Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
130 בלי קשר לבלאי זו מהירות המסכנת גם אותך וגם את הסובבים בכביש. סע

תרשה לי לחלוק עליך, המהירות הזאת בכביש 6 לא מסכנת אף אחד, הכל תלוי בתנאי הדרך.

גם אם תיסע 150 קמ"ש בכביש 6 בשעה 02:00 בלילה אתה לא תסכן אף אחד,המהירות זה לא הגורם היחידי שמסכן את הכביש יש עוד הרבה מסביב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא. הרכב מיועד לתנאי שימוש כאלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
תרשה לי לחלוק עליך, המהירות הזאת בכביש 6 לא מסכנת אף אחד, הכל תלוי בתנאי הדרך.

גם אם תיסע 150 קמ"ש בכביש 6 בשעה 02:00 בלילה אתה לא תסכן אף אחד,המהירות זה לא הגורם היחידי שמסכן את הכביש יש עוד הרבה מסביב.

אתה צודק שזה לא מסכן כי למשל,

אם היית בגרמניה 150 קמ"ש זה סביר בנתיב הימני (בשמאלי אתה מאט את התנועה :-) )

אבל בארץ זה מחוץ לחוק בלי קשר שהמהירות היא לא ה - גורם העיקרי לסכנות.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

מהירות של 130 קמ"ש בכביש 6 זה הרבה יותר בטוח מאשר לזחול במהירות של 100 קמ"ש. המהירות הזאת לא אמורה לגרום לשום נזק או עומס למונדאו.

פורסם (נערך)
אני נוסע על רכב ישן (מונדאו 2002) השאלה שלי אם אני אעשה את הנסיעה הזאת ב-130 תקדים בעיות לאוטו?השאלה שלי היא האם עדיף לנסוע ב-100 את הדרך הזאת?

השיקול היחיד זה שמירה על אמינות המכלולים ועלויות דלק לא מעניינות.

האיש שאל בפשטות - מזיק למכונית או לא.

כמה פעמים צריך לטחון שזו כן או לא מהירות חוקית? זה רלוונטי לשאלתו?

ונניח שהוא הגיע ממאדים ולא מודע למגבלת המהירות בכביש 6, אז לא מספיק להתריע פעם אחת?

הרבה יותר מעניין (אותי כמובן) להסביר מה זו צריכת דלק סגולית.

זהו מושג המתייחס לצריכת הדלק של המנוע עצמו , והוא נמדד בגרם לכוח סוס כפול שעה. במילים עממיות זהו מספר הקובע כמה גרם בנזין (או סולר) המנוע ישרוף כדי לייצר כוח סוס אחד למשך שעה אחת.

שריפת הדלק יוצרת אנרגיה תרמית וכוח סוס למשך שעה אף הוא סוג של יחידת אנרגיה.

לכל מנוע יהיה סל"ד מסוים או טווח צר בו מספר זה יהיה בשיאו כתלות במצב המצערת והסל"ד.

אם במנוע המונדאו שיא זה מתקבל בסל"ד המתאים למהירות המנוע ב-130 קמ"ש אזי טיבה הגבוה של נצילות השריפה מקזז חלק מעודף התנגדות האוויר מול מהירות של נניח 110 קמ"ש. התנגדות רוח יותר נמוכה אבל נצילות השריפה פחות גבוהה.

כמובן שהמספרים סתם מומצאים אבל זה העיקרון.

ועכשיו נותר לשלוף את עקום צריכת הדלק הסגולית של המנוע, ולהצליב אותו עם סיבובי המנוע במהירויות נסיעה שונות ונניח בכביש אופקי (בגלל מצב המיצערת).

אה, כן, בציטוט כתוב שעלויות הדלק לא מענינות אותו, אז קבל את התנצלותי.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם
אכן,

כפי שאמר בוקי,

המהירות המותרת היא 110 קמ"ש, למעט בקטעים מסויימים בהם מוגבלת מהירות הנסיעה.

ראה כאן

נסיעה במהירות 130 קמ"ש היא 20 קמ"ש מעל המותר ולכן חשוב שפות"ש יהיה מודע לכך.

אולי אני קצת התבלבלתי, אבל לדעתי אתה כתבת את זה:

לידיעתך :

המהירות המותרת בכביש 6 הינה עד 120 קמ"ש.

בנוסף, זה מה שמופיע בקישור שאתה שלחת אותי אליו:

Capture.JPG

עדיין לא ממש ברור לי מהיכן הבאת את המספר 120. חרשתי את כביש 6 לכל אורכו מספיק פעמים כדי לדעת שלהד"ם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...