Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי, תודה tom_22 וגם לכל המשתתפים האחרים בשרשור על הלינקים, עכשיו הבנתי בדיוק מה זה מה, אז ככה:

כשקניתי את הרכב ב-2013, קיבלתי אותו עם צמיגי פירלי שהיו עליו, לא זוכר את הדגם כי פשוט לא התעניינתי, אבל המידה אני זוכר, המידה הייתה 205\55\R16, ברשיון רכב הראשון, שקיבלתי מהחנות עם הרכב זאת המידה שהייתה רשומה (טוב ששמרתי את הרשיון), ובנוסף רשום שלצמיגים המקוריים ההם (פירלי) היה קוד מהירות V ועומס מירבי 91.

אני כמובן ישר התעניינתי להחליף את גלגלי הפלדה עם הטאסות למגנזיום יפים עם סט צמיגים חדשים ומוגדלים.

וזה מה שעשיתי אחרי שנסעתי על הצמיגים המקוריים בערך 500 ק''מ בלבד.

קניתי גלגלי סגסוגת עם סט צמיגים חדשים וגדולים יותר, שכיום מורכבים על הרכב שלי.

וכמובן לפני המעשה הזה אני בדקתי טוב וראיתי שלרכב שלי מותר לשים צמיגים עד גודל 225\40\R18, אבל החלטתי ש-R18 זה יותר מידי, אז הלכתי על 225\45\R17 שעד היום מורכבים על הרכב שלי.

כמובן שעשיתי את זה חוקי דרך מכון הרישוי, הבוחן ראה את הצמיגים החדשים עם המידה השונה (גדולה יותר), הלך ורשם בספח שחיבר אותו אחרי זה לרשיון רכב הראשון.

רשיון רכב השני הגיע אלי בדואר כבר עם מידות צמיגים עדכניות, אז הכל חוקי.

רק מה, כיום ברשיון הרכב שלי המידה הרשומה היא 225\45\R17, שזה נכון, וגם העומס שרשום הוא נכון - 91, אבל קוד מהירות משום מה ברשיון רכב רשום עדיין V כמו שהיה עם הצמיגים המקוריים, למרות שעל הצמיגים שמורכבים אצלי כיום (יוקוהמה) פיזית מוטבע על כל צמיג קוד מהירות Y, את האמת לא הבנתי איך זה קרה, או שזה נתון שולי שאין להתייחס אליו יותר מידי, אני לא יודע.

בקיצור אלו הנתונים על קודי המהירות ועל העומסים של הצמיגים.

עכשיו, בקשר לתמונות שצילמתי עם השחיקה המוזרה, הסדקים לאורך הצמיג ובכללי, אני לא יכול להעלות אותן לפה כי הן גדולות מידי, עם מישהו יודע מה הגודל המקסימלי שאפשר להעלות לפה תגידו לי בבקשה, אני אקטין את התמונות לגודל המבוקש ואעלה אותן לפה.

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו שכתבתי, אין בעיה עם קודים גבוהים מהרשום.

בוחן הרכב כנראה ציין ברשיון את שמופיע בתוכנת אוטודאטה (בה מכוני הרישום משתמשים לענין זה) למידה זו.

נסה להקטין שרירותית ב-50% ותראה אם עולה.

תמיד אפשר להעלות לאתר חיצוני ולתת לינקים.

פורסם

אוקי, תודה על ההמלצה, נראה לי שזה יצא טוב :-).

אוקי אז הנה התמונות:

1. היצרן.

yokohama.jpg

2. הדגם.

s.drive.jpg

3. המידה עם קוד המהירות והעומס.

225-45-r17.jpg

4. האם זה קשור גם לעומס?, מה זה הנתון הזה?

max load.jpg

5. השחיקה המוזרה, הדגשתי באדום ובתמונה אחת גם בירוק את שחיקת השיניים הפנימיות בצורה מעין מדרגות.

madrega 1-1.jpg

6. שחיקה.

madrega 2-2.jpg

7. הסדקים שנוצרו בתעלות לאורך הצמיג, ד''א על הצמיגים ישנם 4 תעלות מרכזיות, בשניים האמצעיות אין סדקים, אילו בשניים החיצוניות יש לכל האורך.

sedek 1.jpg

8. הסדקים.

sedek 2.jpg

בהמשך עוד שתי תמונות כי בהודעה אחת אסור לצרף יותר משמונה תמונות...

