Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בלדים SMD 5050 RGB שיצא לי לאורך השנים האחרונות לקנות מכמה וכמה ספקים (ז"א כמה וכמה מותגים).

ברובם - אחרי פרק זמן מסויים - חלק מהלדים הפסיקו לעבוד או שינו את צבעם.

מדובר לרוב בתקן IP65 (ללא שום הגנה)- אם זה נכון בכלל (התקן הזה, כי הבילבול חוגג שם בכל האתרים\ספקים).

השנאים הם שנאים שתואמים למשימה:

LED-display-power-supply.jpg

אני חושש שעיקר הבעיה נעוץ בלחות הגבוהה, וייתכן וצריך לעבור להשתמש בפסים בתקן IP68 מאחר וניסיון שימוש בתקן *כלשהו* שמוגדר WATERPROOF לא עזר (כנראה שהלחות גורמת נזק למגעים של הפס עצמו).

להערכתי יש בילבול רב בכל הקשור לתקנים, כי חלק מהפסים שמוגדרים כ WATER PROOF הם בהזרקת אפוקסי על החלק העליון, או בהלבשת שרוול סיליקון, או שניהם ביחד (שניהם ביחד אמור להיות תקן IP68).

לציין כי בפסי לדים בגוון אחד בלבד (לבן חם או לבן קר) מסוג 3528 לא נתקלתי בשום תופעה כזו.

דעתכם ?

כל פיסת מידע תעזור, please shoot !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לשם הבהרה, ip65 זה אטום לאבק והתזת מים למשך 15 דקות ולא לחשיפה יותר ממושכת למים.

Ip68 זה אכן אטום לגמרי גם למים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אעלה השערה על סמך הניסיון שלי עם לדים כאלו,

לדים פולטים חום, החום פוגע בהם, לכן או שהם מותקנים ככה שיש אלמנט שמסלק מהם את החום או שהם חופשיים לפלוט אותו למעלה.

לדים 3528 הם קטנים יותר ופולטים פחות חום כנראה שזו הסיבה שהם שורדים יותר.

פורסם
מדובר בלדים SMD 5050 RGB שיצא לי לאורך השנים האחרונות לקנות מכמה וכמה ספקים (ז"א כמה וכמה מותגים).

ברובם - אחרי פרק זמן מסויים - חלק מהלדים הפסיקו לעבוד או שינו את צבעם.

מדובר לרוב בתקן IP65 (ללא שום הגנה)- אם זה נכון בכלל (התקן הזה, כי הבילבול חוגג שם בכל האתרים\ספקים).

השנאים הם שנאים שתואמים למשימה:

[ATTACH=CONFIG]410696[/ATTACH]

אני חושש שעיקר הבעיה נעוץ בלחות הגבוהה, וייתכן וצריך לעבור להשתמש בפסים בתקן IP68 מאחר וניסיון שימוש בתקן *כלשהו* שמוגדר WATERPROOF לא עזר (כנראה שהלחות גורמת נזק למגעים של הפס עצמו).

להערכתי יש בילבול רב בכל הקשור לתקנים, כי חלק מהפסים שמוגדרים כ WATER PROOF הם בהזרקת אפוקסי על החלק העליון, או בהלבשת שרוול סיליקון, או שניהם ביחד (שניהם ביחד אמור להיות תקן IP68).

לציין כי בפסי לדים בגוון אחד בלבד (לבן חם או לבן קר) מסוג 3528 לא נתקלתי בשום תופעה כזו.

דעתכם ?

כל פיסת מידע תעזור, please shoot !

איציק

תשמ'ע, בתור אחד שמתעסק עם לדים שנים רבות וגם יצא לי לתכנן ולבנות דרייברים ואמצעי תאורה שונים אני יכול להגיד כמה דברים.

1. הלדים הנמכרים בארץ רובם תוצרת סין העממית ואיכותם יירודה ביותר.

2. אם לד משנה את צבעו לאחר זמן מה הדבר מצביע על הפעלה של הלד בזרם גבוה מהמותר.

3. הדרייבר של הלדים מוציא ספייקים של מתח אשר הורגים את הלדים.

ישנם ייצרנים אשר מייצרים פסי לדים איכותיים הכוללים גם הגנה על כול לד בצורת דיודה המולחמת לכול לד במקביל.

בתור התחלה הייתי מנסה להלחים דיודה מסוג TVS או דיודה רגילה בטור לפס הלדים ובודק לאורך זמן האם זה מאריך את חיי הלד.

אם אתה רוצה רשימה של ייצרנים שמהם אני קונה לדים בודדים וגם פסי לדים אוכל לצרף לך.

כמובן המחיר פי 3-4 מלדים שאתה רוכש בארץ.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על התגובות,

אני מזמין את כל הפסים רק מאיביי. נכון, חלק מהם בטח באיכות בינונית נמוכה וחלק באיכות טובה יותר. יצא לי פעם אחת להזמין כמה גלילים של חמש מטר שדווקא מחזיקים יפה, אבל כל היתר, בלי יוצא מן הכלל, פשוט מתחילים להקריח (מקטעים שמפסיקים לעבוד) אחרי כמה זמן.

