Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדירה שהייתה בבעלות מלאה של אבי, לפני מספר שנים במרפסת שהייתה פתוחה נבנה גג אסבסט, מהצדדים לא בוצעה סגירה.

כיום הדירה נמכרה, גג האסבסט פורק אך מבנה הקונסטרוקציה נשאר, פקח שהגיע מטעם העירייה רשם בטאבו הערת אזהרה שקיים מבנה הקונסטרוקציה שנבנה ללא היתר מהעירייה וכמובן שקיימת גם הערת אזהרה עבור הקונה.

ולשאלה...

מה המשמעות שלמרות שהדירה נמכרה ואבי קיבל את כל התמורה עבורה והמפתח נמסר. אך לפי הטאבו הדירה שייכת בשלמותה לאבי, ועבור הבעלים החדש יש הערת אזהרה בלבד?

פורסם

האם קיבלתם אישור רישום לטאבו מהעיריה ?

בלי האישור הזה הקונה לא יכול להעביר את הזכויות על שמו.

בדרך כלל חלק מהתמורה נשאר בחשבון נאמנות עד לקבלת אישור עירייה ומס שבח.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
האם קיבלתם אישור רישום לטאבו מהעיריה ?

לא בדיוק, על האישור הזה אני מדבר, העירייה העבירה אצלה את הרישום על שם הקונה (לצורך תשלומי ארנונה לדוגמא) אך אישור לטאבו היא נתנה עם הערת אזהרה כפי שציינתי.

בלי האישור הזה הקונה לא יכול להעביר את הזכויות על שמו.

בדרך כלל חלק מהתמורה נשאר בחשבון נאמנות עד לקבלת אישור עירייה ומס שבח.

גם את החלק שהושאר בנאמנות אצל עו"ד קבלנו, כך שלמעשה כל תמורת הדירה אצלנו ומבחינת כסף עבור הדירה אינני מודאג.

מס שבח שולם.

תשובתי בכחול

זאת אומרת שכרגע יש רק הערת אזהרה על שם הקונה והדירה כאמור רשומה כביכול עדיין על שם אבי.

האם זה רק עניין של זמן ואם לדוגמא אני יוציא רישום חדש בעוד חודש/ים, אני אראה כבר רישום על שם הקונה?

או ש"לנצח" זה יישאר רשום רשום על שם אבי?

ואם כן, מה המשמעות של זה?

פורסם

אתה מבלבל מושגים, ומשתמש במושגים לא נכונים.

"הערת אזהרה" נרשמת בספרי רשם המקרקעין במשרד המשפטים רק לצורך התחייבות לעשות עסקה או המנעות מעשיית עסקה. ז"א רישום זמני לפני שהרישום הופך לקבוע.

כרגע יש לך אישור לטאבו, ורוב הסיכויים שההערה הזו תעניין להם את העכוז.

הקונה שלך הוא זה שבבעייה, כי יש כרגע עבירת בנייה גלוייה שהוא הפך להיות אחראי עליה.

אם הוא לא מצייץ, ראה את הסיפור כסגור.

הרישום בטאבו ישתנה תוך כשלושה חודשים עד חצי שנה, כמיטב המסורת של פקידי שירות המדינה העצלים.

שים לב ששטרות המכר החתומים אכן עוברים לרשם המקרקעין. (זה בד"כ התפקיד של עו"ד הקונה).

אישור עירייה לטאבו אינו מהווה אישור שהרישום ישתנה, אלא הוא אחד התנאים הנדרשים כדי שהפקיד שם ישנה את הרישום.

צנאים נוספים הם שטרות מכר, תשלום אגרות, והצגת חוזה מכירה חתום.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

א. רק אם זה על הגג או בקומת הקרקע. חוק הפרגולות לא תופס בקומות ביניים.

ב. רק אם המבנה יכול לעבור כפרגולה כמשמעותה בחת"ב.

השאלה כאן אינה אם אפשר להכשיר את זה, כי זה ממילא יקח זמן ויעלה כסף, והדירה כבר אינה בבעלותו של פות"ש, כך שאין לו שום אינטרס לעסוק בזה.

מנסיוני, עם הטאבו לא תהיינה בעיות.

בעיות עלולות לצוץ בהמשך, אם אותו פקח נודניק ימשיך טיפול משפטי בחריגה.

אם אני עורך-דינו של הקונה, הייתי מכניס בחוזה הערה שכל הוצאה שתהיה לקונה עקב חריגת הבניה לעיל תחול על המוכר.

הבעיה שלו היא, שהחוזה ככה"נ נחתם לפני שהתגלתה הבעיה, מה שהופך את זה לבעיה של הקונה.

זבש"ו. היה צריך לבדוק מצב חוקי של הנכס.

*לא חותם לך שהמשפא האחרון יעמוד במבחן משפטי...

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם

natco, תודה על התשובות.

מתוך: העתק רישום מפנקס בתים משותפים.

תיאור הנכס: דירה, קומה, שטח

בעליות:

מספר שטר, מהות הפעולה:מכר, הבעלים: אבא של ט'רונצו, החלק בנכס: בשלמות.

הערות

הערת אזהרה סעיף 126, שם המוטב: ישראל ישראלי (שם בדוי)

הערה על אי התאמה תקנה 29, קיימות קונסטרוקצית ברזל מגג אסבסט שנהרס

נ.ב

בהסכם המכירה, בקשתי מהעו"ד שיוסיף בחוזה (והוא הוסיף) שקיים גג אסבסט שנבנה על ידי המוכר (כך שהקונה לא יכול לטעון שהוא הופתע, בטח לאחר שהפקח היה).

לסיכום

אני מבין שלא צריך לעניין אותי.

העברה בטאבו על שם הקונה תתבצע בכל מקרה וללא קשר לאי ההתאמה לתקנה 29. (אשמח להתייחסות לגבי זה).

פורסם

כן. לא צריך לעניין. לא אותך ולא אותו.

ההערה הזו תהיה רשומה עד שמישהו יפרק את הקונסטרוקציה ויזמן את המפקח שיאשר לרשם המקרקעין למחוק את ההערה.

אם כבר יש לך אישור עירייה להעברת זכויות, היא לא תמנע שינוי רישום.

אם הם היו רוצים לעכב שינוי רישום לא היו נותנים בכלל אישור להעברת זכויות.

מפקח מנוול.

לא הבנתי, הוא רשם את זה באישור העירייה לטאבו, ואלו רשמו את זה אוטומטית כהערת אזהרה?

20 שנה במקצוע, וכל יום מגלים דרך נוספת של הולת"ב להתעלל באנשים.

פורסם

כנראה במחלקת ההנדסה בעירייה היתה הערה במחשב, אותה העתיקו לאישור בשביל טאבו.

מזל שבכלל נתנו אישור....

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...