פורסם (נערך)

הנה עוד שתי תמונות:

9. עוד תמונה אחת של הסדקים.

sedek3.jpg

10. ופה בתמונה רציתי לשאול, האם זה הוא תאריך ייצור של הצמיג, ז''א שבוע 23 של שנת 2012?, האם ניחשתי נכון?

date 2.jpg

* ובכללי, אחרי שראיתם את התמונות (תלחצו עליהם בכדי להגדיל אותן), מה אתם חושבים, האם באמת הצמיגים שלי כבר עשו את שלהם ועדיף ו\או רצוי להחליף אותם בחדשים?

ולגבי השחיקה, מישהו יכול לתת רעיון למה הם נשחקו בצורה כזאת?, פשוט מעניין

עריכה אחרונה על ידי JentuS12

פורסם (נערך)

מענין, מצאתי את הביקורת הזאת על אותו הרכב, עם תלונה דומה שהבחור מקשר לתכנון של המתלים.

זה גם יכול להתקשר להבנתי לאחד או יותר מהדברים הבאים - איזון גלגלים לקוי, Toe לקוי, Camber לקוי, בולמים או חלקי מתלה אחרים עייפים.

בהתחשב בכך שציינת שנעשתה בדיקת כיוון גלגלים והרכב יחסית חדש (לא שזה מחייב משהו), אני מסיק שיש משהו בדברי הבחור הנ"ל או שאיזון גלגלים לא תקין.

האם השחיקה מופיעה בכל הגלגלים? ואם כן, האם העוצמה שלה זהה בכל הגלגלים?

האם החישוקים שהותקנו הם בעלי חור מרכזי שתואם לרכבי VAG? אם לא, האם נעשה שימוש בטבעת מתאמת נכונה?

לגבי תמונה 4, המשקל שם מקביל לקוד העומס. ויש תוספת לענין ל"א מקסימלי שגם קשור במידה מסוימת.

לגבי תמונה 10, הצדק עימך.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

שחיקה במדרגות אופיינית לבעיות מתלה כמו בולמים עייפים.

בעיות בכיוון הגלגלים (התבדרות ושפיעה) גורמות לשחיקה לא סימטרית אך לאו דווקא מדורגת ובמקרה הספציפי של שפיעה גם פחות אקוטי מהנראה כאן.

אישית, לפחות אחד הצמיגים (קשה להבין כמה צמיגים שונים מצולמים) נראה רע למדי וסדוק, והייתי שוקל את ההחלפה שלהם. זה לא ששנתיים וחצי ו-40 אלף קילומטרים זה כל כך מעט...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

וואי, מתחילה להיות מעניינת החקירה הזאת :-).

וגם מענניינת התגובה של הבחור שהבאת בלינק (תודה), אני רואה שמבחינת השחיקה אצלו אותו הסיפור כמו אצלי.

וגם מבחינת הקילומטראז', הבנתי שהוא נסע עליהם גם באיזר ה-45K ק''מ, כמו שאני היום, רק לא כל כך הבנתי מה הוא עשה אז, הוריד אותם והתקין חדשים או מה?

מבחינת הרכב, הג'טה שלו היא 2010, וזה יכול להיות שזה עוד דור 5 אצלו כאשר אצלי זה דור 6, ואם אלו דורות שונים אז אני חושב שיכול להיות שגם הפלטפורמה, וכל מערכת המיתלים שונות בין הדגמים, אז מי יודע, מבחינת רכב אי אפשר לקבוע שאצלו זה אותה הג'טה כמו שלי.

אבל השחיקה אצלו באמת כמו אצלי, רק פנימית ולא חיצונית, זה מה שמוזר. מבחינת הבלימה עם הצמיגים האלו הוא צודק, הבלימה באמת מצויינת איתם, כמו גם האחיזה.

אכן, כמו שכתבתי, אני עשיתי בדיקה לכל ארבעת הגלגלים ואפילו הבודק היה מופתע שלא צריך לכוון שום גלגל, כולם היו פיקס.

לגבי השחיקה בכל הגלגלים, איזה זכרון של עוף יש לי :-), בהתחלת השרשור כתבתי שהשחיקה בכל הגלגלים ובכך הטעתי אותכם ואת עצמי, כי רק עכשיו נזכרתי ממה זה התחיל בדיוק כל הסיפור הזה:

כמו שכתבתי, שגיליתי את זה בערך לפני חצי שנה או קצת יותר, אבל איך גיליתי? (או חבר טוב גילה :-)), בתקופה ההיא אני עם חברים טובים, אוטו מלא, התארגנו ונסענו לאיזה טיול, לצפון אם אני לא טועה, ובדרך חבר טוב שלי שישב מאחורה שאל אותי - מה זה הרעש המוזר הזה שיש לך ברכב, שאלתי אותו - איזה רעש?, באמת לא שמעתי משהו חריג כיושב קדימה מאחורי ההגה.

