Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא תמצא להערכתי קרייזלרים עם מדבקות מתוצרת פיאט ובנותיה.

איטליה ממש מלאה ב"פיאט פיירמונט".

FiatFreemont_front.jpg

ושתי דקות לפני קבורת החמור לבה זכתה לנציה, זוכת 11 אליפויות ראלי זכתה לשווק במרץ את מיטב תוצרתה כמו לדוגמא הלנציה ווייאג'ר :

Lancia_Voyager_2.8_MultiJet_16v_Gold_%E2%80%93_Frontansicht,_10._M%C3%A4rz_2012,_D%C3%BCsseldorf.jpg\

או כמובן הלנציה תמה האגדתית והאלמותית:

2012-Lancia-Thema-1.jpg

ותרשו לי להגיד לכם בתור חובב רכב שהוא לא אוהד של אף אחד ולא שונא של אף אחד, כשהיצרן עצמו מתחיל לחרבן על התוצרת שלו, קשה לי להבין מי עדיין מתלהב מהתוצרת שלו.

זה בערך כמו שVAG היו קונים את פולונז, לוקחים רכב שלהם שמים עליו סמל VW וקוראים לו גולף!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 181
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הטאון&קאונטרי בעלת תפקיד היסטורי חשוב.

זה בערך כמו שVAG היו קונים את פולונז

ונמכרה גם תחת השם פולקסווגן ראוטן בשוקים מסוימים

גם ה-300 היא מכונית שהיא הרבה יותר טובה מהתדמית שלה. קרוב לוודאי שהיא הייתה עדיפה על התזיס במובנים רבים.

FCA היו יכולים למצוא דרכים אכזריות יותר לקבור את לנצ'יה (לדוגמא לקחת מכוניות של פולונז ולשים עליהם את המדבקה של המותג).

פורסם
איטליה ממש מלאה ב"פיאט פיירמונט".

FiatFreemont_front.jpg

ושתי דקות לפני קבורת החמור לבה זכתה לנציה, זוכת 11 אליפויות ראלי זכתה לשווק במרץ את מיטב תוצרתה כמו לדוגמא הלנציה ווייאג'ר :

Lancia_Voyager_2.8_MultiJet_16v_Gold_%E2%80%93_Frontansicht,_10._M%C3%A4rz_2012,_D%C3%BCsseldorf.jpg\

2012-Lancia-Thema-1.jpg

ותרשו לי להגיד לכם בתור חובב רכב שהוא לא אוהד של אף אחד ולא שונא של אף אחד, כשהיצרן עצמו מתחיל לחרבן על התוצרת שלו, קשה לי להבין מי עדיין מתלהב מהתוצרת שלו.

זה בערך כמו שVAG היו קונים את פולונז, לוקחים רכב שלהם שמים עליו סמל VW וקוראים לו גולף!

אכן רשלנות שלי, מול הוכחות מצולמות שכאלו כל שנותר הוא לסגת לאחור בהכנעה תוך מילמולי התנצלות והכאה על חטא. ובשל עוצמתה של הבושה לא נכנס אפילו לשאלה האם לנייטרליות הזו שאתה נושא כדגל, יש בסיס וגיבוי גם בתכנים של הפוסטים שאתה כותב כאן מעת לעת, או שדי בעצם בהצהרה הזו שלך.

פורסם
לא תמצא להערכתי קרייזלרים עם מדבקות מתוצרת פיאט ובנותיה..

אכן רשלנות שלי, מול הוכחות מצולמות שכאלו כל שנותר הוא לסגת לאחור בהכנעה תוך מילמולי התנצלות והכאה על חטא. ובשל עוצמתה של הבושה לא נכנס אפילו לשאלה האם לנייטרליות הזו שאתה נושא כדגל, יש בסיס וגיבוי גם בתכנים של הפוסטים שאתה כותב כאן מעת לעת, או שדי בעצם בהצהרה הזו שלך.

מה, אני מהאו"ם?

יצרן עושה פאדיחות, אז הוא מקבל בראש.

ממש לא הבנתי בשם איזה ערך עליון אני צריך להיות נייטרלי?

בכל מקרה, יפה מאוד שאתה טועה ואחרי שמראים לך שאתה טועה, אתה משתלח ותוקף במקום להגיד "צודק, טעיתי".

כ"כ ישראלי!

פורסם (נערך)

1. דווקא לא יפה שאני טועה, גם לא מחמיא במיוחד.

