Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדיח כלים - האם באמת משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני ארבע שנים רכשתי מדיח של בוש חסכוני שצורך 13 ליטר מים בכל הפעלה.

כיום המדיחים החדשים של בוש צורכים 6.5 ליטר מים בכל הפעלה. הטכנולוגיה מתקדמת כל הזמן.

אם מה שמעניין אותך במיוחד זה חסכון, בחר מדיח מתקדם טכנולוגית. החסרון יהיה במחיר.

13 ליטר מים עולים בסביבות 11 אגורות, רק שתהיו בעניינים.

החשמל עולה יותר - אני מעריך בסביבות 30-40 אגורות להפעלה (מדיח קטן על השיש, גו"ח 1200W, בסביבות 45 דקות להפעלה, גו"ח עובד רק חלק מהזמן)

חומרי הניקוי עולים עוד יותר - קצת פחות משקל לטבליה (אני לא משתמש במבריק נפרד)

לגבי ניקוי "לפני ההכנסה למדיח" - אין צורך. עדיף במקרים של צלחת מלוכלכת לשטוף אותה שניה וחצי לפני שמניחים אותה בכלל בכיור.

לעניות דעתי אם יש לכם מקום לשים את המדיח - תקנו. זה מקל על החיים. העלויות השוטפות לא משמעותיות.

אם רוצים לחסוך כסף בעלויות שוטפות של חשמל, אז:

1. דוד שמש במקום דוד חשמל.

2. לתלות כביסה ולא לשים במייבש (שגם הורס את הבגדים).

3. לא להשתמש במפזרי חום/רידאטורים אלא במזגנים, צורכים שליש מהחשמל. ולסגור חלונות ודלתות בזמן החימום.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

במשפחה של 5 נפשות, יש המון כוסות וצלחות ואוכל פה ושם שכל אחד מגיע למטבח ואוכל בשעות שונות.

מן הסתם אפשר לעבור להשתמש בכוסות פלסטיק ולזרוק (להניח ליד התמי 4 ובכך חוסכים המון כוסות לשטיפה).

כזכור לי ולפי מה שאני זוכר ונמצא ברשת, שטיפה ידנית למשפחה של מספר נפשות גוזלת עשרות ליטרים ובוודאי בוודאי שלא 6-10-15 ליטר שהמדיחים צורכים + כאבי גב ולעמוד על הרגליים + חומרי ניקוי בידיים + בזבזו שעות במצטבר לאורך כל השבוע = מיותר.

אין שום סיכוי להתחרות במדיח כלים, הרי צריך לשטוף את הצלחת + לסבן אותה + לשטוף שוב פעם שתהיה נקייה ולא יהיו שאריות סבון שבזה דווקא המדיחים מצטיינים.

למי שיש זמן לעמוד במצטבר 3-4-5-6 שעות בשבוע רק על הכלים שיבושם לו + הטרחה והמאמץ הגופני וכו'.

בקיצור: קונים מספר צלחות נוספות + מספר כוסות נוספות ובכך מתחילים לאכול מצלחות רגילות וכוסות רגילות = המדיח יתמלא בקלות והחסכון על החד פעמי + השקיות זבל יתקזז אל מול הדחת הכלים והטבליות וכו'.

לידע כללי, ניתן לרכוש כ 100 טבליות של פיניש לעיתים במבצעים ב 49 שקלים = 0.5 שקל לטבליה מסוג ALL IN ONE הטובה.

המבריק והמלח עולים גרושים וזה מספיק להמון הדחות.

היתרון הגדול ביותר של המדיח בנוסף להכל זה בכך שהוא שוטף כלים בטמפ' גבוהות מאוד של עד 75 מעלות (החדשים יותר, הישנים היו עד 65 לרוב ובסדרות הביניים).

אתה לא יכול לשטוף כלים ב 65/75 מעלות, לחטא להבריק אותם במקום לשפשף (אם אתה מכיר את המערכון אז.. "אתה לא בן, אתה לא בן").

*** טיפ אחד גדול ***

יש לוודא שהסכו"ם שלכם עשוי מאותה המתכת מכיוון שבמדיח, מתכות מסוגים שונים באים במגע ביחד בטמפ' גבוהות ובמלחים וכו' ונוצרים כתמים שונים.

לכן, יש להקפיד כי הרוב או הכל מאותה סוג מתכת... כמו כן הצלחות צריכות להיות עמידות למדיחי הכלים = ללא הדפסים או ציורים זולים כאלו ואחרים ב 2 שקלים... יש צלחות מעולות למדיח.

Can hand washing be as efficient as dishwashing?

