Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

רכשתי לאשתי בינואר 14 יונדאי i20 ידנית מנוע 1.2.

אשתי נוסעת לעבודה וחזרה מידי יום כ100 ק"מ (50 הלוך ו50 חזור).

הרכב עומד כבר על כמעט 40 אלף ק"מ.

היתרונות של הרכב: חסכוני מאוד, 1:19 צריכת דלק ממוצעת.

טסט זול, טיפולים במורשה לא הכי זולים, אבל סבירים(450 לטיפול קטן, 1500 לטיפול שני), טיפולים כל 20 אלף, רכב טפו טפו טפו ללא תקלות, נוח ויחסית מרווח לקטגוריה.

הרכב ניקנה מהיבואן בשיטה של תשלום ראשון 30 אלף, אלף כל חודש, ולאחר 3 שנים תשלום אחרון של 11 אלף או מכירה או מעבר לרכב חדש.

אך עליה וקוץ בה - אשתי נמצאת בתחילת הריון, היא ואמא שלה מנסות לשכנע אותי למכור ולרכוש רכב אוטומטי.

מבחינתי אין קשר בין הריון וגיר אוטומטי, כל אירופה נוהגים בידני ונראה לי שמסתדרים היטב שם.

מנגד, עברו מחשבות בראשי, שהמחירון של הרכב יורד, הרכב עם נסועה מעל הממוצע ואם רוצים להחליף, זה יכול להיות מתאים לשני הצדדים.

חשבת לעשות טריד אין ולרכוש את הi20 החדשה, אך היא נפסלה על הסף בשל שילוב מנוע וגיר מעידן "אנו באנו" שנשאר מאחורי שאר היצרנים.

מבקש את עזרתכם, האם כדאי להחליף רכב?

הרכב ניקנה באיזור 75 אלף, כיום המחירון לפי יד 2 כ67 אלף.

שילמתי על הרכב עד עכשיו כמעט 51 אלף.

מחפש רכב אוטומטי, חסכוני, בטיחותי וזול לאחזקה.

לדעתי עם נסועה כזו - ממולץ לרכוש רכב דיזל.

אני בדילמה מה לעשות, להשאר עם רכב? להחליף? יד שניה? חדשה? בנזין? אוטומט?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לדעתי עדיף לך להשאר עם הרכב. מחירון זה סוג של פיקציה, כמו כן עד עכשיו הרכב שירת אותך נאמנה.

אגב, כותבים אליה וקוץ בה (קישור).

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מסכים. עדיף לך להישאר עם הרכב. אם אתה רוצה חיסכון בדלק, תקנה סיטרואן C3 רובוטית (אם האישה מסתדרת עם הגיר). דיזל אוטומט תמצא רק במשפחתית רגילה (או בראפיד וטולדו אבל אל תתקרב), וזה יעלה לך עוד. האלטרנתיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא יאריס הייבריד.

פורסם

הי,

אני לא מבינה במחירונים ובאופן כללי במכוניות... אני במקרה כאן בפורום כי אני מתלבטת על קניית רכב... אבל אני יכולה להתייחס לעניין ה"אין קשר בין הריון לגיר אוטומטי".

לדעתי, אם אתם אוהבים את הרכב, מכירים אותו ויודעים שהוא אמין וחסכוני ובאופן כללי מרוצים ממנו (כמו שהבנתי מההודעה שלך).

ואם ההתלבטות היחידה היא בגלל העניין של ההריון והמעבר לאוטומט, הייתי ממליצה לך להשאר עם הרכב הנוכחי. אתה צודק - אין קשר בין הריון לגיר. עכשיו יתחיל פירוט, זו די "חפירה" אבל אולי זה יסביר למה אני חושבת כך.

הערה לפני שאני מתחילה- נוחות זה עניין יחסי ואישי, היו לי חברות שממש לא הסתדרו עם הידני ברגע שנולד להן תינוק והן היו צריכות גם לדאוג לו (למשל לתת מוצץ או בקבוק שנפל על הרצפה) תוך כדי הנהיגה על ידני. כל מה שאכתוב מטה זה רק מתוך התנסות אישית שלי.

אני אמא ל-2 ילדות, אחת מהן עדיין תינוקת. במשך שנים - גם תוך כדי ההריון הראשון ועד שהילדה הבכורה היתה בת כ-4 נסעתי על רכב ידני, קטן, חסכוני ואמין (ואפילו מאד ישן, 121 שנת 1996...). גם אני עובדת יחסית רחוק מהבית (40 ק"מ).

