Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

~

אינני רואה תחרות בין תעו"נ ומקצועות הנדסה אחרים, אולי זה מה שהשתמע מדבריי. מה שאני אומר זה שכל ניהול תהליך יבוצע טוב יותר אם יש לך נסיון מעשי קודם בביצוע התהליך הזה.

דוגמה אחת: חברה שמייצרת מדפסת תעשייתית, מהנדסים שמתכננים את המוצר ואנשי תכנון שמעבירים את זה לייצור. אם לאותו פלנר או איש רכש יש נסיון קודם כמהנדס שתכנן מדפסות, הוא יוכל לדעת בדיוק איפה אפשר לחסוך בעלויות הייצור, להזמין חלקים שונים מאותו ספק וכן הלאה. כשהיחסים שלך עם ספקים הם מעבר לקח-תן אלא מערבים גם את מחלקות הפיתוח שלהם למשל, אתה צובר ידע והיכרות הרבה יותר עמוקים עם הארגון ומגבלותיו. כך למשל מהנדס מכונות או חשמל שעבד עם ספק רכיבים ידע אם יש לו נטיה לשנות מק"טים לעיתים קרובות, לעכב משלוחים, לא להגיב מספיק מהר או להפסיק לייבא/לייצר רכיבים ללא התראה מוקדמת. כל הדברים האלה בד"כ שקופים לפלנר המצוי שלעיתים קרובות מגלה אותם בזמן אמת ונאלץ לכבות את השריפה.

דוגמה נוספת: חברה שמייצרת מדפסת תעשייתית, טכנאי שירות שמתקינים את המדפסות ואנשי תכנון שבונים את הלו"ז להתקנות ו-ramp up של הלקוחות חצי שנה קדימה. אם לאותו פלנר יש נסיון קודם כטכנאי שירות, הוא יודע בדיוק מהם הגורמים המעכבים והמזרזים, היכן ניתן לחתוך פינות והיכן אסור, מה אפשר לשלוח ב-drop shipment ומה חייב לצאת עם המכונה מהמפעל וכן הלאה. כל הדברים האלה בד"כ שקופים לפלנר המצוי שלעיתים קרובות מגלה אותם בזמן אמת ואז הלקוח משלם את המחיר.

ראיתי אינספור מקרים משני הסוגים, בעיקר ב-HP (חברה לא קטנה ולא חובבנית בשום קנ"מ) אבל גם בשלל חברות אחרות, גדולות כקטנות, שעבדתי מולן לאורך השנים. וגם בצה"ל כמובן.

נקודה נוספת למחשבה: היום אני לומד מנהל עסקים באוניברסיטה מכובדת למדי באנגליה. 80% מהמרצים והמנחים שלי בתחומי הניהול, השיווק, הסטטיסטיקה ומשאבי האנוש הם מהנדסים במיל' שעשו הסבה, והם באים מכל העולם. לא נראה לי שמדובר בתופעה מקרית.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ראית בעיניים אי פעם מבחן של אפקה? אתה יודע להגיד שמות של מרצים? אפקה זה לא תל אביב, ותל אביב זה לא הטכניון, לטוב ולרע.

אבל שאלות זהות במבחנים היו. אתה רוצה להאמין תאמין, לא רוצה אל תאמין. אל תטעה אנשים שרוצים ללכת ללמוד עם סטיגמות.

ולפות"ש והנרשמים האחרים, כמו זיו השוק מלא בסטיגמה והיא תשפיע על הסיכויים שלכם אם תלמדו במכללה.

ראיתי מבחן של אפקה, ואני יודע להגיד שמות של מרצים (יותר מאחד).

לסטודנטים בת"א ברור שת"א זה לא הטכניון, לעתים נראה שלסטודנטים באפקה נראה שכן.

אני אפילו אגיד לך שאתה צודק, יש מבחנים זהים, במקצוע אחד בוודאות. וזה בקורס שנחשב קל והממוצע בו גבוה מ-90.

תן לי לנחש, המרצים שלכם (ושלנו) מספרים לכם שאתם לומדים בדיוק את אותו החומר של הטכניון/ב"ש/ת"א. אז לנו הם מספרים דברים אחרים. ככה זה כשהפרנסה שלך תלויה בתחושת הסטודנט.

