Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם

פיג'ו 505 1.8 שנת 90 שעמדה 11 שנים.

הרכב עבר 127,000 ק"מ .

אני מעוניין להשמיש את הרכב-לא ידוע מה מצב המנוע והגיר.

לדברי הבעלים הקודמים הרכב הועמד במצב תקין.

קיים גיר אוטומטי 3 מהירויות-אם אני לא טועה זה אמור להיות ZF 3HP22.

השאלה שלי היא האם יש איזה שהן פעולות שצריך לעשות כדי לשמור על הגיר לאחר עמידה כזאת ממושכת?

(כמובן לאחר שבשלב ראשון להניע את המנוע)

מישהו המליץ לי לפעול כך:

1. להרים גלגל אחורי אחד(הרכב הנעה אחורית)ולאבטח את הגלגל השני.

2.לאחר הנעת המנוע לשלב לרברס ולתת לגלגל להסתובב באויר עם קצת גז במשך 15-20 דקות.

3.לאחר מכן להעביר להילוכים קדמיים D-1-2 ולבדוק אם מעבר ההילוכים תקין

4. להחליף שמן גיר דקסרון 2

האם ההמלצה טובה?

האם כדאי להחליף שמן גיר לפני הפעולה שתוארה (או לפני נסיעה בלי הפעולה הזאת אם היא לא מומלצת)?

בקשר לשמן מנוע:

לאחר שאני מוודא שהמנוע מסתובב ומרסס 40-WD לתוך פתחי הפלגים-האם להחליף שמן מנוע או להניע ככה ורק אחר כך להחליף לשמן חדש?

תודה רבה

ניר

עריכה אחרונה על ידי N.Y

NIR .Y

פורסם

בדוק את צנרת נוזל הקרור והרדיאטור.

בדוק כי המנוע משוחרר, סובב ידנית כמו שרשמתה.

התז בעזרת משמנת ידנית שמן מנוע על גל הזיזים העליון.

חובה להחליף שמן מנוע + מסנן שמן (אפשר כי הוא היתייבש או התפרק)

כנ"ל נוזל ממסרה, אני הייתי מפרק גם את אגן הממסרה ומנקה היטב.

ומחליף פילטר פנימי במידה ויש - כי אפשר כי גם הוא התפרק וכעת יגרום לנזק בממסרה.

חפש דיונים בפורום רכבי האספנות, יש שם רעיונות כיצד להניע מנועים ישנים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

התז בעזרת משמנת ידנית שמן מנוע על גל הזיזים העליון.

אי אפשר כ"כ, במנוע הזה יש שסתומים עיליים. אפשר לפרק מכסה שסתומים ולשפוך שמן לתוך החורים של מוטות ההרמה.

גם אין רצועת טיימינג אלא שרשרת.

פורסם

היי

אני לא בטוח אבל אתה מודע לזה שייתכן ותיצטרך לשלם 11 אגרות טסט כדי להעלות את הרכב לכביש ולהעביר אותו בדיקת טכניון/מכון תקנים? שזה בנוסף

פורסם
אי אפשר כ"כ, במנוע הזה יש שסתומים עיליים. אפשר לפרק מכסה שסתומים ולשפוך שמן לתוך החורים של מוטות ההרמה.

גם אין רצועת טיימינג אלא שרשרת.

כמוכן לבדוק אם יש צורך להחליף שרשרת!

בהצלחה, מקווה שהרכב הזה יעלה לכביש בהקדם!

מהתקופה של הצרפתיות הטובות.

(ה305 זכורה לי שהייתי ילד קטן ממש, הייתי משחק בתא נהג ואבא שלי היה מתעצבן שאני מציף לו את הקרבורטור[emoji2]

פורסם

הייתי נותו שטיפה טובה דבר ראשון.

פותח פלגים שופך שמן 90 בכל צילנדר נותן יממה. מסובב למחרת באופן ידני קדימה ואחורה מנסה להבחין בהתנגדות לא רצויה.

מפרק קרטר שוטף טוב מלמטה אטם חדש ושמן חדש באיכות בינונית. ( רק ל1000 קמ הרצה לאחר עמידה).

מפרק קרבורטור, מנקה, מרכיב.

רדיאטור שולח למכון לניקוי ובמידת הצורך תיקון. צנרת מים חדשה כמובן.

מנתק כוהל נותן סטרטרים קצרים ומאפשר למנוע לנפח לבנות לחץ שמן, נורה כבתה צזל טוב הנע את הרכב.

בלי גזיות מיותרות בלי אובר טורים תן לו להסתובב ותחדד את חוש הראיה מישוש ושמיעה, תחפש אחר נזילות מאזור המנוע משאבת מים ורעשים לא מוכרים.

זאת המלצתי הראשונית שזהניסתמן כתקין. תעדכן ונמליץ לך על הטיפול בגיר באקס האחורי והדריבשפט.

ושזה יהיה תקין ותחליט שאתה רוצה לצאת לכביש נתחיל בחלק החשוב ביותר מערכת הבילום צנרת נוזל ורפידות אבל סאת לאחר שתתחיל מהמנוע. יום טוב.

