Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב מצוין חברים יקרים!אחרי שבועיים של לבטים וסינונים בחיפוש אחר רכב משפחתי שייתן שירות למשפחה של זוג הורים+3 ילדים קטנים (ללא בוסטר) עם מטען לא גדול במיוחד. הגיעו לגמר: פיאט בראבו רובוטית 09סוזוקי sx4 08ייתכן וחלק מכם ישר יקפצו ויגידו ברור שסוזוקי למה לו להסתבך עם רובוטי בעל הכלאה מוזרה? לכן אציין שיש לי נסיון עם הגיר הספציפי הזה, היות וזכיתי להיות בעלים מאושר של פיאט פונטו גרנדה...החוו"ד שאני בעיקר מבקש זה עניין האמינות וצריכת הדלק (נוחות הבנתי שהיתרון ברור לטובת הבראבו) כמו"כ לא אשלול הצעות נוספות עד סכום 40kהמשך ערב מצוין

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על אמינות אני לא יכול להעיד כי יש לי את הרכב מעט זמן, עם זאת בקבוצת בעלי הבראבו אין דיווחים על דברים מיוחדים.

מבחינת צריכת דלק: תלוי בך. כשאני נוהג רגוע אז בבינעירוני אני על 1:14~ משולב 1:12.5~, אבל האוטו מאוד מעודד אותך 'ללחוץ' וצריכת הדלק יורדת בהתאם ב1 ק"מ לליטר בערך בהתאמה למספרים שציינתי מקודם.

מה שכן - נפח תא המטען אינו גדול כ"כ, וסוזוקי נחשבת לאמינה יותר. איני יודע בנוגע למרווח.

שורה תחתונה: אם אתה מחפש משהו שישרת גם את המשפחה וגם את הנהג, ומוכן להתפשר על תא מטען, בראבו עלולה להיות אופציה טובה. אם אין לך שום כוונה/רצון להינות מהנהיגה ברכב ואתה מחפש מקסימום פונקציונאליות למשפחה בת 5 נפשות, אני לא בטוח שזו האופציה הטובה ביותר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אל תשכך שכשתמכור את הפיאט בעתיד, כמעט ולא תשאר עם כלום ביד, וכשתמכור את הסוזוקי בעוד 3 שנים לדוגמא, אתה תתפלא שהמחיר של הרכב כמעט ולא ירד.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם
אל תשכך שכשתמכור את הפיאט בעתיד, כמעט ולא תשאר עם כלום ביד, וכשתמכור את הסוזוקי בעוד 3 שנים לדוגמא, אתה תתפלא שהמחיר של הרכב כמעט ולא ירד.

סוזוקי אכן תשמור על הערך יותר טוב, לא הייתי מסתמך יותר מדי על הציטוט שלעיל כי הוא "טיפ טיפה" הפריז בתיאוריו הציוריים עד לרמה מעוררת גיחוך, אבל הרי מה שהופך את הבראבו לכזו עסקה מעניינת היא העובדה שהערך שלה התרסק מאז רכישתה כחדשה.

תזכרו ששמירת ערך מתבטאת בשני כיוונים: רכב ששומר על ערכו עולה יותר ברכישה ושווה יותר במכירה - ולהיפך. מה שעוד שווה לזכור הוא שאיבוד ערך זה גרף אקספוננציאלי הפוך - קרי אובדן הערך נשחק עם הזמן (מאבדים פחות ככל שהזמן עובר), ולכן מבחינה כלכלית נטו הרבה פעמים יהיה כדאי לרכוש רכב שרוב ערכו התרסק, מהסיבה שזה אומר שמרבית האובדן כבר התרחש.

אגב מבט חטוף במחירונים מגלה תמונה קצת שונה מהציטוט לעיל, אם תשווה בין בראבו 10' ל11', וסוזוקי 10' ל11', תגלה שפיאט כמובן מאבדת יותר ערך, אבל סוזוקי ממש לא במצב של 'כמעט אפס אובדן' - וההפרש ביניהם באחוזים הוא לא כזה גדול...

