Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בתוכנית הבוקר התראיין מר אבואב לטענתו : "הנתונים מראים כי נשים נוהגות באופן בטוח יותר מאשר גברים"

כאשר המראיין שאל אותו אם יש קשר אולי לנסועה, התחמק מר אבואב וענה

במהלך הסקר נדרשו הנשאלים להצביע על הדברים שמרגיזים אותם בקרב המין השני. האפשרויות היו -נהיגה מהירה, נהיגה איטית, נהיגה שלא לצורך בנתיב השמאלי ואופן ומשך החניה. 63% מהנשים ציינו שמרגיז אותן שגברים נוהגים מהר ואילו 25% מהנשים ציינו כי דווקא נהיגה איטית מרגיזה אותם כשנשים נוהגות.

למעשה הוא ענה בצורה מדוייקת כמעט מילה במילה ממה שכתוב אצלהם באתר, ז"א במקום לענות על השאלה הוא השיב בנתון אחר, הסיבה היא שכנראה הם בכלל לא בדקו את הנתון הסטיסטי הזה ולכן הוא השיב על משהו אחר לגמר.

אז אני אשאל את הנשואים/ות כאן בפורום.

כמה ק"מ בממוצע אתם נוהגים וכמה ק"מ בממוצע נוהג/ת בן זוגכם?

פורסם

לא רק הנסועה של הממוצעת גברים גבוהה מזו של נשים. אחוז הנשים בקרב הנהגים המקצועיים (אלו שנהיגה היא עבודתם) הוא אפסי. התוצאה היא שמכלל הנסועה של כלל הנהגים בישראל בשנה, החלק של הנשים קטן.

:turn-l:
פורסם

+1. אם לחלק את מספר ההרוגים של שתי הקבוצות בכמות הק"מ הממוצעת שכל קבוצה עושה בכביש, ייתכן שנגיע למסקנה שמס' הנשים שנהרגות ל10,000 ק"מ גבוה מזה של הגברים.

si vis pacem, para bellum

פורסם

באור ירוק ממשיכים לצאת מטומטמים. הנה מהאתר שלהם:

המין הנוטה לתאונות: גברים מעורבים פי עשרה בתאונות דרכים קטלניות ופי חמישה בתאונות קשות. נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס), שפרסמה עמותת אור ירוק, מוכיחים כי מעורבותן של נשים בתאונות דרכים עומדת על כעשירית ממעורבות גברים, למרות שחלקן מסך בעלי הרישיון הוא כ-40%. על-פי נתוני הלמ"ס, נהגים-גברים היו מעורבים בשנה שעברה ב-464 תאונות קטלניות, לעומת 50 תאונות בהן היו מעורבות נהגות. עוד עולה מהנתונים, כי נהגים-גברים היו מעורבים ב-1,938 תאונות קשות, לעומת 421 נהגות שהיו מעורבות בתאונות קשות.

באור ירוק רואים בנתונים אלה הוכחה חד-משמעית לכך שנשים זהירות יותר מגברים על הכביש. "מחקרים רבים מלמדים שנשים נוטלות פחות סיכונים, מגלות יותר אחריות, ומכבדות יותר את החוק", אומר היום ל-ynet מנכ"ל העמותה, שמואל אבואב. "יתרה מזאת, לנשים - ובמיוחד לצעירות - יש השפעה ממתנת על נהגים-גברים. וזה הרבה יותר יעיל מכל מסע הסברה או קמפיין פרסומי".

"הוכחה חד משמעית" - אולי אם אתה בן 5 ולא יודע לחשוב בעצמך.

לפי נתוני אותו למ"ס, בשנת 2008 היוו נשים 41.3% מכלל המורשים לנהוג, בעוד 34.6 מכלל המורשעים בעברה בזמן תאונת דרכים היו נשים. אמנם פחות מגברים, אבל לא הרבה פחות.