אני חייבת לציין שהיה ממש ממש נוח - אפילו בנסיעות הארוכות ואפילו כשלקחתי את הילדה איתי לעבודה, העובדה שהרכב ידני לא הקשתה עליי. מי שמורגל לנהיגה על רכב ידני (כמו אישתך) לא צריך לדאוג מנוחות בנהיגה בגלל תוספת הילד...

ויש לי גם מקור להשוואה: לקראת לידת הילדה השניה החלפתי לרכב חדש אוטומטי (רק בגלל שהישן כבר שבק חיים). קניתי פיקנטו מתוך אשליה שהוא יהיה חסכוני...

הרכב האוטומטי נוח, אך לא הרגשתי שינוי משמעותי בנוחות הנהיגה או ב"תיפעול הילדות" בגלל הגיר האוטומטי. הרגשתי רק חור בכיס בגלל צריכת הדלק...

ועוד השוואה: עכשיו מכרתי את הפיקנטו (כי מחפשת משהו גדול יותר וחסכוני יותר) ובינתיים, כשאני צריכה, אני לוקחת את האוטו של אבא שלי שהוא ידני - ועדיין, עם 2 בנות, אחת גדולה ואחת תינוקת - מאד נוח לי בנסיעה גם לנהוג וגם לדאוג לילדות.

שיהיה בהצלחה ורק בשורות טובות

פורסם
מסכים. עדיף לך להישאר עם הרכב. אם אתה רוצה חיסכון בדלק, תקנה סיטרואן C3 רובוטית (אם האישה מסתדרת עם הגיר). דיזל אוטומט תמצא רק במשפחתית רגילה (או בראפיד וטולדו אבל אל תתקרב), וזה יעלה לך עוד. האלטרנתיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא יאריס הייבריד.

בראפיד ובטולדו יש גיר רובוטי גם כן, אני חושב שרק האופלים עם מנועי הדיזל נמכרות עם גירים אוטומטיים פלנטריים, אבל משלמים על זה הרבה בצריכת הדלק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אבל זה עדיין לא גיר אוטומטי. לא נכון להגיד את זה.

אם כבר דיזל עם רובוטי קלאץ' כפול אז עדיף פלואנס או מגאן, הן זוכות להצלחה מסחררת ומציגות אמינות טובה בחברות הליסינג, אצל מורי הנהיגה ונהגי המוניות. גם צריכת הדלק שלהן מצוינת ואין להן (בנתיים) את כמות הגניבות שממנה סובלות מכוניות כמו סקודה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מבחינה כלכלית- לא כדאי.

רכב אוטומטי שיהיה חסכוני באותה המידה יאלץ להיות דיזל או היברידי. אם אתם רוצים לקנות רק חדש אז הם משמעותית יותר יקרים מהיונדאי (אם נשווה חדש מול חדש).

לגבי המחירון של היונדאי- מחיר של 67 אלף אינו ריאלי מכיוון שהוא מאוד קרוב למחיר הרכב כחדש, על מנת לגרום למישהו לבחור ברכב שלך על פני אותו אחד אבל עם ניילונים ושנתון גבוה יותר צריך לפתוח פער משמעותי יותר בחיר. הצצה בלוח של יד2 מראה רכבים עם חצי ושליש מהק"מ שמוצעים ב61-63 אלף וגם כאן לא מדובר במחירי "סגירה".

אם תבחרו בנניח יאריס משומשת שנת 2013-2014, כנראה שתצטרכו להוסיף כ-40 אלף ש"ח בשביל אקזמפלר עם ק"מ נמוך ולא אחד שכבר עבר 70-80 אלף ק"מ.

אם תוותרו על החסכון בדלק לטובת גיר אוטו' משנים 2013-2014, כנראה שעדיין תצטרכו להוסיף כמה עשרות אלפים מעל היונדאי, אך פחות, נניח כ20-25 אלף ש"ח עבור יאריס הרגילה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אשתי נמצאת בתחילת הריון, היא ואמא שלה מנסות לשכנע אותי...

בלי קשר לרכב, כשאשתך בהריון - תרחיק את אמא שלה.

באים אליך בתקופה הכי שברירית שלך, ומנצלים את טוב ליבך, הידוע לטובה, בשעת חולשתך.

(אני שוקל להעביר את השרשור לאוף טופיק, קניית רכב זו הבעיה השולית שלך במצבך).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...