Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טעות שלי, לא יחזור על עצמו :oops:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בובי, האמירה "נהנים מהרכב מעל 200" לא מנוגדת לאף אחת מהדיעות שהבעתי או שהביעו אחרים. זה לא שרק מעל 200 נהנים מהאוטו 8)

במקרה הספציצי של הבחור שאמר לי את זה, 200 ומעלה זו הסביבה בה הוא חי.

אני נהניתי מאאאד מהמגאן בסופרלנד, ולא גירדתי את ה-200, הרכב פשוט ננהג נפלא.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

איכשהו, אני לא קונה את הקישקושים האלו.

לא מזמן עשיתי טיול עם כמה חברים באזור היער השחור באירופה. 4 ימים, 4 פורשה 911, ואינסוף כבישי נהיגה מדהימים. הפעמים היחידות שאני זוכר שהיינו בוודאות מעל 200 קמ"ש היה... באופל זפירה דיזל ששכרנו כדי להגיע ממינכן לבאדן באדן :lol:

פורסם
אם מצליחים לתזמן הכל מצויין וקצת זורקים את הרכב לפניה ומקדימים עם הגז אפשר לייצר פניות מאוד מתגמלות עם הרכב, אבל זה נתן לי תחושה שצריך "לעבוד" (מלשון trick it, לא work it) על הרכב כדי להנות.

זה היה נכון בזמנו גם ל-WRX, גם לפיאט קופה, גם לקליאו ספורט האהובה שלי... להרבה מכוניות לא רעות בכלל, שהכיול שלהן מכתיב טכניקה מועדפת. אבל זו היתה כוונתי לגבי ה-TT.

יש מעט מכוניות שבאמת מאוזנות ככה שאתה בוחר בקלות באיזה סטייל אתה רוצה לנהוג אותן (מגאן קופה, למשל...)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חבר שמכיר היטב את הרכבים המדוברים אמר לי משהו שאני מבין אחרי הנסיעה, שהכיף במגאן מתחיל מ 200 קמש וצפונה

כן כן.

...What a load of crap

פורסם

זכותך לדעתך חביבי, רק מבקש שתביע אותה בצורה מתאימה יותר לדיון שבו אתה לא מכיר חלק מהנפשות הפועלות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

איכשהו פספסתי את ההמשך של השרשור.

אולי קודם נגיב, בעדינות, למספר שנזרק.

אולי יש רכבים שכיף סתם להרביץ מהירות שיוט גבוהה בכביש 6 (או נהגים שנהנים מזה) אבל אני לא חושב שהמגאן זה באמת רכב כזה או שמישהו קונה מגאן בשביל זה (היא כמובן מסוגלת אבל לא יודע מה מיוחד יותר ב-200 של מגאן מ-200 של מיליון רכבים אחרים שמסוגלים לזה).

הכיף הגדול ברכב זה בהתנהגות ובעיקר כשמאתגרים ומתקרבים למגבלות וזה תלוי סיבוב, אין מהירות אחת.

קצת קשה לי לראות איזה סיבוב אתה לוקח בצורה מאתגרת מעל 200 בכביש ציבורי בלי להיות דפוק רציני...

אם בכל זאת צריך מספר שבו הרכב מתחיל לחיות הייתי אומר 70 כי מתחת לזה קצת קשה לייצר העברות משקל משמעותיות מספיק ואפשר לחוות קצת תת-היגוי ותחושה של רכב גדול וכבד (ביחס למכונית קלילה כמו 106 שאפשר לזרוק חופשי בכל כיכר כפי ש-falou כבר ציין).

מעל זה הרכב חי ובועט ופשוט תענוג.

לגבי עניין הגובה, זה מוזר, אני מבין שאתם מדברים על בעיית מקום מקדימה, לא מאחור, נכון ?

כי אני מכיר כמה בגובה דומה שאין להם בעיה במגאן. אולי סתם עניין של כיוונון גובה כסא והתרגלות ? לא יודע, אני לא באזור הזה :-)

...אבל במצב RS, שלדברי הסוכן מבטל בקרות יציבות ומשאיר אותך עם ABS ועם ה-LSD, הרכב הזה פשוט גרזן (אמנם רק 250 כ"ס מונעים קדמית אבל זה קנה המידה שלי פחות או יותר)

מצב ספורט משחרר את הבקרות מאוד אבל לא מבטל.

יש גם ביטול מלא אבל באמת שאין צורך. הבקרה במצב ספורט במגאן מצויינת ולא מפריעה בשום צורה בנהיגה ספורטיבית, גם בנהיגה קצת פרועה, אבל היא עדיין שם ויכולה להציל אותך מטעויות גדולות שיכולות להגמר רע.

ואגב, במצב ספורט אתה עם 265 כ"ס.

מה שחשוב זה איך הרכב נוסע, ומהגאן היא כל כך טובה כשהיא טובה, שזה רכב ששוווה לקום בשבילו לפנות בוקר. ומי שבין כה וכה לא חושב על לקום לפנות בוקר, ורק מחפש תחבורה מהירה ויעילה, אני חושב שיכול לחסוך כמו ג'ובות ולקנות לאון חזקה ומאובזרת, במקום ספורטיבית יורקת אש, או... להשאר עם הפונטו.

