Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

מקרה שקרה בשבוע שעבר : רואה רכב ביד 2 מתקשר וקובע עם בעליו יד1 על הרכב. , רואה את הרכב בשעות הערב וניכרות בו שריטות מועטות בכנף האחורית צד נהג .לשאלתי נאמר שלא עבר תאונות משמעותיות ו ומבקש מהבעלים היסטוריית טיפולים ומקבל למייל טיפולים לא סדירים ובמוסך לא מורשה . למחרת נפגשים לצורך בדיקה במכון מוסמך ושוב לשאלתי אומר הבעלים (לא בחור צעיר ,אלה איש מבוגר ונחמד סביב גיל ה60) שהייתה תאונה קלה עם פגיעה קלה ואין לו פרטים או דוח שמאי והוא לא זוכר מה שבדיוק קרה .נדלקה לי נורה אדומה אבל רציתי להאמין לו. בקיצור במהלך הבדיקה הבוחן קורא לנו ומראה תאונה משמעותית בצד הנהג כולל החלפת דלת ופגיעה בקורת הרכב .האיש הנחמד כבר לא נחמד יותר והוא לא זוכר מה הוחלף אחרי התאונה , הבוחן מקשה עליו ואומר זו תאונה רצינית בטוח גם קיבלת ירידת ערך... ואשתו אומרת כן אבל קיבלנו ירידת ערך של רק 3000 שקל..

בקיצור הבחור לא מכיר את המושג גילוי נאות או הגינות ומוכן לשלם רק מחצית מעלות הבדיקה למרות שלא גילה את האמת מלכתחילה מה שהיה מונע בדיקה ובזבוז זמן וטוען כי הסכים להוריד כמה אלפי שקלים ממחיר הרכב וזה מכסה על "שווי התאונה" .כשסיפרתי את הסיפור למוסכניק שלי הפנה אותי ללקוח שלו שתבע לשם העיקרון בתביעות קטנות אדם שעשה לו מעשה דומה וזכה ב660 ש"ח .מה דעתכם ? האם לשם הצדק בלבד יש טעם לתביעה כזאת ? נ.ב -הרכב עדיין מפורסם ביד 2 ומפורטות בו רבות ממעלותיו אך שום מילה על תאונה או ירידת ערך

פורסם

השאלה אם תצליח להוכיח אלא אם כן חתמתם על זיכרון דברים לפני שנכנסת לבדיקה. לדעתי שווה להעביר לפורום המשפטי.

אגב באיזה רכב מדובר? האם ברכב דיי חדש או ישן?.

אגב זה קורה לצערנו, גם אנחנו פעם לקחנו גולף לבדיקה יד ראשונה ק"מ נמוך ודווקא מטופלת במוסך מורשה, בעלת הרכב טענה שלא היתה אף תאונה ובבדיקה גילו תאונה קשה.

פורסם

תביעה בתביעות קטנות זה סוג של "שגר ושכח".

ממלא טופס, משלם 50 ש"ח, ושוכח מזה לכמה חודשים (נגיד חצי שנה - שנה).

במקרה שלי (לא תביעה שקשורה לרכב) אחרי כמה חודשים שלחו לי הזמנה לדיון פשרה עם 'בורר' (לא חייבים לבוא). אני והצד השני הגענו לבית משפט השלום ליד הבית (הצד השני היה צריך לנסוע כמה שעות טובות לכל כיוון כדי להגיע + בזבז יום עבודה), והגענו לפשרה.

סה"כ זמן בוזבז (כ-5 שעות).

סה"כ רווח במקרה שלי (1100 ש"ח פחות 50 ש"ח עמלת תביעה).

די משתלם.

רק מה שכן צריך לזכור, יש תנאים מסוימים לקיים את המשפט ליד התובע ולא הנתבע, תקרא עליהם. יש מצב שאתה תצטרך לנסוע אליו, או שזה יהיה ליד המכון בדיקה.

פורסם

לא חתמנו על כלום וגם בהמשך לא אחתום ולא אחתים אך השיחות ביננו מוקלטות .החובה שלו לטעמי היא לדווח על מה שידוע לו ברכב שכאמור יד 1 והיה רק אצלו מאז ומעולם . רכב די חדש מחירון סביב k50 . לאחר השיחה עם הבחור שתבע וזכה הבנתי שבית המשפט נפנף את הנתבע בפחות מ-3 דקות מאחר שבדומה אליי הרכב היה בבעלותו מיום ראשון שלו על הכביש .שיטת המצליח הזו מוציאה אותי מדעתי ובמיוחד שכעת מנסה לעשות את זה לקונה הבא בתור

פורסם

שלום חברים.

