Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפס יעבוד גם ב 2v אבל סה לא הענין.

הספק שהוא מראה הינו בעל פוטנציומטר לשליטה על היציאה, זה לא מה שאני מחפש ובנוסף הוא לא יתאים לי מבחינת הספק וגם מבחינת זה שגם אם אוריד לספק את המתח בכניסה ל 110 הוא עדיין יעבוד רגיל.

אני מחפש ספק שמוצהר 220ac בכניסה וכשאני חותך את הסינוס ומוריד לו את המתח בכניסה הוא יוריד את המתח ביציא ת הdc.

אגב מצאתי את מה שאני מחפש (שניהם) באדוויס אבל זה כמעת 500 שח ליחידה ולא נראה לי ריאלי להוציא 1000 שח על 2 ספקי כח

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי אורך החיים של הלדים: בהנחה שהזרם כנדרש, הקירור (או העדרו) הוא משמעותי מאוד.

יש לי בבית נורות לד מסוג G4 ו G9 (שנבדלות רק בפינים שמחברים לחשמל). שמתי לב שה G9 מחזיקות מעמד חודשים רבים, וזאת למרות שהן בשימוש רב, שעות רבות בכל יום (סלון) ואילו ה- G4 מתות (או חצי מהן מת) בתוך חודש - חודשיים.

לאחר מחשבה קלה הגעתי לתשובה: ה- G9 אצלי מותקנות באויר החופשי ואילו ה- G4 בתוך ספוטים (קרניז של מראה). לנורות יש הולכת חום גרועה ביותר (עטופות בסיליקון ג'ל). אלו שבאויר החופשי שורדות, ואלו שמותקנות בתוך רפלקטור רטנטן, "מתבשלות".

:turn-l:
פורסם

אני מחפש ספק שמוצהר 220ac בכניסה וכשאני חותך את הסינוס ומוריד לו את המתח בכניסה הוא יוריד את המתח ביציא ת הdc.

הפחתת עוצמה של לד עדיף לעשות (יעילות, לינאריות) על ידי PWM, מיתוג מהיר בין מתח עבודה למתח 0, ולא על ידי הפחתת המתח DC.

:turn-l:
פורסם

טוב מתגובות באליאקספרס אכן מדווח כי הנתונים לא תואמים את האמת,

מדובר על דגם ה5730 החדש (?)

יוצא כי עבור כל ה5 מטר במתח 12V מתקבל זרם מדידה של 2.3A (!) כלומר בערך 28W לכל הפס ,ועכשיו אני מבין איך הכל עובד אצל ארז.

עדיין לא ברור לי לאיזה צורך יש לספק הזה 2 יציאות V+ ו2 COM?

[ATTACH=CONFIG]428515[/ATTACH]

אם נסתכל על הספק להתקנות חוץ נראה באופן דומה כניסה אחת ו2 יציאות :

asdк.JPG

האם לצורך חיבור בכל יציאה פס נפרד של 5 מטר?

או שחיבור הספק לפס בשני הקצוות של הפס לדים לצורך הזנה זהה??

פורסם

זה כדי שתוכל להזין את הפס מ2 הצדדים כדי שלא יהיו הבדלי עוצמה מתחילת הפס ועד סופו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

אני מאיר שטח של 800 מטר מרובע. על לדים. בלבד !!

* מדובר על פסים תאורה של 18 מטר אורך בממוצע עם שנאי יחיד של 28A.

הפסים אצלי הם באורך של 6 מטר (5+1 שהולחם מראש) . כי האלומיניום מגיע באורך הזה.

כל פס תאורה בנוי משנאי מותקן על הקיר. מחובר לכבל ראשי של 6 מ"מ וכל 6 מטר יש חיבור על הכבל העבה עם יציאה לפס לדים הקרוב. הפס הראשון מתחיל כ1 מטר מהשנאי לרוב.

** יוצא שיש יציאה אחרי 1 מטר. אחרי 7 מטר וסיום ב13 מטר יציאה לפס האחרון.

הסיבה לכבל עבה. כדי לא לסלול 3 זוגות שונים בעובי בגלל המרחקים השונים.

הפסים דולקים כבר שנתיים בערך. בממוצא מ10 בבוקר ועד 01:00 בלילה 6 ימים בשבוע. (עשו כבר כ 9,000 שעות). ונכון לעכשיו לא החלפתי ולא נשרף כלום.

הפסים אצלי נותנים כ 1100 לומן למטר. והם כ 14.4W למטר.

כרגע השנאים אצלי מכוונים ל13.2V ביציאה מהשנאי. ואחרי 30 דקות עבודה. (פסים חמים)

הפסים מודברים לפרופיל "ח" מאלומיניום. לקירור ולשיפור מיקוד האור.

תמונה של התוצאה.

תדאג לקירור של הלד (על ידי מקום שהאוויר החם ילך. על ידי מאווררים (תלוי מיקום. וסוג לד)

ותדאג לשנאי טוב. יציב. ומספיק חזק.

ואת החשבון תעשה כך

לדוגמא: פס של 14.4W למטר אורך של 5 מטר

14.4 * 5 יוצא 72W לגליל

72 תוסיף 10% סטיה וחימום ומסביב = 80W

80 לחלק ל12 יוצא 6.6A אתה צריך שנאי של לפחות (מינימום ) 6.5 אמפר אמיתיים.

אני הייתי מחבר שנאי של 7A לפחות.

אצלי לדוגמא 18m * 14.4V = 260W

260W לחלק ל12V (השנאי) יוצא 21.6A לפס.

הוספתי מקדם ביטחון. של 20%. בגלל הכבל הארוך. והחימום של השנאי.

יצא 26A. השנאי הקרוב היה או 25A או 28A נבחר השנאי הגדול יותר.

IMG_20150629_153127.jpg

IMG_20150629_153146.jpg

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

כל פס תאורה בנוי משנאי מותקן על הקיר. מחובר לכבל ראשי של 6 מ"מ וכל 6 מטר יש חיבור על הכבל העבה עם יציאה לפס לדים הקרוב. הפס הראשון מתחיל כ1 מטר מהשנאי לרוב.

** יוצא שיש יציאה אחרי 1 מטר. אחרי 7 מטר וסיום ב13 מטר יציאה לפס האחרון.

הסיבה לכבל עבה. כדי לא לסלול 3 זוגות שונים בעובי בגלל המרחקים השונים.

לא כל כך הבנתי את אופן החיבורים,

סוג הלדים אצלך 5050?

פורסם

על הקיר מותקן שנאי.

ממנו יוצא כבל דו גידי בחתך של 6 מ"מ באורך של כ 13-14 מטר.

אחרי כמטר +- יש יציאה ראשונה (חשפתי את הכבל הלחמתי חוט 2.5 מ"מ באורך של 20 ס"מ והשחלתי בידוד מתכווץ. )

ומהחוט 2.5 מ"מ בקצה יש לוסטרה קלמה (שוקולד) שממנה מחובר החוט של הפס לד (הפס באורך של 6 מטר) המקורי 5 מטר.

בגלל שהאלומיניום מגיע באורך של 6 מטר. אז כדי לא לחתוך. הפסים הם 6 מטר. הלחמתי 1 מטר נוסף לכל פס של 5 מטר.

ושוב אחרי 6 מטר של הלד. יוצא כ 7 מטר +- יש יציאה שניה (שוב חשפתי את הכבל והלחמתי 2.5 מ"מ באורך 20 ס"מ.

ושוב פס לד. 6 מטר.

ובסוף החוט של 6 מ"מ יש ישר לוסטרה ומשם חיבור לפס לד

וכן הם 5050..

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...