Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

לקחתי בשעה טובה רכב לבדיקה, לפני הבדיקה המוכר אמר שהיהתיקון בכנף שמאל. הוריד קצת מחיר על מכות חניה קטנות ועל התיקון שהיה.

הרכב נראה סהכ במצב מעולה, 30 אלף קמ. יד ראשונה פרטי.

אבל בבדיקה התברר שהוחלפו 2 דלתות וכנף שמאל. משהו על שילדהמשמעות נמוכה.

בכל מקרה, הייתי שמח אם מישהו שמבין יספר לי מה המשמעות שלזה מבחינה בטיחותית, וירדת ערך.

ובאופן כללי להתייחס לבדיקה.

אציין שמחירון הרכב הוא71 אלף שח

מצורף טופס בדיקה

kia1.jpg

kia2.jpg

kia3.jpg

kia4.jpg

פורסם

אז בררתי...הנזק הגולמי הוא עלות התיקון ביחס למחיר הרכב. מעל 50% טוטאל-לוס.

אז לעניינו, האם מדובר בפגיעת שילדה או קצה שילדה? (משקוף וסף)

ובמידה והבן אדם התחייב על שילדה ובנוסף לא ציין לפני הבדיקה את החלפת הדלתות. טוען שלא ידע מזה כי הרכב של אישתו.

האם ראוי להתעקש על זה שישלם את עלות הבדיקה או חצי ממנה לפחות במידה ואני מוותר על הרכב?

פורסם

לא מדובר בפגיעת שלדה, גם מבחינה בטיחותית מכיוון שמדובר בחלקים מחוברים בברגים לא אמורה להיות השפעה.

יש לזה משמעות מבחינת הסחירות של הרכב, ואם מדובר בדגם נפוץ יש לדרוש הורדה של 10-15% מהמחיר לפחות, גם אם בדו"ח השמאי יש אחוז ירידת ערך נמוך יותר.

על פניו במחיר הנכון מדובר בעסקה לא רעה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני לא בטוח שאין פה שילדה. הבדיקה אומרת במפורש: "כולל משקוף וסף". משקוף = עמוד אמצעי וסף, מה זה אם לא שלדה.

מצד שני דו"ח שמאי לא מזכיר את זה ולא רואים תיקוני עמוד וסף.

זאת הסיבה למה אני ממליץ תמיד קודם לקבל לידיך את דו"ח השמאי ואז ביחד איתו להתיצב אצל הבוחן ולשאול את דעתו בעניין הסתירה בין הדו"ח לבין ממצאי הבדיקה.

בלי קשר לדעתי ירידת הערך בדו"ח נמוכה מדי גם אם מתעלמים מהמשקוף. למיטב ידיעתי על כל דלת צביעה לא מקורית מורידים 1.5-2% ועוד 1% על הכנף + 0.5-0.75 על הטמבון: סה"כ 5-6% ירידת ערך.

בקיצור לא הייתי קונה את הרכב אלא עם הורדה של 15-20%

פורסם

טוב אז החלטתי לרדת מהרכב, לא ברור בכלל מה הסיפור שם.

יותר מדיי סימני שאלה על רכב אחד. במיוחד שבעל הרכב לא הסכים לבדיקה נוספת על חשבוני בעניין השילדה. תודה לכל העוזרים

פורסם

המצב במקרה זה קצת מסובך:

מבחינת השפה המקצועית, אכן עמודים לא נקראים שילדה.

מבחינה מעשית בפועל, זה חלק מהשלדה לכל רכב מודרני עכב מבנה מונוקוק.

על כנף אחורית ובטח על תיקון\מתחית עמודים יש ירידת ערך, ולא קטנה במקרה של עמוד.

בעל הרכב קיבל כבר שיפוי לפי ירידת הערך מהביטוח, שיפוי זה צריך "להתגלגל" אליך עכב שווי רכב נמוך יותר במחירון האקזמפלר אליו מתייחסים כנקודת פתיחה במשא ומתן.

• תוכן חדש...