Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית האצ'בק חדשה עד 140K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הכי טובה בקטגוריה? לא הגזמת בכלל...

במיוחד זאת עם המנוע הקטן שבקושי מזיז אותה.

עלית או נסעת בכלל בספיריט החדשה?

ברוב הבחינות יש למכוניות הזאת רק פלוסים בזמן שלמתחרות חסר.

פורסם

כן, וגם על המתחרות שלה. ה-3 היא מכונית טובה בלי ספק. אבל להגיד שיש לה רק פלוסים או שהיא הכי טובה בקטגוריה זה קצת מגוחך.

SPIRE, ספיריט לדעתי מגיעה רק עם ה-2 ליטר, ושם היא זזה די סבבה.

צודק, התבלבלתי בינה לבין הקומפורט שמגיעה עם המנוע הקטן.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מגוחך? אולי לטעמך, כל השאר הקטגוריה לא מציעות את מה שהספיריט מציעה ברובה.

לדוגמא: אמינות, סחירות, נוחות, אבזור, כוח, איכות חומרים, חיסכון בדלק, אבזור, התנהגות כביש, עיצוב, מחיר.

תן לי אחת מהקטגוריה שעולה על הספיריט, אם יש בכלל.

פורסם (נערך)

אמנות/סחירות - קורולה

נוחות - מגאן/C4/סיוויק/אוקטביה ועוד לא מעט.

אבזור - פה היא באמת טובה ואין מישהי שמשמעותית טובה ממנה

כוח - כל דבר של פולקסווגן/סיאט וכו' עם 1.4 טורבו ומעלה, ואפילו ה-1.2 של פיג'ו

איכות חומרים - די הרבה למען האמת, היא לא מצטיינת פה בכלל. בתור דוגמא - גולף/C4

חסכון בדלק - כל דבר עם טורבו חוץ מ-1.8 של וואג ואולי ה-1.4 של אופל/שברולט.

התנהגות - 308

עיצוב- לדעתו של מי? לדעתי האוקטביה הרבה יותר נעימה, הלאון הרבה יותר "מגניבה" והאסטרה הרבה יותר מעניינת. אבל זה אני וזה לא רלוונטי.

מחיר - המחיר שלה דיי ממוצע. האוקטביה 1.4 יותר יקרה ב-1000 שקל, וכולנו יודעים כמה שווה מחיר המחירון של צ'מפיון, פיג'ו 308 המאובזרת עולה 3000 שקל יותר וגם כאן אותו כנ"ל. כל זה לפני שנכנסנו ל-C4, קורולה או אפילו גולף 122 שיותר זולות.

עכשיו, בוא נסתכל על מה אנשים שאשכרה קונים מכוניות משפחתיות ולא רק מאוננים עליהן באינטרנט רוצים. ובוא תבדוק ותחזור עם הנתונים של איפה נמצאת המאזדה הזאת בכל אחד מהפרמטרים האלה ביחס למתחרות שלה.

נפח תא מטען?

מרווח מאחורה מקדימה?

נוחות כניסה ויציאה?

עליות טיפולים וביטוח?

הפרמטרים ה"מעניינים" האמיתיים היחידים שנתת הם אמינות, סחירות ובמידה מסויימת נוחות.

כח לא מעניין אף אחד כמעט, לרוב רובם של האנשים מנוע 1.6 מספיק מעל הראש, אבזור זה נייס טו האב אבל אך אחד לא קונה לפי זה מכונית, עיצוב? רק אם אתה בת 18, מחיר? מה זה משנה? גם ככה לוקחים מימון, אז עוד 30 שקל בחודש, לא נורא. גם ככה אין ריבית. התנהגות? איכות חומרים? ביץ' פליז. רק המפגרים פה בפורום (ואני ביניהם למען הסר ספק) מייחסים לזה איזהי חשיבות.

עריכה אחרונה על ידי Spire

פורסם

אני מקווה שהבנת אותי נכון, במחיר שהספיריט מוצעת אתה מקבל יותר מאשר בכל מתחרה.

ממה שהבנתי ממך הצגת כל רכב והיתרונות שלו, לספיריט נכון תא מטען ומרווח לרגליים קצת יותר קטן, אבל לה יש יותר מהכל וכאן היא משתלמת ועדיפה יותר.

משפחות שבעל 3 ילדים ומעלה שמחפשות מרווח יעדיפו אופציה אחרת, אפילו לא משפחתית רובם היום הולכים על קרוסאוברים למינהם.

פורסם

אתה גם מקבל סגנון יפני כמעט גרוטסקי, עם אף ארוך מדי ותחת קצר מדי, קו חלונות גבוה מדי וקלאוסטרופוביה קלה מאחור, מנוע אטמוספרי נחמד, אבל נטול יכולות ותחושות שמקבלים היום בכל מנוע קטן נפח עם טורבו שמצוי ברוב האירופאיות המתחרות. לא שהמזדה רעה, בכלל לא, אבל בכסף שלה אני למשל לוקח 308 בלי לחשוב פעמיים וזה רק בגלל שאני מתעב את ההססנות המובנית בגירי הדאבלקלאץ' הרובוטיים שמצויים בכל מיני מכוניות כיום, אחרת גם האוקטביה מטפסת גבוה גבוה מעל המזדה 3.