2. אתה בכלל לא צריך להיות נייטרלי, אבל כשאני למדתי בבית הספר ייחסו את המינוח הזה למי שקבע שהוא לא אוהב או שונא אף אחד. לא זוכר שקראתי איפה שהוא שזה השתנה הענין הזה. להבנתי קיימת סתירה שזיכרה במצוטט אצלך.

3. לא התכוונתי לא להשתלח, גם לא לתקוף, העליתי שאלה לגיטימית ואפילו באופן מנומס ועניני לטעמי. לא בפעם הראשונה אגב. אם בכל זאת אתה מרגיש נפגע, צר לי על כך. ואגב בהחלט כתבתי "צודק טעיתי", גם אם בניסוח מעט שונה.

4. המשך יום נעים שיהיה.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם (נערך)
ושתי דקות לפני קבורת החמור לבה זכתה לנציה, זוכת 11 אליפויות ראלי

חוץ מאליפויות ראלי, חידושים טכנולוגיים מסעירים וכמה מהמכוניות הכי מרשימות שעלו אי פעם על האספלט, החברה הזאת הפכה לשם נרדף לחלודה, תקלות חשמל ומנוע אקזוטיות וירידת ערך אולי המהירה ביותר בהיסטוריה המוטורית. אגדות מפחידות (מבוססות חלקית על המציאות) על מנועים שנפלו מהשלדה ומערכות חשמל חיוניות שקרסו תוך כדי נסיעה, מסתובבות בכל רחבי אירופה. לא תמיד הסיפורי היו מדויקים, אבל הנזק למוניטין כבר נגרם.

בשלב מסוים לאנצ'יה בקושי מכרה מחוץ לאיטליה והציעה כל מיני דגמים מפוהקים שלא הצטיינו בכלום (גם לא באמינות מבריקה) כגון הדדרה והליברה.

כאשר מרקיונה החליט לחסל את לאנצ'יה - המותג כבר מזמן היה במוות מוחי. הוא רק ניתק את המכשירים.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
...

2012-Lancia-Thema-1.jpg

...

דווקא התמא/300 הזה מעניין מאד בגרסה האירופאית שלו עם מנוע ה-V6 דיזל בעל 236 כ"ס ב-4000 סל"ד. אני לא הייתי מתנגד לכזה כלל וכלל.

(זאת בלי להתייחס לדיון האם זה לאצ'יה, קרייזלר או פיאט).

פורסם
חוץ מאליפויות ראלי, חידושים טכנולוגיים מסעירים וכמה מהמכוניות הכי מרשימות שעלו אי פעם על האספלט, החברה הזאת הפכה לשם נרדף לחלודה, תקלות חשמל ומנוע אקזוטיות וירידת ערך אולי המהירה ביותר בהיסטוריה המוטורית. אגדות מפחידות (מבוססות חלקית על המציאות) על מנועים שנפלו מהשלדה ומערכות חשמל חיוניות שקרסו תוך כדי נסיעה, מסתובבות בכל רחבי אירופה. לא תמיד הסיפורי היו מדויקים, אבל הנזק למוניטין כבר נגרם.

בשלב מסוים לאנצ'יה בקושי מכרה מחוץ לאיטליה והציעה כל מיני דגמים מפוהקים שלא הצטיינו בכלום (גם לא באמינות מבריקה) כגון הדדרה והליברה.

כאשר מרקיונה החליט לחסל את לאנצ'יה - המותג כבר מזמן היה במוות מוחי. הוא רק ניתק את המכשירים.

לא אמרת כלום.

אין הרבה יצרני רכב שלהם עבר מפואר כשל לנצ'יה, כולל העבר הדי קרוב.

כשלנצ'יה נקנתה ע"י פיאט ב 69' היה ברור להם שמרגע זה ואילך הם יהיו מחוייבים להשתמש במכללי פיאט, והבטא הנהדרת שהוצגה ב 72' היתה הוכחה ליכולת מחלקת ההנדסה של לנצ'יה.

למרבה הצער, ובדומה לתוצרת האיטלקית של אותה תקופה, איכות הפח היתה איומה, מה שגרם למכוניות להתפורר למוות תוך שנים ספורות, וגם איכות הגימור עמדה על רמה נמוכה עד ירודה.

הדלתא, שתזכר כמכונית הראלי המצליחה בכל הזמנים, התבססה על שלדתה הגרועה של הפיאט ריטמו, ועשתה בה את הלא יאמן, וזו היתה שוב הוכחה ליכולתה של לנצ'יה, שיחד עם סיטרואן הובילה בפיתוח שלדות הנעה קדמית.