הוא אמר לי רעש שמגיעה מהכביש או מהגלגלים, ואני עדיין לא שמעתי משהו חריג מקדימה.

אחרי זמן מה, שוב אחד החברים נסע אצלי במושב האחורי ברכב (חבר אחר), וגם הוא העיד על רעש מוזר.

טוב, אמרתי לעצמי, צריך לבדוק את העניין, החלטתי לפרק את הגלגלים האחוריים (כי רק הנוסעים מאחורה שמעו את הרעש), פירקתי אותם וכאשר בחנתי אותם ויזואלית, פה התגלתה השחיקה המוזרה, בשני הצמיגים האחוריים. חשבתי לעצמי, מה לעשות?, והחלטתי שאני מרכיב את האחוריים קדימה ואת הקידמיים אחורה, עושה הצלבה.

פירקתי את הקידמיים בשביל זה ואז ראיתי שבקידמיים לא היו סימני שחיקה כאלו כמו באחוריים, טוב, בכל מקרה, החלטתי לסיים את מה שרציתי ולראות מה יהיה בהמשך, עשיתי הצלבה.

מאז הפעולה הזאת ועד היום, אני ממש מרגיש את הרעש הלא נעים הזה מקדימה, וגם כל מי שנוסע איתי מקדימה גם מרגישים ושומעים.

מה המצב מאחורה?, פה אני לא יכול להגיד בוודאות, כי מאז לא הושבתי מישהו מאחורה בשביל המטרה הזאת שיגידו אם שומעים משהו.

כמו כן אני לא יכול להגיד בוודאות האם הצמיגים האחוריים שלי כיום, שפעם היו קידמיים ולא שחוקים, האם גם הם נשחקו באותה הצורה, אבל זאת לא בעיה, אני יכול לבצע את הבדיקה הזאת עם כף היד שלי בלהעביר אותה מבפנים לאורך הצמיג ולהרגיש אם גם באחוריים קיימת התופעה הזאת, ואולי גם לבדוק ויזואלית עם פנס, לא חייב לפרק בשביל זה את הגלגלים האוחריים.

עוצמת השחיקה, לפחות בגלגלים האחוריים כשהתגלתה אז, אני יכול להגיד בטוח שאז היא הייתה שווה בשני הצמיגים.

לגבי חורי החישוקים, פה אני גם לא יכול לענות האם הם תואמים לרכבי וואג, אבל כיום כשפירקתי את אחד הגלגלים הקידמיים בכדי לצלם אותו, לא ראיתי שום טבעות התאמה שם.

בקיצור (או לא כל כך בקיצור :-)), זה הסיפור איך התגלתה השחיקה בצמיגים שלי.

בכל מקרה, אני צריך לדעת ממכם, לפי התמונות שראיתם, השחיקה המוזרה שגורמת לרעש לא נעים בתוך הרכב בנסיעה, הסדקים לאורך התעלות וכו', האם זה נראה שצריך כבר להחליף אותם, אחרי שהם עשו כמעט 45K ק''מ?, או שעוד אפשרי לנסוע איתם?

פורסם
אם כבר הלכתם עם ההמלצות לכיוון הספורטיבי, אז פירלי P-ZERO מעולים. יצא לי לנסוע עליהם לא מזמן והתרשמתי לטובה.

האסימטריק גם מעולים ונדמה כי יתאימו בתקציב ובדרישה.

לי יש סט P-ZERO NERO. אחרי 8K ק"מ לא קלים הם כבר עשו את שלהם וכבר בדרך להחלפה ע"י סט P-ZERO NERO חדש.

מניסיוני עימם - הם נהדרים על יבש, בעיקר אחרי חימום ראוי, ואז גם הופכים דביקים בטירוף. על רטוב אין לי יותר מידי לספר עליהם - יצא לי לחוות אותם רק בימי הגשם האחרונים שהיו לנו בשבוע שעבר - קצת מפחידים בנגיעה הראשונית עם מים. מעבר לזה, בסדר גמור. מבחינת רעש (אם זה משנה) - לצערי הם די רועשים, מה שרק הולך ומחמיר עם שחיקתם. בנוסף לכך - הם לא זולים... בכלל.