בנוסף, אמנם לא מצאתי נתוני למ"ס לגבי נסועה של נשים מול גברים, די ברור שמדובר בהפרש משמעותי מאוד. הנה חישוב אפשרי מתוך קארטיוב:

על פי הלמ"ס, 74% מהנהגים שהיו מעורבים בתאונות דרכים הם גברים מה שבחשבון פשוט משאיר לנו 26% נשים אשר היו מעורבות בתאונות דרכים, כאשר 42% מכלל המורשים לנהיגה הן נשים. אם ניקח את ההנחה שככל שצוברים יותר קילומטרים על הכבישים, ישנו יותר סיכוי להיות מעורב בתאונת דרכים, הנחה לא מבוססת, אך הגיונית.

הנסועה של גברים בישראל, מהווה לפחות כ-80% מסך הנוסעה הכללית. חישוב זה נעשה לפי הנתונים הבאים: 24% מהנסועה השנתית מתבצעת ע"י משאיות כאשר ניתן להגיד באופן ברור ש-99.9% הנהגים הם גברים. 67.4% מהנוסעה הכוללת מתבצעת ע"י רכב פרטי, כלומר חלקן של הנשים הוא 28%. בהתחשב שרוב רובם המחולט של נהגי המוניות למשל אלו גברים וכן שהנסועה הממוצעת של גברים באופן כללי היא גבוהה יותר, מכאן הגענו לנתון הלא מבוסס של 20%, אך כנראה שלא רחוק מהאמת וכן מעולם לא בוצעה בדיקה של הנוסעה באופן מגדרי כך שאין בידינו נתוני אמת.

בהתחשב בכך שנשים מבצעות רק כ-20% מהנוסעה השנתית בישראל, מכאן שמעורבותן בתאונות הדרכים אמור להציג נתון שהוא חמישית מזה של הגברים. אך כפי שאנו רואים מהנתונים, ניתן באופן גס להגיד שנשים מעורבות בתאונות דרכים בדיוק כמו גברים, למרות שחלקן בקרב אוחזי רישיון הנהיגה (ועוד פחות מכך בפועל) הוא קטן יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפי המקור הזה, בארה"ב גברים נוהגים כ-26500 ק"מ בשנה, בעוד נשים נוהגות כ-16300 ק"מ בשנה. עם נקיש מכך על ישראל (שגברים נוהגים פי 1.62 יותר מנשים), יחד עם פילוח אחוזי הנהגים לפי מין נראה שאחוז הנסועה של נשים עומד כל כ-30%. לא רחוק מידי מהאומדן של קארטיוב ש-sronis צירף.

מעבר לנסועה עצמה, לאופי הנסועה יש השפעה על מעורבות בתאונות דרכים בכלל ובתאונות דרכים קטלניות בפרט - לנהגי משאיות יש ייצוג לא פרופוצינאלי בתאונות קטלניות (בעיקר בגלל הנזק שמשאית גורמת לרכב פרטי בזמן תאונה), וכפי הנראה רוב נהגי המשאיות הינם גברים. כמו כן, יש הבדל בין נסועה בין עירונית לעירונית במעורבות בתאונות קטלניות. ודבר אחרון נוסף, חשוב להבדיל בין גורמים לתאונה למעורבים בה - האם תאונה קטלנית בין נהגת ברכב להולך רגל נספרת כתאונה קטלנית של אישה או של גבר?

הבנה אמיתית של קבוצות סיכון לתאונות דרכים זה עניין שדורש מתודולגיות מחקר זהירות מאוד, שנראה שהרשות הלאומית לבטיחות בדרכים לא מאמצת.

פורסם

חוץ מכל הסטטיסטיקה שמראה בבירור שגברים פשוט יותר על הכביש באופן משמועתי, אני טוען גם שנשים תורמות משמעותית לתאונות.

אני המון על הכביש ולא מעט פעמים היו לי כמעט ונפגע בגלל נהגות שנהגו בצורה לא טובה, דוגמה קטנה:

א. נטיה לא לאפשר להשתלב לנתיב / כביש גם במחיר של תאונה.

ב. נסיעה איטית שלא בהתאם לתנאי הדרך.

ג. בלימות לא נחוצות.

ובאופן כללי תחושת 'צדק' שלא לומר צדקנות בכביש שגורמת לאגרסיביות מול נהגים אחרים (בעיקר תורם לסעיף א').

כשאתה הרבה על הכביש (ונשים לא) אתה כבר לומד שאין טעם להתעצבן וצריך לוותר גם אם יש לך את הזכות בכביש.

