Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי 4 פעמים בשבוע נסיעה בין עירוני של 75 לצד (סה"כ 150) כל הדרך היא בכביש מהיר.

אני נוסע על רכב ישן (מונדאו 2002) השאלה שלי אם אני אעשה את הנסיעה הזאת ב-130 תקדים בעיות לאוטו?

הכביש בנוי טוב ובלי יותר מדיי עיקולים ובטח שלא חדים. אבל שמעתי מכל מני אנשים שלא כדי לנסוע ככה אם אני רוצה לשמור עליו.

לא מתפרע עם האוטו בכלל, שם 130 בקרת שיוט ונוסע ככה עד שאני מגיע ליד.

איפה שיש עיקול קל מוריד מהירות ל-90-100, מסיים אותה, חוזר לקטע ישר ב-130.

השאלה שלי היא האם עדיף לנסוע ב-100 את הדרך הזאת?

השיקול היחיד זה שמירה על אמינות המכלולים ועלויות דלק לא מעניינות.

אשמח לשמוע טענות.

פורסם

לא מתפרע?

היכן מותר לנסוע 130??

זה המון!

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם (נערך)

לעניות דעתי השאלה שלך דומה לשאלה מה עדיף לנסוע 50 קמ"ש או 70 קמ"ש מה ישמור יותר על הרכב?

העיקרון היחסי והעקרוני בעיניי הוא ככל שאתה מאיץ את המהירות ברכב השחיקה והבלאי באופן יחסי עולה, תעשה את החשבון לבד.

זאת אומרת צמיגים מתחממים באופן יחסי יותר מהר ומן הסתם הבלאי, הבלמים נדרשים באופן יחסי לבלום מהירות כח גבוהה יותר, הקומפרסיה במנוע עולה גם כן מן הסתם קצב פעימות המנוע עולה מה שאומר יותר תנועתיות לדקה יותר בלאי וכן על זה הדרך בכל המכלולים שעובדים.

בוא נאמר כך נסיעה על 10 קמ"ש הכי שומרת על המנוע וכל 10 קמ"ש נוספים שאתה מעלה זה מאיץ באופן יחסי את הבלאי.

כמובן שיש נקודת עומס קריטית יותר גבוהה ככל שאתה מעלה במהירות זאת אומרת אחוז הבלאי לא עולה באופן זהה.

זאת אומרת אם אתה מעלה מ 10 קמ"ש ל30 קמ"ש ההפרש ברמת הבלאי והעומס אינם גבוהים כל כך לעומת מהירויות גבוהות יותר, לדוגמא ההבדל בין 150 קמ"ש ל 170 קמ"ש הוא משמעותי הרבה יותר מאשר במהירויות נמוכות והעומסים והבלאי נבדלים זה מזה באופן משמעותי כמעט בכל הפרמטרים כיוון שבמהירויות גבוהות כל קמ"ש מקבל משמעות שונה מאשר במהירויות נמוכות, וכן על זה הדרך.

עריכה אחרונה על ידי tommybilt53
פורסם
לא מתפרע?

היכן מותר לנסוע 130??

זה המון!

אני מדבר פה על כביש 6

לעניות דעתי השאלה שלך דומה לשאלה מה עדיף לנסוע 50 קמ"ש או 70 קמ"ש מה ישמור יותר על הרכב?

העיקרון היחסי והעקרוני בעיניי הוא ככל שאתה מאיץ את המהירות ברכב השחיקה והבלאי באופן יחסי עולה, תעשה את החשבון לבד.

זאת אומרת צמיגים מתחממים באופן יחסי יותר מהר ומן הסתם הבלאי, הבלמים נדרשים באופן יחסי לבלום מהירות כח גבוהה יותר, הקומפרסיה במנוע עולה גם כן מן הסתם קצב פעימות המנוע עולה מה שאומר יותר תנועתיות לדקה יותר בלאי וכן על זה הדרך בכל המכלולים שעובדים.

בוא נאמר כך נסיעה על 10 קמ"ש הכי שומרת על המנוע וכל 10 קמ"ש נוספים שאתה מעלה זה מאיץ באופן יחסי את הבלאי.

כמובן שיש נקודת עומס קריטית יותר גבוהה ככל שאתה מעלה במהירות זאת אומרת אחוז הבלאי לא עולה באופן זהה.

זאת אומרת אם אתה מעלה מ 10 קמ"ש ל30 קמ"ש ההפרש ברמת הבלאי והעומס אינם גבוהים כל כך לעומת מהירויות גבוהות יותר, לדוגמא ההבדל בין 150 קמ"ש ל 170 קמ"ש הוא משמעותי הרבה יותר מאשר במהירויות נמוכות והעומסים והבלאי נבדלים זה מזה באופן משמעותי כמעט בכל הפרמטרים כיוון שבמהירויות גבוהות כל קמ"ש מקבל משמעות שונה מאשר במהירויות נמוכות, וכן על זה הדרך.