בדיוק!

ניר

פורסם

תודה ניר.

כאמור, אין לי שום דבר רע לומר על הנהיגה ברכב.

בחירה מעולה בעיני.

Winston S. Churchill -

פורסם
לגבי ה-S1, האלקטרוניקה לא מבטלת את תנועות השילדה - הרכב פשוט מכוייל לתת היגוי וזה, יחד עם מנוע מודגש יוצר חבילה שמאוד קשה להנות ממנה. זה קורה בעיקר מכיוון שהעברת המומנט לציר האחורי על ידי ההלדקס מתבצעת מעט מדי ומאוחר מדי לטעמי. תוסיף לזה גם מנוע מודגש שצריך לבנות מעט גדישה ותקבל חבילה קצת מסורסת. אם מצליחים לתזמן הכל מצויין וקצת זורקים את הרכב לפניה ומקדימים עם הגז אפשר לייצר פניות מאוד מתגמלות עם הרכב, אבל זה נתן לי תחושה שצריך "לעבוד" (מלשון trick it, לא work it) על הרכב כדי להנות.

מה גם שהפנים ב-S1 הוא פשוט נוראי גם באופן כללי ובוודאי ביחס לאוודי.

צודק, רק שיש דבר אחד לתקן- אומרים ״מוגדש״ ולא ״מודגש״.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
אולי קודם נגיב, בעדינות, למספר שנזרק.

אולי יש רכבים שכיף סתם להרביץ מהירות שיוט גבוהה בכביש 6 (או נהגים שנהנים מזה) אבל אני לא חושב שהמגאן זה באמת רכב כזה או שמישהו קונה מגאן בשביל זה (היא כמובן מסוגלת אבל לא יודע מה מיוחד יותר ב-200 של מגאן מ-200 של מיליון רכבים אחרים שמסוגלים לזה).

הכיף הגדול ברכב זה בהתנהגות ובעיקר כשמאתגרים ומתקרבים למגבלות וזה תלוי סיבוב, אין מהירות אחת.

קצת קשה לי לראות איזה סיבוב אתה לוקח בצורה מאתגרת מעל 200 בכביש ציבורי בלי להיות דפוק רציני...

אם בכל זאת צריך מספר שבו הרכב מתחיל לחיות הייתי אומר 70 כי מתחת לזה קצת קשה לייצר העברות משקל משמעותיות מספיק ואפשר לחוות קצת תת-היגוי ותחושה של רכב גדול וכבד (ביחס למכונית קלילה כמו 106 שאפשר לזרוק חופשי בכל כיכר כפי ש-falou כבר ציין).

מעל זה הרכב חי ובועט ופשוט תענוג.

לגבי המספר שנזרק - מסכים לגמרי. נראה לי שלא עברתי עדיין את ה-160 (מטר לשעה).

לגבי העברות משקל במהירויות נמוכות, קצת פחות מסכים מהצד שלי. בכבישים נכונים ובפניות של 90 מעלות האוטו זורק יפה בכל מצב רק על ידי עזיבת גז מוקדמת והטית הגה.

מצב ספורט משחרר את הבקרות מאוד אבל לא מבטל.

יש גם ביטול מלא אבל באמת שאין צורך. הבקרה במצב ספורט במגאן מצויינת ולא מפריעה בשום צורה בנהיגה ספורטיבית, גם בנהיגה קצת פרועה, אבל היא עדיין שם ויכולה להציל אותך מטעויות גדולות שיכולות להגמר רע.

ואגב, במצב ספורט אתה עם 265 כ"ס.

בלי בקרות בכלל, הרבה הרבה פחות נשלט ואגרסיבי גם במהירויות נמוכות.

במהירויות גבוהות יותר, כדאי מאוד לנהג הלא מנוסה מאוד להשאיר על מצב ספורט. הרכב נכנס למצבים קיצוניים מאוד ומהר מאוד. כל טעות קטנה תעביר את המגאן ממצב ספורט למצב RIP.

בכל מקרה, המגאן מצטיינת מאוד בסיבובים ״ארוכים״ יחסית, אליהם מתכוונים שמדברים על מהירויות גבוהות מאוד בסיבוב. דווקא בחדים וקצרים, עם הקליאו הרגשתי הרבה יותר טוב.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם
בכבישים נכונים ובפניות של 90 מעלות האוטו זורק יפה בכל מצב רק על ידי עזיבת גז מוקדמת והטית הגה.

1. פניות של 90 מעלות הן לא דבר נפוץ

2. עזיבת גז מוקדמת (lift off oversteer) זה תמרון חסר תכלית. לא מלמדים לנהוג ככה, כי זו פשוט נהיגה איטית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
דווקא בחדים וקצרים, עם הקליאו הרגשתי הרבה יותר טוב.

זה בדיוק העניין, המגאן כבדה יותר ואין לה את החדות והקלילות שיש לרכב כמו הקליאו.

האפשרות לנהל את המסה ולהפחית מהאפקט שלו מגיעה עם המהירות.

לא יודע על מה לא הסכמת אבל ממה שכתבת דווקא נראה לי שתסכים שבמהירויות של הילוך ראשון הקליאו תהיה יותר נזרקת ויותר כיפית ומתאימה.

• תוכן חדש...