גם התמא היתה מכונית מצויינת לזמנה, ויחד עם האלפא 164, שותפתה לפלטפורמה, היו מכוניות הסאלון האיטלקיות האחרונות שזכו להצלחה.

התדרדרות לנצ'יה החלה בסוף 94', עת הופסק ייצורן של הדלתא המקורית והתמא.

את הדלתא החליפה הדלתא II שהתבססה על הפיאט טיפו, ונראתה כצל חיוור של קודמתה, ואת התמא החליפה הקאפה, שהיתה מכונית טובה למדי, שהוצגה בתזמון אומלל.

באותה שנה הוצגו המרצדס E החדשה ומעט מאוחר יותר סדרה 5 של ב.מ.וו, ומולן לא היה ללנצ'יה מה להציע.

הליברה והתזיס כבר היו מכוניות שוליות וזניחות, ומאחר ואף אחד לא ממש רצה להשקיע בלנצ'יה, הלכה החברה ושקעה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

למה לא אמרתי כלום - מוניטין אמינות היא קריטית. מוניטין טוב לוקח שנים רבות לבנות. לנצ'יה במשך שנים בנו מוניטין גרוע.

השם של לנצ'יה "מסומן" ולא רק בישראל. באנגליה לדוגמא הם בכלל היו ידועים לשמצה.

יש מעט מאוד חברות שיכולות לשרוד מוניטין כזה. טכנולוגיה עילית זה משהו נחמד, שלדה חלומית והגה אלוהי זה מצוין בכביש אלפיני מפותל, אבל כל החיוכים נמחקים שאתה מקבל את החשבון מהמוסכניק. עלויות תחזוקה גבוהות זה משהו שמיליונר שרוכש פרארי אולי מוכן לספוג, אבל לא בנקאי מדרג ביניים שרוכש לנצ'יה בטא (יצירת מופת, אין ספק). שלא לדבר על שוק היד השניה, מכוניות לנצ'יה הפכו להיות "מכוניות לכל החיים" (שוב פעם - לא רק בישראל) וזה משהו שמפריע גם לרוכש האירופאי הממוצע.

בעיה נוספת של לנצ'יה היו שווקי היעד. בגרמניה ובצרפת הייתה תחרות קשה של התוצרת המקומית (הזכרת את סיטרואן). בגרמניה לפחות אני חושב שהבעיה הייתה עוד הרבה לפני שנות ה-90, אני חושב שמאז ה-neue klass של בימר (שהופיע עוד לפני שלנצ'יה הפסיקה להיות עצמאית) לתוצרת איטליה הספורטיבית (אני לא מדבר על מותגי העל) היה פחות ופחות מה להציע לקהל הגרמני. אנגליה הייתה שוק יעד חשוב, אבל הם הצליחו להפסיד את הקהל שם עם האמינות המחורבנת שאפילו בריטיש לילנד היו מתביישים בה. לארה"ב הם אף פעם לא הצליחו לחדור, מה שהשאיר להם רק את איטליה ורק פלח שוק קטן מאוד באיטליה כי את הסגמנט הספורטיבי החליטו להשאיר רק בידי אלפא-רומיאו (החלטה חכמה לפי דעתי). בסוף נשארו ציי רכב מקומיים וממשלת ורשויות איטליה כלקוחות האחרונים של המותג.

אף אחד לא רצה להשקיע בלנצ'יה כי לא היה טעם להשקיע במותג שאין לו שוק.

אין הרבה יצרני רכב שלהם עבר מפואר כשל לנצ'יה, כולל העבר הדי קרוב.

ועל זה נאמר - sic transit gloria mundi

תוספת -- מצאתי משהו שאומר את אותו הדבר, אבל בצורה ברורה יותר - מזכירים את הטוב (והיה הרבה טוב) ביחד עם הרע (שהרג את המוניטין של המותג) -

פורסם

גם אני מצאתי "משהוא שאומר

את אותו הדבר, אבל בצורה ברורה יותר -"

סמפדוריה, בראבו על הלאנציה!

https://www.youtube.com/watch?v=3RIxExTwjJU

פורסם (נערך)

אחד המערכונים המשובחים. אני חושב שציטטתי אותו לא פעם בעבר בשרשורים על FCA ומותגיה השונים.