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

למה נמנע? החיסרון היחידי הוא היעדר בקרת יציבות.

בכל מקרה, תא המטען ב SX4 האצ'בק ( אם לזו התכוונת ) קטן עד גיחוך.

מעבר לכך, המנוע הוא של הליאנה ( לא כמו בדגמי 2010 שם יש 120 כ"ס ). באופן כללי היא תיתן לך יותר שקט. אבל אם אתה רוצה גם ליהנות - ללא ספק הבראבו.

צריכת הדלק תהיה זהה פחות או יותר.

פורסם

השנה 2015, אין סיבה לבחור רכב נטול ESP כשמטרתו העיקרית שינוע ילדים. אני לא יודע איזה אופציות יש ב-40K לשינוע בטיחותי ונוח של ילדים, אם אין אופציות מתאימות עדיף כבר למתוח קצת את התקציב (נראה לי שב-40 וקצת אתה כבר מגיע לבראבו 2010, לא?)

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תודה על ההכוונה חברים יקרים...

עד כמה ירידת הערך בבראבו יכולה להיות משמעותית? האם הירידה לא מספיק נגסה?

פורסם

בתור בעל בראבו שכרגע התכנון שלי הוא להחזיק ברכב לפחות עד סיום הלימודים (עוד 3 וחצי שנה בתקווה)

אני לא חושב שיש עוד לאן לרדת בצורה כ״כ דרסטית בתקופה של 3-4 שנים.

בכל זאת הרכב איבד כ70-80 אלף ש״ח מערכו ב4-5 שנים אם אני לא טועה, ככה שהירידה הגדולה כבר עברה.

לדעתי מכאן הירידה רק תתמתן.. וגם אם לא, הרווחתי רכב שאני מרוצה ממנו במחיר זול בסופו של דבר.

פורסם
תודה על ההכוונה חברים יקרים...

עד כמה ירידת הערך בבראבו יכולה להיות משמעותית? האם הירידה לא מספיק נגסה?

אף אחד לא יכול לחזות את העתיד, אפשר רק לבצע ניחוש מושכל.

הרכב נסחר כרגע במחיר מאוד נמוך ביחס למחיר המקורי שלו, ברור שירידת הערך תהיה מתונה יותר (אחרת תוך שנתיים-שלוש הוא יהיה במחיר שלילי....) וכל אחד יכול להניח מה שבא לו בנוגע למה יקרה איתה. יש כאלו כמו אחד מהמגיבים לעיל שיאמרו לך שהרכב תוך 3 שנים שווה כלום, יש כאלו שיאמרו שרכב עם פרמטרים כאלו כבר איבד את חלק הארי, ומעכשיו תהיה ירידה סטנדרטית פחות או יותר.

תעשה את החושבים שלך ותסיק מה מן האופציות נראית לך הגיונית יותר.

פורסם

אפשר עוד לציין שהסוזוקי הזו היא מיזם משותף בין היפנים לפיאט ( ראה האחות הזהה פיאט סדיצ'י ), כך שקצת קשה לבנות על מוניטין האמינות של סוזוקי בענין, אחרי הכל קרוב לודאי שלמישהו מהמתכננים קוראים TONY.

פורסם

גם ככה סוזוקי זה לא בדיוק לקסוס. הם בסדר גמור, בדרך כלל, אבל לא חפים מתקלות. גם איכות החומרים לא מדהימה (אמנם זה לא קשור לאמינות המכאנית). אני חושב שבראבו יכולה לתת מענה טוב, בלי קשר להיותה רכב די מהנה ובעל סביבת נהג מאוד איכותית, היא גם רחבה יחסית מה שמתאים להושבת שלישיית ילדים מאחור. לא בטוח איזה רכב ב-40K ייתן מענה לכל הדרישות ויהיה גם אמין ולא עתיק וגם יכלול ESP, ולכן הייתי בוחן אפשרות להוסיף כמה אלפים לתקציב ולבדוק בראבו 2010, או חלופות אחרות.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...