Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין באמת מטרה לשירשור הזה פרט לפריקת עצבים עקב מצב שנמשך כבר תקופה ארוכה.

מאז שמכרתי את הרכב והפכתי להולך רגל, אני שם לב לתופעה נורא מעצבנת. נהגים פשוט לא עוצרים (שלא נדבר על להאט) לפני מעברי חציה לא מרומזרים.

כל בוקר בדרך לעבודה אני צריך לחצות לצד השני של הרחוב, וכל בוקר אני עומד דקה ומחכה שגל המכוניות ייפסק כי אף אחד לא עוצר ומן הסתם להתפרץ לכביש לא בא לי. בנוסף לזה יש את הזן המיוחד של "תקוע בטלפון" שהיו לי מספר מקרים שאני כבר על מעבר חציה ופשוט מתקדם עלי רכב, ופעם אחת זה הגיעה לנקודה שהייתי צריך לדפוק לו על מכסה המנוע שיתחיל להסתכל לכביש.

כמו כן, שמתי לב שיש הרבה שומאכרים בכביש שאוהבים לקחת פניות במהירות ולא מעניין אותם שעליהם לתת זכות קדיה להולכי רגל כי יש שם מעבר חציה.

האם גם אתם שמתם לב לתופעה כזאת? האם אתם, כנהגי רכב תמיד עוצרים \ מורידים מהירות לפני מעבר חציה? או שלא אכפת לכם שעומד אדם על המדרכה ומחכה לחצות?

אולי אני צריך להיות יותר אסרטיבי ופשוט להתחיל לחצות ולא לחכות עד שיעצרו?

בקיצור, מעצבן.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

אני אישית עוצר שיטתית כי זה אדיב וכי אני מעדיף לתת להולך הרגל לחצות כשמתאים לי ולא כשמתאים לו. אם אני לא אתן לו הוא עשוי לחצות ברגע שהכי פחות תכננתי ורציתי.

אבל! אם יש נהג מהיר מאחורי או מצדדי אני מעדיף לא לעצור. נהג כזה עשוי לעקוף אותי על מעבר החציה (באופן לא חוקי ולא בטיחותי בעליל!) ולפגוע בך! אם הולך הרגל כופה עלי לעצור, אז אני תמיד אעצור מוקדם (מטר או שניים), אאותת שמאלה ואף אטה את הרכב מעט לשמאל.

אגב, לעמוד דקה זה ממש זניח.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כבר העליתי צילום של בחור בג'יפ שעקף אותי מימין ודהר לתוך מעבר חצייה (שאני עצרתי לתת להולכי רגל לעבור) בלי רמזור, ברמזור הבא שאלתי למה הוא עוקף רכב מימין על מעבר חצייה ואם הוא לא ראה שהוא גרם להולכי רגל לברוח בריצה?

מה התשובה? אתה עצרת, בעיה שלך.

אז לא, זה מסתבר בעיה שלי (כי אם הוא לא היה מצליח להשתחל ביני ובין המשאית שעמדה בנתיב הימני היה נכנס בי) ושל raiden (כמייצג קולקטיב של הולכי רגל).

קח בחשבון שיש יותר ויותר נהגים כאלה, הם רואים את מעברי החציה, הם יודעים שהם קיימים, הם רואים את הולכי הרגל, אבל השמש זורחת להם מהעכוז והם יותר חשובים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא שם לב לזה "כתופעה".

מניסיוני, הרב המוחלט עוצרים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הייתי במעבר חצייה עם הכלב, נהג שהיה שקוע עם הטבלט במהלך פנייה פשוט התעלם וכמעט דרס את הכלב.

בתוך מכבים ליד המרכז מסחרי, התעלמות ממני ומהילד כשהיינו במעבר חצייה, הרכב קיבל בעיטה, הנהגת אפילו לא טרחה לעצור לבדוק מה קרה.

אז raiden כן, מסכים איתך לגמרי.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

אי עצירה במעבר החצייה זה חלק מתרבות הנהיגה הישראלית, בדיוק כמו איתות, צפירות, נסיעה בשוליים ובנת"צ, אי שמירה על הימין ושאר הרעות החולות.

