Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עם טעות דפוס בשם החברה (Induystries), זה רק מחזק את החשדות שלי כלפי המוצר. אין בכלל צל של ספק שלא מדובר במקורי, בלי קשר לנ"ל.

בכל אופן, אם המים נמצאים בין המינ' למקס' במנוע קר (לא יודע אם יש הנחיה אחרת לרכבך), אני לא רואה שום סיבה להוסיף נוזל. המיכל, כשמו כן הוא, מיכל עודפים.

רק לעקוב ולראות שלא יורד מתחת למינ'.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עם טעות דפוס בשם החברה (Induystries), זה רק מחזקת את החשדות שלי כלפי המוצר. אין בכלל צל של ספק שלא מדובר במקורי, בלי קשר לנ"ל.

+1.

זה מוצר בלי אמא ואבא, לא שונה משאר מותגי מדבקה שמסתובבים בשוק. לא הייתי מוזג את זה לרכב שלי בשום פנים ואופן.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המשווק שלו, לאחר חיפוש ברשת, הוא פרומט. יבואן גדול שמייבא את ליקווי מולי, אנאוס (שמנים ונוזל קירור) ופרסטון. הבעיה איתו שלא תמיד ברור מתי הוא מייבא מותג קיים (פרסטון, מייצרת נוזלי קירור) ומתי הוא מייחס למותג הקיים מוצרים שהוא לא מייצר (שמן מנוע של פרסטון). כמובן שנראה שהוא גם ממציא מותגים משלו (אמריקן איגל, שמצהירה שכל המוצרים האמריקאים שלה מיוצרים באמריקה). לכן אני נאלץ להסכים עם איתמר וטום, ופשוט ממליץ להחזיר את המוצר (או לתת אותו במתנה למוסך שלך).

פורסם
ואתה אומר שכל עוד זה מעל המינימום אין צורך להוסיף?

אני לא יודע מה ההנחיה לרכבך.

אני יודע להעיד שבספר רכב של קיה סיד מצוין שרמת הנוזל צריכה להיבדק במנוע קר ולהיות באמצע בין המינ' למקס'.

פורסם

אוקיי אז בהנחה ואני מחזיר את הנוזל הזה למוכר, הנוזל האחר שיש לו בחנות ומתאים לתקן g12++ הוא של חברת eurol ונקרא glx pp האם החברה מוכרת ואמינה?אם כן האם הוא מתאים לרכב ואוכל להשתמש בו ואם לא אני מבקש המלצה לנוזל קירור מחברה מוכרת ואמינה או לחילופין המלצה על נוזל קירור מקורי שיתאים.

שוב תודה למגיבים

פורסם

האם יש ברשותך ספר רכב (רצוי באנגלית) לבחון מה ההמלצה המדויקת שם?

שים לב שיש ליורול GLX ו-GLX PP שכולל סיליקטים (נמכרים באותו מחיר). איני יודע אם יש הבדל מבחינת מערכת הקירור ברכבך.

נסה לבקש תגובתו המוסמכת של "מוסך רון" לענין זה.

פורסם

g12 הינו תקן של פולקסווגן לנוזל קירור, יש הבדל כימי בין G11 ,G12 ,G12+ ,G12++ ,G13 ויש כמה חברות שמשוקות נוזל איכותי בנוסף למקורי של פולקסווגן כמו מוטול או ליקווי מולי לדוגמה. לא מכיר את הנוזל הנ''ל.

פורסם

כמו שציין 2pac בתחילת השרשור, כל ה-Gים למיניהם הינם שם "החלק" או לפחות החלק המזהה שלו.

התקנים יופיעו לרוב כ-VW TL 774 F/D/J וכו'.

יתכן שישנה חפיפה בין הדברים.

פורסם

אוקיי אז לפי החיפוש שעשיתי נוזלי g12 מקוריים למיניהם כבר לא נמכרים וניתן להשיג רק נוזל g13 מקורי, האם מישהו יכול להגיד בוודאות שאני יכול להשתמש ב-g13 אצלי ברכב?כלומר האם הוא תחליפי ל-g12 וניתן גם לערבב אותו עם ה-g12 שקיים קיום ברכב?

פורסם

כן, G13 תואם לכל נוזלי ה G שקדמו לו. לא מומלץ לערבב סוגים שונים של נוזלי קירור.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לרוקן את הקיים ולמלא נוזל חדש.

איתמר

פורסם
אז הוא תואם אבל לא מומלץ לערבב אותו עם מה שיש כרגע ברכב?אז מה אני אמור לעשות במצב כזה?

אם הרכב שלך משנת 2012 אז נוזל הקירור הקיים במערכת הקירור הוא G12++ לכן רצוי למלא נוזל קירור G12++ או G13.

אין שום בעיה לערבב את G12++ עם G13 ואין צורך לנקז את מערכת הקירור בכדי לעבור לשימוש ב-G13. כמעט כול נוזלי הקירור של הייצרן VAG תואמים אחורה כלומר תמיד ניתן לערבב נוזל קירור מתקדם עם נוזל קירור יישן כמו G12 וגם G12+.

יוצא מהכלל אסור לערבב G12 עם G11.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק הרכב שלי הוא אכן משנת 2012 בספר הרכב רשום נוזל g12 אבל יש מצב שזה פשוט לא עודכן, בכל אופן אתה אומר שאין שום בעיה לערבב את ה-g13 גם עם g12/g12+/g12++ למעט ה-g11 שאותו כנראה בוודאות אין אצלי ברכב ככה שזה לא רלוונטי בכל מקרה, האם אני צודק?אם כן פשוט אזמין בקבוק מקורי של ה-g13 ובזה אסיים את הסאגה, מעדיף להוסיף עוד כמה שקלים ולהיות רגוע

• תוכן חדש...