Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מיצובישי לנסר 2009 הדור החדש מנוע 1500 קניתי אותו לפני שבועיים מבן אדם פרטי.

במד ק"מ ברכב כתוב 124,000

שהסתכלתי ברישיון רכב כתוב ב06/07/2014 136,701 ק"מ

יש כאן הפרש ק"מ בערך של 13,000 ק"מ

אשמח לדעת כמה דברים

1- האם יהיו לי בעיות עם זה בטסט השנתי? ומה אז יהיה רשום ברישיון רכב קמ לאחר הטסט?

2- האם יש אפשרות לשנות זאת במקום מסויים את הקמ ברכב ל136 אלף כפי שרשום ברישיון רכב?

אשמח לעצות

תודה (;

ד"א מבעל הרכב לא קיבלתי מענה

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש לי מיצובישי לנסר 2009 הדור החדש מנוע 1500 קניתי אותו לפני שבועיים מבן אדם פרטי.

במד ק"מ ברכב כתוב 124,000

שהסתכלתי ברישיון רכב כתוב ב06/07/2014 136,701 ק"מ

יש כאן הפרש ק"מ בערך של 13,000 ק"מ

אשמח לדעת כמה דברים

1- האם יהיו לי בעיות עם זה בטסט השנתי? ומה אז יהיה רשום ברישיון רכב קמ לאחר הטסט?

2- האם יש אפשרות לשנות זאת במקום מסויים את הקמ ברכב ל136 אלף כפי שרשום ברישיון רכב?

אשמח לעצות

תודה (;

ד"א מבעל הרכב לא קיבלתי מענה

1. גש למשטרה ותגיש תלונה נגד המוכר על זיוף מד קילומטרים ברכב (עבירה של הונאה ++ זיוף)

2. לא יעבירו לך את הרכב טסט בגלל שהוא זייף את המד קילומטרים ברכב , אלא אם תגיש תלונה נגדו במשטרה

פורסם

לפני הכל בדוק עם בעל הרכב.. יכול מאוד להיות שמדובר בטעות הקלדה של מכון הטסטים.הפער בקילומטרג' לא כזה גדול. כשמזייפים, מורידים כמות משמעותית יותר של קילומטרים.

פורסם
1. גש למשטרה ותגיש תלונה נגד המוכר על זיוף מד קילומטרים ברכב (עבירה של הונאה ++ זיוף)

2. לא יעבירו לך את הרכב טסט בגלל שהוא זייף את המד קילומטרים ברכב , אלא אם תגיש תלונה נגדו במשטרה

ואיך אתה כול כך בטוח שלא רשמו בטעות ק"מ לא נכון בטסט?

עוד דרך לבדוק למשל היא מתי בוצע הטיפול האחרון ובאיזה ק"מ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ואיך אתה כול כך בטוח שלא רשמו בטעות ק"מ לא נכון בטסט?

עוד דרך לבדוק למשל היא מתי בוצע הטיפול האחרון ובאיזה ק"מ.

עוד דבר שחשד את עניי

כשביצענו העברת בעלות שהגענו אל הדואר הוא פתאום "נעלם" ואמר שהוא שכח רישיון רכב בבית. הוא טען שזה אצל אבא שלו (הרכב באמת היה רשום על שם אבא שלו) ומכיוון שדודה שלו עובדת בדואר אבא שלו צילם לו תרישיון רכב ושלח לו אותו בוואטצפ והיא יעני רק לפי התמונה עשתה בעצם את העברת בעלות שאכן עברה בהצלחה אבל לא ראיתי את הרישיון עדין הוא אמר לי לגשת למחרת למשרד הרישוי ולהוציא רישיון רכב.

באותו לילה ביקשתי ממנו לשלוח לי תמונה של הרישיון רכב עד שאני יוציא חדש אבל הוא ראה תהודעה בוואטצפ ולא ענה לאחר כמה ניסיונות של הודעות ושיחות.

ממממ מה אתם ממליצים לי לעשות?

פורסם

הייתי שולח הודעת הבהרה בוואצאפ שאתה מעוניין לברר את פשר הפרשי הק"מ, תציב לו גבול זמן ברור ( יום שני לדעתי זה סביר בהחלט ) שעד אליו הוא יכול להגיב ושלאחריו אתה ניגש למשטרה לברר את הנושא כי הרכב לא יעבור טסט .

