Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קיבלתי במתנה סאב Alpine SBG-1244BR 800w,250wrms

ברכב מותקן קומפוננט infinity 6500cx 270w peak, 90wrms

HU-kenwood 5250bt

הרצתי חיפוש בפורום על איך בוחרים מגבר ועדיין לא הצלחתי להבין.

על איזה מגברים אני צריך להסתכל?

4/2ערוצים?

כמה וואט הוא צריך להיות?

ניסיתי להבין איך זה עובד אבל לא הצלחתי. אשמח לעזרה והסברים

פורסם

אפשרות אחת - מגבר 4 ערוצים, 2 עבור קומפוננט ו-2 בגישור לסאב.

אפשרות שניה - מגבר 3 ערוצים.

אפשרות שלישית - מגבר 2 ערוצים + מגבר ערוץ 1 (מונובלוק).

אפשר גם עקרונית למצוא שילוב אחר עם ערוץ הגברה לכל אלמנט בנפרד (כלומר בקומפוננט, לטוויטרים ולוופרים בנפרד), עבור הגברה אטיבית/חצי-אקטיבית.

נטו מבחינת וואטים, הייתי ממליץ למצוא מגבר שיספק לפחות 70% מההספק שהאלמנטים מוצהרים לספוג.

ראה גם את השרשור הזה שנפתח לאחרונה בנוגע לשאר המשתנים שחשובים בבחירת מגבר.

בנוסף, ודי לענין, יש להגדיר תקציב.

רק כך תוכל לקבל הכוונה אמיתית לאפשרויות.

פורסם

תודה לך.

קראתי את השרשור,היה לי קצת קשה להבין אבל זה עשה לי קצת סדר.

בכל מקרה התקציב שלי לא גבוה מידי ועומד על 1500 ש"ח.

כמובן שעם תקציב כזה אני פתוח ליד שניה.

אם הבנתי נכון אני צריך מגבר שנותן

150w x4 בישביל יכולת הגברה טובה לסאב ולקומפוננט ??

פורסם

לא.

הקומפוננטים שלך הם 90W RMS עם התנגדות של 3 אוהם (כלומר בפועל המגבר יספק קצת יותר ממה שהוא מוצהר ב-4 אוהם).

כך שאתה צריך להסתכל על הספקים של כ-70W RMS לערוץ ומעלה (טכנית ניתן מעבר ל-90, אם כי לא מומלץ להיסחף וזה תלוי גם ביכולות הכיוון של המגבר, בעיקר רגישות כניסה).

בהרבה מהמקרים מגבר שמוצהר למשל כ-70W ב-4 אוהם יספק בין פי 1.5 לפי 2 הספק ב-2 אוהם, והכפלת הספק דומה בגישור של שני ערוצים (4 אוהם).

כך שבדוגמה הנ"ל הסאב שיחובר בגישור יקבל פחות או יותר את מה שהוא עצמו מוצהר לספוג.

המפרט הספציפי עשוי להיות קצת שונה כתלות בקלאס המגבר ויכולות ספק הכוח שלו.

דוגמה למגבר שיכול להתאים בול לנתונים, ויש מצב שנכנס בתקציב כחדש (אם כי אין לי באמת מושג) הוא ארק אודיו (בדוק בדביקים) XDI450.4 שמפיק 85W לערוץ ב-4 אוהם, 125W לערוץ ב-2 אוהם, ו-250W בגישור 4 אוהם.

פורסם

כשאתה אומר "מה שהוא מוצהר לספוג"

אתה מתכוון אך ורק לנתון הrms?

בהמלצה שנתת לי על המגבר אני מנצל בעצם את כל מה שהוא יכול לתת.

הבנתי שבקניית מגבר כדאי לבחור אחד שיודע לספק קצת יותר ממה שבאמת הרכיבים יכולים לספוג.

הלא כך הדבר?

פורסם

כן.

לא מחייב לעניות דעתי.

אני חושב שהאמירה שנתקלת בה לגבי הענין, משליכה לגבי מצב שבו ניתן להקטין את רגישות כניסת המגבר (מה שנקרא גיין, וכמובן בהתחשב בטווח שלו ובמתח היציאות בר"ד), ובכך לאפשר למגבר לעבוד תחת פחות עומס ולהוציא תוצאה נקיה יותר ומדוייקת יותר.

יחד עם זאת, מגבר שיכוון נכון מבלי להכניס אותו לעיוות, גם אם ההספק שלו נמוך יותר, יגביר בצורה טובה. יתכן רק שהעוצמה הסופית תהיה מעט נמוכה יותר מאשר מלוא הפוטנציאל.

פורסם

יש לי כרגע אפשרות לקנות Z4200 MAC AUDIO אני מאוד מתלבט בגלל ההספק שלו.

הדבר שהכי מבלבל אותי הוא שהקומפוננט שלי יכול לספוג 90W ב3 אוהם. איך אני אמור להתאים לזה מגבר?

כל הנתונים של המגברים הם על 2 או 4 אוהם. אשמח לחידוד

• תוכן חדש...