Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מתווכח איתך, אם מבחינתך 4X4 זה קריטי - אשרייך, לגיטימי לחלוטין והB4 נשמעת כמו אחלה עסקה.

לי אישית ההנעה הזו היא בעיקר חסרון, אבל הייתי זורם איתה אילולא התיבה הרציפה - היא כבר דיל ברייקר כי הסירוס שלה מבחינת הנאה הוא יותר מדי בשבילי. זו התיבה היחידה שיצא לי לחוות שאני מגדיר כדיל ברייקר, אבל היי אני נוסע ביומיום על רובוטי חד-מצמדי אז ברור לי שהדעה שלי לא סטנדרטית וממש לא מייצגת את הלך הרוח הכללי... :)

מה שכן כשחברים שואלים אותי על קרוזרית משפחתית אני בד"כ ממליץ להם על מונדאו, מליבו, וB4. מבחינתי הן המובילות של הסגמנט שלהם במשומשות ומציעות תמורה נהדרת ביחס למחיר תודות לירידת ערך. אני חושב שהמונדאו הכי 'מאוזנת' מבין השלשה, אבל לכל אחת יתרונות/חסרונות ע"ג האחרת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סיביק, בוא לא נגזים. להנעה כפולה יש יתרונות (אחד מהם אגב הוא שלא רק העברת הכוח היא לארבעת הגלגלים אלא גם בלימת המנוע) אבל בתנאי דרך סבירים ובמיוחד בעידן האחיזה הגבוהה והבקרות האלקטרוניות - היא דבר רחוק מלהיות כל כך מהותי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שמעו,

ההנעה הכפולה זה ממש לא "קריטי" אבל כמו שציינתי זה רחוק מלהיות גימיק.

פשוט מי שחיפש את זה כמשהו שהופך את הרכב לספורטיבי - טעה! גם אני, טעיתי!

הרכב בהחלט מתנהג יפה מאוד, דינאמי מאוד אבל בשום פנים ואופן לא ספורטיבי בשום מובן!

הAWD כמו שאמרתי היא תוספת אדירה לנוחות הנסיעה של הרכב וגם כן - למצבים קריטיים זה בהחלט כיף לדעת שיש לכם רכב שיכול לזוז על הרבה יותר סוגי משטחים מאשר רכב שאין לו את היכולת הזו.

יחד עם זאת, לארץ שלנו - רכב סדאן משפחתי עם AWD זה פחות או יותר כמו להתהדר בזה שיש לך גרזן משובחת של חטוב עצים - באמצע הים!

מה תעשה עם גרזן באמצע הים? כנראה שכלום, אבל זה נחמד שיש גרזן חדה ביד - פחות או יותר.

אבל איפה שזה חוטב עצים שנמצא ביער עם גרזן חדה מול חוטבי עצים עם גרזן פחות חדה - כמו שציינתי - זה מגיע בתחום הנוחות ואני מדבר כאן בפרט על הרגעים בהם הרכב לוקח בפניה ואני מדבר על פניות שמתבצעות בתוך המהירות החוקית ובנהיגה שפויה - זה פשוט נוח וחייבים לנהוג תקופה ממושכת ברכב עם AWD בכדי להבין את זה.

לגבי כל השאר עם הAWD - זה בערך כמו לחסוך הרבה מאוד כסף ליום סגריר

במקרה ויצאתם החוצה לכביש ביום הכי סוער בשנה ואיפה שאתם נמצאים הכבישים קפאו - וואלה, יכול להיות שאם הרכב הזה תצליחו להגיע הביתה - בשביל זה לנסוע עם רכב AWD בעיניי - לחסוך ליום סגריר.

אם בטיחות באופן כללי חשובה לכם - לAWD בהחלט יש יתרון ולא, זה לא גימיק וזה בהחלט NICE TO HAVE

BUT NOT A MUST

אני אומר לכם עוד משהו - שמעתי מחבר אחר שיש לו את הרכב הזה שיש פיוז שצריך להוציא כשרוצים לגרור את הרכב הזה והפיוז הזה מבטל את הפעולה של הAWD והופך את הרכב הזה להנעה קדמית בכדי שיהיה ניתן לגרור אותו על הגלגלים האחוריים - הוא סיפר לי שהוא הוציא את הפיוז הזה בכדי לבטל את הAWD והרכב אכן נהיה חסכוני יותר אבל גם פחות נוח לנהיגה.

אז למי שצריכת הדלק יותר חשובה מבטיחות ונוחות - הנה לכם טיפ קטן (רק תקחו בחשבון שחברות הביטוח תתנער מכל אחריות אם עשיתם זאת).

