Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש עוד פאקטור די משמעותי, והוא העובדה שהגברים בד"כ מוציאים רשיון בגיל צעיר יותר, ואין ויכוח על כך שהסיכוי לעשות תאונה גדל ביחס הפוך לגיל.

פורסם

יש לא מעט מחקרים על הזיקה בין מגדר לבין התנגשויות בדרכים, וחלקם מביאים בחשבון גם את נתוני הנסועה וכדומה ועדיין ברובם נמצא שנשים מתנגשות פחות מגברים בצורה ניכרת. אולי לא בהפרש עצום, אך ניכר.

ועדיין, כשאני קורא מחקר כזה, אני פשוט לא מבין מה אפשר לעשות איתו למניעת התנגשויות. מה, נעביר את כל הנוהגים שינוי מין? זו סתם פיקנטריה שמייצגת בזבוז זמן ומשאבים ועוד על נושא שכבר הוכח בעבר.

אני חושד ב"אור ירוק" שהם עושים שימוש במחקר כדי לבסס אמונות שמופיעות בו כהנחות סמויות, ובראשן שעצם נהיגתן האטית יותר של הנוהגות הופכת אותן אוטומטית לפחות פגיעות, וכן שיש זיקה בין התכונות המזוהות (בתרבות המערבית) עם גבריות לבין מעורבות בהתנגשויות. אני לא קונה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
יש פקטור נוסף לא פחות חשוב, נשים לרוב זהירות יותר כי: הן נוסעות לאט יותר, בצורה רגועה והרבה יותר סבלניות. גברים לאומת זאת עם לרוב עם פיוז הרבה יותר קצר (דוגמא מהיום: נסעתי בכביש עם נתיב אחד לכל כיוון והפרדה מבטון, מאחורי היה פיקנטו - הוא לא שמר מרחק וצפר לי כדי שאסע מהר יותר למרות שמהירות מותרת באותו קטע הרבה יותר נמוכה). יש כמובן מקרים יוצאי דופן, אבל לרוב גברים הרבה יותר עצבניים, לא שומרים מרחק ונוהגים בפזיזות.

ממש, ממש לא נכון.

נשים אולי נוסעות לאט יותר, אבל רגועה וסבלנית? הצחקת אותי.

כל כך הרבה פעמים אני רואה מכונית נדחפת לתוך פקק, חותכת מישהו, סוטה מנתיב ובכלל מתנהגת בבריונות - ובסוף זו אישה.

חוצמזה, זה אמנם לא מדגם מייצג ולא לחלוטין קשור (וגם ברוסיה, שזה די עולם אחר) אבל:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איזה פיקנטריה? מה ביסוס אמונות? על מה אתה מדבר? נראה לך שאור ירוק יעשו משהו שלא משרת באופן פעיל ובוטה את האינטרס שלהם לשמור על עצמם כ"מומחים לתאונות דרכים, מניעתן, ובטיחות בדרכים באופן גורף"?

מה המטרה של ה"מחקר" (הבזיוני שמעוות את המציאות ככה שזה יתאים להם) הזה? בבקשה: (לקוח מהידיעה המקורית באתר שלהם)

מחקרים מוכיחים כי לנשים יכולת להשפיע באופן חיובי על נהיגתם של גברים וכי ניתן להשתמש באפקט הממתן של נשים על נהיגת גברים, באמצעות העצמת תפקידן כמתנגדות פעילות לנהיגה מסוכנת. לכן, בשנים האחרונות מפעילה עמותת "אור ירוק" בתיכונים ובבסיסי צה"ל את תוכנית "הדרייב האישי".

התוכנית נועדה לתת מענה לבעיית הבטיחות של נהגים צעירים, בהתבסס על מחקרים אלה. במסגרת זו, הבנות (בנוכחות הבנים) המשתתפות בפרויקט עוברות הדרכה, במהלכה הן רוכשות כלים לחיזוק הדימוי העצמי שלהן ולחיזוק מעמדן החברתי. כתוצאה מההדרכה וההעצמה, ההערכה היא כי הבנות יפעלו על מנת להשפיע על בנים הנוהגים בצורה פרועה, לשנות את התנהגותם. בסופו של התהליך, המטרה היא שהתנהגות כביש לא אחראית תיחשב התנהגות שאיננה מקובלת מבחינה חברתית בקרב צעירים, ותוביל לשינוי התנהגותי אמיתי הן בקרב נהגים והן בקרב הנוסעים עימם.

הם דוחפים את ה"שירותים" וה"תוכניות" שלהם בכל אמצעי אפשרי, כשר או לא, כדי להרוויח כסף במסווה של "עמותה" ש"עוזרת" לשמור על "הבטיחות בדרכים". גועל נפש.

ולצורך המחקר העצמאי של קארספורום אתרום את הנתונים הבאים, אבל מזווית קצת אחרת. זה ש-40% ממחזיקי רשיונות הנהיגם הן נשים זה טוב ויפה. אבל כמה מהן באמת עושות שימוש בו? (אפילו לפני שאנחנו נכנסים לספירת קילומטרז'ים).

לי ולחברה שלי יש רשיון. אני נוהג, היא לא.

לאבא ואמא שלי יש רשיון. הוא נוהג, היא לא.

לאבא ואמא שלה יש רשיון. הוא נוהג, היא לא.

זה לא עניין של יותר טוב או פחות טוב. זה עניין של העדפה. גברים אוהבים לנהוג, נשים לא. (כמובן שיש יוצאי דופן) גברים אוהבים להיות בשליטה ולכן גם לפי הסקר של "אור" ירוק, רוב האנשים מרגישים יותר בטוחים כאשר גבר נמצא מאחורי ההגה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• אחראי פורום
פורסם

דוגמא הפוכה ונדירה: אני נוהג 10K בשנה, אשתי 20K. וזה עקבי בכל שנה בארבע האחרונות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כמו איתי: לצרכי עבודה אשתי נוהגת 60 ק"מ ביום, אני בממוצע 30-40. אבל נהיגת סופ"ש בעקר שלי, כך שכנראה שהיחס בינינו הוא 60:40 או 55:45 (האשה עדיין נוהגת יותר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל כותרת שמתחילה במילים "אור ירוק" שייכת לפורום הומור שחור. הומור כי הם ליצנים, שחור כי כי יש להם המון השפעה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...