Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קטגוריית הג'יפונים תופסת תאוצה בארץ ובעולם, יש המון דגמים ולכן ניתן לבדוק, לפי הדרישות שתצייני, מי המתאים לך ביותר.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אם נהגת יחידה בלי נוסעים וכאלה- לא ממש מומלץ.. הרכב גדול יחסית, כבד וצורך דלק.

לנהגת יחידה (אם יש לה אופציה לידני) עדיף קקטוס- גם זול ב-40K, וגם הופעה חיצונית הרבה יותר מרשימה

פורסם
אם נהגת יחידה בלי נוסעים וכאלה- לא ממש מומלץ.. הרכב גדול יחסית, כבד וצורך דלק.

לנהגת יחידה (אם יש לה אופציה לידני) עדיף קקטוס- גם זול ב-40K, וגם הופעה חיצונית הרבה יותר מרשימה

זה רכב שבסיסו סופר מיני - לא כזה גדול. צריכה 1:12

אני לא נוסעת על ידני..זה מוריד לי את איכות הנסיעה..והאמת שממש לא התחברתי לקקטוס.

אני מחפשת ג'יפון.

וממש ממש אהבתי את המוקה - הוא מהמם ביופיו! הרבה יותר מאחיו טרקס.

פורסם

את מחפשת חוות דעת או חיזוקים לדעה שלך?

אם את רוצה חוות דעת אני מציע לך לספר לנו מה התקציב, מה הצרכים, כמה את נוסעת ואיפה (עירוני/בינעירוני, מישור/הררי) ומה את "רוצה" מהאוטו (ביצועים/עיצוב/אבזור/שמירת ערך/חסכון/שמירת ערך וכו').

המוקה הוא אחלה, אחד הג'יפונים שאני אישית יותר אהבתי. כי הוא חזק, מאובזר, ומעוצב לטעמי. אבל הוא גם לא ממש נוח, קופצני על כביש משובש ולא מאוד חסכוני בדלק. ככל הנראה גם שמירת הערך שלו לא מי יודע מה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
את מחפשת חוות דעת או חיזוקים לדעה שלך?

אם את רוצה חוות דעת אני מציע לך לספר לנו מה התקציב, מה הצרכים, כמה את נוסעת ואיפה (עירוני/בינעירוני, מישור/הררי) ומה את "רוצה" מהאוטו (ביצועים/עיצוב/אבזור/שמירת ערך/חסכון/שמירת ערך וכו').

המוקה הוא אחלה, אחד הג'יפונים שאני אישית יותר אהבתי. כי הוא חזק, מאובזר, ומעוצב לטעמי. אבל הוא גם לא ממש נוח, קופצני על כביש משובש ולא מאוד חסכוני בדלק. ככל הנראה גם שמירת הערך שלו לא מי יודע מה.

בעיקר חיזוקים :) כי הזמנתי אבל אני עוד יכולה לבטל ..

התקציב 130. יש עכשיו מבצע חבר על המוקה הנחה של 8,000 שח .

חשוב לי שיתן גז וידביק אותי אחורה..

שיהיה גבוה מאוד על הכביש

שיהיה מאובזר כמה שיותר

וכמובן כייפי לנסיעות ארוכות.

לגבי דלק- אני עושה 27 אלף ב-3 שנים והיום יש לי פיקנטו שעושה לי 1:9 אולי 1:10 !!!

מה שמוזר לי שלא ראיתי את המוקה בכלל ביד 2 ואני באמת מפחדת שיהיה קשה למכור עוד 3 שנים ?

פורסם

תודה :)...מה שמוזר שהוא שבביקורות באמת אומרים שהוא לא נוח ל עיר אבל לא הרגשתי קפיצות בנסיעת מבחן ונסעתי גם בעיר.

מקווה שאהיה מרוצה

פורסם

המתלים במוקה מעט נוקשים (בדומה לרכבים אירופיים)

המתלים מתקשים להחליק שיבושים גדולים או רצף של מהמורות,

אך מספקים ריסון טוב.

התוצאה היא נוחות בינונית בעיר וסבירה בכביש המהיר.

מצד שני המתלים מרסנים היטב את המאסה,

ומספקים התנהגות צפויה ואחיזה בטוחה.

מאחר וביצעת נסיעת מבחן לפני הקנייה

ולא הרגשת קפיצות - הרכב מתאים לך.

המוקה בעל תא נוסעים איכותי ומאובזר יותר מהתחרים.

אחרי ההוזלה במבצע חבר הרכב מציע תמורה טובה מאוד.

האופל מוקה מביאה מראה יחודי הרמוני ואירופאי,

חווית נסיעה ונהיגה טובה, מנוע חזק ביחס למתחרים.

בתא הנוסעים ניתן לציין את איכות החומרים הטובה.

הנהיגה במוקה חלקה, לא מתאמצת וגם לא ממריאה מצד שני.

במידה הנכונה לאהובי נסיעה רגועה כמוני.

הביצועים של הרכב בהחלט מכובדים והתחושה המתקבלת של רכב בטוח

המאפשר נהיגה מהנה ללא מאמץ.

מקווה שמועד ההמתנה לקבלת הרכב יהיה קצר (מכירות רבות במבצע חבר).

פורסם

תודה על התגובה...אם לא הרגשתי כנראה שהוא בסדר עבורי - אני באמת מקווה שלא אצטער!

