Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עניין הקרינה ברכבים היברידים הוא שטות גמורה.

נפתח בזה שגם רכבים לא היברידים פולטים קרינה וחלקם אף יותר מאלה ההיברידים ומשום מה אף אחד לא חשב לבדוק מה הקרינה ברכב שלו.

נמשיך עם עניין הקרינה בבית ובמקום העבודה שלרוב האנשים יש או טלפון אלחוטי או נתב אלחוטי בבית שפולט קרינה בעשרות אחוזים יותר גבוה מאשר קיים ברכב.

ולסיום http://spectrum.ieee.org/tech-talk/transportation/safety/magnetic-fields-in-electric-cars-wont-kill-you

פורסם (נערך)

הXV לא באמת חלש. אוקיי, זה לא בדיוק טורפדו על סטרואידים, אבל חלש הוא לא. גם מהיר הוא לא.

הכל שאלה של ציפיות וסדר עדיפויות. גם גרסת ה1.6 תספק קצב התניידות מספק ונאה. איטי יותר מ1.6 ממוצעת, אבל לא משהו לדבר עליו.

לXV יתרון בולט מבחינת יכולת הנסיעה בשטח (הוא היחיד שמסוגל לזה מבין כל המועמדים) וגישה מאוד נוחה לספסל האחורי (גם בגלל הגובה וגם בגלל זוית פתיחת הדלת האחורית).

תא המטען הוא הגבוה מכולם (וזה יתרון גדול כשרוצים להכניס אופני ילדים למשל, או כלב) אבל הוא גם קצר ביחס לגרסאות הסטיישן של הסיוויק או האוריס. שוב, לא משהו שיהווה בעיה.

ענייני הקרינה נראים לי שיקול לא ענייני. אנחנוו מוקפים כל היום אמצעים קורנים, ופה מדובר על אחת המכוניות הנמכרות בעולם. לא הייתי בוחר באופציה הזו גם כי היא משעממת מאוד ולא מציעה שום ערך מוסף אמיתי (להבדיל מהXV למשל). אם דלק זה שיקול אז האוריס מנצחת ועוקפת את הXV בקלילות.

הסיוויק מציעה כנראה את המכונית הכי מעוצבת ויפה, עם תא הנוסעים הכי נעים לשהייה. היא לא מציעה בעיני שום יתרון משמעותי או ערך מוסך מיוחד. פשוט מכונית טובה ויפה. וזה כשלעצמו טוב.

ההמלצה שלי:

1. לעשות נסיעת מבחן בכל אחד מהרכבים. ככה תוכל להתרשם האם הXV היא באמת איטית כמו שמנסים לצייר אותה, האם ההונדה מצדיקה את התדמית הספורטיבית שלה והאם האוריס באמת קורנת (סתם).

בנסיעה שים לב לשדה הראייה לאחור - דבר שבו לXV יש יתרון גדול בגלל חלון אחורי גבוה וגדול (ולא אופנתי כנראה).

2. תתעלם מנתוני נפח בליטרים של תא מטען. זה לא מספר את הסיפור האמיתי של תא המטען. קח איתך עגלה/סלקל/אופני ילדים ותראה איך הם נכנסים מאחור.

3. תכניס למשוואה את ה500L. היא אולי מעט יקרה יותר והיא לא יפנית, אבל מציעה זוית הסתכלות שונה על כל העסק הזה של שינוע משפחה.

עריכה אחרונה על ידי GoRide
פורסם
הXV לא באמת חלש. אוקיי, זה לא בדיוק טורפדו על סטרואידים, אבל חלש הוא לא. גם מהיר הוא לא.

הכל שאלה של ציפיות וסדר עדיפויות. גם גרסת ה1.6 תספק קצב התניידות מספק ונאה. איטי יותר מ1.6 ממוצעת, אבל לא משהו לדבר עליו.

לXV יתרון בולט מבחינת יכולת הנסיעה בשטח (הוא היחיד שמסוגל לזה מבין כל המועמדים) וגישה מאוד נוחה לספסל האחורי (גם בגלל הגובה וגם בגלל זוית פתיחת הדלת האחורית).