את ההודעה שלח עם האופציה של לראות אם הוא קרא אותה , ואם הוא קרא אותה צלם את המסך ושמור בצד .

מריח לי סוחר רכב ומספר הטלפון מזמן כבר לא זמין להערכתי .

העצה הנ"ל היא מבוססת על הידע שלי וניסיון שלי ושל חברי הפורום ואין הוא מהווה עצה מוסמכת, שיקול הדעת הסופי הוא שלך כיצד לפעול מול הגורם הנ"ל .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

בקיצור, נפלת על סוחר-נוכל.

עזוב שטויות של נסועה, ביצעת בדיקה לרכב לפני הקניה? ביצעת בדיקה של עיקולים ומשכונות?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם זה היה רק העניין של הקילומטראז' – אולי יש הסבר פשוט.

מאחר וההתנהלות שלו בכלל נראית חשודה – אני ממליץ להגיש תלונה במשטרה (לא מאמין שיעשו עם זה יותר מדי).

לגבי שת"פ מצד הפקידה בדואר – אני מציע לשלוח מכתב תלונה לחברת הדואר (עם בקשה לקבל פרטים אישיים של אותה פקידה לצורך הגשת תביעה כנגדה)

ובנוסף להחליט האם ברצונך לוותר על הרכב (להחזיר למוכר) או רק לקבל פיצוי כלשהו – ולהגיש תביעה בבימ"ש תביעות קטנות (סכום התביעה – בהתאם להחלטה האם לבטל קנייה או רק לקבל פיצוי).

את התביעה יש להגיש כנגד הבעלים הרשום הקודם +המוכר (אם יש לך את פרטיו) + כנגד הפקידה בדואר (בהנחה שמסרו לך את פרטיה. אחרת - אם זה זכיין (סוכנות דואר)– כנגד הסניף שלו. אם זה עובד דואר (סניף דואר) – כנגד חברת הדואר).

פניות לחברת הדואר :

דואר ישראל , אגף כלכלה כספים ובקרה - יפו 217 ,ירושלים

דואר ישראל , הנהלת חברת בע"מ , לשכתמנכ"ל – יפו 217 ,ירושלים

אם אתה מגיע לשלב בו אתה תובע את חברת הדואר, יש להגיש את התביעה כנגד : דואר ישראל , הנהלת חברת בע"מ , יועץ משפטי הדואר - יפו 217 ,ירושלים

את כל התכתובות הללו תשמור בתור הוכחות למשפט.

הערה אישית משלי – כאשר אני קניתי את הרכב, הק"מ הרשום ברישיון הרכב היה יותר נמוך מהקילומטראז' ברכב. המוכר הסביר שזאת טעות ברישום (שהוא עדכןלגביה, אך היה מאוחר מדי), וכי ברישיון החדש יופיע הקילומטראז' הנכון (יותר נמוך).

פורסם
הייתי שולח הודעת הבהרה בוואצאפ שאתה מעוניין לברר את פשר הפרשי הק"מ, תציב לו גבול זמן ברור ( יום שני לדעתי זה סביר בהחלט ) שעד אליו הוא יכול להגיב ושלאחריו אתה ניגש למשטרה לברר את הנושא כי הרכב לא יעבור טסט .

את ההודעה שלח עם האופציה של לראות אם הוא קרא אותה , ואם הוא קרא אותה צלם את המסך ושמור בצד .

מריח לי סוחר רכב ומספר הטלפון מזמן כבר לא זמין להערכתי .

העצה הנ"ל היא מבוססת על הידע שלי וניסיון שלי ושל חברי הפורום ואין הוא מהווה עצה מוסמכת, שיקול הדעת הסופי הוא שלך כיצד לפעול מול הגורם הנ"ל .

תראה להעביר תרכב טסט באמת שלא תיהיה בעיה לא חסר דרכים היום גם להעביר רכב עם אגזוז לחץ ושיפורים ורכב לא תקין , זה ענין של 100 שקל לשלם לכל מוסך ויעשו תעבודה

קניתי את הרכב מבחור בן 21-22 שעובד כקלידן (היה לו גם בתא מטען כל מיני כלי נגינה שהוא הוציא משם לאחר שקניתי תרכב ממנו. התקשרתי למשטרה היא אמרה שעליי לפנות למשרד הרישוי והם כבר יטפלו בזה

אתה חושב שזה יעזור?

