Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פורטה EX 1.6 או יונדאי i25 1.4 inspire (גיר רציף)?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

מתלבטים בין 2 המכוניות הנ"ל. (שתיהן אוטומטיות)

הכוונה היא לרכבים חדשים.

לגבי היונדאי i25 1.4 יש מחיר מבצע (כ-101k ש"ח), וזה מגיע גם עם מצלמת רוורס, חיישני רוורס ומערכת מולטימדיה (מותקנת בארץ) בלי GPS.

הבנתי של I25 החדשה יש גיר רציף (CVTׂ), האם גיר מסוג זה הוא אמין? יש למישהו ניסיון עם גיר כזה?

לרכב יש 3 שנות אחריות.

מצד שני יש את הקיה פורטה EX מנוע 1.6 (אוטומטי 6 הילוכים),

שנראה שיש לה קצת יותר אבזור (כמו בקרת שיוט, פתחי מזגן מאחור, פנסי ערפל קדמיים וכו') ,

וגם לדעתי נראית קצת יותר "יוקרתית" מבפנים.

המחיר מבצע שלה בסביבות ה- 120k וכולל גם מערכת מולטימדיה שמתקינים בארץ ויש בה גם GPS.

נראה לי שכולל גם חיישני רוורס. לא זוכר אם יש מצלמת רוורס.

לרכב יש 7 שנות אחריות (מתוכן 3 מלאות ו-4 רק על גיר ומנוע).

האם שני הרכבים אמינים באותה המידה?

מבחינת בטיחות, הם שווים?

האם הקיה פורטה שווה את תוספת המחיר, או שבשקלול המחיר הסופי ומה שמקבלים היונדאי עדיפה?

תודה.

עריכה: שכחתי לשאול עוד משהו.

לאיזה רכב תהיה ירידת ערך יותר גדולה?

עריכה אחרונה על ידי gingel
פורסם

שלום.

פורטה רכב ברמה יותר גבוהה מאשר יונדאי I25. פורטה מקבילה ליונדאי I35 ולכן ההשוואה ביניהם לא ממש במקום.

קיה פורטה מכונית הרבה יותר טובה והפרש במחיר מוצדק. אתה זה שמשלם - אתה מחליט לפי האפשרויות שלך.

יש מגוון רכבים משפחתיים אמינים. המחירים דומים.

תבדוק אולי סוזוקי קרוסאובר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הפורטה טוב יותר,מרווחת יותר,זריזה יותר,איכות חומרים טובה יותר.

בטיחותית יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הגיר של היונדאי לא פחות ממעולה, הוא מוציא מהמנוע הקטן המון, בעליות בפרוייד אני עולה בקצב שלא מבייש 1.6.

אבל, אני לקחתי את הרכב בליסינג רק בגלל שהעלות שלו זהה ל I20 רק שאתה מקבל משפחתית בגודל מלא (מרווח לא רע מאחורה, תא מטען של 465 ל').

כרכב פרטי אני לא רואה שום סיבה לקנות אותו, הקיה תהיה הרבה יותר עדיפה. לגבי עדיפות זה אי אפשר לייעץ האם זה שווה לך עוד 20 אלף ש"ח.

הייתי ממליץ אולי לבדוק אצל חברות הליסינג יד ראשונה 0 ק"מ.

פורסם (נערך)

הינודאי בדגם ה-1400 נמכרת בעיקר לציי הרכב.

הקיה בדגם ה-ex מיועדת ללקוחות פרטיים.

שני הדגמים לא ישמרו על ערכם בגלל ההצפה של חברות הליסינג.

רוצה רכב אמין, בטיחותי שישמור על הערך (כנראה טוב יותר מהאופציות שציינת), קח סוזוקי קרוסאובר.

אם אתה נעול רק על שתי אלה, הייתי ממליץ לבדוק מחיר של היונדאי 1600 המפוארת או ללכת על הקיה (אם התקציב מאפשר).

עריכה אחרונה על ידי markb205

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אם אתה שוקל ללכת לכיוון היונדאי I25 הייתי מנסה לבדוק על המקבילה שלה קיה ריו אותו מנוע צורה אחרת ואולי האבזור קצת יותר עשיר.

פורד מונדיאו בורח מהטראומה של הפונטו הקסם שבמכוניות!!!

פורד פוקוס מנוע 2.0 אוטו מצויין חלום של אוטו!!!

אני החלטתי פורד זה הרכב שילוו אותי כל החיים!!!

פורסם (נערך)

למרות שהגיר האוטומטי של הריו זוועתי מבחינת תגובות מניסיון שלי עם תיבות רציפות(אוונסיס,פרימיירה, אאוטלנדר וכו') אני לא חושב שבנהיגה יומיומית הייתי מעדיף בכל יום גיר רציף על אוטומטי פלנטרי(למרות החיסכון בדלק).

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

למה לא?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא מסתדר עם מהירויות תגובה של הגיר הזה, התגובות שדרושות ממני לקיקדאון(כמו להרים את הרגל מהגז ולהוריד) ובאופן כללי תגובה רדודה,הגיר 4 הילוכים הפלנטרי שהיה לי בקורולה גורם לרכב להרגיש חזק יותר מאשר הגיר הרציף של האאוטלנדר(אגב הפלנטרי של הריו גם תיבה מרגיזה).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בתור בעלים של I25 מהחברה הגיר הרציף הוא נוראי,

כל עצירה ברמזור מקבלים מכה, כל העברה של יחסי העברה בגיר אתה מרגיש את המעבר.

צריכה של 10 קמ"ל, במקרה הטוב.

הרכב עבר כמעט 30K וכבר היה במוסך לפחות 5 פעמים, מזגן הפסיק לעבוד, מערכת מולטימדיה פעמיים נדפקה (אותה אחת שמקבלים גם מהחברה).

והגיר שעדיין מרגיש תקול למרות שבמוסך טוענים שכך הוא מתפקד ונסעתי גם על אחת אחרת וההרגשה אותו הדבר =\.

מעבר לזה די מרווח בפנים עם באגז' עמוק מאוד ולא הכי נוח להעמסה אבל לקניות הוא מספיק.

פורסם

בגדול אני אוהב את קיה. היו לי 2 רכבים של קיה בכולל. הרכבים שלהם אמינים עד כמה שיצא לי לחוות. לא ראו אצלי יותר מדי מוסך.. אני אוהב את העיצוב בפנים הרכב, ואת נוחות הנסיעה. לא יודע להגיד על הI25, אבל נראה לי שכבר ענו לך על זה.

• תוכן חדש...