לנו מספרים שבמכללות שבהן הם מלמדים, שזה מכסה את כל המכללות באזור המרכז, מלמדים טיפה פחות. החומר שכלול בטיפה פחות הזה, בו נמצא הקושי האמיתי. בו נמדד הסטודנט ובו תלוי הנכשל והעובר.

אני יכול להגיד לך שבכל קורס ששאלתי חברים שלומדים שם עד היום, לאחר שהשווינו ראינו שיש פחות חומר מאשר בת"א. אפילו קורס אחד שלם שנושא שם דומה, אבל שונה במהותו בתכלית (וכן קל משמעותית).

סטיגמות או לא, תקרא את כל השרשור ותראה בעיניים מה מעסיקים שכתבו פה רשמו. תחליט אתה אם הם מושפעים מסטיגמות או לא.

ולגבי החבר מהטכניון שלא ידע, אז מה - אין הפרט מעיד על הכלל כמו שאין הכלל מעיד על הפרט. על כל אחד כזה מהטכניון אני בטוח שיש עשרה בכל מכללה אחרת.

לכל מי שמתייעץ בנושא לימודי הנדסה, אם יש בידו הבחירה - שילך לאוניברסיטה.

פורסם

עם השורה התחתונה אני מסכים, וכבר כתבתי את זה.

לא כתבתי שרמת הלימודים זהה, ולא כתבתי שהרמה בכל הקורסים זהה. יש מבחנים ברמה דומה ויש שלא. דווקא המבחן שבו מצאנו שאלות זהות אחד לאחד, היה עם ממוצע של 70-80 ולא 90. בכל מקרה אני רחוק מלהיות נציג המכללה, ויש לי ים של טענות על החומר והנסיון להתקרב לאוניברסיטה במקום לתעשיה. אני כבר לא שם מזמן, עובד וככה רוב החברים שלי.

מאיפה תצא מהנדס טוב יותר? לדעתי אין חיה כזו, מי שיש לו את הכישורים, היצירתיות והיכולות הראליות, יהיה מהנדס טוב בתנאי שישקיע.

מי שלא,לא.

ושוב מי שיכול שילך לאוניברסיטה, כי לא משנה כמה טוב אתה, הקו"ח יראו טוב יותר עם תואר של אוניברסיטה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אוקי, להפתעתי פיתחתי כאן נושא שיחה שונה לחלוטין ממה שהתכוונתי.

יש עדכון במצבי, אני שלושה ימים לפני הבגרות, ומסתבר שאני לא צריך אותה כלל.

אני **ככל הנראה** עוד לא סגור דבר, מתכנן ללכת להנדסה אזרחית.

הנדסה תעשייה וניהול מאוד מדבר אלי עדיין, אבל קשה לי קצת עם הריבוי כלים שנאמר לי שאצא איתם, מעדיף לצאת עם כלי אחד וחד ויהיה לי ברור מה אני עושה ברגע יצאתי מהמוסד הלימודי.

לא שללתי לחלוטין הנדסה תעשייה וניהול, נראה שיכולת ההתפתחות שם והגיוון בה היא עצומה ומאוד מפתה אבל גם היא יכולה להיות חסרון בעיני.

מעבר לזה, מאוד מתעניין באזרחית, כך שנראה מה יוליד יום.

לצערי הרב אין הרבה מוסדות שמלמדים הנדסה אזרחית, לי אישית ידוע רק על אריאל, SCE, בן גוריון, טכניון, עזריאלי .

Seat Mii 3Doors

פורסם

בתור סטודנט להנדסה אזרחית (במסלול תחבורה) בטכניון, יחס אישי לא חסר פה, המקום הזה מציף אותך בחומר, המרצים זמינים, המתרגלים זמינים, הסטודנטים עוזרים אחד לשני, יש הרצאות מוקלטות בוידאו (שסטודנטים מכל הארץ משתמשים בהן), יש בפקולטה ספריה שחולשת על כמה מאות מטרים רבועים ועוד ועוד.