פורסם (נערך)

רק אני חושב שזו הרפתקה גדולה שתיגמר בהשקעה אדירה ? ההימור גדול ותקלה באחד המכלולים מנוע או גיר יהפוך את העסקה הזו ללא משתלמת בעליל.עדיף יהיה במצב כזה כבר לקנות רכב בתקציב של 10-15 א' ש"ח -רכב צעיר יותר בלפחות 8-9 שנים על הכביש.

אם צריך לשלם את כל אגרות הרישוי של הרכב לא הייתי מתחיל עם זה בכלל,אבל זו רק דעתי..

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מי שמחפש עיסקה משתלמת לא משקיע בצרפתייה על סף האספנות שבעשור האחרון שימשה בתור אדנית. מי שבכל זאת קונה אותה כנראה מחפש דברים אחרים, לא כאלה שניתן למדוד בכסף.

פורום אספנות מלא בטיפוסים כאלה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

תודה רבה על התגובות והעצות שלכם

קניתי את הרכב פני מספר ימים

הרכב עבר טסט אחרון ב2004 וכנראה שהרשיונות היו מופקדים- כי לפני העברת הבעלות הייתי צריך לשלם רק את התשלום היחסי מעכשיו עד יולי 2016 וצריך בדיקת מעבדה-בקיצור אין שום חובות .

דרך אגב בגלל שהרכב הוא "רכב מיושן" ולא עבר טסט יותר משנתיים הפקידה במשרד הרישוי(ברחובות)כתבה בכתב יד על טופס העברת הבעלות שאני יודע שאין טסט וצריך בדיקת מעבדה וחתמתי על זה.

המנוע פחות מדאיג אותי מהגיר

סיכמתי את הפעולות הדחופות הדרושות במנוע:

1. בדיקה ידנית שהמנוע מסתובב.

2.החלפת שמן מנוע ומסנן שמן.

3.בדיקה של רצועות האביזרים-טיימינג כנראה שבאמת יש שרשרת אז פחות דחוף(לפי ספר היינס למנועים 2.0 ו-2.2 ליטר יש רצועה).

4.פתיחה של מכסה השסתומים וזילוף שמן לחורים של מוטות ההרמה.

5.פרוק פלגים וזילוף קצת שמן לחורים-רק כמה טיפות(בפורום אחר כתב מישהו כפית לכל צילינדר).

6.ניתוק קויל ומתן סטרטרים קצרים כדי לבנות לחץ שמן -כשהנורה נכבית לחבר קויל ולנסות להניע.

פרוק קרטר מנוע נראה לי לא דחוף-אני צודק?

פעולות בגיר:

1.ניקוז נוזל ממסרה ,פרוק אגן ממסרה נקיון והחלפת מסנן ממסרה פנימי.

2.מילוי נוזל ממסרה חדש.

3.יורם מפורום אספנות המליץ (בשרשור שפתחתי גם שם):"לפרק את הרדיאטור ולבדוק מה מצבו של החליל אשר דרכו זורם שמן הגיר האטומט.החליל נמצא באמבטיה התחתונה של הרדיאטור והוא טבול במי הרדיאטור-במקרה של בלאי בחליל נגרם נזק מיידי לגיר האוטומט.בנוסף למה שנאמר כאן(החלפת נוזל ממסרה ופילטר) הוא מציע לבדוק את צינור הואקום שמחובר לגיר-לא יודע מה המשמעות של הצינור הזה?

בנוסף קראתי בכל מיני שרשורים טענות שהחלפת שמן גיר ופילטר יצרו בעיות בגירים שהיו תקינים לפני ההחלפה.

מה אתם אומרים?

האוטו הזה הוא באמת הימור מבחינתי בעיקר בנושא הגיר משום שהמנוע די פשוט ועד כמה שהבנתי מאוד אמין.

אני מקווה שתהיה הפתעה טובה והגיר והמנוע במצב טוב ואז אמשיך בהכנה לבדיקת המעבדה וטסט-בלמים הגה וכו .

הרכב חנה כל שנים בחניה מקורה -אין שום חלודות-גם טוב לבדיקת המעבדה.

אני אשמח לעוד עצות ,תיקונים והנחיות

ואדווח בהמשך מה המצב

תודה רבה

ניר

עריכה אחרונה על ידי N.Y

NIR .Y

פורסם (נערך)

לא חובה להחליף את הפילטר של הגיר, אפשר לנקות אותו עם ספריי קרבורטורים או ספריי בלמים. אבל כן חובה להחליף את האטם, שאחרי כך וכך שנים הפך מגומי לפלסטיק.

ברדיאטור של ה-505 אין אמבטיה תחתונה, יש אמבטיות מצד ימין ומצד שמאל. החליל נמצא באמבטיה השמאלית ואפשר לראות אותו דרך פתח המילוי אבל זה לא אומר הרבה. בגיר ה-3 הילוכים אין שום צינור ואקום.

החלפת שמן תקופתית היא חובה ולא גורמת לשום בעיות, אבל בריקון יוצאת רק כשליש מכמות השמן, לכן אחרי 11 שנה רצוי לחזור על הריקון בתדירות גבוהה.

עריכה אחרונה על ידי 2pac
  • תוכן חדש...