Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית האצ'בק חדשה עד 140K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ספייר, לא ידעת?

יפניות = אמינות = איכות = שרידות לאורך שנים! מכונית שתחזיק עד שאני אצא לפנסיה! (ואני רק בן 22) כמה פעמים שמעתי את האמרה הזאת?

כמה פעמים ראיתי איך אנשים נכווים מהיפניות? הרבה. כולל ההורים שלי שהאמינו לשטות הזאת.

לפעמים אני חושב שבעלי המכוניות היפניות אנשים עיוורים. שוכחים שכל יומיים יש ריקול חדש על איזשהו רכב, כל פעם של יצרן אחר, יהיו לכם ריקולים ויהיו לכם תקלות אבל עדיין תמשיכו לזמר שאין כמו המכוניות היפניות.

רק לצורך העניין הנה כמה דוגמות לדברים שהתקלקלו בקורולה שהייתה להוריי, בין 2007 ל2010, הרכב היה יד ראשונה, נסע ב3 שנים 39 אלף ק"מ, טופל במורשה בלבד, ההורים לא קרעו את הרכב, ובסוף הוא נמכר 11 אלף ש"ח מתחת למחירון כי אף אחד לא רצה לקנות אותו בפרטי:

1. כיסא נהג שהיה נופל כל הזמן - הוחלף פעמיים, לא הועיל.

2. משאבת מים שהתחילה לנזול אחרי שנתיים ופחות מ30 אלף ק"מ.

3. ברקסים שהוחלפו אחרי 20 אלף ק"מ, והאוטו לא נוסע רק בעיר, ההורים לא שורפים ברקסים ועובדה שביונדאי הם החליפו ברקסים רק אחרי 40 אלף ק"מ (וזה גיר אוטומטי).

4. צרות עם הגיר הרובוטי, שהיה משתגע ולא מגיב בזמן, וזה למרות ששלושתנו מגיעים מרקע של נהיגה על גיר ידני. (כן, גם אמא שלי לכל השובניסטים שיש להם מה להגיד)

5. מערכת מקורית ששבקה חיים גם איכשהו.

מה אני אגיד לכם, פשוט שיא האיכות. וכמובן שביקרנו עם הרכב באיזה ריקול או שניים.

נגד עם הונדה אינסייט בבסיס ששירתתי בו (הרכב מ2011), כל זה בערך בשנה אחת:

1. אימובילייזר שכשל - 1600₪.

2. מפתח מקורי שהפסיק לפתוח את האוטו - 800₪.

3. גומיות מתפרקות מהחלונות, לא טיפל כנראה כבר התייאש.

4. צמת חשמל שהלכה לו אחרי 40 אלף ק"מ. (עוד כמה מאות שקלים)

באמת, שיא האמינות, מה אגיד לכם, גם שמירה מדהימה על המחירון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מותר לשנוא את היפניות, אבל אסור שזה יפגע בעובדות.

תבדוק כאן בפורום כמה מנועים/ גירים של רכבים אירופאים שבקו חיים לעומת רכבים יפנים (ואני נוסע היום באירופאית).

לדוגמא: הגירים של פורד ופולקסווגן. מנועי ה-tsi ושרשראות התזמון. הדשבורדים הסדוקים בפיאט, מנוע הטורבו של פיג׳ו ועוד.

לכל רכב יש תקלות, גם ליפניות, אבל נדמה שהאירופאיות פחות אמינות.

אם אתה מתעקש, תפנה לכל סקרי האמינות האובייקטיבים בעולם ותקבל את התמונה.

עריכה אחרונה על ידי asafasraf
פורסם

בואו לא נהפוך את זה לשרשור ה"מי פחות אמין" המאתיים אלף... ביקשו המלצה למכונית, בואו נדבוק בלתת המלצה למכונית.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
אתה צודק. ה-3 היא המכונית הכי טובה בקטגוריה. אפשר לסגור את הפורום, שהאחרון יכבה את האור.

השאלה שצריכה להישאל כאן היא האם *אתה* נהגת על אחת המתחרות שלה? או אפילו על ה-3 בכלל, או שאתה סתם ניזון מ"יפני זה הכי טוב" הישראלי הטיפוסי?

ממה שנראה אתה בכלל לא נהגת על ה3 ספיריט, להתווכח עם חובב אירופאיות זה כמו להתווכח עם קיר בטון.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

פספסת כשעניתי לך שכן נהגתי עליה? ואתה, נהגת עליה? ועל המתחרות שלה?