בקיצור, נפלת על סוחר-נוכל.

עזוב שטויות של נסועה, ביצעת בדיקה לרכב לפני הקניה? ביצעת בדיקה של עיקולים ומשכונות?

האמת לא , הרכב היה נראה לי סבבה פשוט ויתרתי על בדיקה שגם ככה לא היית עולה על זיוף הק"מ

עצות מישו?

פורסם

אם זה היה רק העניין של הקילומטראז' – אולי יש הסבר פשוט.

מאחר וההתנהלות שלו בכלל נראית חשודה – אני ממליץ להגיש תלונה במשטרה (לא מאמין שיעשו עם זה יותר מדי).

לגבי שת"פ מצד הפקידה בדואר – אני מציע לשלוח מכתב תלונה לחברת הדואר (עם בקשה לקבל פרטים אישיים של אותה פקידה לצורך הגשת תביעה כנגדה)

ובנוסף להחליט האם ברצונך לוותר על הרכב (להחזיר למוכר) או רק לקבל פיצוי כלשהו – ולהגיש תביעה בבימ"ש תביעות קטנות (סכום התביעה – בהתאם להחלטה האם לבטל קנייה או רק לקבל פיצוי).

את התביעה יש להגיש כנגד הבעלים הרשום הקודם +המוכר (אם יש לך את פרטיו) + כנגד הפקידה בדואר (בהנחה שמסרו לך את פרטיה. אחרת - אם זה זכיין (סוכנות דואר)– כנגד הסניף שלו. אם זה עובד דואר (סניף דואר) – כנגד חברת הדואר).

פניות לחברת הדואר :

דואר ישראל , אגף כלכלה כספים ובקרה - יפו 217 ,ירושלים

דואר ישראל , הנהלת חברת בע"מ , לשכתמנכ"ל – יפו 217 ,ירושלים

אם אתה מגיע לשלב בו אתה תובע את חברת הדואר, יש להגיש את התביעה כנגד : דואר ישראל , הנהלת חברת בע"מ , יועץ משפטי הדואר - יפו 217 ,ירושלים

את כל התכתובות הללו תשמור בתור הוכחות למשפט.

הערה אישית משלי – כאשר אני קניתי את הרכב, הק"מ הרשום ברישיון הרכב היה יותר נמוך מהקילומטראז' ברכב. המוכר הסביר שזאת טעות ברישום (שהוא עדכןלגביה, אך היה מאוחר מדי), וכי ברישיון החדש יופיע הקילומטראז' הנכון (יותר נמוך).

אז אתה ממליץ קודם לפנות למשטרה?

כרגע שלחתי לו שוב הודעות מחכההשהוא יתחבר ולראות אם יש מענה מצידו.

הבעלים הראשון של הרכב היה השכרה

תאריך רישוםה: השכרה

בעלים קודמים : 02

פורסם

עצות מישו?

אמנם אני לא רומני ולא קוראים לי מישו, אבל דבר ראשון זה לבדוק שהרכב לא מעוקל משועבד.

אח"כ כנס לאיזה פחח רכב שאתה/חבר מכיר ושיבדוק שהרכב לא לאחר איזה תאונה רצינית.

אני מהמר על זה שאחד הסעיפים הנ"ל יהיה חיובי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בעלים קודמים 02 ... יעני אתה יד רביעית. זה כבר ממש לא משנה שקנית מפרטי. מקוה שעשית בדיקה לפני הקניה.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

אני חושב שאתם דיי מגזימים עם כל הקטע הזה

הוא אכן היה בעל הרכב כי גם באישור העברת בעלות אכן רשום את שם אבא שלו ושם משפחתו.

משועבד או מעוכל אני לא חושב הבן אדם לא פשט רגל ולא לקח הלוואה הרכב סה"כ עלה לי ממנו 33 אלף שקל.

בכל מקרה איך ניתן לבדוק זאת?

ולגבי התאונה נציג ביטוח ישיר עשה בדיקה כבר לראות את ההיסטוריה של הרכב

• תוכן חדש...