הייתי בודק את כיוון ה-K107 / K117. את ה-K107 היו לי על הפוקוס (ויש לחברים על כל מיני גודשות שהן) והיו מצויינים - טובים מאוד ביבש, טובים ברטוב, שקטים להפליא (גם כשדוחקים בהם) ויש להם תמחור הגיוני ואטרקטיבי בהחלט. ה-K117 הוא הדגם המחליף ונמכר במקביל (מגיע כציוד תקני על כל מיני דגמי AUDI חמים, דגמי מיני החמים, דגמי ב.מ.וו השונים וגם על אסטון מרטין).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)

חן, זה פחות דומה לדעתי לשחיקה Heel to Toe או Saw Tooth ויותר דומה לשחיקה Cupping (כמו שמתואר כאן למשל).

פותה"ש - החלפת הצמיגים היא צעד חכם, רק צריך לנסות להבין את מהות הבעיה או התמודדות איתה (במידה והיא פיצ'ר מובנה ברכב) כדי שזה לא יחזור על עצמו. בדוק גם את ענין טבעות התיאום אם נדרשות.

אגב, הנה שרשור עם בעיה זהה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?528897-%D7%90%D7%9B%D7%96%D7%91%D7%94-%D7%9E%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D-YOKOHAMA-S-Drive

אותה מידה וגם צמיגים אחוריים וגם רכב VAG כלשהו.

פורסם (נערך)

צריך לנסות ליצור קשר עם הבחור מהשרשור שצירפתי בהודעה האחרונה (#24).

המאפיינים דומים מדי בכדי שזה יהיה מקרי.

מעבר לכך מאחר שאת הקדמיים שלו הוא החליף לאסימטריק 2, סיכוי סביר שעשה כן גם לאחוריים, ומאחר וכל זה התרחש לפני כשנה וחצי, היום צריכה להיות לו אינדיקציה אם הבעיה המשיכה או שהיא נפתרה בדרך קסם או מסיבה אחרת.

יש שם גם טענה מעניינת של BMW_525_89 למרות שיש כמה חברים מכובדים שיוצאים כנגדה באופן חריף.

שם לא קיבלתי מענה לערכים שהתקבלו בבדיקת אופנים, האם יש לך נתונים אלו?

פורסם

אוקי, קראתי, קראתי הרבה.

Tom_22 , אתה מפתיע אותי, יש לך כל כך הרבה ידע בנושא הזה.

לגבי צורת השחיקה, קראתי בלינק שצירפת, קראתי שם על הרבה צורות, אבל באמת זאת שהכי מתאימה למקרה שלי זה ה-CUPPING, אז נכון, רשום שם שהסיבה העיקרית לזה זה בולמים עייפים או לא תקינים או עוד סיבות כגון פרונט וכו', פרונט יורד מהעסק היות וביצעתי בדיקת פרונט מקצועית לכל הגלגלים והכל היה פיקס.

אז בולמים עייפים או לא תקינים?, היתכן?!, הרכב רק בן שנתיים וחצי סך הכל, איך יכול להיות שזה הבולמים?

אף פעם לא הייתי במסלולי נהיגה ספורטיבית עם הרכב, כל הזמן נהיגה בכבישים הרגילים, אז כן, נהיגה קצת אגרסיבית אבל לא תמיד, ועד כמה כבר אגרסיבי זה יכול להיות עם הרכב שלי שהוא סדאן משפחתי גדול עם מנוע 1.2 טורבו, זה לא איזה רכב ספורטיבי, בכלל לא.

קראתי גם את כל העמודים (הרבה חומר אבל מעניין) של הבחור מהפורום שהיה לו מקרה כמו שלי בדיוק, רק לא ידוע איזה רכב, VAG כן, אבל איזה...

ואת האמת אני בהלם עכשיו ממה שקראתי שם, על התגובה שהיבואן של צמיגי יוקהמה בארץ, שלח לו, פשוט הזוי ואין מילים.

רגע, תגידו לי, האם אני יכול גם לפנות לאותו המקום בו התקנתי את הצמיגים האלו ולדרוש ממנו תשובות, למה זה קורה לצמיג שרק בן שנתיים וקצת, עבר רק 42K ק''מ בנסיעה בכבישים בלבד, וזה מה שקרא לצמיגים, כאשר האחריות לצמיגים היא 4 שנים.

מה אתם חושבים, האם יש טעם בלנסות בכלל?

וכמובן שאני גם לבד עכשיו אחקור את המקרה הזה לעומק, כגון בדיקת החישוקים האם צריכים להיות עם טבעות התאמה, אני אבדוק גם את הצמיגים האחוריים שלי (שפעם היו קידמיים ולא נשחקו בזמנו בצורה הזאת), האם גם הם קיבלו או מתחילים לקבל שחיקה דומה.