מקרה שקרה בשבוע שעבר : רואה רכב ביד 2 מתקשר וקובע עם בעליו יד1 על הרכב. , רואה את הרכב בשעות הערב וניכרות בו שריטות מועטות בכנף האחורית צד נהג .לשאלתי נאמר שלא עבר תאונות משמעותיות ו ומבקש מהבעלים היסטוריית טיפולים ומקבל למייל טיפולים לא סדירים ובמוסך לא מורשה . למחרת נפגשים לצורך בדיקה במכון מוסמך ושוב לשאלתי אומר הבעלים (לא בחור צעיר ,אלה איש מבוגר ונחמד סביב גיל ה60) שהייתה תאונה קלה עם פגיעה קלה ואין לו פרטים או דוח שמאי והוא לא זוכר מה שבדיוק קרה .נדלקה לי נורה אדומה אבל רציתי להאמין לו. בקיצור במהלך הבדיקה הבוחן קורא לנו ומראה תאונה משמעותית בצד הנהג כולל החלפת דלת ופגיעה בקורת הרכב .האיש הנחמד כבר לא נחמד יותר והוא לא זוכר מה הוחלף אחרי התאונה , הבוחן מקשה עליו ואומר זו תאונה רצינית בטוח גם קיבלת ירידת ערך... ואשתו אומרת כן אבל קיבלנו ירידת ערך של רק 3000 שקל..

בקיצור הבחור לא מכיר את המושג גילוי נאות או הגינות ומוכן לשלם רק מחצית מעלות הבדיקה למרות שלא גילה את האמת מלכתחילה מה שהיה מונע בדיקה ובזבוז זמן וטוען כי הסכים להוריד כמה אלפי שקלים ממחיר הרכב וזה מכסה על "שווי התאונה" .כשסיפרתי את הסיפור למוסכניק שלי הפנה אותי ללקוח שלו שתבע לשם העיקרון בתביעות קטנות אדם שעשה לו מעשה דומה וזכה ב660 ש"ח .מה דעתכם ? האם לשם הצדק בלבד יש טעם לתביעה כזאת ? נ.ב -הרכב עדיין מפורסם ביד 2 ומפורטות בו רבות ממעלותיו אך שום מילה על תאונה או ירידת ערך

פורסם

תתקשר אליו, כמובן תקליט אותו, ותגיד לו שאתה מבקש ממנו את מלוא העלות של הבדיקה שכן אם היה אומר לך את האמת לא היית מבזבז 660 שקלים.

תמשוך אותו במילים שהוא ידע היטב על התאונה, ועובדה שגם אישתו ידעה שקיבלו 3000 שקלים.

אם הוא מסרב, תאמר לו שאתה נותן לו 24 שעות להחליט מה הוא עושה, ובדיוק עוד 24 שעות אתה מגיש כנגדו תביעה בבית משפט, הן על ה 660 שקלים והן על הזמן שבזבז לך.

ותגיש תביעה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מה אומרת המודעה? האם מוזכרת התאונה? לדבריך לא.

צלם את המסך של המודעה שלב ראשון.

כיצד סיווג הבוחן את התאונה בדו"ח שלו?

דורש את מלוא הכסף מהמוכר. ישלם טוב , לא ישלם תובע כולל בזבוז זמן ו 250 ש"ח עוגמת נפש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תגיש תביעה, זה לא מסובך ועוד יש לך הקלטות, אתה יכול לבקש גם מהבודק במכון שיכתוב לך מכתב שהוא היה עד לטרמית.

חוץ מזה, למה לא לפרסם את הרכב ואת טופס הבדיקה פה בפורום כדי שאחרים לא יפלו ב"פח" מול אותו מוכר "נחמד"?

פורסם

אתה יכול גם לבקש מחבר שיתקשר אליו לשאול על הרכב ולנסות לדלות פרטים אם היתה תאונה ומה נפגע.

שיחה מוקלטת כזו יכולה לעזור להוכיח שהוא ממשיך להטעות קונים פוטינציאליים גם כשהוא בוודאות יודע שזו פגיעה משמעותית.

• תוכן חדש...