Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

 

ברשותי טויוטה אוריס 2011 שאני מאוד אוהב (פרט לתא המטען הקטן) שהגיע הזמן לשדרג אותה לרכב חדש.

 

אנחנו משפחה בת 4 נפשות (כשהאוריס נרכשה היינו רק 2) ואישתי נוהגת בקורולה יד2.

 

הרכב אמור לשמש לנסיעות יומיות לעבודה, טיולים קצרים בסופ"שים ומדי פעם נסיעות ארוכות (אילת, כנרת וכ'ו).

 

אנחנו מתלבטים בין (הרכב אמור להיות ברשותינו כ4 שנים):

 

סובארו XV (רכב שגם אני וגם אשתי מסמפטים)

הונדה סיוויק האצ'בק (המועדפת של אשתי :) )

וטויוטה אוריס סטיישן הייבריד (הממועדפת שלי)

 

הנושאים שחשובים לי הם :

שמירה על ערך

נוחות נסיעה

אמינות

צריכת דלק

מחיר טיפולים

 

והכי חשוב - שיהיה מרווח וכיף לנהוג בו

 

אשמח להצעתכם\דעתכם

 

תודה

אבישי

עריכה אחרונה על ידי avishay3
פורסם

אם אהבתם את הסיויק ואתם צריכים תא מטען גדול אז יש את הסיויק טורר. שווה הסתכלות ובדיקה

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אנסה לתת את הפרספקטיבה הקצרה שלי לגבי האוריס סטיישן :

 

מחזיק אותה סה"כ שבועיים ו - 1700 ק"מ אבל יכול לתרום את התובנות הבאות :

 

1. צריכת דלק אמיתית 5.5/100 --> 1/19 70/30 מחוץ/בתוך העיר.

2. הרכב נוח מאוד ומפנק, גם מאחור (לא יודע מי אמר שאין מקום מאחורה) אנחנו מחזיקים את הרכב עם גג השמש והילדים ואנחנו מאוד נהנים. מתרשם מתא המטען שיוכל להכיל כל דבר שיידרש אליו ואף יותר עם קיפול המושבים

3. התיבה הרציפה מכריחה על מנת להאיץ בקצב מהיר לחיצה משמעותית על הגז, מה שגורר רעש משמעותי יותר מהמנוע. בהנתן הרעש, האוטו מאיץ בצורה מכובדת והנתון הרשמי מדבר על 10.9 מ - 0 ל - 100. כוח זמין יש בשפע.

4. חסרון שדובר עליו בביקורות הוא ההגה החשמלי - אני יכול לאשר את זה, ההגה קל מאוד וחסר תחושה, מניח שמתרגלים לזה עם הזמן.

 

אם יש עוד שאלות אשמח לענות

פורסם

תודה לכולם על התשובות,

 

1. להצ'בק יש תא מטען של 400 ליטר שזה סביר לקטגוריה (לצורך העניין לאוריס הרגילה יש 360).

 

2. נהגתי על הטורר ופחות התחברתי אליה.

 

3. שאלה לאוהד: בחלק מן הביקורות ציינו שהגג במושב האחורי נמוך בצורה משמעותית, האם הרגשת את זה והאם יש לך כיסאות תינוק במושב האחורי?

 

4. יש למישהו נסיון עם הXV? (אישתי הזכירה לי היום שכל בעלי הג'יפונים באיזור מקצרים לכביש 4 דרך השדות דבר שיכול לחסוך לי כ-20 דק כל בוקר...שזה נחמד)

פורסם

אם זה ה xv מנוע 2 ליטר אז לך על זה. אם זה ה 1.6 לא תהנה כ''כ הרכב כבד והוא לא יהיה חסכוני.

 

הרכבים שציינת נמצאים בקטגוריות כל כך שונות שיש לי תחושה שאתם לא ממש סגורים על מה אתם באמת צריכים,

ומה חשוב לכם באמת.

 

 

.