אז עדיף 100? משתמש באוטו להגיע לעבודה אז מעדיף שהוא יתפקד כמה שיותר

פורסם

130 בלי קשר לבלאי זו מהירות המסכנת גם אותך וגם את הסובבים בכביש. סע כחוק. בגדול שתדע אם הרכב מבחינה מכנית במצב תקין אין סיבה שלא יאכל את המהירויות האלה.

פורסם
אני מדבר פה על כביש 6

לידיעתך :

המהירות המותרת בכביש 6 הינה עד 120 קמ"ש.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

רוב התנועה בכביש 6 זורמת באיזור 130 קמ"ש.

אם היה מדובר באוטו קטן עם מנוע 1000 סמ"ק, שמהירות מירבית שלו היא באיזור 150 קמ"ש, נסיעה קבועה על 130 באמת מעמיסה על המנוע קצת יותר מהמתוכנן ויהיה בלא מהיר יותר לטווח ארוך.

רכב גדול כמו מונדאו עם מנוע 2000 סמ"ק מיועד לכיסוי מרחקים ולשיוט מהיר ולכן מהירות כזאת לא אמורה להשפיע על שום דבר באופן מורגש.

משירשורים אחרים שלך הבנתי שיש לך צריכת שמן מעט גבוהה, תבדוק שמן כל שבוע + טיפול כל 15.000 ק"מ ואל תמשוך יותר מזה.

תקפיד על לחץ אוויר תקין בצמיגים. צמיג עם לחץ אוויר נמוך מתחמם הרבה יותר במהירות גבוהה.

פורסם

בגדול זה נכון, אבל זיוף ספידומטר כלפי מעלה בדרך כלל קטן יותר, סביב 3%-5%.

יש מכוניות שלא מזייפות כמעט בכלל.

פורסם

יתכן אפילו שמהירות של 130 קמ"ש היא מהירות אופטימלית לרכב כזה, ושצריכת הדלק הסגולית של המנוע בסיבובים בהם הוא פועל היא הנמוכה ביותר מבחינתו (שים לב - צריכת דלק סגולית של המנוע ולא צריכת דלק של הרכב המושפעת מאד מהתנגדות הרוח).

חשוב שתקפיד על לחצי אויר נכונים כי במהירות כזו הצמיגים מתחממים יותר מאשר במהירות נמוכה.

יוסי

פורסם (נערך)
העקרוני בעיניי הוא שככל שאתה מאיץ את הרכב, השחיקה והבלאי באופן יחסי עולים.

זאת אומרת צמיגים מתחממים באופן יחסי יותר מהר ומן הסתם הבלאי, הבלמים נדרשים באופן יחסי לבלום יותר, הקומפרסיה במנוע עולה גם כן מן הסתם קצב פעימות המנוע עולה מה שאומר יותר תנועתיות לדקה יותר בלאי וכן על זה הדרך בכל המכלולים שעובדים.

זה לא מדויק.

לדעתי הקומפרסיה לא עולה עם עלית הסל"ד.

סיבובים גבוהים יותר של המנוע אכן מגדילים משמעותית את הכוחות עמם מתמודדים מיסבי ההחלקה בגל הארכובה ובטלטלים, אבל מנוע תקין מתמודד אתם ללא קושי.

אם מנצלים בלימת מנוע ונוהגים בתבונה לקראת עצירה הבלאי הנוסף בבלמים יהיה שולי, ובוודאי חשוב פחות משימוש לא נכון בבלמים (החזקת רגל מיותרת על הדוושה וכדומה).

בלאי צמיגים מושפע בעיקר מלחצי ניפוח, מזוויות נכונות של מערכת המתלה, מקרינת השמש ומנוכחות אוזון. הבלאי מושפע גם מנהיגה אגרסיבית כמו פניות חדות ומהירות, עצירות הגורמות להחלקה (עד כדי ABS) וזינוקים בהם הצמיגים 'מפרפרים', נהיגה על שבילים לא סלולים וכדומה. כמובן שאם משתמשים בצמיגים שאינן מתוכננים למהירות הנסיעה שלך יגרם בלאי מואץ וזה גם מסוכן אבל היום כל צמיג מתמודד עם מהירות של 130 והרבה יותר, אז זה בעיקר טיעון אקדמי.

בוקי סיכם זאת, סע ותהנה.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

מהירות מותרת 110, אם כי כבר לפני שנה או יותר ישראל כץ חתם על אישור לעלות את המהירות ל 120 בכביש 6.

לא יודע מה קורה עם יישום של האישור הזה.

פורסם
באמת? באיזה קטע של כביש 6 זוהי המהירות המותרת?

אכן,

כפי שאמר בוקי,

המהירות המותרת היא 110 קמ"ש, למעט בקטעים מסויימים בהם מוגבלת מהירות הנסיעה.

ראה כאן

נסיעה במהירות 130 קמ"ש היא 20 קמ"ש מעל המותר ולכן חשוב שפות"ש יהיה מודע לכך.

• תוכן חדש...