Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב בתקציב לא גבוה במיוחד ויצא לי להיתקל במספר דגמים שבהם קיים גיר רובוטי בלבד(לא מדבר על ידני), פיאט גרנדה, אופל קורסה וכו'. קראתי הרבה על הנושא אבל הכל מסתכם בצורה דומה כך:

יתרונות- חסכוני בדלק. (ממה שאני מבין גם מחיר הרכב זול יותר ברכבים בעלי גיר רובוטי בהשוואה לאוטומט).

חסרונות- צריך להתרגל לגיר.

מה זה בעצם אומר? להתרגל למה?

עדיף להימנע מהרכבים בעלי גיר רובוטי?

הבנתי גם שבעלי מוסכים לא תמיד ירצו להתעסק ברכב כזה?

 

למי שיש פיאט פונטו גרנדה 2007 או שנה קרובה ויכול להמליץ מניסיון אישי אני אשמח.

פורסם

הגיר הרובוטי דומה לפעולה שלו לגיר ידני,הבעיה שבעיר זה כאילו יש נהג לא מספיק מיומן עם המצמד והרכב לא מעביר הילוכים חלק כמו אוטומט רגיל.

מחוץ לעיר המצב דווקא בסדר.

אני אישית לא סובל אותם,אבל אבא שלי למשל עם הפיגו 107 מת על הגיר הזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה ממש מפריע? כאילו, זה מרגיש כמו לזרוק קלאץ שממש עפים קדימה כזה?

הרכב שאני מחפש זהה בעיקר לנסיעה עירונית, היית ממליץ להישאר עם האוטומט וזהו?

אשמח לעוד חוות דעת למי שמכיר..

תודה (=

פורסם

ממש מפריע זה תלוי טעם, יש אנשים ששונאים את זה, יש אנשים שלא שמים לב שהגיר קיים.

כשחברים נוסעים איתי באוטו לראשונה, הם לא מודעים לכך שיש גיר רובוטי - אז לכאלו ששואלים על מה התרעומת אני מדגים (לוחץ את הרכב, ומעביר הילוך בסל"ד גבוה בלי להוריד רגל מהמצערת, ואז מרגישים את הנדנוד).

 

רשמיי האישיים:

כשהוא במצב אוטומט ואתה נוהג רגוע, אין שום הבדל מוחשי.

כשהוא במצט אוטומט ואתה נוהג חזק, מרגישים נדנוד בהעברת ההילוכים.

כשהוא במצב ידני ואתה מעביר הילוכים יחד עם שחרור הרגל מהמצערת (כמו בגיר ידני לגמרי) - אז זה מרגיש בדיוק כמו גיר ידני.

בהורדות הילוך משני לראשון מרגישים לעיתים את ההעברה, זה החסרון המרכזי מבחינתי בגיר. אני שוקל לבצע שינוי תוכנה ולגרום לכך שהמערכת לא תוריד הילוכים בעצמה לבד, ואני חושב שזה יפתור את הנושא.

 

מבחינתי: גיר חסכוני בדלק, שמציע תפעול ידני ופחות מסרס את חויית הנהיגה (ביצועים, תפעול) מאשר גיר אוטומטי פלנטרי.

אני מעדיף אותו על פלנטרי בלי למצמץ (ומעדיף ידני על שניהם)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הבנתי, חשוב לי להדגיש שהרכב ישמש בעיקר את אישתי ככה שהיא לא מחפשת חווית נהיגה אלא מעוניינת ברכב שימושי, נוח ופרקטי לעיר.

הבנתי גם יש בעיה עם מוסכים שמעדיפים לא להתעסק בגיר רובוטי, יש אמת בדבר?

פורסם

היתה לנו במשפחה גרנדה פונטו 2009 רובוטית.

הרכב בכללי לא רע, טיפולים זולים, צריכת דלק נמוכה ויחסית די מרווח. אבל!!

יש לגיר בעיה ידועה שלא יודעים לטפל בה גם במורשה היבואן.

הגיר נתקע על ניוטרל . גם אחרי החלפת קלאץ, גם אחרי החלפת מחשב גיר.

השקענו מעל 8 אלף לתקון וזה שוב חזר. למזלנו מכרנו אותו. אגב זה בעיה בכל

הפיאט ,פנדה, פונטו, פיורנו-קובו, ו500

המלצה שלי....תתרחק מגיר רובוטי עם מצמד 1

פורסם

פעם ראשונה שאני שומע על כאלה בעיות מהותיות בגיר רובוטי חד מצמדי. מעניין לדעת אם זאת באמת תופעה נרחבת או שמא פשוט נפלתם על לימון.

עודד, קפוץ לסוכנות של פיאט ותעשה נסיעת מבחן על 500 רובוטית או משהו דומה. אמור להיות לה אותו גיר כמו בפונטו המדוברת. "בלתי נסבל", "אפשרי" או "למות עליו", זה עניין מאוד סובייקטיבי.

אני אישית ממש לא מתחבר (בלשון המעטה) לגירים רובוטיים חדי-מצמד באשר הם. מעצבן אותי שכשאני רוצה להוריד הילוך (קיק דאון) התגובה הראשונה של האוטו זה לנתק את הגז ולזרוק אותך קדימה, מעצבן אותי שלוקח לו שבועיים להעביר הילוך ושהוא עושה את זה בדיוק בשנייה שאני צריך כח.

אתה יכול לעשות סיבוב על האוטו ולא להבין על מה המטומטם הזה מהפורום ההוא (אני) מדבר ושזה אחלה גיר שבעולם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

×
×
  • תוכן חדש...