Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

השאלה פשוטה, יש לי גנרטור שאטל 2300W ללא מייצב.

בחיבור (פרוביזורי, רק לבדיקה) שמתי לב כי נורות הפלורוצנט (המסולסלות) מרצדות.

אציין במהלך הבדיקה - לא הפעלתי מוצרי חשמל שנחשבים רגישים (LCD ומחשב שולחני).

בדקתי את מתח המוצא של הגנראטור עם מד מתח והתוצאה נעה בין 219V ל 212V.

את התדירות לא בדקתי.

אני יוצא מנקודת הנחה כי המבנה הפיסי/החשמלי של הגנרטור אמור לספק 50HZ תחת מתח 220V - האם אני טועה ?

כמו כן, האם עלול להיגרם נזק ל LCD או ל PC בעבודה ללא מייצב מתח (גנרטורים איכותיים עם AVR - לא סיניים עולים הון !).

אודה על תשובתכם המלומדה.

אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

אני לא חשמלאי.

לדעתי PC עם ספק כח - הספק ממיר AC ל- DC. הספק יוציא מתח וזרם מדוייקים גם אם הגנרטור לא מיוצב.

לגבי LCD- עלול להיות רגיש. חכה לתשובת מומחים.

פורסם
...

בדקתי את מתח המוצא של הגנראטור עם מד מתח והתוצאה נעה בין 219V ל 212V.

את התדירות לא בדקתי.

אני יוצא מנקודת הנחה כי המבנה הפיסי/החשמלי של הגנרטור אמור לספק 50HZ תחת מתח 220V - האם אני טועה ?

...

המתח בארץ בשקעים צריך להיות 230 וולט, כמובן שמותרת סטייה, תדירות כפי שציינת 50 הרץ.

אם נניח שבשקע הבייתי יש סטייה של עד 10%, אזי הגנראטור שלך מספק מתח דומה.

פורסם

גנרטור לא מיוצב לא יתאים כאמצעי גיבוי כללי, כיוון שהוא לא מתאים לכל המכשירים.

אני מקווה שאתה לא חשוב לחבר את הגנרטור למערכת החשמל של הבית, ללא מערכת ניתוק מתאימה. אחרת אתה צפוי להזין את הרשת אחורה, מה שיעמיס את הגנרטור מעבר ליכולותיו וכן מהווה סכנה בטיחותית לעובדי חברת חשמל ואפילו לצרכנים אחרים. כמו כן במידה והחשמל יחזור משהו ישרף/יתפוצץ. מיותר לציין שגם מנוגד לחוק...

פורסם

בניתי לוח חשמל משני עם רכיב הבורר את הכניסה של המתח ON1 OFF ON2.

הלוח נבנה בצורה מקצועית.

גם הזנת המתח מהגנרטור נעשתה ע"י מחברים מיוחדים עם פינים שקועים ע"מ למנוע התחשמלות חלילה.

פורסם

רק בקירוב. התדר גם מושפע מהעומס על הגנרטור. אני גם בספק אם המוצא של הגנרטור שלך הוא אות סינוסי מושלם כמו מתח הרשת.

:turn-l:
פורסם

השטל הוא לא סיני, החלק של המנוע בנזין הוא של רובין יפן (סובארו).

לגבי המחולל החשמלי - אין לי מושג, אני יכול לקוות שהוא גם איכותי לפחות כמו המנוע של רובין :roll:

פורסם
המתח שמספקת חח"י הוא קרוב למושלם, הרבה יותר מכל גנרטור סיני זול.

בעבר לפני 30 שנים יכולת לכתוב את המשפט והוא היה בקירוב נכון. אכן במוצא של הגנרטורים של חברת קיים סינוס קרוב למושלם אבל בשקע החשמל של הבית הוא רחוק מזה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...