אני לא חובב אירופאיות, אני חובב עובדות. בינתיים כל מה שאתה עושה זה לזרוק ססמאות לאוויר, במקום ללכת ולהביא עובדות שמראות שה-3 היא המכונית הכי טובה ביקום. ממש סקודה פאביה TSI ספורט...

לך, תמצא מבחן שאומר שהמאזדה הכי טובה בכל הפרמטרים ולא רק באבזור והתנהגות, לך תמצא מבחן אחד שאומר שהיא - עזוב הכי - יותר מרווח ממישהי בקטגוריה, או נוחה יותר. שוב, לזרוק ססמאות לא עוזר, תן לי משהו להסתמך עליו חוץ מדעתך הממש ממש בכלל לא משוחדת.

אבל עזוב את הוויכוח הזה (שברור שלא מוביל לשום למקום) לרגע, בוא נצא מתוך נקודת הנחה שאני לא נהגתי עליה, או על אף אוטו אחר. ובכלל, אתמול קיבלתי רשיון ועכשיו אני מחפש אוטו משפחתי ב-140 אלף שקל. שכנע אותי שהמאזדה 3 היא הכי טובה. אני רוצה לדעת למה, ואיך, ועל פי מה אתה מחליט את מה שאתה מחליט. אני מאמין למי שנותן עובדות, לא למי שצועק הכי חזק.

פורסם
מותר לשנוא את היפניות, אבל אסור שזה יפגע בעובדות.

תבדוק כאן בפורום כמה מנועים/ גירים של רכבים אירופאים שבקו חיים לעומת רכבים יפנים (ואני נוסע היום באירופאית).

לדוגמא: הגירים של פורד ופולקסווגן. מנועי ה-tsi ושרשראות התזמון. הדשבורדים הסדוקים בפיאט, מנוע הטורבו של פיג׳ו ועוד.

לכל רכב יש תקלות, גם ליפניות, אבל נדמה שהאירופאיות פחות אמינות.

אם אתה מתעקש, תפנה לכל סקרי האמינות האובייקטיבים בעולם ותקבל את התמונה.

מתי לאחרונה יצא לך לראות דשבורד של מזדה 3 מהשנים 2010 - 2014? . כמעט ולא ראיתי אחד שלא התרומם ( בייחוד מעל המסך העליון). אפשר גם בקלות להזכיר את הגיר הרובוטי המהולל של טויוטה אם אתה מתעקש.

המסקנה היא שלכל יצרן יש רכבים מוצלחים יותר ופחות. לקבוע חד משמעתי שיצרן אחד הוא טוב מאחר זו בורות לשמה.

פורסם

מנוע, תיבת הילוכים, התנהגות כביש, אבזור, צריכת דלק, מערכות בטיחות, אמינות, כוח, אחזקה נוחה יותר לעומת האירופאיות.

בקיצור אני רואה את המאזדה 3 ספיריט כהתמורה הטובה ביותר למחיר.

פורסם

מה זה נומי נומי, ואיך מכוניות עושות את זה?

אגב שמיל, אחד הכותבים היותר מקצועיים ודקדקנים במדינה. חוץ מזה שזה לא באמת משנה, כי לא הוא היחיד שמחליט אלא כל מי שהשתתף במבחן, ואני במקרה מכיר עוד אחד מהמשתתפים, וגם הוא בוחן רכב מצויין שיודע טוב מאוד מה הוא עושה.

לא הבנתי מה ניסית להגיד בהודעה הקודמת, עוד פעם מנית רשימה רנדומלית של תכונות של מכונית שכבר טרחתי ונתתי דוגמאות לאיזה מכונית טובה יותר באיזה פרמטר. עכשיו אנחנו כאילו נכנסים לשלב המעגלי של הוויכוח? שבו אני אומר משהו, אתה מתעלם ממנו וממשיך בשלך ואז אני מתעלם ממנו וממשיך בשלי? כי אם כן תגיד ואני אפסיק להתייחס למה שאתה כותב וסתם אכתוב "מאזדה 3 לא הכי טובה" שוב ושוב ושוב עד שמישהו יתייאש ויתלה את עצמו.

עריכה: מצטער אם יש טעויות הזויות., אני מהטלפון ולאוטוקורקט יש מח משלו...

פורסם

יש טעויות הזויות בשרשור הזה, אבל הן לא קשורות לאוטוקורקט אלא לפאנבוייזם :oops:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
היום היא נהגה (וגם אני) בגולף 125 ...היא אהבה, הציעו בערך 138

אם תקזז חלק מהתוספות שמציעים ("חבילת נהג", מחזיק לטלפון, חיישני רוורס, איתורן), בכפוף לדרישות הביטוח, ניתן לקזז עד 2,000-2,500 ש"ח מהמחיר.

