Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כחיפאי מלידה אני בעד זינוק בעזרת בלם היד, אבל זה נגד חוקי הפורום.

נתיבי המטרונית קיימים ר באזורים מישוריים כיון שהאוטובוסים הייעודיים לא מתאימים להרים. יש עוד שני קוים בתכנון, אחד מהם יהי לאורך קו הרכס, אבל זה יקח עוד כמה שנים. מכן מקום, נתיבי המטרונית מצומת דולפין ומזרחה-צפונה מוגהים, לאורך דרך ההנה הם נת"צ רגיל שאינו מוגבה, אבל מסומן באדום, ויש כמה קטעים קצרים בהם המטרונית נוסעת על נתיבים רגילים.

אם תציין מה יעדך יהיה יותר קל להדריך אותך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אשתי נוסעת על ידני והיא "מלמדת" את הנהגים אחרים שהיא נוסעת על ידני.

בכל דרך שיש עליה בכביש, היא תמיד מתדרדרת

קצת אחורה בשביל להראות לרכב מאחורה שהיא ידנית ועלולה להתדרדר עליו

:lol:

ובכל מקרה בהצלחה בנסיעה

עריכה אחרונה על ידי BRAVO_SX
פורסם

תוספת לגבי מטרונית :

בחלק ממסלול הנסיעה - נתיב המטרונית מוגבה מגובה הכביש.

ישנם מקומות בהם נתיב המטרונית הוא בגובה מפלס הכביש "הרגיל", ומסומן רק בקו צהוב מקווקו + שלט שמסמן נתיב מיוחד לתחבורה ציבורית.

ולעיתים - המטרונית "יורדת לעם", ונוסעת בכביש (עם שאר החבר'ה) ללא נתיב מיוחד.

שים לב, שיש רחובות בהם הנסיעה מותרת רק לתח"צ (בעיקר בשכונת הדר. יש גם קטעים קצרים בעיר תחתית).

לגבי נסיעה בעליה -> בעבר הרחוב נאמר לי כי ברחוב יש קטע כביש שהוא הכי תלול בארץ, ויש מקרים בהם אנשים לא מסתדרים עם העלייה ונכבה להם מנוע. אז תירגע - אתה בחברה טובה :-).

כללי אצבע לנהיגה במקום שאינך מכיר : סע בימין. סט לאט ובזהירות. מי שממהר - שיעקוף אותך.

טעית בדרך ? אל תעשה שטויות. תמשיך בנהיגה בנתיב שהתחלת, ובהמשך תמצא מקום לעשות פרסה.

למרות שחיפה בעקרון בנויה על מורדות הכרמל, רוב הרחובות הם בשיפוע מתון. לעיתים גם מישוריים (כמעט כמו ת"א... :-) ).

בד"כ, הרחובות בהם יש שיפוע גדול אינם מיועדים לחניה (כביש פרויד, רחוב בלפור וכו') - אלא אם אתה רוצה לחנות באמצע הכביש.. הם משמשים ציר נסיעה "ראשי".

שורה תחתונה - קח נשימה עמוקה. תירגע. יהיה בסדר. נסיעה טובה.

הערה לגבי המטרונית - אין לה שום בעיה בנסיעה בכבישים הרריים. הבעיה העיקרית שלה הוא שטח תמרון (סיבובים/ פניות וכו' - מבוצעים ברדיוס יותר גדול מרכב אחר עקב אורכו של האוטובוס, ומאחר ולא בכל מקום יש מספיק שטח שניתן להקצות - אזי הוא מוגבל בנסיעתו. שום סיבה אחרת).

את אותה טענה לגבי חוסר התאמה לכביש הררי העלו גם לגבי אוטובוס דו-מפרקי שהיה בעבר - והוא נסע בחיפה כמו מלך.

פורסם

סה"כ הנהיגה בחיפה לא כל כך קשה. מרבית הרחובות המשופעים די משיקים לקוי הגובה, כיון שנהיגה בניצב להם ייווצר שיפוע לא תקני. יש כמה יוצאים מהכלל כמו בלפור או רחוב העוגן, שהוא המקום שבו מתרגלים זינוק בעליה (ולפי האגדה הטסטרים היו זורקים קופסאות גפרורים מאחורי הגלגל, ומי שמעך את הקופסה נכשל בטסט). המבוכים בירושלים הרבה יותר מסובכים.

OT, לגבי האוטובוסים: המפרקי הרגיל סבל מבעית כושר תמרון, לכן פעל רק בקווים מסויימים וגם זה שנים לא רבות. לא לשכוח שבחיפה אזורים שנבנו בעבר הרחוק והרחובות בהם צרים ומפותלים.

אני מניח שניתן להתקין מרכבי מטרונית גם על שלדות עם מנועים יותר בריאים שיעמדו בנסיעה בעליות, גם עם 150 נוסעים. לא בטוח שהמטרוניות הקיימות מסוגלות לכך. יש לי גם מחשבה שבעית השיפועים היא זכר לימים שבהם תכננו את המטרונית ככלי מסילתי, לפני שהוחלט לשנות אותו ל-BRT. אפילו בזמן הבניה היו במפרץ נקודת עם סימון "רק"ל".

