Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מתלה תיל קשיח מצופה עם מה שניראה לי כמו ניקל, כמו אלה של הקולבים. אני מעונין להלחים אליו בהלחמת בדיל, חוט נחושת עבה (קצת יותר דק מהמתלה עצמו).

ליטשתי את המתלה עם בד שמיר, חממתי אותו עד שהיה אדום שקוף וכלום.

לא מצליח.

מיותר לציין שהמלחם שלי הוא לא רגיל, אלא סוס כבד ומקצועי (של פעם) ושניסיתי גם עם משחת הלחמה.

ניסיתי אפילו לחמם את המתלה עצמו עם ברנר קטן, לא עד רמה של אדום אבל בהחלט יותר ממה שהמלחם נותן - וכאמור לא הצלחתי.

יש פתרון?

פורסם (נערך)

מאיזה מתכת עשוי המתלה ? במידה והמתכת מצופה בניקל אז אל תסיר את שכבת הניקל אלא נקה היטב בעזרת אלכוהול ונסה להלחים.

שיטת ההלחמה שלך שגוייה. בהלחמה של מתכות עלייך לחמם את החלקים לטמפ' של עד -400-420 מעלות צלזיוס ולא עד שהחלק נהפך להיות אדום. כאשר מחממים מתכת לטמפ' גבוהה נוצרת קרוזיה חיצונית אשר לא מאפשרת הלחמה של החלקים אלא בשימוש בפלקס מתאים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, תודה על העזרה.

כמובן שניסיתי לפני הלחמה רגילה, כפי שאתה מתאר, כולל כמובן ניקוי של החלק.

החימום עד אדום והליטוש, הם צעדי קיצון שנעשו לאחר שהתייאשתי בדרך הקונבנציונלית.

ניסיתי פלאקס לפני וגם אחרי.

כלום.

פורסם

מאיזה מתכת עשוי המתלה ?

נסה לצפות תחילה את חוט הנחושת בבדיל וגם את המתלה בבדיל ולאחר מכן לחמם את שני החלקים יחד כאשר הם צמודים אחד לשני.

במקרים שהבדיל לא 'נתפס' למתכת (נירוסטה/ברזל/פלדה/אלומיניום) יש צורך להשתמש בפלקס 'אגרסיבי' המכיל חומצה זרחתית או פלקס המכיל כמות גדולה של כלור.

שים לב ! הפלקסים שציינתי מאוד נדיפים בזמן ההלחמה לכן רצוי לעבוד במקום מאוורר.

אם תעלה תמונות של החלקים והמלחם שאיתו אתה עובד זה יכול לעזור.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם המתלה לא עשוי מאלומיניום, יציקת מזק, אבץ וסגסוגותיהם אין סיבה שלא תוכל להלחים אותו. תתחיל מלזהות את חומר הבסיס.

אם החומר הוא כזה שבדיל תופס עליו סביר להניח שאתה נתקל באחת מ-3 בעיות (מרק ציין):

1. חום לא מספק של המלחם (יכול להיות שהמלחם מתחמם מספיק אבל לא מסוגל למסור מספיק חום לחלק, או שהחום אובד מהר).

2. חימצון/קרבורציה ע"י הברנר (ברנר עם או בלי חמצן)?

3. פלקס לא מתאים.

אם יש לך ברנר גז עם חמצן נסה הלחמת כסף במקום.

• תוכן חדש...