Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש נייד לאבא

phpclub
שימו לב! השרשור הזה בן 3336 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מודה, כאחד מהתחום אני מתבייש שאני שואל את השאלה הזאת, אבל אין לי נסיון עם ניידים קטנים ואני רוצה לקלוע בול.

הצרכים :

משקל קל לנשיאה בנסיעות לחו"ל.

SSD שלאבא יהיה כיף.

מעבד נורמלי, לא אטום/סלרון.

רכשתי עבור האחיינית שלי אחרי שהתלהבה בחנות את Asus UX305FA

שוקל 1.2 וסה"כ עונה על כל הדרישות, לא הצלחתי למצוא מתחרה לו במחיר סביר, אני מפספס משהו?

יש דגמים של דל שמגיעים עם דיסק רגיל 5400 (??), יש גם כאלו היבריד אבל מעדיף כבר SSD מלא, ואלו שמגיעים כמו שצריך יקרים להחריד.

אין לי בעיה גם לרכוש SSD בנפרד אבל האסוס כבר מגיע איתו לפעמים במחיר יותר זול.

אגב, מעדיף free dos.

השאלה בגדול, האם האסוס הוא הנבחר או שיש משהו טוב יותר / אחר באותו סדר גודל של מחיר.

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ציינת תקציב.

לא ציינת צרכים.

לצרכים שלי - בעקר גלישה באינטרנט בטיולים - רכשתי בנתב"ג Transotmer Book T100. נכון, מבוסס על מעבד Atom (מעודכן, Z3775, נרכש לפני כ-4 חודשים), אבל קל משקל (כ-1 ק"ג), חיי סוללה מצויינים, מסך מגע (מעולה עם Win 8.1 ויש אופציית שדרוג ל-Win 10), ואפשר להשתמש גם כטאבלט (ואז שוקל כחצי ק"ג). מבחינת מהירות - מספק לגמרי. עלה לי כ-1600 ש"ח כולל כרטיס זכרון Micro-SD 32 ג"ב. ה-UX305 יעלה לפחות פי 3 ויהיה יותר גדול, מבחינתי בנסיעות זה חסרון (ה-sweet spot נע ביו "10-12). אני קניתי גרסה ללא HDD, יש גרסה עם HDD של 500 ג"ב שעולה עוד $100 ומוסיפה למשקל עוד כמה מאות גרמים.

המחשב שימש אותי ואת הבנים שלי (מניח שמבחינת גיל מקביל לאבא שלך ולך) כבר בכמה נסיעות לחו"ל ולנופש בארץ ומרוצים מאד. כבונוס כולל מנוי Office 365 לשנה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין ממש תקציב, מחיר סביר - 2000-4000 (אני רוכש ישירות מהיבואן)

צרכים זה כמו שאמרת, אינטרנט, צפיית סרטים

יש לי נסיון ממש רע עם אטום (הישנים..) ולכן המחשבה על לקנות מחשב איתו עושה לי חלחלה, אבא שלי הגיע לגיל שהוא רוצה שדברים יעבדו.

ווינדוס 10 מבחינתי זה BIG NO NO, גם לך תלמד אותו מערכת הפעלה חדשה ואופיס חדש, כל היום אהיה מוצף בטלפונים שזה לא עובד.

אני גם לא בטוח שהגודל מסך של 10 אינץ יהיה לו מספיק, הראייה לא משתפרת עם הגיל.. להוסיף על זה גם מקלדת שתהיה קטנה ושהוא יצטרך שעה לחפש מקשים, נראה לי מתכון לצרות, אבל אני אעלה בפניו את הנקודות ונראה מה הוא אומר.

בשלב זה תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי היה דווקא ניסיון טוב עם האחריות של אסוס (בארץ) - תיקנו פלסטיקה אחרי 2.5 שנים כולל איסוף והחזרה הביתה בלי תשלום. עם זאת אותו מחשב (שעבד קשה, היה על הגב של בני כל יום) שרד בדיוק 3 שנים וחודש.

אל תשווה את האטום הישנים לחדשים - יש לי נטבוק מדור ראשון ( Asus EEE 1000 עם N270) שרכשתי לפני למעלה מ-6 שנים. איטי כמצופה ממעבד חד ליבתי מוחלש, אבל חי וקיים, ולפני שנה הציל אותי כאשר אתר משרד הפנים סרב לקבל תשלום באקספלורר 10 (והמחשב עדיין נושא XP). ה-Z3775 ב-Tranformer Book זריז כאשר מדובר באינטרנט ואופיס.

לגבי מערכת הפעלה. תעשה לי טובה. אל תזלזל במבוגרים. אם אמא שלי עברה בגיל 84 מ-XP ל-8.1 בלי ציוץ גם אבא שלך יצליח, אלא אם הוא טכנופוב קיצוני. גם אז זה יקח לו חצי שעה - שעה. אני מניח שאבא שלך הרבה יותר צעיר ופתוח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

אז כל החיפושים שלי הניבו את ההתלבטות הבאה :

UX305FA(MS)-FC051D בלי מערכת עם מעבד m-5y10

UX305LA-FC020H - עם מערכת ומעבד i3-5010U

L3Q48ES#ABT - שוקל 300 גרם יותר, מעבד i3-5010U, זיכרון 6 גיגה, דיסק 750 שיוחלף ל SSD 128.

אחרי שיחה עם אבא, החלטנו לשים לו מחשב טוב שישמש גם את הבית וגם לנסיעות, בבית יחובר למסך, מקלדת ועכבר חיצוניים.

בגלל עניין הנסיעות, רציתי להשאר במשקל הכי קל שאפשר, דל לצערי גם קופצים במחיר וגם במשקל.

מעדיף לקנות מחשב נורמלי שיהיה לו מהיר וכיף לעבוד ולא טאבלט-היבריד למיניהם.

* מעדיף בלי מערכת.

אשמח לדעתכם, במיוחד מיודעי דבר לגבי ההבדלים במעבדים, לאחרונה מוציאים המון דגמים מהמון מינים ואני לא מעודכן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ממש אוהב את הדל ווסטרו 14". איכות חומרים טובה והמקלדת והעכבר משמעותית יותר טובים מה ה ux. שוקל 1.5 ק"ג אבל צריך לקחת בחשבון שגם המטען שלו שוקל יותר מהמטען של ה ux.

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני אוהב את הווסטרו ועדיין משתמש בכזה

הבעיה שהוא והרבה מהדלים בישראל מגיעים עדיין עם מעבדי 4000,

שוב, אשמח להסבר לגבי הבדלי המעבדים

1.5 זה גם סביר, כמה זמן הסוללה מחזיקה? זה גם פרמטר חשוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זמן סוללה פחות מעניין אותי אז אף פעם לא בדקתי את זה. יש בארץ ווסטרו i5 ו i7 דור 5 ובטח בקרוב יהיה דור 6 (יש כבר באינפסריון). החסרון היחידי מבחינתי זה שהמסך hd ולא full.

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...