Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדיח כלים - האם באמת משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם,

ההתלבטות שלי היא כזאת - אמא שלי נגד מדיח כלים, רב המקרים היא שוטפת כלים בבית בגלל שמסיימת עבודה מוקדם יחסית. ברגע שמתאפשר המטלה מתחלקת בין כל בני המשפחה.

בעקרון, הצעתי לה בעבר לקנות מדיח כלים, היא סירבה ואמרה שזאת הוצאה מיותרת. ידוע לי שלפני שמכניסים כלי למדיח כלים במידה והוא מלוכלך מדי - צריך להעביר וויש קטן באופן ידנית (צלוחית שהייתה בה שמנת לבנה לדוגמא)

אמא שלי אומרת שאם כבר אתה מעביר וויש, תוסיף עוד 2 שניות עבודה וזה נקי - איפשהו צודקת.

עוד התלבטויות - כמות מים שהמדיח מבזבז (אמא שלי טוענת שכשהיא שוטפת כלים היא מבזבזת פחות), חשמל, והוצאות כספיות על חומרי ניקוי ייעודיים שהמדיח מחייב. וכמובן הקטע שלא משתלם להפעיל מדיח שממולא בחצי - צריך לחכות שיתמלא.

בעקרון אנחנו משפחה של 5 נפשות שבארוחות משתמשת בצלחות חד פעמיות, לא מארחים הרבה ואם מארחים קרובים (סבתא וכו) גם משתמש בחד פעמי. משתמשים בכלים נורמליים באירוח חברים.

מפה לשם - לא משתמשים ברבה כלים אבל אחרי הכל משפחה של 5 אנשים הכלים כן מצטברים.

מפה השאלות שלי:

* האם קיים מדיח שיודע לנקות מספיק טוב שלא יהיה צורך בוויש ראשוני? למשל אחד כזה שיודע לגרוס את כל שאריות האוכל לשקית אשפה ייעודית?

* מי שקנה מדיח אחרי שתקופה שלא היה לו - מרגיש ביתרונות? הוא משתמש בו כי באמת נח ומשתלם יותר ולא רק כי "כבר קניתי אז אני משתמש?"

* יש הבדל כלכלי משמעותי בשימוש במדיח?

* יש הבדלים גדולים בין המותגים? אופן פעולה שונה? משהו שנחשב "טוב יותר?"

כל מידע שיוכל לעזור לי להחליט אם להישאר במצב הנוכחי - או להפתיע את אמא במדיח בניגוד לרצונה יבורך, תודה :)

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המדיחים החסכוניים של היום צורכים 13 ואפילו 6.5 ליטר מים בכל הפעלה.

בזה אמא שלך לא תוכל להתחרות. מצד שני, אמא שלך לא צורכת חשמל...

פורסם

אם המים והחשמל יתקזזו אין שום בעיה. גם אם המים יהיו באותה המידה שאמא שלי משתמשת הקטע של החשמל שולי, השאלה עד כמה זה באמת יקל עליה.

ציינת 2 צריכות מים שונות, אחת כפולה מהשניה, מה ההבדלים?

פורסם

מדיח כלים חסכוני מאד במים, בטוח הרבה יותר משטיפה ידנית.

הוא ממלא אגן מים במספר ליטרים, ומשתמש באותם מים שוב ושוב לשטיפת הכלים עד שהמיים עכורים מעבר לרמה מסויימת (יש חיישן מיועד לזה) ואז מרוקן וממלא מחדש. לפי הצורך.

פורסם

מדיח כלים של בוש. לא עושה 'ויש' ולא נעליים. מכניס לו הכל. הוא משאיר כלים נקיים ומבריקים. אם הוא מתקלקל היום תוך שעתיים יהיה מדיח חדש. שטיפת כלים ביד היא היא כלכך שנות ה 70'.

כמובן שכשאישתי שורפת סירים, וזה קורה בתדירות של פעם/ פעמיים בשבוע אני משפשף כמו עבד נרצע.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

+1 למדיחים.

מזה כחצי שנה יש לי יש מדיח קטן (מה שנקרא "על השיש" ) ולמרות שנדרשת קצת יותר השקעה בסידור הכלים כי רוצים שיכנס כמה שיותר, עדיין שווה את זה. לא שוטף לפני הכנסה למדיח אבל משתדל שהכלים יהיו רטובים (שהמזון לא יתייבש על הצלחות) משתמש בקפסולות שעולות כ-40 ש"ח ל-65 יחידות. מניח ששימוש באבקה זול יותר אבל פחות נוח.

נ.ב.

בדיון שערכנו בעבודה, הייתה הסכמה כמעט פה אחד שמדיח זו קניה הרבה יותר מועילה מרומבה. על היחיד שטען אחרת כולם הסתכלו כמו על משוגע :)

פורסם

בחיים לא שוטף לפני שמכניס למדיח. הזבל לפח והצלחת למדיח.

זה עבד יופי עם מדיח אלקטרולוקס על השיש ועובד יופי עם בוש חצי אינטגרלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

משתלם כלכלית ביחס להדחה ידנית? כנראה שלא. אבל אם אתם משתמשים בחד פעמי, גם זה עולה כסף. יש לי מדיח של סימנס, וחוץ מלזרוק את השאריות מהצלחת, היא נכנסת למדיח כמו שהיא.

פורסם

הסיפור הזה שצריך לנקות לפני/אחרי המדיח, זה משנות ה-80'.

מצד שני, אתם כמעט לא שוטפים כלים, אז למה לקנות בכלל?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שמיים וארץ. אם יש מכשיר שיוריד ממך עוד מטלה, הרי זה מבורך.

כנ"ל עם מכונת ומייבש כביסה.

כנ"ל שואב אבק ושוטף רצפה רובוטי (עדיין אין לי כאלה, אבל רוצה לקנות)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

היתרון במדיח שאמא שלך אף פעם לא תצליח להשיג אותה רמת ניקיון בשטיפה ידנית כמו שמדיח.

כשאני אוכל אצל חברים שאין להם מדיח זה מרגיש כאילו לא שטפו את הכלים אף פעם.

פורסם

אשתי באה מבית כזה, התנגדה נחרצות לרכישת מדיח וזה לא בעיה לשטוף ביד.

כעבור חודשיים הודתה שזה עולם אחר.

כשקניתי ניטו טענתי שהחיים מתחלקים לשתיים, לפני הניטו ואחריו - ההרגשה הזאת לדעתי תהיה כפולה כשמדובר במדיח.

פורסם
הסיפור הזה שצריך לנקות לפני/אחרי המדיח, זה משנות ה-80'.

מצד שני, אתם כמעט לא שוטפים כלים, אז למה לקנות בכלל?

היתרון הכי גדול של מדיח זה כיור ריק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם המים והחשמל יתקזזו אין שום בעיה. גם אם המים יהיו באותה המידה שאמא שלי משתמשת הקטע של החשמל שולי, השאלה עד כמה זה באמת יקל עליה.

ציינת 2 צריכות מים שונות, אחת כפולה מהשניה, מה ההבדלים?

לפני ארבע שנים רכשתי מדיח של בוש חסכוני שצורך 13 ליטר מים בכל הפעלה.

כיום המדיחים החדשים של בוש צורכים 6.5 ליטר מים בכל הפעלה. הטכנולוגיה מתקדמת כל הזמן.

אם מה שמעניין אותך במיוחד זה חסכון, בחר מדיח מתקדם טכנולוגית. החסרון יהיה במחיר.

• תוכן חדש...