Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים NanoEnergy 2 או FALKEN ZE914 בסוזוקי SX4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה הכוונה נשחק מהר ? תבדוק treadwear של שני הצמיגים ! צמיג יותר איכותי בדרך כלל יש לו נתון treadwear יותר נמוך אבל אחיזה טובה יותר , כמובן צמיג שיש בו יותר "פלסטיק" מאשר rubber ישחק פחות אבל אחיזה יותר טובה , דרך טובה להשוות בין צמיגים זה להסתכל על מדד UTQG והכי חשוב זה treadwear ו traction

לך על צמיג לאוטו משפחתי על treadwear קרוב יותר ל 300 ! וזה מה שיש ב FALKEN ZE914

גרנדה 2007 רובוטית, לנסר קלאסיק 2009 אוטומטית

פורסם (נערך)

מקדם השחיקה (Treadwear) של הצמיג הוא לא מדד מדויק מאוד לאחיזה וגם לא לקצב השחיקה בפועל.

הבדלי האחיזה (מקדם החיכוך) בין תרכובות גומי שונות אינם גדולים (10-15%) ולכן מקדם החיכוך עומד על מעט מעל ל-1 כמעט בכל רכב.

ההבדל הוא ב"יעילות" שבה הצמיג מאפשר לנצל את האחיזה לטובת ניהוג - "קשיחות פניה" - שתלויה מעט מאוד בסוליה והרבה בקשיחות של דפנות הצמיג, ובלחץ האוויר שבתוכו.

כאשר קשיחות הפניה היא נמוכה, אתה צריך להפעיל על הצמיג יותר כוח (ו"לנצל" יותר מהאחיזה שלו) כדי לקבל את מבוקש ולכן אתה מזרז את שחיקתו.

משכך מקדם השחיקה של המדרס לא די בו לתיאור קצב השחיקה בפועל, מה גם שלרוב הבעיה אינה שחיקה אלא התיישנות הגומי.

גם מדד ה-Traction הוא בעייתי מאחר והוא מודד כושר בלימה על דרך רטובה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

רק מעדכן כי מקדימה יש לי FALKEN 912.

אותם אני ארצה להעביר אחורה ובקדמיים להתקין FALKEN 914. מצאתי בצפון ב300 שח לצמיג.

השאלה אם אצטרך כיוון פרונט (לאחר הצלבת ג'נטים)?

פורסם

על תעשה הצלבה - הצמיגים הקדמיים כבר קיבלו כיוון נסיעה.

אני לא יודע מדוע אתה מתעקש להרכיב צמיגים חדשים מקדימה . כמה הצמיגים הקדמיים שלך עברו?

לדעתי, תשאיר 912 מקדימה, ואחרי שהם ייגמרו, תקנה זוג נוסף של 914 ותרכיב אותם במקום.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
על תעשה הצלבה - הצמיגים הקדמיים כבר קיבלו כיוון נסיעה.

אני לא יודע מדוע אתה מתעקש להרכיב צמיגים חדשים מקדימה . כמה הצמיגים הקדמיים שלך עברו?

לדעתי, תשאיר 912 מקדימה, ואחרי שהם ייגמרו, תקנה זוג נוסף של 914 ותרכיב אותם במקום.

כנראה שבגלל זה

פורסם

השרשור שצירפת לא הגיע למסקנות חד משמעיות לגבי היכן למקם את הצמיגים הטובים ביותר, ולכן לא הייתי מסתמך עליו, בטח שלא כדי לתמוך בטענה שיש להתקינם דווקא מלפנים.

פורסם

זה ויכוח שלא נגמר.

יש גם את הסרטון של מישלין אשר פורסם כמה פעמים כאן בפורום, בו חד משמעית מבחינתם - הצמיגים החדשים מרכיבים מאחורה ( בסרטון רואים שני רכבים זהים מבצעים נסיעה בכביש רטוב, וזה שהצמיגים החדשים מאחורה אוחז יותר טוב בסיבובים) .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

ומצד שני, יש אמת בטענה שכושר הבלימה של המכונית עשוי להיפגע מהתקנת הטובים מאחור.

הפתרון פשוט מאוד.

מאחור, מלפנים - זו נבילה וזה טריפה. מקומם של הצמיגים הטובים הוא על כל הגלגלים.

אם יש הפרש גדול בין הצמיגים (מבחינת ביצועים, שחיקה, התיישנות) אז צריך להחליף את כולם. אם ההפרש זניח, אז אחת היא היכן ממוקמים הצמיגים היותר "טובים".

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

ועדיין נשאלת השאלה, להחליף רק צמיגים או גם ג'נטים. הכי קל זה להחליף ג'נטים אבל אינני יודע אם הג'נטים האחוריים ישרים כמו הקדמיים...

פורסם

לא שמתי לב לאורך השרשור שציינת שיש בעיה עם החישוקים.

האם זה המצב? או שאתה מתייחס להצלבה?

אם יש בעיה עם החישוקים, בדוק עלויות של תיקון וישור והשווה לרכישת סט חדש.

אם לענין ההצלבה, כפי שוולאד ציין, אל תשים גלגל שהיה בצד ימין של הרכב בצד שמאל ולהפך.

אם אתה רוצה להעביר את הגלגלים יחד עם הצמיגים הקדמיים לאחור (למרות שאין צורך כזה ויש ויכוח גדול בנושא), העבר אותם באותו צד (ימין קדמי לימין אחורי וכנ"ל בשמאל).

אין צורך בכיוון אופנים ("כיוון פרונט") רק בשל החלפת הצמיגים או בשל העברת החישוקים הקדמים לאחור ולהפך.

אבל כן מומלץ לבצע בדיקה בנידון אם הרכב לא עבר כיוון כזה בשנים האחרונות ובעיקר אם יש סימני שחיקה חריגים בצמיגים הקיימים.

• תוכן חדש...