פורסם

SPIRE, אתה אדיר. אמנם לא חוכמה לנצח בויכוח מישהו שטוען שרכב X הוא הכי טוב נקודה, אבל עדיין עשית את זה עם סטייל.

המזדה 3 החדשה אחלה רכב, חבר בדיוק לקח אחת בליסינג בהמלצתי (אז זה לא שאני 'אנטי' או משהו), אבל הוא רחוק מלהיות מושלם, ורחוק שנות אור מלהיות הgo-to vehicle של כל הצרכנים באשר הם. אני לא הייתי שוקל אותו לשניה כי הוא לא מתאים להעדפות שלי (בראש ובראשונה - לא מוגדש), למישהו אחר הרכב יתאים נהדר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מה שהבנתי ממך הצגת כל רכב והיתרונות שלו

לא, עשיתי מה שביקשת, הצגתי מכוניות בקטגוריה שיותר טובות ממנה בכל אחד מהפרמטרים שהעלת.

במחיר שהספיריט מוצעת אתה מקבל יותר מאשר בכל מתחרה.

תא מטען ומרווח לרגליים קצת יותר קטן

אבל לה יש יותר מהכל וכאן היא משתלמת ועדיפה יותר.

אז לא הבנתי, יש לה יותר, אבל פחות אבל עדיין יותר מהכל?

מה שאני בא להגיד, שוב, כי אני רואה שאתה פשוט מסרב להבין, זה ש-3 היא אחלה אוטו, במיוחד הספיריט. א-ב-ל היא לא הכי טובה בכל תחום או הכי מתאימה לכל בנאדם כמו שאתה כל כך אוהב לצייר אותה (ואת החברות היפנו-קוריאניות שלה בכל שרשור בפורום בערך).

ואגב, אולי כדאי שתתחיל לגבות את מה שאתה אומר, עם מבחנים/נתונים או כל דבר אחר במקום סתם לשבת מאחורי המקלדת ולצעוק "עעאעאעאעעעאעא היא הכי טוווווובההההההההה"

פורסם

תבדוק את האופל אסטרה. לפני שיקפצו עליי כל מיני חברים שידגישו את החסרונות שלה, אני לא מצהיר שהיא האופציה ה-כ-י טובה (בין היתר כי אני לא מכיר מקרוב את כל המתחרות). אבל יש מנוע מוגדש, מאובזרת לא רע וגם מאוד יפה ומיוחדת לטעמי. אז שווה בדיקה.

אני לא יודע אם אתם צריכים טרייד אין, אבל אני קניתי מהיבואן משומשת בעסקת טרייד לא רעה בכלל.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
לא, עשיתי מה שביקשת, הצגתי מכוניות בקטגוריה שיותר טובות ממנה בכל אחד מהפרמטרים שהעלת.

אז לא הבנתי, יש לה יותר, אבל פחות אבל עדיין יותר מהכל?

מה שאני בא להגיד, שוב, כי אני רואה שאתה פשוט מסרב להבין, זה ש-3 היא אחלה אוטו, במיוחד הספיריט. א-ב-ל היא לא הכי טובה בכל תחום או הכי מתאימה לכל בנאדם כמו שאתה כל כך אוהב לצייר אותה (ואת החברות היפנו-קוריאניות שלה בכל שרשור בפורום בערך).

ואגב, אולי כדאי שתתחיל לגבות את מה שאתה אומר, עם מבחנים/נתונים או כל דבר אחר במקום סתם לשבת מאחורי המקלדת ולצעוק "עעאעאעאעעעאעא היא הכי טוווווובההההההההה"

אעה אעה?

חלק ממה שאמרת פה בכלל לא נכון, איכות חומרים במאזדה היא מהליגות הגבוהות.

אתה עדין חושב שאין לספיריט מנוע 2.0 עם 165 כ''ס? על מה הקישקוש? אחד המנועים החזקים והחסכונים שיש היום.

התנהגות 308? פה הגעתי לשלב שאתה מביע דעות על דעת עצמך.

עיצוב

דלק- אתה בעצם טוען שהמאזדה 3 2.0 לא חסכונית ואני רק מבלבל מאחורי המקלדת, אתה בעצמך מוזמן לבדוק היא חסכונית יותר מה1.5, כל החרטא של ה1.2 TSI עושה פחות או יותר כמו 1.6 של הקורולה החדשה.

אמינות- שחכת לרגע מי גם כן יפנית ואמינה.

במחיר שלה לא תמצא מערכות ביטיחות ואבזור ברמה גבוה מהמצופה לקטגוריה.

פורסם

אתה צודק. ה-3 היא המכונית הכי טובה בקטגוריה. אפשר לסגור את הפורום, שהאחרון יכבה את האור.

השאלה שצריכה להישאל כאן היא האם *אתה* נהגת על אחת המתחרות שלה? או אפילו על ה-3 בכלל, או שאתה סתם ניזון מ"יפני זה הכי טוב" הישראלי הטיפוסי?

• תוכן חדש...