פורסם

אתם מתחמקים מלתת נתונים שלכם אמיתיים, אך כן אני חושב שהנתון שנקבל יהיה בערך מה שציין foo_bar ז"א כ

שגברים נוהגים פי 1.62 יותר מנשים

ומכאן גם הפער שציינו באור ירוק.
פורסם

ומכיוון שאת דעתי על הדרעק שנקרא אור ירוק אתם יודעים, אני אסתפק בלענות על שאלות טרונצ'ו, אני נוהג כ-130 ק"מ ביום לפחות, אשתי 0 ק"מ עגול.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

יש פקטור נוסף לא פחות חשוב, נשים לרוב זהירות יותר כי: הן נוסעות לאט יותר, בצורה רגועה והרבה יותר סבלניות. גברים לאומת זאת עם לרוב עם פיוז הרבה יותר קצר (דוגמא מהיום: נסעתי בכביש עם נתיב אחד לכל כיוון והפרדה מבטון, מאחורי היה פיקנטו - הוא לא שמר מרחק וצפר לי כדי שאסע מהר יותר למרות שמהירות מותרת באותו קטע הרבה יותר נמוכה). יש כמובן מקרים יוצאי דופן, אבל לרוב גברים הרבה יותר עצבניים, לא שומרים מרחק ונוהגים בפזיזות.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

על הפקטור הזה בדיוק מסתמכים אור ירוק, לטענתם הנשים נוסעות יותר לאט ולכן מעורבות פחות בתאונות דרכים, כאשר הם מתעלמים מהנסועה.

אין כאן מספיק תגובות כדי לבדוק נסועה של גברים מול נשים, אני יכול להוסיף שאצל אחי הוא נוהג בערך פי 10 מהנסועה של גיסתי.

לכן למרות שאני מסכים שהגברים נוהגים יותר בכוחניות אין בכך כדי לטעון ליחס תאונות דרכים כפי שאור ירוק רוצים להציג.

פורסם (נערך)

אור ירוק מפמפמים רק מהירות. למה? כי הכי קל לאכוף את זה ולקנוס את האזרחים (מזכיר לי את השיר MONEY MONEY MONEY IS A RICH MAN WORLD).

אני לא מתיחס לנתונים שלהם, המדגם שלהם לא נכון מבחינה סטטיסטית ולכן המסכנות לא תקפות.

אבל, יש השפעה של אופי הנהיגה על תאונות מסוגים רבים, כמו זכות קדימה, הדחפות, מעבר נתיבים, אי שמירת מרחק. יש כאן הבדל לטובת הנשים. אני חושב שרוב התאונות של הנשים זה שפשופי פגוש בחניות או בלבול בין גז לברקס. אצל הגברים לאומת זאת לרוב התאונות חמורות יותר.

אבל זה נכון שהנסועה של הגברים לרוב הרבה יותר גדולה, רוב הנהגים המקצועיים הם גברים, לכן סטטיסטית יש יותר סיכוי לעשות תאונה עם גבר מאשר עם אשה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מסביבתי הקרובה:

אחי: 20,000 ק"מ בשנה, אשתו: 5,000 ק"מ בשנה.

אבי: 25,000 ק"מ, אמי: 0 ק"מ.

אחותי: 16,000 ק"מ, אחי: 32,000 ק"מ, אני: 30,000 ק"מ. כאשר אני עם בנות זוג, אני זה שתמיד נוהג וזה המצב גם אצל מרבית חברי.

פורסם

אני 15 ק"מ ביום, אשתי 2. (כרגע חופשת לידה) במצב רגיל היא תעבור ל4.

תצאו מגישת הפגעו לי באגו. אין לי ספק שגם בשאר העולם המצב דומה.

חסר להן הקטע של האגו, רובן לא ינסו לחנך אחר על הכביש.

את נתוני ההרוגים אפשר להסביר בקלות בכך שהן באמת נמצאות פחות על הכביש.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

אני נוהג כ-33,000 ק"מ בשנה בממוצע, אשתי כ-8,000 (בפועל פחות, זה כולל את הפעמים שאני נוהג במכונית שלה). פי 4. כשהיא עבדה יותר רחוק זה עדיין היה באזור 13,000 בשנה, פי 2.5 פחות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...