דווקא עם ה 3528 אין בכלל את הבעיה הזו, ולא משנה איפה אני מתקין אותם.

עניין החום נראה לי פחות רלוונטי, לדים לא פולטים חום ברמה כזו שישרוף אותם, ואת חלק גדול מהפסים יוצא לי להתקין על גבס או משטח עץ (ארון, פורמייקה) והתוצאות זהות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טמפ' הלד תלוייה בזרם העבודה ומפל המתח על הלד וכמובן גודל האריזה של הלד. בעיקרון לדים באריזה 5050 אמורים להתחמם פחות בגלל גודל האריזה.

אם אתה לא מרגיש חיצונית שהלד מתחמם זה לא מצביע בהכרח שטמפ' של השבב הסיליקוני לא גבוהה למרות שאני מאמין שבתכנון נכון הלדים לא מתחממים בצורה מסוכנת.

תבדוק בזמן העבודה חתיכת פס לדים מהו המתח שנופל על הלד והזרם שצורך כול לד בנפרד ותשווה למפרט של הלדים (אם הסינים מספקים מפרט כזה).

אני בזמנו רכשתי לדים אצל אריסטוק בת"א שמחזיקים מעמד כבר כמה שנים ואף לד לא נשרף. אריסטוק בת"א מחזיק כמה סוגי פסי לדים, סוג אחד לילדים וסוג נוסף מאיכות טובה יותר עבור בעלי מקצוע גם המחיר בהתאם.

בכול מקרה אני מצרף לך דף נתונים של פס לדים תוצרת אוסרם אשר מתחייבים ל-50 אלף שעות עבודה שזה די סטנדרטי בלדים ממקור אמין.

תוכל גם להציץ באתר שלהם.

http://www.osram.com/osram_com/products/led-technology/light-engines-and-modules/flexible-led-modules/flexible-led-modules-for-professional-and-industrial-applications/index.jsp

GPS01_1028992.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

אני חושב שהסטריפ לדים פולט יותר חום ממה שחושבים, למרות שההגיון אומר שהפליטה תהיה קטנה כי זה לדים.

כשהתקנתי אצלי סטריפים (בערך 55 מטר סה"כ) בדקתי כל גליל בנפרד, על צבע לבן בעוצמה הגבוהה , כשהגליל עודנו גלול ולא פרוס , החום הנפלט מכל הגליל ניכר בהחלט אחרי כמה דקות פעולה.

אצלי RGB SMD5050 "נגד מים" , לא יודע איזה תקן, יש עליהם שכבת סיליקון פלסטיק כזה יצוק.

הזנתי את כל הסטריפ ע"י קונטרולר אחד, וכל 5 מטר שמתי מגבר עם ספק על מנת לפצות על מפל המתח. לא יודע כמה שיטה זו שונה משנאי אחד גדול כמו ששמו פה בתמונה (לא מכיר, לא עבדתי עם כזה). באופן מוזר, על כל סטריפ (בכל צבע בנפרד) מדדתי זרם של 0.4A, כלומר בצבע לבן עוצמה מקס' כל הסטריפ (5 מטר) זולל 1.2A. נשמע קצת נמוך לעומת מה שהסינים מגדירים אבל.... ברגע שראיתי שזה פועל בובה ירדתי מהמחקר המעמיק הזה.

עריכה אחרונה על ידי erezfed

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

300 לדים על כל 5 מטר.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אני עד היום מחפש פתרון הולם לתאורת שיש במטבח (מתחת לארונות).

הלדים שקניתי תמיד נפלו ולא משנה עם איזה דבק דו צדדי הדבקתי אותם (לפחת 4 סוגים) או שהפסיקו לעבוד בגלל מגעים\לא יודע למה.

אודה גם להמלצה על פס איכותי למטבח.

פורסם

דווקא בכל מה שקשור לפסי לדים למטבח, אני קונה את הפסים של ה 3528 בלבן חם ולבן קר, 120 לדים למטר.

לא היו לי אף פעם בעיות איתם. משתמש באותו השנאי בדיוק כמו ל 5050 שמידי פעם עושים בעיות.

אצלי בבית יש 2 פסים כאלה במטבח, על שנאי אחד של 5A, עובדים שעות ארוכות כל יום (זה הפך להיות התאורה העיקרית במטבח) ואפילו אחד לש נשרף.

הדבק מחזיק מעולה. אני מקפיד לנקות היטב את המשטח לפני ההדבקה (מסיר שומנים או כל חומר אלכוהולי שמנקה טוב).

http://www.ebay.com/itm/5M-3528-SMD-120Led-m-600-Leds-Waterproof-Flexible-LED-strip-warm-white-color-/281159166547?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4176646a53

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...