תא המטען הוא הגבוה מכולם (וזה יתרון גדול כשרוצים להכניס אופני ילדים למשל, או כלב) אבל הוא גם קצר ביחס לגרסאות הסטיישן של הסיוויק או האוריס. שוב, לא משהו שיהווה בעיה.

ענייני הקרינה נראים לי שיקול לא ענייני. אנחנוו מוקפים כל היום אמצעים קורנים, ופה מדובר על אחת המכוניות הנמכרות בעולם. לא הייתי בוחר באופציה הזו גם כי היא משעממת מאוד ולא מציעה שום ערך מוסף אמיתי (להבדיל מהXV למשל). אם דלק זה שיקול אז האוריס מנצחת ועוקפת את הXV בקלילות.

הסיוויק מציעה כנראה את המכונית הכי מעוצבת ויפה, עם תא הנוסעים הכי נעים לשהייה. היא לא מציעה בעיני שום יתרון משמעותי או ערך מוסך מיוחד. פשוט מכונית טובה ויפה. וזה כשלעצמו טוב.

ההמלצה שלי:

1. לעשות נסיעת מבחן בכל אחד מהרכבים. ככה תוכל להתרשם האם הXV היא באמת איטית כמו שמנסים לצייר אותה, האם ההונדה מצדיקה את התדמית הספורטיבית שלה והאם האוריס באמת קורנת (סתם).

בנסיעה שים לב לשדה הראייה לאחור - דבר שבו לXV יש יתרון גדול בגלל חלון אחורי גבוה וגדול (ולא אופנתי כנראה).

2. תתעלם מנתוני נפח בליטרים של תא מטען. זה לא מספר את הסיפור האמיתי של תא המטען. קח איתך עגלה/סלקל/אופני ילדים ותראה איך הם נכנסים מאחור.

3. תכניס למשוואה את ה500L. היא אולי מעט יקרה יותר והיא לא יפנית, אבל מציעה זוית הסתכלות שונה על כל העסק הזה של שינוע משפחה.

תודה, עשיתי נסיעה בהונדה ו מאוד נהניתי... בשבוע הבא צפויה לי נסיעה בסובארו ולאחריה אחליט.

תודה על העצות הטובות!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

עדכון...

עשיתי נסיעת מבחן בסיוויק ובxv, ה ה xv הרגישה לי פחות נוחה.

במסגרת השיטוטים נכנסתי אתמול לסוכנות קיה וראיתי את הספורטאז 1.6 שנראת ומרגישה בנסיעה ממש נחמד ומסתבר שיש גם מבצע "חבר" עליה..

למישהו יש נסיון איתה והאם לדעתכם ערכה ישמר לאחר 4 שנים

עריכה אחרונה על ידי avishay3
פורסם

ספורטאז' היא אופציה מצוינת. כמכונית היא עדיפה על XV בכל פרמטר: גודל, נוחות, אבזור, ביצועים ולטעמי גם במראה החיצוני ובתא הנוסעים. היתרון היחיד שיש ל-XV הוא יכולת שטח מסוימת. אם אתם מרבים לנוסע בשטח קח את ה-XV, במידה ו-90% מהנסיעות שלכם הן בכביש, קח את הספורטאז'. רק שים לב ששתיהן בזבזניות בדלק.

אני הייתי ממליץ לבדוק גם את פיג'ו 308 סטיישן. היא זולה יותר מאוריס סטיישן וחסכונית כמעט באותה רמה.

פורסם

מצטרף להמלצה על 308SW. היא נעימה יותר לנהיגה מהאוריס. כלומר היא חזקה, זריזה, שקטה ונוחה משמעותית. בנוסף 308SW גם מרווחת יותר ובעלת תא מטען גדול יותר.

פורסם

תתחדש.

במחיר שהוא נמכר ב"חבר", זאת עסקה עוד יותר משתלמת.

אנחנו קיבלנו את שלנו לפני שבועיים אחרי ששילמנו 138K.

כל הכבוד שלמרות שמחיר רכב הוא כביכול נמוך, "חבר" מצליחים לקבל הנחות כאלו גדולות.

כנראה שאני אצטרך להתחיל לקנות רכבים עם מישהו ב"חבר" ואז להוריד אותו מהבעלות במשרד הרישוי (בהנחה שזה באמת לא מוסיף יד).

• תוכן חדש...