את האצבע המאשימה השנייה (כי הראשונה זה חינוך) יש להפנות כלפי משטרת ישראל שעסוקה בחלוקת דוחות מטופשים, נוחים וקלים ולא עושה מספיק מאמצים לאכוף עבירות בריונות כביש.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר,

אני לא רוצה להיכנס לשאר האספקטים של תרבות (חוסר תרבות) הנהיגה בארץ על מנת לא להסיט את הדיון לנושאים אחרים, אבל אני חייב לציין שלפני 2-3 שנים המצב היה שונה. אנשים כן היו עוצרים. היום אני אפילו לא מצליח ליצור קשר עין עם הנהג, כי רובם או בטלפון או שלא רואים שאני קיים.

תמיד שנאתי את החלק התרבותי בו הולך רגל מסמן לנהג "תודה שעצרת לי", כי כבכיול חובה על הנהג לעצור, ואף פעם לא נתתי שום סימן של "תודה" לנהגים שהיו עוצרים (כי אין על מה להגיד תודה). היום אני מתחבר לזה יותר ויותר, וזה גורם לי להרגיש עוד יותר נחות "בשרשרת המזון" האורבנית הזו.

ואיתמר, אני לא אסכים איתך לגבי משטרה. אכיפה ועונש הם לא חינוך. האצבע המאשימה היחידה היא חוסר חינוך ותרבות, חוסר כבוד כלפי הסובבים אותך. להעניש צריך יוצאי דופן, אבל כאשר יוצאי דופן הם 90% זה מעיד על משהוא לא בסדר בחברה, ולא ניתן לפתור את זה בעזרת משטרה \ עונש \ קנסות.

פורסם

כן, תופעה מסוכנת ומקוממת במיוחד.

שדרות שאול המלך בתל-אביב בכיוון מערב, כביש עם נתיבים ברורים ומסומנים היטב, שעת צהריים ביום מואר - לפני מספר ימים עצרתי לפני מעבר חציה בנתיב השמאלי מבין שניים כאשר אנשים עומדים על אי-התנועה במטרה לחצות את הכביש. מעבר החצייה מסומן בבהירות ואי-אפשר לפספס אותו כמובן. מאחורי ומימיני טסה קורולה ובמזל עצרה בעשירית השנייה האחרונה ורק לאחר שניפנפתי בידיים כי קלטתי במראה שהאדיוט עסוק במשהו אחר - ואז, במקום להודות בפני שהפלאפון או משהו היה לו חשוב יותר מחיים של אחרים בכביש, הנהג פותח את החלון וצורח עלי שאני מסכן את הולכי הרגל (!) כי עצרתי לפני מעבר החצייה (!!) בלי שהוא, שנהג בנתיב הימני, ראה אותו :shock:............

כלומר, לשיטתו, רק אלה הנוסעים בנתיב השמאלי יכולים לראות מעברי חצייה, שלא לדבר על להבחין באנשים המבקשים\הזכאים לחצות כביש ורצוי גם להישאר בחיים כשהם עושים זאת.

טמטום מוחלט מצידו כמובן, אבל בהתחשב ברמה הירודה של הבנת התנועה הרווחת במחוזותינו + הכלל הנפוץ "אני ואפסי עוד", מה יש כאן להתפלא.

The older you get, the better you used to be

פורסם

אני עוצר רק! לאנשים מבוגרים, נשים בהריון, ילדים ואנשים שנראים לי אנשים טובים ברושם ראשוני.

הכוונה שלי היא אם אני מזהה ערס או פרחה או סתם מישהו שהפרצוף שלו נראה לי כשל חלאה אני לא עוצר, מן סטייה במוח שכזו.

ולגבי החינוך זה נכון, חרא חינוך אין מה לעשות וגם "לחנך" בעזרת דוחות שמנים מאוד זה לא יעזור, ראו "1000 ש'ח כנס על טלפון" לא מזיז להם!