לגבי הסרן האחורי והבולמים, את זה אני צריך לבדוק במוסך היבואן? מה בדיוק לבדוק או לדרוש שיבדקו, ומה להגיד להם שעקב מה אני רוצה שיעשו את הבדיקה?

פרונט, האם לבצע שוב פעם מחדש או שמספיק שעשיתי לפני כחצי שנה בערך?

אני צריך שתכוונו אותי, תתנו לי כמה שיותר מידע מה לעשות ואיך, בכדי שהבעיה הזאת לא תחזור.

פורסם

באמת צריך ליצור איתו קשר ולדבר איתו או שירשום לכולם בשרשור שלו שכולם יקראו.

אני אשלח לו הדעה פרטית בנוגע לעניין הזה, אני רק מקווה שיענה.

לגבי נתוני הבדיקה, את האמת אני אפילו לא זוכר איפה הדף הזה למרות שאני מנחש על מקום אחד בו הוא יכול להימצא אצלי, מחר אני מקווה שאני אמצא אותו ואני ארשום את הנתונים שיש שם מבדיקת הפרונט שעשיתי.

פורסם (נערך)

זו לא תהיה הפעם הראשונה שאני נתקל בכתב (בניגוד לנסיון אישי) ב"מקרה מיוחד" עם רכב מסוים ו/או צמיג מסוים ו/או מידה מסוימת.

יכול להיות שזה הסיפור גם כעת ופשוט צמיג במבנה הזה (כיווני) ו/או ספציפית מהדגם הזה ו/או במידה הזו פשוט לא מתיישב טוב עם הגדרות היצרן לסרן האחורי. צירוף המקרים עם הבחור מהשרשור ההוא פשוט לא נראה לי מקרי.

גם שם הוא בדק את מצב הבולמים והסרן האחורי ללא מציאות מיוחדות (ולכן אני מתקשה להאמין שיש ממש בסיבה זו).

בהתאם, אני חושב שהסיכוי הטוב ביותר להבין מה הענין, יהיה מול אותו בחור, בתקווה שאכן יהיה לו מענה.

אתה בהחלט יכול לנסות לפנות לצמיגיה שמכרה לך אותם, בליווי חשבונית.

אבל אני מאמין שזה יסתיים באותו "מפח נפש", גם אם תגובת היבואן תהיה יותר נורמטיבית.

הבקשה לנתוני כיוון האופנים נובעת בעיקר מנסיון להבין אם יש ממש בטענתו של BMW_525.

אין לי את הידע או הנסיון להסיק מכיוון זה או אחר אם הוא נכון ומתאים.

פורסם (נערך)

שלום לכולם.

זאת לא הפעם הראשונה שיש בעיה עם צמיגי יוקוהמה. אצלי ברכב (גולף גיטיאיי מק6) היו 4 סוגים של צמיגים והבעיה היתה רק עם יוקוהמה אס דרייב. לא היתי , לא בכוכב יאיר ולא בטיולי סיבובים. לא היתה שום בעיה במתלים ולא בכיוון פרונט הכל נבדק . עם צמיגים אחרים באותו רכב הכל עבד פיקס והחלפתי 3 סוגים.

אחרי כמה שיחות ליבואן קיבלתי תשובה ״הרכב שלך לא תקין! לא יכולים לעזור לך בזה״ גם לא שאלו איזה סוג ואיזה שנה הרכב מה קמ. זה גם לא מעניין אותו שרכב עשה ממש מעט קמ לפני התקנת צמיגי יוקוהמה ועדיין היה באחריות היצרן.

היבואן עמד על שלו ״רכב לא תקין! הבעיה ברכב!״

בחור אחד בכיוון פרונטים באחת הבדיקות אמר לי ״לא תצליח להוכיח כלום, אבל תדע לך שהבעיה בצמיגים ואתה לא הראשון״

אני סיימתי עם יוקוהמה ומאוד ממליץ לא להתקרב לזה. כל אחד יחליט לעצמו.

בעיות נוספות היו בדגם ad08 או 09 (לא זוכר) . ראיתי לפחות 4 רכבים עם פס/קרע לרוחב של הצמיג. שמעתי שכמה סטים יבואן (רשמי או מקבילי החליפו) לא זוכר מי מהם היה בתמונה . נראה לי יבואן מקבילי .

אחרי יוקוהמה התקנתי גודייר אסי2 . צמיג מעולה. מומלץ מאוד. ללא שום בעיה עשה את העבודה .

צמיגים נוספים שהתקנתי אבל 18״ היו R1R . אחיזה טובה , אבל מרעישים וממש טיפה התחילו לרעוד .

לנסיעות שלי הגודייר אהבתי יותר.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי RFTeam

• תוכן חדש...