Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוספת מים למצבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

ההנעה ברכב מעט קשה.

המצבר בן שנתיים ו- 3 חודשים.

יש טעם לנסות להוסיף מים מזוקקים (בהנחה שחסר)?

ניתן בכלל לפתוח את המצבר שבתמונה?

תודה.

uploadfromtaptalk1446355673427.jpg

פורסם

לפני כשבועיים קניתי מצבר דומה - Varta מהסדרה הכחולה שחיצונית נראה זהה למצבר בתמונה שלך. נאמר לי שאי אפשר וגם לא צריך להוסיף מים במצבר מהסוג הזה (קניתי באוטו דיפו).

במידה וכן היה אפשר, אז הייתי מוסיף מים ובכלל בודק בקביעות מים במצבר. במצבר הקודם ברכב שלי בדקתי באופן קבוע את מפלס המים וכנראה זה תרם לזה שהוא החזיק שש שנים (מקורי של הרכב).

פורסם (נערך)

גם המצברים ה "אטומים" ללא טיפול ניתנים לטיפול

2 המכסים באמצע הם הפתחים. (זה שעם הלוגו וורטה והשני עם הברקוד של הסריקה)

פתח אותם ותוסיף מים אם חסר ותסגור שוב

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

צודק...

ומאתר Varta:

DO NOT UNDER ANY CIRCUMSTANCES REMOVE PRESSURE RELIEF VALVES AND NEVER ADD WATER.
:|
פורסם (נערך)
בוקר טוב,

ההנעה ברכב מעט קשה.

המצבר בן שנתיים ו- 3 חודשים.

יש טעם לנסות להוסיף מים מזוקקים (בהנחה שחסר)?

ניתן בכלל לפתוח את המצבר שבתמונה?

תודה.

המצבר המותקן ברכבך הוא מסוג 'ללא טיפול' כלומר לאורך חיי המצבר אין צורך להוסיף מים מזוקקים. במידה ואצלך אריזת המצבר שקופה אז בצידי המצבר יש סימני MIN-MAX של מפלס האלקטרוליט.

לדעתי לא חסר ולא ייחסר לך מים מזוקקים לאורך כול חיי המצבר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

בהנחה שמערכת החשמל ברכבך תקינה הוספת מים מזוקקים למצבר וורטא/בוש 'ללא טיפול' מצביעה שהמצבר לקראת סיום חייו.

למה ?

המצברים האלה מתוכננים בצורה כזו שאדי האלקטרוליט ממוחזרים וכמות האלקטרוליט נשארת תמיד מעל סימן מינימום לאורך כול חיי המצבר לכן אם המפלס יירד מתחת למינימום המצבר לקראת סוף חייו.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
מנסיוני עם עשרות רכבים המצברים מהסדרה הכחולה תוצרת וורטא מחזיקים גם יותר מ-4 שנים.

אני יודע שזה מצבר איכותי מאוד, היה לי אותו בעבר, אבל יש יותר מדי סיפורים על כך שהוא הולך מהר מהצפוי.

האם ייתכן שהוא עבר ארץ ייצור ?

פורסם

הייתי אצל איציק מצברים ונאמר לי כי המצבר סיים את חיו. ביקשתי מצבר חדש והלכתי לשלם.

פתאום הגיע הבחור שהחליף את המצבר ושאל אותי האם אני יודע כי יש נזילת מים מהרדיאטור. צחקתי והשבתי כי מדובר במי מזגן.

הבחור לקח אותי לרכב והראה לי נזילת נוזל קירור מהחיבור של הצינור לרדיאטור. נלחצתי כי היתה נזילה משמעותית ומה שהיה חשוב לי באותו הרגע זה לאתר מכון רדיאטור קרוב.

כאשר הגעתי למכון (לשמחתי חום המנוע לא עלה), הסתבר כי חלק הרדיאטור אליו מתחבר הצינור, אשר נמצא מרחק סנטימטרים מהמצבר פשוט נשבר.

איש הרדיאטור ישר שאל אותי מי שבר את החלק וכאשר הסברתי כי הוחלף מצבר, הוא לא טרח להוסיף דבר.

הוא הכניס פין עם הברגה למקום השבר, קיבל 200 ש"ח ונקווה לטוב.

לא חזרתי לאיציק. אני לא יודע אם איציק עצמו שמע את דברי העובד שלו.

לדעת איש הרדיאטורים, לא אמורה להיות בעיה עם הפתרון שלו. מה דעתכם?

הרכב אגב, לקסוס rx350. אני מניח כי החלפת רדיאטור לא סיפור זול.

uploadfromtaptalk1446489990748.jpg

פורסם

אסור לזוז מהרכב בזמן טיפול/החלפה/תיקון כזה. באוטודיפו המתקין (שהוא גם המוכר) רצה שאני אכנס איתו לבחור מצבר ואשאיר את הרכב מונע בלי השגחה בסככה שלו רק כדי לא לדומם רכב עם מצבר גמור וסירבתי. אמרתי לו שאם אני לא אקנה מצבר אצלו אז מישהו כבר יעזור לי להניע.

• תוכן חדש...