עריכה - אני אוסיף לזה עוד קצת

תראו, בארה"ב הרכב הזה מאוד נמכר בגלל כמה סיבות נוספות

שם לAWD באמת יש חשיבות מאוד גדולה - הם רואים הרבה ימים מושלגים ויש שם לא מעט חברה שחיים בחוות, ביערות ובאמצע שטחים בהם צריך AWD גם ברכבי סדאן. אותו הדבר נכון לכל ארץ קרה שיש בה הרבה ימים מושלגים.

בארה"ב הרכב הזה נמכר גם עם מנועי 3.6 ליטר ואבזור כפי שכבר ציינתי הרבה יותר מתגמל וגם המחיר של הסובארו עצמה שם הוא בין הזולים בקטגוריה.

תיקחו את כל זה וגם תוסיפו לזה רכב AWD עם צריכת דלק טובה ביחס לשאר הרכבים שיש להם AWD ויש לכם קלף מנצח ביד ובגלל זה היום היא עוקפת את הקאמרי ואת היונדאי סונטה במכירות.

יש לה בארה"ב לא מעט מתחרים - וולבו מציעים את הS60 עם AWD וגם רכבים אחרים שלהם, קרייזלר מציע רכב סדאן ועוד עם מנוע SRT8 וגם בלי שיש להם AWD, אאודי מציעים את זה עם הקוואטרו וכך הלאה.

כאן, בארץ זה באמת, בעיקר עניין של נוחות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

גם בתנאי דרך בעייתיים (שיכולים לקפוץ עלינו בהפתעה), רכב שאינו AWD אך בעל התנהגות ואחיזה עדיפים, נהג טוב יותר או אומנת אלקטרונית נוקשה יותר - ישרת את הנהג על הצד הטוב יותר.

עדיין, אני מסכים שהנעה לכל הגלגלים יכולה לעזור בתנאים כאלו, אבל תרומתה אינה כה מכרעת. תחשוב על זה ככה:

מבחינת מעטפת ביצועים נטו, אם אתה מוריד כמות מסוימת של כוח לכביש, זה לא משנה דרך כמה גלגלים אתה מוריד אותו. מה שמשנה זה מה עוד כל אחד מהגלגלים עושה מלבד העברת הכוח.

אגב, למרות שתרומת המערכת אינה כה מכרעת - לנתק אותה זה דבר אחר. ההתנהגות של הרכב מבחינת כל המרכיבים האחרים (מתלים, חלוקת משקל) מתבססת על היותו מונע בכל הגלגלים ולכן המרתו להנעה קבועה לסרן אחד בצורה זו - מסוכנת.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם (נערך)

אתה מתחזק את הרכב או אבאלה משלם לך על הטיפולים,הביטוחים והדלק?

כי אם התשלום הוא עליך תתכונן לחור רציני בכיס.

אומר לך את זה בתור בעלים לשעבר (ברוך שפטרנו) של B4 שנת 2006, זה מדהים כמה יקר לתחזק אותו. אז נכון, עכשיו הגיר הוא 6 הילוכים ולא 4, אבל אם אתה כותב שצריכת הדלק היא 1:10 (כמו שהיה אצלי), אז זה רק מחזק את ההחלטה שלי להתרחק מהרכב הזה כמו מאש.

עריכה אחרונה על ידי PapaLongShlong
פורסם

אני בן 38 הייטקיסט - אני נראה לך ילד?

אין לי שום חור בכיס וכבר עשיתי לרכב הזה את הטיפול הגדול והוא לא עלה יותר מאשר בטויוטה אוונסיס שהיתה לי קודם לכן וצריכת הדלק של שתי המכוניות כמעט זהה.

וזה גם לא אותו הדור של שנתון 2006

אין רצועת טיימינג ותצרוכת הדלק טובה יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה תעשה עם גרזן באמצע הים? כנראה שכלום, אבל זה נחמד שיש גרזן חדה ביד - פחות או יותר.

מה תעשה עם אקדח בשופרסל ? כלום, עד שהוא יציל את חייך מפיגוע.

כשאתה מחזיק גרזן באמצע הים [?] ותוקע אותו בראש של כריש [?],

הגרזן הזה הוא הכי חשוב בעולם.

מערכת ה AWD של סובארו מצויינת, וברכב של הורי היא הייתה יותר מפעם אחת

הגורם שהפריד בין תמרון חריף לבין תאונה, גם עבור אבי וגם עבור אחי שנהג בו,

מתנאים שנכפו עליהם לפתע. ההבדל בין סרן מת-מהלך לסרן שמקבל כח הוא עצום.

זה רכב שונה לגמרי.

את האלקטרוניקה אתה מוסיף על זה, לא במקום, כך שנק' הפתיחה הזו זהה.

The first one to get angry loses

פורסם (נערך)

אני מסכים עם הרעיון הכללי. הרי כל הרעיון בלהיות נהג בטוח הוא להתכונן להתפתחויות מסוכנות, גם אם הן אינן שכיחות.

