Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יציבים ומאובטחים ומה לא,

אבל מה לעשות, האוטו שלך והמיקרוגל שלך מריצים איפה שהוא ג'אווה על לינוקס.

אפשר להתעצבן מזה, אפשר ללגלג על זה, אבל זאת המציאות.

אני די מתעב ג'אווה, למשל, אבל לא יכול להתווכח על המקום שלה

בעולם התעשייתי האמיתי שמחוץ לבועת מייקרוסופט ישראל.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא אחדש יותר מדיי, אבל VMware Player מעולה למטרה הזו.

השתמשתי בה כל השנה האחרונה, אף פעם לא עשתה בעיות.

שים לב שבאתר רשום שהיא עולה כסף, אבל בפועל שמורידים למחשב הוא רק רוצה הרשמה קצרה עם מייל והם לא באמת מבקשים כסף ( לפחות לשימוש פרטי ).

אפשרות נוספת זה באמת לעשות LIVE CD ( או יותר נכון LIVE USB ).

אני השתמשתי ב Universal-USB-Installer, פשוט בוחרים שם את ה ISO של אובונטו וזה שומר את זה על ה USB בקלילות כשהמערכת מוכנה ל BOOTץ

במחשב נייד ישן וקטן ( לנובו S10 ) שהווינדוס היה עצלן ביותר ( או: חיכיתי דקה שדפדפן יפתח ) התקנתי ישירות אובונטו וזה כמו להרוויח מחשב חדש. בנייד שלך ניראה לי שאפשר לוותר על זה.

פורסם

יש מספיק appliences שמריצים Windows embedded. בעיקר כאלו חשובים כמו

Point of sale. לינוקס היא בחירה זולה יותר (עד כדי אפס עלות) ולכן הבחירה רחוקה מלהיות קשורה רק לשיקולים טכניים.

פורסם

היה לי שימוש קל (קימפולים של תכניות בסיסיות להגשות עד 8 קבצים בתכנית) עם knoppix/ דוקא די אהבתי.

השומרי מסך שבאים עם המערכת הפעלה די מגניבים (או שנראו מגניב ב3 בלילה אחרי 16 שעות רצופות של חיפוש דריסת זיכרון).

אז איזו מערכת הפעלה מבוססת יוניקס מומלצת בתעשייה?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם (נערך)
אני קצת מבין בלינוקס וזו הסיבה שאני נוהג לצדד דווקא במערכות של msft גם בתור סרבר קריטי ריל טיים מאז server 2008 פשוט כי הן הרבה יותר טובות וקלות לפיתוח, יחד עם העובדה שתפתיע את רובינו, גם יותר בטוחות!!! (מי היה מאמין שיגיע היום הזה). תרמתי לקרנל 2.6 מאות עד אלפי שורות קוד החל מניהול זיכרון ועד הtcp ip stack ולכן אני לא אוכל בקלות את הלוקש של "לינוקס טוב מהיר יציב" כבר תקופה... הכל תלוי בקונפיגורציה ובאיכות הקוד של הסרביסס שאתה מריץ. במערכות אופן סורס עליהן כל שרת לינוקס מתבסס יש פי מאות מונים יותר חולשות מאשר כל מערכת וינדוס נפוצה, למרות הגישה הנפוצה של "לינוקס בטוח".

אם כבר יש דרישה להתקין שרת לינוקס, ההפצה האחרונה שאני אשתמש בה היא אובונטו...

כל הכבוד שתרמת קוד ללינוקס!

אבל האם אתה מכיר את הקוד של וינדוס קרנל כדי להשוות?

הארכיטקטורה של חלונות בבסיסה הרבה פחות יציבה מUNIX LIKE. ולא חייב לשים לינוקס, במערכות קריטיות משתמשים ביופי של BSD או גרסאות של סולריס. מי שמתקין סרבר על בסיס אובונטו - בעיה שלו. בשביל אפליקציות כאלה יש דביאן, רד הט/סנט אוס ונוספות.

לוינדוס יש עוד בעיה מהותית והיא ביצועים. עם מערכת קבצים של וינדוס ושיטת ששיתוף קבצים אין שום אפשרות אפילו תיאורטית לקבל ביצועים נורמאליים של העברת קבצים דרך הרשת. אם יש לך מלא קבצים קטנים ואתה עם וינדוס - אכלת אותה כי הפרוטוקול CIFS פשוט לא סוחב את זה. בUNIX LIKE יש פרוטוקול הרבה יותר מהיר והוא NFS - גם מעמיס את השרת הרבה פחות. הבדל בביצועים הוא במונים.

יציבות? עבור כל פעולה בוינדוס אתה חייב ריסטרט. ביוניקס/לינוקס לא נדיר לראות UP TIME של שנתיים ויותר כאשר המערכות עובדות מעולה ומהר. עבור וינדוס חודש UP TIME זה גבורה. אבל זה מעולה יחסית לכך שבעבר זה בקושי החזיק שבוע.

זה חשוב לא רק בסרבר, אלא גם בדסקטופ. זה רק דוגמא לנוושא הביצועים. בלינוקס אתה יכול לקבוע החל ממתי להתחיל להשתמש בSWAP. יש לזה יתרון אדיר, כי אתה יכול לעבוד ללא SWAP כל הזמן. בוינדוס אם יש SWAP FILE - תבדוק מתי הוא מתחיל לעשות SWAPPING אפילו שיש לך טונות של זיכרון פנוי. תראה איך בוינדוס טוחן הדיסק ללא הפסקה.

וזה לפני חיריה של המחשב - REGISTRY. זה לא מתנקה אף פעם בצורה נורמאלית ועם הזמן הביצועים יורדים כי וינדוס אוהב לקרוא א הREGISTRY לאורכו ולרוחבו כל הזמן בכל פעולה. עם הזמן כאשר גודל הREGISTRY עולה הביצועים יורדים.

לינוקס? תקנה מחשב, חבר לחשמל וזה יעבוד עד DECOMMISSION. וידוס כל שנתיים 3 צריך להתקין מחדש ולפרמט כדי "לחדש" את הביצועים. לא הייתי עושה עוול כזה למחשב שלי אפילו בחינם. ועוד לשלם על זה כסף?

חוץ מזה, ללינוקס קרו דברים יפים מאז KERNEL 2.6. זה קרנל מאוד עתיק, נדמה לי רק רד האט עדיין משתמשים בו בהפצות מודרניות. :roll:

ומה, WINDOWS SERVER זה קוד שונה מWORKSTATION? אז זהו, ברובו זה לא. רק עשו ENABLE לכמה FEATUREים ויש אופציות לFEATUREים נוספים שניתן להתקין דרך הSERVER ROLES.

יש מספיק appliences שמריצים Windows embedded. בעיקר כאלו חשובים כמו

Point of sale. לינוקס היא בחירה זולה יותר (עד כדי אפס עלות) ולכן הבחירה רחוקה מלהיות קשורה רק לשיקולים טכניים.

יש, אבל זה לא משיקולי אבטחת מידע או יציבות. קספומטים רובם עדיין בארץ רצים על XP - ואין בזה שום דבר טוב.

לפתח עבור סביבת וינדוס זה יותר זול כי הרבה יותר מפתחים מכירים אותה.

חברות גדולות משלמות על SUBSCRIPTION עבור LINUX.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...