מי שיכול להחזיר את הזמן לאחור לסוף 14-תחילת שנת 15 , ל270 אלף ולגיל 15 ולא 17 של הטויוטה שלי הוא היה רואה: חיישנים מקוריים, כל מערכת הפרונט מקורית, כל מערכת הבלמים מקורית, כל מערכת החשמל מקורית ברובה, כל הסלילי הצתה, כל האטמים, כל התושבות בולמים, תושבות מנוע שהיו עייפות אך לא עשו בעיות יותר מדי המורגשות, מערכת ההגה, סטרטר, מערכת הקירור ברובה, מערכת החימום ועוד חלקים שאני בטוח שאני לא זוכר. אני בניגוד לישראלי המצוי לא מדבר סתם ומתגאה, זאת האמת וזו אחת הסיבות שהדגם הזה של טויוטה זכה גם בחו"ל כאחת הקורולות האמינות ביותר שיוצרו אי פעם.

אבל בגלל שהייתי אידיוט והקשבתי לאנשים מסויימים והחלטתי להחליף חצי אוטו לשווא כיום הרכב בהחלט עושה בעיות עקב זה ולי כבר נמאס לנסות לסדר את זה אלא פשוט להשקיע איפה שצריך בלבד וזהו.

בקיצור הבעיה היא שאצל הרוב זה בדיוק ההפך, אולי בגלל שהרכב לא אמין ואולי בגלל שהוא כן אמין אבל לא מטפלים בכלל.

• תוכן חדש...