יחס אישי? הנפצה של מכללות, רוצה ללמוד? שב תלמד - לא מבין לבד? קח חונך שיסביר לך או לך לשעות קבלה של מתרגלים. מה עוד? בפקולטה להנדסה ביו-רפואית עוד לא פיתחו אינפוזיה של פיסיקה 2 וחדו"א.

בקשר למבחנים של מכללות, לא יודע מה קורה בסמי, או אריאל אבל יצא לי לראות מבחנים של בראודה, פתרתי אחד כזה עם 0 טעויות (חדו"א 1), את הקורס בטכניון אגב סיימתי בציון 62, ההפרש ברמות לא רחוק משם.

בכל אופן, גם אם אתה לקוי למידה, בטכניון תקבל הערכת זמן 25% במבחנים - ואולי שעות חניכה בחינם וגישה לסדנתונים.

עוד דבר, יש לי חברים ברוב המוסדות האקדמיים בארץ, אף אחד מהם (חוץ אולי מאלה שמשלמים 40,000 ש"ח לשנה בבין-טחונים) לא מקבל יחס וגב של אגודת סטודנטים כמו שמקבלים פה, החל מלהיכנס במרצים מתחכמים, ועד לשיעורי עזר במקצועות ליבה (כימיה פיסיקה וכו'), ומכונות שתיה בהן בקבוק קולה עולה 5 שקלים ולא 8 או 9.

וזה לפני שדיברתי על רמת הקמפוס, (בריכה אולימפית בחינם, חד"כ ב200 ש"ח בשנה ועוד ועוד...)

אם זה עוד לא ברור, אני די מבסוט פה.

חבר שרק סיים את התואר השנה עובד בפרוייקט בניגריה (דרך אחת החברות הישראליות הגדולות), לפני זה הוא תכנן, בתור סטודנט, חלק ממתחם ששופץ בשפד"נ.

*כל האמור לעיל מתייחס לפקולטה להנדסה אזרחית, בחשמל, מכונות ומדמ"ח יש יצורים רציניים... וזה עוד לפני שדיברנו על הפקולטה למתמטיקה (שבשביל לא להפר את הפנג-שווי של הקמפוס צמודה לארכיטקטורה...)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
מאיפה תצא מהנדס טוב יותר?

בדיוק כמו בכל מקצוע אחר - מהבית. אם קיבלת את החינוך הנכון שם, ללמוד את הכישורים הנחוצים זה החלק הקל.

אלה שמשלמים 40,000 ש"ח לשנה בבין-טחונים

לטובת הקוראים שאינם מכירים את הבדיחה - הכוונה למרכז הבינתחומי בהרצליה.

לידיעה כללית - יש להם אחלה מסלול לבני 30 פלוס שמאפשר להתקבל לתארים מסויימים על סמך נסיון מקצועי ובלי קשר לציוני הבגרות. כששקלתי לאן ללכת ללמוד, האופציה הזאת עמדה על הפרק. 120 אש"ח זה לא סכום גדול במיוחד לאנשים בגיל הזה שכבר הספיקו לחסוך קצת, והיכולת להסיר את העננה הזאת שמרחפת מעל ראשי מאז התיכון בהחלט קסמה לי. בסופו של דבר החלטתי לא להירשם לשם מסיבות אחרות.

פורסם

יש שם גם הרבה בוגרי יחידות טכנולוגיות שבאים לשם, וגם בכלליות למי שלא מעל 30 (שזה גיל שיש הקלות גדולות מאוד גם באוניברסיטאות אגב) - התנאי קבלה לא כאלה נמוכים (מניסיון - במדעי מחשב).

בכלליות - אפשר למחזר את הבדיחה הזו (שאגב שווה לדעת שהמון לומדים על מלגות - הרבה יותר מבכל מקום אחר), אבל זה מקום מדהים , עם סגל מעולה (מומחים ברמה הגבוהה ביותר כמעט בכל תחום) ורמה גבוהה (ובהחלט לא קל - מעל 40% מהמסלול שלי לדעתי לא סיימו. לפרופורציות למדתי גם בתל אביב ועשיתי קורסים גם בפתוחה ובטכניון ... בא נגיד שיכלתי להתקבל דיי לאיפה שבא לי)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...