פורסם (נערך)
ספייר, לא ידעת?

יפניות = אמינות = איכות = שרידות לאורך שנים! מכונית שתחזיק עד שאני אצא לפנסיה! (ואני רק בן 22) כמה פעמים שמעתי את האמרה הזאת?

כמה פעמים ראיתי איך אנשים נכווים מהיפניות? הרבה. כולל ההורים שלי שהאמינו לשטות הזאת.

לפעמים אני חושב שבעלי המכוניות היפניות אנשים עיוורים. שוכחים שכל יומיים יש ריקול חדש על איזשהו רכב, כל פעם של יצרן אחר, יהיו לכם ריקולים ויהיו לכם תקלות אבל עדיין תמשיכו לזמר שאין כמו המכוניות היפניות.

רק לצורך העניין הנה כמה דוגמות לדברים שהתקלקלו בקורולה שהייתה להוריי, בין 2007 ל2010, הרכב היה יד ראשונה, נסע ב3 שנים 39 אלף ק"מ, טופל במורשה בלבד, ההורים לא קרעו את הרכב, ובסוף הוא נמכר 11 אלף ש"ח מתחת למחירון כי אף אחד לא רצה לקנות אותו בפרטי:

1. כיסא נהג שהיה נופל כל הזמן - הוחלף פעמיים, לא הועיל.

2. משאבת מים שהתחילה לנזול אחרי שנתיים ופחות מ30 אלף ק"מ.

3. ברקסים שהוחלפו אחרי 20 אלף ק"מ, והאוטו לא נוסע רק בעיר, ההורים לא שורפים ברקסים ועובדה שביונדאי הם החליפו ברקסים רק אחרי 40 אלף ק"מ (וזה גיר אוטומטי).

4. צרות עם הגיר הרובוטי, שהיה משתגע ולא מגיב בזמן, וזה למרות ששלושתנו מגיעים מרקע של נהיגה על גיר ידני. (כן, גם אמא שלי לכל השובניסטים שיש להם מה להגיד)

5. מערכת מקורית ששבקה חיים גם איכשהו.

מה אני אגיד לכם, פשוט שיא האיכות. וכמובן שביקרנו עם הרכב באיזה ריקול או שניים.

נגד עם הונדה אינסייט בבסיס ששירתתי בו (הרכב מ2011), כל זה בערך בשנה אחת:

1. אימובילייזר שכשל - 1600₪.

2. מפתח מקורי שהפסיק לפתוח את האוטו - 800₪.

3. גומיות מתפרקות מהחלונות, לא טיפל כנראה כבר התייאש.

4. צמת חשמל שהלכה לו אחרי 40 אלף ק"מ. (עוד כמה מאות שקלים)

באמת, שיא האמינות, מה אגיד לכם, גם שמירה מדהימה על המחירון.

דור היקר, עבדתי במוסכים ורוב המכוניות שנכנסו לתקלות והמכונאים שעבדו איתי שרק קיללו אלו דווקא הצרפתיות והקוריאניות, בראשן יונדאי.

אני לא בא ומנגן על זה פה.

וכן למאזדה 3 ספיריט זה אחלה רכב.

התעלו על עצמם עם איבזור מטורף, ביצועים טובים בגרסת ה2.0 ליטר, עיצוב מדהים.

בנוסף, מאזדה "שובבה" בנהיגה וגם אמינה, מה שקשר לומר על האהובות האירופאיות שלך.

כמובן שיש רכבי לימון בכל יצרן, הנתון צריך להיות ססטיסטיקה ארוכה של רכבים.

כמו שלהורים שלך הייתה קורולה גרועה כזאת, לאחד יש קורולה עם 700 אלף ק"מ.

בקיצור, הייתי קונה את המאזדה בלי לעשות נסיעת מבחן וגם לשים עליה 160 אלף.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

על מה יונדאי נכנסו למוסך בדיוק? מסקרן לדעת כי אתה כלכך נחרץ בדעתך...

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ראשי מנוע ביונדאי אלנטרה, חיישנים למיניהם ביונדאי החדשות וכו'.

לאמא שלי יש I20, לא אומר שזה אוטו גרוע, חוץ מבידוד רעשים גרוע אני אוהב אותו, אבל שדור יירגע קצת עם העובדות רכבים שנחשבים אמינים עושים לפעמים בעיות אצל כל היצרנים. (כן, גם הטויוטה שלי ).

• תוכן חדש...