הרכב יגיע ארצה בסוף החודש ואז זה עד 14 יום לקבלה שלו..

לקחתי בצבע שחור. שיהיה לי בהצלחה ותודה!

פורסם

שום רכב בקטגוריה הזאת לא הולך "להדביק אותך לכסא", אבל אם המוקה הרגיש לך מספיק חזק אז זה סבבה. מציע לך לבדוק גם את הפיאט 500X שאמור להיות גם יחסית נמרץ וכיפי. עדיין לא נהגתי עליו אז אני לא יודע להגיד לך מנסיון אז אני אומר את זה על סמך נסיון של אנשים אחרים שבחנו אותו.

מה זה "כיפי לנסיעות ארוכות"? נוח? מבודד? (כי שתי הדרישות האלה באות בניגוד למאפיינים של המוקה - ושל הפיאט לצורך העניין - שהם יותר מתקשרים, קשיחים ותזזיתיים)

נסועה של 27 אלף ק"מ בשלוש שנים אומר שצריכת דלק לא צריכה להיות שום שיקול. בין אוטו שעושה 12 קמ"ל לבין אוטו שעושה 9 קמ"ל יהיה לך הבדל שנתי של סביב 1000 ש"ח בהוצאה השנתית (לפי מחיר דלק של 6.30 ש"ח).

גבוה מאוד אף אחד לא יהיה. כולם פחות או יותר באותו גובה.

מאובזר כמה שיותר לא יכנס בתקציב שלך. בשביל זה צריך לעלות ל-140-145 אלף ש"ח. במחיר הזה תקבלי אבזור פחות או יותר אותו אבזור בכל הרכבים בקטגוריה הזו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

יש לנו את המוקה במשפחה (לאשתי), היא נוסעת איתה פעמיים בשבוע מהצפון למרכז הלוך וחזור. צריכת הדלק לא רעה בהתחשב בכך שרוב הנסיעות שלה הן בינעירוניות, אבל בהחלט ישנם ג'יפונים חסכוניים יותר. מבחינת כוח, בשום מצב לנהג הממוצע לא יחסר כוח עם מנוע ה-1.4 בעל 140 הסוסים. אני משווה זאת לסקודה יטי שלי (גם 1.4, 122 סוסים), שהיא גם שדה לא קטנה. המוקה לא נופלת ממנה מבחינת זמינות כוח.

אכן מבחינת תנוחת הישיבה, מדובר ברכב גבוה מאוד (אני חושב שהכי גבוה במשפחת הגי'פונים), גם יותר מהיטי שלי, כך שמבחינת ראות אין שום בעיה לנהג. מבחינת העיצוב, אני בהחלט מחזק אותך, מדובר לטעמי בג'יפון הכי נאה שנמכר כיום בארץ (לנו יש בצבע כחול, אישית אני מאוד אוהב). מבחינת איכות החומרים בפנים הרכב, אני קצת מסתייג מקודמיי וטוען שהאיכות הייתה יכולה להיות הרבה יותר טובה, אין תחושת 'פרימיום' כמו שקיימת בדגמי פולקסווגן (סקודה, סיאט). הדגם שלנו הגיע מדרום קוריאה, שלך אולי כבר יגיע מהמפעל בספרד ולכן (אולי) ייתכנו שינויים באיכויות החומרים מבפנים, אם כי אני בספק.

ולפי מילותיה לפי אשתי:

שלוש יתרונות - יש בו USB, הוא מאסיבי, הוא יפה.

שלוש חסרונות - אוכל דלק, לא מבין את הרעיון של סיבוב בכביש, הוא קצת מגושם חיצונית.

תרגישי חופשי לשאול עוד שאלות אם יש לך, בכיף.

ותתחדשי כמובן.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

אם את מחפשת חיזוקים אז הדעה שלי היא שאם מוציאים כ"כ הרבה כסף, אז צריך להנות ממנו כל בוקר שמתקרבים אליו, כשנכנסים אליו וכשנוהגים בו.

עוד אלף שקל או אפילו שלושת אלפים שקל עלות אחזקה לשנה לא אמורים לשנות.

אם את אוהבת והתחברת, אז תהני ממנו.

מנגד, לרעת המוקה אפשר לומר שיש קניות חכמות יותר: הוא כנראה גדול מדי לנהג יחיד, שייך לקטגוריה שהיא בעיקר אופנה (שלא לומר פוזה), במילים אחרות, הקוביה הזו לא באמת יפה ביחס למכוניות אלגנטיות יותר.

אה,

יש גם סיכוי שהיא תאבד ערך הרבה יותר מאשר מכוניות שפויות יותר(שזו בעצם ההוצאה הכי גדולה באחזקה של רכב חדש, הרבה יותר מדלק)

פורסם

הבעיה היחידה של המוקה כרגע היא שאחותה התאומה נמכרת כרגע במבצע ב-120,000 ש"ח.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

המוקה עולה 127K דרך חבר ומקבלים עוד כמה קישקושים, כך שזה לא ממש הפרש משמעותי מול 120K.

לדעתי זה עניין של חיבור לעיצוב בעיקר. (למען הסר ספק, אני לא הייתי קונה אף אחת מהמשאיות המכוערות הללו)

• תוכן חדש...