The short answer: maybe. First, let's look at water usage alone. The average faucet flows at 2 gallons per minute, so if you can successfully wash and rinse eight place settings -- plates, bowls, forks, knives, spoons, glasses, etc. -- and those six serving dishes that your dishwasher can handle without running the faucet for more than 2 total minutes, then, you might be better off hand-washing. Assuming you're washing 54 pieces of dishware (that's 48 pieces of dishware -- 6 pieces per setting -- and 6 serving dishes), you've got about 4.4 seconds of wide-open tap water per piece, or about 9.5 ounces of water to wash and rinse each dish."

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

בוודאי ששווה יותר לקנות מדיח- אמא תוכל לשטוף ידנית ולייבש את הכלים במגשים של המדיח.

תחשוב כמה מקום זה יחסוך על השיש.

פורסם

אמנם פות"ש מדבר על סיטואציה של מגורים עם ההורים, אבל בזוג נשוי, יתרונו הגדול ביותר של המדיח הוא בהשכנת שלום בית בזירת ה"עוד פעם לא עשית היום כלים"," "שוב פעם הכיור מלא כלים", "מה, אתה מחכה שאני אעשה כלים???" ושאר הערות שגורמות לגבר הממוצע לפנטז על איזה ערסל שתלוי בין שני עצי קוקוס בבהמאס אחרי שקיבל את הביטוח חיים של האשה :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה שוטף סירים, מחבתות ושאר אביזרי בישול במדיח גם כן?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תלוי במצבם אבל בשותף (שים לב למשחק המילים הסופר-מתוחכם:wink:), בהחלט מעמיס מידי פעם סירים ומחבתות לתוכנית אינטנס (שלוקחת לדעתי איזה שעתים).

פורסם

אז הנה, יש על מה לריב לפעמים :)

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני מכניס סירים ומחבתות למדיח. זה קצת בזבזני במקום, אבל יוצאים מבריקים.

תבניות פיירקס, שאשתי קולה בהן פלפלים, עם תחתית שחורה שצריך לשפשף הרבה, יוצאות נקיות לגמרי, באפס מאמץ...

אני שוטף כלים בכיור, רק בימים של בישולים שבהם יש הרבה סירים ולא כולם נכנסים למדיח. את הכי מלוכלכים מכניס למדיח ואת היתר שוטף בכיור.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אגב, גם עם מדיח אפשר לריב, על מי יכניס את הכלים למדיח.

אצלנו לא רבים. ברור לשנינו שזה התפקיד שלי...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

כנ"ל, לקחתי על עצמי את פעולת ההעמסה של המדיח, הכל, רק שלא אצתרך להתחיל לתלות כביסה עם כל הגרביים הבודדים האלה שמכניסות אותך לסרטים לאן הלכה הבת זוג שלהם ומתי תחזור, אם אי פעם...

פורסם

באגירה, זה בגלל שאתה לא יודע לתלות. אשתי יודעת שאם אני אתלה, אקפל או אכניס לארון היא ממילא תצטרך לחזור על הכל (לא כי אני עושה בכוונה. אני באמת לא מצליח להבין מה ההבדל בין צורות הקיפול ומה זה משנה לאיזה צד בארון פונה הקפל) אז אני מפעיל את המכונה, מבשל, עושה קניות, לפעמים מרוקן את המדיח ושוטף את הסירים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

השוס האמיתי זה לא מדיח אחד, אלא שני מדיחים. אחד לנקיים ואחד למלוכלכים.

ככה לא צריך לסדר את המדיח ולהחזיר לארונות...

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אצלנו בבית של ההורים, יש מדיח של סימנס בן 3-4 שנים.

תמיד אבל תמיד הסכינים יוצאים מלוכלכים, לא משנה על איזה תוכנית/אבקה/מלח/גל/סוג סכינים.

תמיד הם מלוכלכות.

אני אישית חושב שזה בגלל המים הקשים שיש אצלנו (ראשון לציון).

פורסם

כמובן שכשאישתי שורפת סירים, וזה קורה בתדירות של פעם/ פעמיים בשבוע אני משפשף כמו עבד נרצע.

קצת מלח לימון, מים רותחים, השריה של 15 דקות, וכל הג'יפה יורדת.

במקרה של ג'יפה עקשנית במיוחד. אפשר להרתיח את הסיר/מחבט עם מים ומלח לימון.

פורסם

תמיד אבל תמיד הסכינים יוצאים מלוכלכים...תמיד הם מלוכלכות..

קודם אתה עושה להם תסביכי מיגדר ואח"כ עוד מתלונן אם הם נקיים או לא?

תגיד תודה שלא ברחו מהבית עם החבר/ה הטרנסג'נדר/ית :lol:

• תוכן חדש...