פורסם

לי יש בבית אוריס סטיישן ליסינג(אוטוטו 60 אלף ק"מ) ואני אומר לך בתכלס אוטו פצצה, תא מטען ממש גדול ונוח האוטו בכלל נוח ובלי שום בעיות למרות כל ההתעללות בו(עובר באמברים ב90 ככה).

בקשר לצריכת דלק אני לא יכול להגיד כי אף פעם לא בדקתי כי זה לא מעניין אותי(החברה משלמת דלק).

שכן התיבה מכריחה אותך ללחוץ על הדוושה כדי לגרום לרכב לזוז אבל יש לו כוח ולא חסר(אלא אם אתה ממש מתגרזן ואז נגמר הסוללה ואתה על המנוע בנזין וזה במישור מרגיש כאילו אתה נוסע בעליה ואז צריך להרגיע כדי שהסוללה תטען בחזרה).

מה שכן גיליתי וזה עוזר לזריזות(אם זה מעניין אותך..) זה שאם אתה רוצה לקחת סיבוב לצאת ממנו בפול גז בלי הדלאי של הנעת המנוע הבנזין כדאי לשים את התיבה על B כי זה בולם באמצעות המנוע(B זה כאילו לשים את התיבה על הילוך נמוך שהמנוע יעזור בבלימה) ולא מכבה אותו(ברוב במקרים אם תיסע בירידה או לא תלחץ על גז אז עד 80 קמש זה על חשמלי).

פורסם

אהלן אבישי,

שמתי לב שהתלהבת (ובצדק) מה-XV מבין שלושת הרכבים שציינת (וגם אשתך אוהבת), רק לידיעתך הוא נבחר לג'יפון הטוב ביותר לשנת 2014 ע"י מגזין Icar.

לפי מה שפרטת, ה-XV יתאים לך מאד במיוחד בנושאים כמו אמינות ושמירה על ערך

בנוסף, הרכב משלב בצורה נפלאה יכולת בטיחותית בכביש עם זריזות ודינמיות בשטח.

אשמח להמשיך ולתת לך עוד נקודות מקצועיות שיעזרו לך לקבל החלטה!

bit.ly/1wbOql9

כמו כן צרפתי לך גם כתבה שמשוואה בינה לבין קרוסאוברים אחרים:

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1881/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95-XV-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%90%D7%95%D7%91%D7%A8-4x4--%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%90%D7%AA%D7%99

פורסם

אחרי 3K ק"מ עם אוריס סטיישן , אוסיף אגיב לשאר האנשים פה

1. צריכת דלק 1-5 פחות או יותר משולבת

2. המושבים נוחים ושיכוח טוב של הכביש אבל ההתנהגות של הרכב על הכביש על הפנים לפי דעתי ומרווח אחורי מתאים מקסימום ל2 כסאות ילדים (נהגים גבוהים לא יכולים להכניס כסא מאחורי הנהג!), תא מטען פנטסטי!

3. הגיר והמנוע סובלים מ"הפרעת" לחצתי פול גז יש מלא רעש אבל האוטו לא זז קדימה :roll: (יכול להיות כי הגעתי מרכב עם 160 כ"ס אז מרגיש לי חלש ביותר)

4. ההגה החשמלי נוראי לא מרגישים נהיגה בכלל .

 

בתור רכב משפחתי לנהג שלא מעוניין בחווית נהיגה כלשהי וכל מה שהוא רוצה זה לרדת מהכביש אז אין בעיה, למי שרוצה קצת להנות מהרכב הייתי ממליץ לחפש סטיישן אחר שכן יענה על חלק מהדרישות אם לא על כולן.

פורסם

אוריס סטיישין בגירסא ההיברידית היא רכב חסכוני מאוד, יותר חסכוני מכל בנזין אטמוספרי בסדרי גודל כאלה. אם צריכת דלק חשובה, זה אחד השיקולים לרכישת רכב כזה.