מכן מקום - שלושת קוי המטרנית הקיימים נוסעים במישור, חוץ מהעליה\ירידה של חליסה. קו עתידי אחד יסע גם הוא במישור (לנשר), האחר בשיפועים שחלקם לא כל כך מתונים (על קו הרכס).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני כחודש וחצי רכשתי את הרכב הידני הראשון שלי. את כמות הפעמים שהרכב נכבה לי אני לא יכול לספור על 5 ידיים. אבל מאז אני נוהג דיי טוב.

לא יכול לספר על 5 ידיים? נניח שעל 6 יכול..... מה הביג דיל? אז לא התברכת בטאצ' טוב עם הקלאצ'... פלוס מינוס הרכב נכבה לך בתחילת הדרך פעם ביום. לא נורא.

תתאמן והמצב ימשיך להשתפר. אם אתה מוטרד אז תעשה כמה סיבובים יעודיים בהם תתרגל את המיומנות בלי רכב מאחור.

ברמה התפעולית אני יכול להציע לתת קצת יותר גז. יותר מדי גז עושה יותר רעש ומעט יותר בלאי, זה עדיף מכיבוי מנוע מעיק. לאט לאט תשתפר.

פורסם

אני עם שנתיים על רכב ידני, פחות ממך.

תאמין לי שבירידה מתונה אתה בטוח לא תידרדר מטר בוא נגיד, אפילו בלי זינוק בעלייה, קשה לי להאמין שמישהו בעלייה ישמור ממך מרחק של פחות ממטר.

אין לך מה לדאוג חבר

פורסם

לא קרה לי אף פעם שה Hill hold לא סייע לי בעליה שהיה צריך (הוא לא נכנס לפעולה בכל עליה מתונה אלא רק במידת הצורך). צריך לוודא שאתה משלב להילוך ראשון ולוחץ על הברקס, אחרת זה לא יעבוד.

פורסם

טיפ קטן לגבי נהיגה וחניה בעליות ובכללי,אם העליה תלולה ואתה חושש שהרכב לא יצליח לזנק,פשוט תן גז,הרכב לא באמת מתפוצץ ב5 סלד גם אם זה נשמע ככה,המפתח נמצא בקלאץ' - תרים אותו בעדינות ולאט ואתה מסודר.

5000 סל"ד + הרמת קלאץ' בעדינות ולאט: אחרי מספר פעמים לא רב תגיע להחלפת קלאץ'.

טיפ גרוע. יש להשתדל להחליק את הקלאץ' כמה שפחות בזינוק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עדיף בהרבה להעזר בבלם יד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

איך אתה עושה זינוק בעלייה ביום יום? כשאני בעלייה חדה אני פשוט עושה עם קלאץ וברקס כמו שמלמדים בשיעורי נהיגה (מרים את הקלאץ עד לחיכוך ואז משחרר את הברקס) וככה הרכב לא מדרדר בחיים

פורסם

מה שהמורים לנהיגה מלמדים היום כנראה מתאים למנועי דיזל או לדגמים בעלי hill hold..אני מעדיף להשתמש בבלם היד. לא מסובך, מונע הדרדרות ומונע שחיקת המצמד. אבל אולי זה כי אני old fashioned ולמדתי לנהוג על רכבי בנזין צנומי מנוע לפני שהומצא ה-hill hold.

פורסם

אני גם עברתי לרכב ידני אחרי כמה שנים שלא נהגתי.

באמת שאף פעם לא ניסיתי להעזר בבלם יד, אני נוהג עם ברקס וחצי קלאץ. לקח זמן עד שלמדתי להכיר את האוטו.

אני נתקל הרבה בזינוקים גם בטבריה וגם במרכז שאני נמצא שם די הרבה...

את האמת, עדיין נכבה לי פה ושם בעיקר עקב הסחות דעת ולנסות להתחיל נסיעה בשלישי בטעות

פורסם

אמנם אני כבר הרבה זמן נוהג על רכב בעל תיבה אוטומטית, אבל בימי הגיר הידני תמיד הייתי משתמש בבלם יד.

מרים בם יד, מוריד רגל מהברקס, ככה נותן לרגלים קצת לנוח. כאשר הגיע הזמן להתחיל בנסיעה נותן טיפה גז ומתחיל להרים את הקלאצ עד שהרכב מתחיל טיפה למשוך, מוריד את בלם היד ונוסע.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

תודה לכל מי שסייעה ולכל מי שדאג, נסעתי וחזרתי בשלום!

מסתבר שחיפה בשעות שהייתי בה (אחרי 9 בערב) יחסית ריקה. היו שתי מקומות שהייתי צריך באמת לעשות זינוק בעליה ושם נעזרתי בבלם היד והיה בסדר גמור, חוץ מזה באמת מסתדרים עם היל הולד או עבודת רגלים מהירה יחסית.

• תוכן חדש...