מודה שגם בי יש קצת מהחוסר חינוך הזה, עובדה וזה מה שרשמתי למעלה.

זה כמו כדור שלג שמאוד קשה לעצור, אין מה לעשות בארץ לא נותנים כבוד אחד לשני ולא המינימלי ביותר.

פורסם
אני עוצר רק! לאנשים מבוגרים, נשים בהריון, ילדים ואנשים שנראים לי אנשים טובים ברושם ראשוני.

אתה רציני??? זה הקריטריון שלך להחלטה אם לבלום או לא לפני מעבר חצייה? עצוב מאוד.

The older you get, the better you used to be

פורסם (נערך)

לפני כמה ימים- אני עובר במעבר חציה ( אצלי ירוק ) כשבמקביל רכבים צריכים לפנות לנתיב של המעבר החציה שלי .

במצב כזה, הזכות קדימה היא שלי ואז הרכבים פונים לנתיב.

נהג אוטובוס דן, הגיע לפניה במהירות, הבחין בי מאוחר וכמעט פגע בי (כנראה שהיה עסוק במשהו אחר).

האוטובוס היה במרחק מילימטרים ספורים מפגיעה בי.

הודות לזיהוי שלי והתחמקות מהירה מפגיעה, הכול עבר בשלום.

באותו זמן קצת הייתי בהלם ( מרוב ההלם הקצר, שכחתי לכתוב את מס' האוטובוס או כול פרט מזהה ) אבל זה עבר .

סיטואציה אחרת-

צומת של בנייני מגורים, אני רואה מרחוק רכב שנוסע.

אני מתחיל לחצות את הכביש במעבר חציה, הנהג מבלי להבחין בי פשוט חלף על פניי במהירות .

הייתי בשוק !

באותו זמן היו לי 3 בקבוקי ליטר וחצי קולה מלאים.

הוא קיבל אותם כמו פצצה לתוך החלון .

** אנשים במקום להסתכל לכיוון הביצים שלכם, תרימו את הראש ותסתכלו מסביבכם כי יש עוד אנשים .

אתם לא לבד על הכביש !!!

עריכה אחרונה על ידי rsm130d
פורסם

כן אני רציני מאוד ומודע לזה שזו תפיסה מטופשת לחלוטין.

כמובן שאי אפשר להכליל כל מצב נתון, זה משתנה בהתאם לתנאי הדרך, משמע שאם אני נוסע בכביש במהירות סבירה ויש מעבר חצייה ללא רמזור ואני אראה "ערס" עומד ומחכה שתתפנה התנועה רוב הסיכויים שלא אעצור לו והמשיך בדרכי כמובן שאכין את עצמי לבלימה ולעצירה בכל מקרה (עצוב וטיפשי אבל זו האמת), לאומת זאת אם אראה שהבנאדם (ערס או לא זה כבר לא מעניין) בתנועה ומתכוון לעבור ולהתפרץ לכביש אבלום כמובן.

מאוד קשה להגדיר במילים וזה משתנה אבל העיקרון הוא דומה למה שרשמתי.

אני מודע לזה שזה לא הוגן והתפיסה היא מטופשת ולא הגיונית אבל זו האמת ואני לא מתייפייף.

פורסם

TheBox

מעניין. יש לך רשימה או תיאור שם אדם שנראה "ערס" או "פרחה"? וכשאתה מגיע למעבר חציה, האם אתה מספיק לסרוק את האדם, להריץ את המראה שלו מול רשימת הקריטריוניום "השחורה" שלך ולקבל החלטה האם לעצור או לא?

או בקיצור

אתה רציני??? זה הקריטריון שלך להחלטה אם לבלום או לא לפני מעבר חצייה? עצוב מאוד.

+1

פורסם

אני אישית דואג לעצור לכל הולך רגל ואם בא מכונית לעקוף אני כמובן מסמן לה עם היד ואם בכל זאת האדיוט ממשיך אני צופר להולך רגל.

• תוכן חדש...