Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זה מצב תקין שמוט ההילוכים לפעמים קצת זז בתאוצה (בד"כ בהילוך גבוה)?

בחנייה בשיפוע, האם תמיד להעדיף להשאיר את הרכב בהילוך (ראשון או רוורס, תלוי בסיטואציה) או שלהימנע מזה (יכול להיגרם בלאי\עומס יתר?) ?

פורסם

מה הכוונה קצת זז?

לגבי השאלה השניה: תאורטית כן, גלגלים לכיוון המדרכה .

אינני יודע אם זה מזיק .

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

1. תקין במעבר מגז פתוח לסגור ובחזרה. אם התזוזה מוגזמת ומלווה ב"קפיצה" של כל הרכב - לא תקין.

2. תמיד בהילוך. הילוך ראשון אם הפנים לכיוון ירידה, הילוך אחורי אם הפנים לכיוון עליה.

לאחר חניית האוטו וכיבוי מנוע צריך למשוך בלם יד. לאחר מכן לשחרר דוושת בלם ולתת למשל האוטו לעבור קדימה או אחורה. ורק אז לשלב הילוך. באופן הזה, לא יהיה שום עומס על שום דבר.

פורסם

2. תמיד בהילוך. הילוך ראשון אם הפנים לכיוון ירידה, הילוך אחורי אם הפנים לכיוון עליה.

בוקי - האם זה לא הפוך?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

זה לא הפוך. אפילו שבספר תיאוריה אכן כתוב הפוך.

בשיטה שלי אתה מונע סיבוב לא רצוי של המנוע נגד כיוון הסיבוב הטבעי שלו.

הרכב מאובטח במקום בהילוך ראשון או רוורס באותה מידה.

פורסם

הבנתי. תודה :-)

פורסם

עכשיו שאני קורא שוב זה באמת הפוך ממה ש'לימדו' אותנו \ הרבה מכירים.

בקריאה ראשונה חשבתי שזה אכן כשהפנים כלפי מעלה לשים ראשון וכלפי מטה רוורס - בכיוון הנגדי של התנועה (במידה והרכב היה בניוטרל ללא בלם יד)

אבל מבחינה מכנית כשמשולב הילוך, גם אם בכיוון התנועה של הרכב, הוא בכל מקרה יחזיק את הרכב, בניגוד לניוטרל

פורסם

דווקא מה שלימדו נכון.

כאשר למדתי נהיגה במשאית, המורה סיפר לי על משאית שחנתה בטירה עם הילוך משולב לכיוון התנועה. מישהו פגע במשאית, גרם לה טיפה לזוז -> והמשאית "יצאה לדרכה" עם מנוע מותנע.

שורה תחתונה - כאשר הילוכים משולבים בכיוון התנועה, דחיפת הרכב עלולה לגרום להנעתו ללא מפתח ולתנועה ללא שליטה (הרי אין נהג ששולט בהגה) - בדיוק מה שקורה כאשר מניעים רכב בדחיפה.

פורסם
דווקא מה שלימדו נכון.

כאשר למדתי נהיגה במשאית, המורה סיפר לי על משאית שחנתה בטירה עם הילוך משולב לכיוון התנועה. מישהו פגע במשאית, גרם לה טיפה לזוז -> והמשאית "יצאה לדרכה" עם מנוע מותנע.

שורה תחתונה - כאשר הילוכים משולבים בכיוון התנועה, דחיפת הרכב עלולה לגרום להנעתו ללא מפתח ולתנועה ללא שליטה (הרי אין נהג ששולט בהגה) - בדיוק מה שקורה כאשר מניעים רכב בדחיפה.

בשביל להניע בדחיפה צריך לתת סוויץ,אי אפשר להניע כשהסוויץ כבוי לגמריי.

רק מחדד את בוקי, בדרך כלל קפיצה של הרכב בלחיצה או עזיבה של מצערת זה אחת התושבות שגמורה.

Miata ND2

פורסם
דווקא מה שלימדו נכון.

אני גם שמעתי את הסיפור הזה.

זה אפשרי אולי במשאית דיזל עתיקה שמכבים אותה על ידי מנוף שמחובר למשאבת הזרקה ולאחר שמנוע כבה מחזירים את המנוף למצב רגיל.

לא אפשרי באוטו עם מנוע בנזין או דיזל מודרני. לא יניע עם סוויץ' סגור כשאין הצתה ופקודה למזרקים. גם את תדחוף אותו 10 ק"מ.

• תוכן חדש...