Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרבית הנורות ה"משופרות" תמיד יבואו על חשבון משהו, אור לבן זה על חשבון עוצמת תאורה, אור חזק יותר זה על חשבון אורך חיים.

גם לי יש נסיון חיובי עם נורות רגילות של HELLA ו OSRAM. אני גם יכול לומר שיש לחבר שלי נסיון גרוע עם נורות H7 סיניות NOVA, שנשרפו לו כל כמה שבועות עד שבפעם הרביעית הוא נשבר, הבין שהזול הוא היקר, קנה נורות HELLA ומאז שקט תעשייתי.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

ראשית, אני רוצה לכתוב תודה רבה לאייל על נורת ה- OSRAM וזוג נורות האמריקן איגל. נורות הייתי רוכש מחנות של דוד שלי (ז"ל) באזור התעשייה, אך הוא נפטר במפתיע לפני כחודשיים מדום לב ומאז החנות סגורה ולכן נתקעתי בלי נורות.

בכל אופן ניצלתי הפוגה בגשם של כמה דקות וירדתי להחליף, קודם כל אציין לחיוב את הגרמנים שאף פעם לא מסבכים את העניינים בכל הנוגע להחלפת נורה ראשית והגישה ממש קלה. עבדתי עם כפפות כדי לא ליצור שומנים על זכוכית הנורה.

כמו שניתן לראות בתמונות, הנורה המקורית ששם היצרן היא נורה גרמנית של פיליפס, היא יצאה החוצה כשהיא חדשה לגמרי. היא לא שחורה וחוט הלהט שלה שלם, ולכן ניסיתי לחזק מגעים ולראות אם היא עובדת לפני שפירקתי אותה, אך לשווא. קצת לא מתאים לפיליפס והנורות באופן כללי לא עבדו הרבה למרות שהן המקוריות (משתדל לא לנסוע עם אורות ביום). אולי נתק פנימי איפה שהוא.

הותקנה נורת ה- OSRAM במקומה והיא עובדת ותקינה, גם האור הגבוה (שזה בעצם מדף חשמלי שמסית את גובה האור למעלה) עובד וגם הכפתור שמסית את גובה האלומה תקין בשני הפנסים.

מצרף תמונות של נורת הפיליפס הישנה ה"שרופה". נתקלתי בהרבה נורות ליבון/הלוגן עם חוט להט שרופות, פעם ראשונה שיוצאת לי ככה נורה "שרופה" אפילו בלי שחור עליה.:shock:

עריכה: האריזה שרואים ברקע היא של הנורה החדשה שהותקנה כבר ברכב ולא של הנורה שאני מחזיק ביד.

פיליפס.JPG

פיליפס1.JPG

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם (נערך)

אל תתקמצן על הנורות וסע לפחות מנובמבר עד אפריל עם אורות ביום. אלא אם באמת יש ימים כאלה שטופי שמש. אני נוסע המון בכבישים בהרי ירושלים בלי הפרדה באמצע ואני חושב שביום, חורף או קיץ אורות עוזרים לבלוט טוב יותר על רקע ההתעסקות המתמדת של הנהגים בסלולר וים של סטיות מנתיב שאני נתקל בהן על בסיס יומי.

כאמור בשנים האחרונות אני מאוד מעריך הנורות האלה מבחינת כמות אור שיש להן:

mmFL2Lmue4f2jZQPHd56nBQ.jpg

(ואני לוקח רק את האלו מהמפעל הגרמני ולא הסיני). אבל הם כן מחזיקות פחות מנורות אוסרם או פיליפס "רגילות". עולות 30-35 ש"ח לאחת.

ליותר אור לבן, ממוקד באמצע וקרן ארוכה יותר אני ממליץ מאוד על osram nightbreaker unlimited - עולות 120~ ש"ח באיביי ורצוי להזמין רק את האלו שבתוך קופסת פלסטיק קשיח ולא בתוך בליסטר.

נורת הפיליפס שיצאה מהרכב שלך אחרי איזה 7 שנים (?!) היא אגב רגילה ולא LL. היא כן שרופה - תשווה את חוט הלהט שלה לזה של חדשה.

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אני לא מתקמצן, פשוט חבל על הנורות - אח"כ תראה בעצמך מה קורה...

בימים שטופי שמש בכל ימות השנה אני נוסע בלי אורות, הבעיה היא שהשנה החורף קצת יותר רציני ולכן נאלצתי לנסוע עם אורות ביום הרבה בחודשים האחרונים (ערפל, גשם, סתם עננות כבדה וכ') ומכאן הבלאגן עם שריפת הנורות.

נורת הפיליפס שיצאה מהרכב אכן יצאה לאחר כ- 7 שנים, בעוד השניה ממשיכה כרגע לעבוד. כל הנורות הדרך האחוריות כפול 2 נורות לפנס (סה"כ 4) וזוג הנורות של הלוחית רישוי מקוריות ועובדות תקין, כמו גם זוג נורות החניה הקדמיות - עברתי היום בבוקר על כולן.

פורסם

אני עדיין לא מבין למה לא היה לך אור גבוה, יש לך נורות נפרדות לאור מעבר/דרך לא? איזו תלות יש ביניהן ?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אין נורות נפרדות לאור גבוה ונמוך. היצרן החליט שלא צריך.

רק הנורת H7 הזאת נמצאת בפנס (בנוסף לנורת חניה ואיתות) ואחראית לאורות הנמוכים. בהפעלת אורות גבוהים יש מדף חשמלי שמכוון את אלומת האור גבוה יותר, וכך כאילו מדובר ב"אור גבוה".

החסרונות ברורים:

1. אם הנורה נשרפת אין אור בכלל, גם לא גבוה.

2. המנגנון הזה יתקלקל מתישהו, זה רק עניין של זמן.

הבעיה נפתרה בפאביה מתוחת הפנים שהגיעה משנת 2010 והלאה - שם יש 2 נורות, אחת לגבוה והשנייה לנמוך, אבל בין 2008 עד האמצע הראשון של 2010 זה היה הפטנט המטופש של סקודה.

פורסם

בעניין של לסוע עם אורות במהלך היום אני חושב שהתועלת עולה על הנזק ואם אפילו 1% שזה יציל אותי מתאונה רק בגלל שהייתי טיפה יותר בולט בשטח זה שווה את מחיר הנורה.

כמו כן אני באוטו שלי (206) נוסע תמיד עם אורות ומאז שקניתי אותו עברו יותר מארבע שנים ולא נשרפה לי נורה אחת.

פורסם

בעניין של לנסוע עם אורות במיוחד ביום חורף, כפי שמומלץ והחוק מחייב, יש המוני שרשורים, רובם נעולים ובכולם מככב גיא.

גיא, ההודעה שלי (החלפת מנע) כוונה לכותב ההודעה לפני.

• תוכן חדש...