במובן הזה, הנעה כפולה יכולה להתברר כמועילה אם נתקלים בקטע מפותל בשלולית שמן או בוץ, בהנחה שבתנאי התאורה באותו רגע לא ניתן לראות אותם ממרחק שדי בו כדי להימנע מלעלות עליהם.

אבל, ההבדל גם במקרה כזה כנראה לא יהיה של שמיים וארץ, ורכב ללא המערכת אך עם דברים כמו אחיזה טובה יותר או בקרת יציבות קפדנית יותר, ישרת אותך טוב יותר.

כשאתה מסתכל על זה כתוספת לדברים הללו כמובן שזה יכול לעזור, אבל זה לא הבדל שיגרום אפילו לקנאי בטיחות כמוני לחפש AWD בשם הבטיחות.

בניגוד למה שאתה אומר, אין הבדל באחיזה האבסולוטית בין סרן מונע לסרן נגרר. האחיזה נקבעת רק על ידי הגומי והצמדתו למשטח.

לכאורה גם אין הבדל במשיכה כי אם אתה מוריד X כוח לכביש אז אתה מוריד X כוח לכביש וזה לא משנה אם זה דרך שני צמיגים או ארבע.

אבל ברור לשנינו שההנעה לכל הגלגלים יוצרת שליטה בהעברת הכוח שמאפשרת לנצל את האחיזה טוב יותר בתנאי משיכה, אבל אז זה גם תלוי בכיול של המערכת באותה מכונית.

זה גם מוסיף סייג נוסף והוא שניתן להינות מיתרונות ההנעה הכפולה אך ורק אם התמרון נעשה במצב של משיכה (אני בעד) או בבלימת מנוע.

פורסם

בסופו של דבר AWD זה דבר יותר טוב מרע - זה בטוח, לפחות אחרי שצברתי קצת נסיון עם זה.

אם כבר יש אז למה לא?

לא בחרתי ברכב הזה בגלל הAWD גם לא בחרתי ברכב הזה בגלל מנוע בוקסר או תיבה רציפה.

בחרתי ברכב הזה כי הוא מרווח, גדול, אמין, בטיחותי, נוח לא זללן גדול מידי אבל נכון גם לא ממש חסכוני - מכיל מספיק מקום לשגעון שלי לסטריאו לרכב ולמשפחה.

בחרתי ברכב הזה כי הוא יד ראשונה מאבא שלי שזה כבר ערך סנטימנטלי עצום ואין כבוד גדול מזה.

בחרתי ברכב הזה כי הוא יד ראשונה עם 60KKM שחלק מהם אני בעצמי נסעתי ואני יודע את היסטוריית הטיפולים המלאה שלו, עלויות האחזקה האמיתיות (שגם כאן כבר הגזימו בצורה חסרת פרופורציות), איפה הוא טופל, אצל מי ומתי - למען האמת בחלק מהטיפולים אני הייתי שם ביחד עם אבא שלי סתם בשביל לבלות איתו קצת.

בחרתי ברכב הזה גם כי קיבלתי אותו במחיר שאי אפשר לסרב לו, למרות שאני יכול להרשות לעצמי לרכוש אותו במחיר מחירון - זה בכל זאת קשר בין אבא לבן והוא התעקש לצ'פר אותי אז לאחד האנשים החשובים יותר בחיי ולחבר הכי טוב שלי אני רק יכול לאמר תודה!

בחרתי ברכב הזה כי הוא רכב טוב!

ועל הדרך נהנה מהתכונות שלו וסוקר אותן כאן - מי שאוהב, סבבה - אני כותב את מה שאני באמת חושב על הרכב ומרגיש שנכון.

כן, חשבתי על מרצדס, במוו, קאדילאק, לקסוס, אינפיניטי

הסובארו הזו לא אף אחת מהן אבל זה רכב של אבא וזה רכב טוב - המותגים האחרים יחכו - עוד שנתיים שלוש צריך להחליף את הרכב של האשה לא? :-P

Pioneer TS-X150

פורסם

מבחינת מעטפת ביצועים נטו, אם אתה מוריד כמות מסוימת של כוח לכביש, זה לא משנה דרך כמה גלגלים אתה מוריד אותו. מה שמשנה זה מה עוד כל אחד מהגלגלים עושה מלבד העברת הכוח.

או שלא הסברת את עצמך נכון או שכתבת פה שטויות בחלק המודגש.

בהחלט יש משמעות למספר הגלגלים המניעים מבחינת מעטפת ביצועים, קח פלטפורמה זהה עם 250 כ"ס ונניח 30 קג"מ ותחבר אותה ל-3 צורות הנעה, קדמית, אחורית וכפולה, יש לך ספק שהפלטפורה כפולת ההנעה צפויה להוריד את הכח בצורה הטובה ביותר?