כמובן שמומלץ מאוד לצפות בסרט שממנו המערכון לוקח את רוב ההשראה שלו (אמרקורד של פליני, בתרגום מילולי זה "אני זוכר", בישראל הופץ בשם "זכרונות"). הסרט הוא אוסף של זכרונות ילדות של פליני, אחד מהם הוא המעבר של מרוץ המילה מיליה דרך העיירה בה גדל (בתקופה שזה עדיין היה ראלי תחרותי ולא תהלוכה של מכוניות עתיקות).

בכל מקרה, כמו "זכרונות" של פליני וכמו אריק אינשטיין, מלנצ'יה נשארה לנו בעיקר הנוסטלגיה.

פורסם

בעיית המוניטין של לנצ'יה נבעה רק מההחלדה המהירה של מכוניות שנות ה 70', וגם בהיבט הזה הן לא היו גרועות יותר מהאלפות של אותן שנים - כולן יוצרו מאותו פח ירוד שהגיע מברית המועצות בעסקת ענק, שהכניסה לברית המועצות מטבע מערבי ולאיטלקים פח ממוחזר באיכות ירודה.

למעט בגאמא הסאלונית, המכללים היו זהים לאלו של דגמי פיאט, כך שהאמינות לא נפלה מאלו של הפיאטים המקבילים.

מה שכן, המיצוב של לנצ'יה היה שונה משל פיאט, ובעייתי בהרבה;

הלנצ'יות תמיד היו מכוניות אלגנטיות ומאובזרות, ולכן היו יקרות יחסית, ונאלצו לעמוד בתחרות קשה מול התוצרת הגרמנית האיכותית.

שוב, עד סוף 94' נמכרו מכוניות לנצ'יה היטב, ההדרדרות המהירה החלה ב 95', ולא רק באשמת קברניטי פיאט.

פורסם (נערך)

מוויקיפדיה --

Ironically, it was the engines that caused the Gamma to have a poor name. They overheated far too easily, wore its cams, and leaked oil. The wishbone bushes wore out early, and, because the power steering was driven from the left cam-belt, the car was prone to snapping that belt when steering was on full lock — with disastrous results. By the time the FL1 was launched most of these problems had been addressed, but the damage was done, and the car's poor reputation cemented.

זה לא רק פלדה סובייטית ממוחזרת.

המגישים של טופ-גיר אולי ליצנים, אבל יש הרבה אמירות חכמות בתוכניות שלהם (הם הזכירו שהגאמא "התפוצצה" אם היו מסובבים את ההגה שלה).

ולגבי הפלדה - גם מוויקיפדיה

Unfortunately the Beta gained a reputation for being rust-prone, particularly the 1st Series vehicles (built from 1972 to 1975). A widely circulated rumor states that the cars used Russian steel supplied to Fiat in return for building the Lada factory.[12] However, these claims have never been verified. The steel problems are more likely due to poor rustproofing techniques as well as the prolonged strikes that plagued Italy at that time rather than the metal's origin.

מחלות דומות אפיינו את התוצרת של BL - גם שם כנראה כתוצאה מטיפול נוגד חלודה לא מספק וקושי בהתמודדות עם ארגוני העובדים. כמו במקרה של BL, התוצאה הייתה נזק בלתי הפיך למוניטין.

פורסם

לפחות המכוניות האיטלקיות היו מהנות לנהיגה ומתקדמות טכנולוגית.

למעט המיני, כל המכוניות של בריטיש ליילנד היו פשוט גרועות, חסרות חן לחלוטין ובנוסף היו יקרות, כי מישהו צריך היה לממן אלפי משכורות של אנשים שעבדו שם, שמכוניות היה בערך הדבר האחרון שעיניין אותם.

בנוסף, וזו היתה ה"גדולה" שלהן, המכוניות האנגליות היו פשוטות ולא אמינות, וזו חכמה לא קטנה..

פורסם

חן, בסטנדרטים של היום, כל המכוניות של שנות ה 60-70 היו זבל אורגני, כולל אלא שהפכו היום לאיקון אלמותי.

ואללה, אני זוכר את זה כמו היה אתמול בבוקר, בנסיעה לחיפה היו כל 200 מטר מכונית בשוליים עם מכסה מנוע מורם.

בדרך לירושליים זה היה כל 100 מטר כאשר בקסטל הידוע לשימצה היתה פשוט שיירה של רכבים רותחים בשוליים.

• תוכן חדש...