 

כמו כן, מומלץ לעשות נסיעת מבחן ולראות לאיזה רכב אתם מתחברים הכי הרבה.

 

sihproma, צריכת דלק 1-5 זה לא הגיוני, אולי אתה מתכוון ל5 ליטר ל100ק"מ שזה 1-20 וזה כן צריכה הגיונית עבור רכב זה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתן התייחסותי לגבי הסיוויק לאור הפרמטרים שצוינו. לנו יש האצ'בק ידנית 15 חודשים.

 

שמירת ערך - קשה לדעת אבל לסיוויק יש את כל הנתונים לשמור על ערכה כמשומשת. מותג מבוקש כיד שניה ורכב שקיים מספיק על הכביש מבחינת חלפים וכו. וגם לא חזק בליסינג.

נוחות - נוחה בהחלט. אבל אני לא חושב שיותר נוחה מהמתחרות שלה. אני חושב שהיא שקטה יחסית.

צריכת דלק. לנו יש ידנית ובמנסיעה משולבת 70 - 30 לטובת הבינעירוני עושה בקלות 1:13-14. בבינעירוני חסכוני אפשר להגיע ל 1:15-16 אבל זה כבר אתגרי.

אמינות - גם כאן זה חצי ניחוש וגם כאן יש נתונים שמעידים על אמינות צפויה גבוה. אבל לך תדע...

טיפולים: אני חושב שעלויות התחזוקה מעט יקרות מהמתחרות. אבל מעולם לא התעמקתי בעניין יותר מדי

 

מרווח וכיף לנהוג?

לנהג הרכב מרווח. אני 1.9 ואין לי בעיה. אבל גם בזה אני לא חושב שהיא בולטת לובה בהשוואה למתחרות. מבחינת מקום לנוסעים ולמטען מדובר ברכב שנראה יותר קטן ממה שהוא בפועל. הוא גם מתוכנן די חכם. עם זאת, אי אפשר להתעלם מכך שהמידות שלו הן לא מהמרווחות בקטגוריה (כך גם לדעתי האוריס). גם תא המטען גדול ממה שנראה במבט ראשון. קיפולי המושבים המתחכמים מעולים להובלה מסיבית בקיפול מושבים.

בקיצור יותר מרווח ממה שנראה אבל לא נראה לי שזה רכב לקנות למי שמחפש הרבה מרחב רכב לשקל.

כיף לנהוג? הרכב נראה ספורטיבי אך הוא ממש ממש לא ספורטיבי. קצת יותר מהיר מ 1600 רגיל בגלל שמדובר ב 1800. אני מניח שהתיבה האוטומטית מיושנת מה שיפגע בביצועים, אך כנראה ייטיב עם האמינות ואופן הפעולה.

הגה לא תקשורתי. אבל בזה אני חושב כל המשפחתיות באותו המקום בימינו. פחות או יותר.

 

איך האצ'בק מסתדרת עם תא מטען למשפחה בת 4 נפשות?

 

אנחנו 4 ואין לנו בעיה. כאמור, יותר מרווחת ממה שנראית במבט ראשון אבל בטח לא מצטיינת בהשוואה לחלופות כמו הקורולה החדשה.

פורסם

התחזוקה והאמינות של הנ"ל דומות סטטיסטית,

מבין הנ"ל בחירה בסיוויק תעניק את 'חווית הנהיגה' העדיפה,

האווריס את 'חווית המשפחה' [מה זה אומר?] והאיקס וי יקח אתכם

למקום קת שונה וטוב כשלעצמו.

 

כולם מוכשרים ויודעים את התורה וכל אחת היא בחירה טובה -

המנעד של ההתלבטות שלכם מרמז על ערפול בכיוון ולפיכך כאן יעזור רק מבחן העכוז,

גשו, הניחו אותו בכל אחד מהרכבים הנ"ל ותתקדמו משם.

שים לב לשדה הראייה בסיוויק, זו עלולה להיות מגרעה.

The first one to get angry loses

×
×
  • תוכן חדש...