יש לך ספק שההנעה האחורית תוריד את הכח בצורה טובה יותר מהנעה קדמית? (מתייחס לרכב ממוצע בלי להכנס לדיפרנציאלים מוגבלי החלקה וכו').

בוא נקצין וניקח מצב היפוטתי, מרוץ דראג בין GT-R סטנדרטית לבין אחד זהה בעלת הנעה אחורית- ברור לך שזו כפולת ההנעה הולכת לנצח.

יש לי ברכב צמיגים מצויינים, מישילין PSS, ועדיין- אני לא יכול לצאת מעמידה בלי שהבקרה תתערב וזה למרות שהגלגלים הקדמיים שלי עסוקים רק בלנווט את הרכב קדימה (הודעתי להם מראש שהפסקות קפה ובדיקת וואצאפ רק בחניה).

לא ניתן למשל לנהל שיחה בדיבורית של הטלפות מעל 60 מייל לשעה.

טלפות=כוס טלפתי?

לא מסוכן להתכופף כדי להכנס איתו לשיחה במהירות 60 מייל"ש?

כן, אני יודע למה התכוונת אבל היה קשה לי להבליג :wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

חן, גם אני התכוונתי לתת דוגמא דומה לזו של עידן,

דמיין את ההבדל המוחשי והניכר בין הנעה קדמית לאחורית - אוקיי ? רכב שונה ?

כעת דמיין את ההבדל בין הנעה מסרן אחד להנעה כפולה,

זה לא הבדל שיגרום אפילו לקנאי בטיחות כמוני לחפש AWD בשם הבטיחות.

יותר מדוייק [ופחות מופרך] לדעתי יהיה להודות בפני עצמך שאינך קנאי בטיחות,

אחרת בדיון על סרן מונע תמצא את עצמך מדבר על גומי

האחיזה נקבעת רק על ידי הגומי והצמדתו למשטח

ומזה כבר קשה לחזור לשביל הלוגי.

פורסם (נערך)
או שלא הסברת את עצמך נכון או שכתבת פה שטויות בחלק המודגש.

בהחלט יש משמעות למספר הגלגלים המניעים מבחינת מעטפת ביצועים, קח פלטפורמה זהה עם 250 כ"ס ונניח 30 קג"מ ותחבר אותה ל-3 צורות הנעה, קדמית, אחורית וכפולה, יש לך ספק שהפלטפורה כפולת ההנעה צפויה להוריד את הכח בצורה הטובה ביותר?

הראשון שאמרת. לגבי העברת כוח ברור שאתה צודק וגם כתבתי שבסוף אפשר לנצל ככה את האחיזה טוב יותר בזמן האצה.

אבל מה שמעניין מבחינה בטיחותית זה לא יכולת הורדת הכוח בקו ישר אלא איך הרכב פונה, וכאן תסכים איתי שההשפעה הרבה פחות מובהקת, וקיימת רק כשהפניה היא תוך כדי האצה (שוב, אני בעד) או בלימת מנוע.

בסך הכל אני חושב שהנעה כפולה היא דבר נחמד (שוב, מבחינה בטיחותית ולאו דווקא מבחינת ביצועים) אבל רחוק מאוד מהכרחי, לפחות במציאות הישראלית.

פורסם

בחייאת חן, עוד יום של באג ? זמן לריסט :

על כל מה שתגיד מתווסף AWD.

פי שתיים רכב.

איך הרכב פונה, וכאן תסכים איתי שההשפעה הרבה פחות מובהקת,

וקיימת רק כשהפניה היא תוך כדי האצה

תכניס קלאץ' או ניוטרל בפנייה הבאה שלך ותתרשם לבד כמה זה מובהק.

ריסט, חן

פורסם

בוא תעשה סדר כי נראה לי שאתה מערבב בין AWD לבין 4x4.

למיטב זכרוני המערכת שמותקנת בסובארו אינה הנעה כפולה קבועה, זו למעשה הנעה קדמית שבתנאים מסויימים, בעיקר בעת זיהוי אובדן אחיזה, מועבר כח לציר האחורי כדי לתקן את הקו הרצוי.

(תרגישו חופשי לתקן אותי אם טעיתי).

מכאן אתה יכול להסיק שהמערכת שמותקנת בסובארו תיהיה אפקטיבית גם מבחינה בטיחותית בפניות.

עד כמה זה נחוץ בעידן בו כל רכב מצוייד בבקרת אחיזה זה כבר דיון נפרד.

בכל מקרה, בהשוואה לרכב הנעה קדמית רכב המצוייד ב-AWD אמור, על הנייר לפחות, להתנהג טוב יותר מבחינת היגוי ואחיזה בעיקולים וכנראה יהיה לו TURN IN עדיף על פני הנעה קדמית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...