Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חשבתי לעשות פוליש לרכב באופן עצמאי, בלי ללכת לבית עסק שמתמחה בזה. מאחר ואין לי שום ניסיון או מושג בפוליש/ווקס עלו לי כמה שאלות בסיסיות של מתחילים:

1. יש סיבה לעשות במקום מקצועי ולא בבית? אי אפשר לחסוך את הכסף עם כמה תכשירים פשוטים?

2. בהנחה ואני באמת הולך לעשות את זה לבד - יש חומרים מומלצים?

3. יש טכניקות מיוחדות או דברים שאני אמור לדעת מראש או שפשוט קונים חומר, שמים על האוטו ומורחים?

4. יש סיכונים מסויימים לפוליש/ווקס שעושים בבית? כלומר האם מישהו שלא ידוע מה הוא עושה עלול לעשות נזק לרכב או שזה סתם יסתיים בעבודה לא אפקטיבית?

תודה מראש.

פורסם

1) כן, עדיף במקום מקצועי.

2) אולטימייט קומפאונד.

3)כנס ל youtube תכתוב polish by hand.

4) יש סיכון, כמו כן יש סיכון לשרוט את הרכב עם כל דבר: מטלית, גילדה, ילד עם אופניים, פוליש, שכן עם מפתח.

לסיכום,

אם יש לך רכב שצבעו מחומצן וראה ימים טובים יותר ויש לך כוח סבל זה בהחלט אפשרי, פעם בשבוע לעשות פוליש ידני לכל פאנל בנפרד.

או אם יש לך שריטה נקודתית, זה גם יתאים.

אם אתה מתכוון לעשות לרכב שלם אז תקנה מכונה ב 1000₪ ותקנה חומרים בעוד 300-600 ₪ ותקנה גם פדים.

תגיע ל 2000₪

תוסיף לכל זה שאתה לא בקיא בזה והסיכוי גדול שתעשה נזק לרכב.

מסקנה ؛ תלך למכון דייטלינג.

פורסם

אוקיי, ובנימה קצת יותר רצינית? אם נניח לרגע שאני די מוכשר בשביל לא לעשות נזקים עם ג'ילדה או מטלית?

מצב הרכב שלי הוא בדיוק הפוך: די חדש וללא נזקים ואני רוצה לשמור אותו במצב הזה כמה שאפשר, לכן חשבתי על פוליש. האם זה באמת כזה מסובך לעשות פוליש ידני?

פורסם (נערך)

אם אתה משתמש בג'ילדה, באמת לא צריך להיות מוכשר/ לא מוכשר בכדי לגרום נזק.

גילדה כן גורמת נזק, גם אם אתה הכי עדין שיש.

בוא נתחיל מפוליש, מה אתה יודע שפוליש עושה לרכב?

באיזה דרך הוא עושה את זה ומה

התוצאה של זה?

גם חתול יכול למרוח פוליש על הרכב הבעיה זה לא מריחה, אלא שיפשוף מעלה ומטה, זה מאוד מתיש ומאוד קשה להגיע לתוצאות של מכונה, עד בלתי אפשרי.

גם העבודה הידנית תמיד מתמקדת על חלק קטן מאוד נגיד 25x25 סמ.

וכל חלק כזה אתה צריך לעבור עליו כמה פעמים.

נמשיך לווקס/אוטם צבע. את זה דווקא כן יכול לעשות.

ממליץ על מנזרנה.

בכדי ליישם אוטם צבע/ ווקס אתה צריך להכין את הרכב.

זאת אומרת:

לשטוף אותו, לעשות פלסטלינה, עוד פעם לשטוף אותו,לעבור עליו עם אלכוהל מדולל, למרוח אוטם/ווקס, להוריד אוטם/ווקס עם מטלית מיקרופיבר.

עריכה אחרונה על ידי Alex Not-Exist
פורסם

אוקיי...

נשמע די מסובך ובאמת שאין לי שום מושג איך פוליש עובד ומה הוא עושה, בדיוק מהסיבה הזו אני שואל שאלות של מתחילים. :?

אז מה האלטרנטיבה? מקום מקצועי לניקיון? כמה אמור לעלות טיפול כזה לרכב? ניקיון + פוליש או ווקס?

פורסם

הכל תלוי במצב הרכב והמקום שאתה עושה בו. הכי חשוב אל תלך למקום שלוקח 300 שקל על פוליש ווקס!

הכי חשוב#2 אחרי שאתה עושה טיפול פוליש לרכב אתה חייב להמשיך להשקיע בנקייון הרכב, לשטוף בשמפו ייעודי, לנגב עם מגבות ייעודיות(לא גילדה), ליישם אוטם פעם ב 4 חודשים, והכי חשוב לשטוף נכון את הרכב.

תחפש בפורם שיטת השני דלאים.

פורסם

הבנתי,

בקיצור אתה צריך להתחיל עם חבילת טיפוח.

שזה שמפו, מטליות, מגבת ייבוש, כפפת פלסטלינה, onr, כפפת שטיפה, אוטם צבע או ווקס.

תחפש שירשורים על המלצות לחומרי ניקוי וטיפוח.

ברגע שתמצא, תרכיב חבילת טיפוח לפי תקציבך ותתיעץ.

אתן לך מילות חיפוש:

מטליות מהקוריאני.

כפפת פרקלה.

שמפו לרכב.

נוזל החלקה onr.

מגבת ייבוש uber.

אוטם צבע.

כפפת שטיפה.

חנויות מומלצות לקניה בארץ:

אוטוסטור, הרקולס.

חנויות מומלצות בחו"ל:

Clean your car

I4d

פורסם (נערך)

כנראה לא הייתי מספיק ברור.

תסתכל במסך מחשב, כנראה בצד שמאל של המסך, אני לא בטוח כי אני משתמש בפאלפון.

בכל מקרה יש שם שורת חיפוש (זכוכית מגדלת).

תקיש עליה פעם אחת עם כפתור העכבר השמאלי ותקליד כל פעם משהו.

למשל : onr

זה יוביל אותך לכמה פוסטים שבהם מוסבר אופן השימוש, ומה זה בכלל, ותתפלא זה גם יוביל אותך לספק שמוכר את זה בפורם, שם המשתמש שלו זה הרקולס.

שירשור לדוגמא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=573252

עריכה אחרונה על ידי Alex Not-Exist
  • תוכן חדש...