Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמה שחצנות נעורים בפוסט אחד. פשוט לא יאומן.

.

אין ספק שזו לעומת זאת תגובה עניינית ומפורטת.

אני רחוק מלהיות גם נער וגם שחצן, ומראש אמרתי שזו דעתי, אבל בכיף...

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה בסדר. כולנו היינו כאלה פעם. בטוחים בעצמנו ועתידנו.

חלקנו עם השנים למדו שקר שם בחוץ. למרות שיש hands-on experience והמון נסיון ולפעמים, למרות שאתה נמצא בbleeding cutting edge זה לא תמיד מספיק.

ההכחשה של "לי זה לא יקרה" פשוט מגוחכת. מכאן קביעת השחצנות ונעורים.

פורסם

איזה עיוות גס של מה שאמרתי ושל הרוח של מה שאמרתי.

סה״כ כתבתי שזו בעיה של הגילאים המאוחרים בכלליות ובמיוחד בעבודות שבהן ההתמחות הטכנולוגית יותר קטנה ועוברים לתפקידים שהם פחות ברורים או Middle management ושהניסיון להראות את זה בתור ״בעיית ההייטק״ שכל מי שמגיל 40 כבר זקן ואין לו מקום לדעתי לא נכון - במיוחד לא לאנשים שנשארו טכנולוגים.

גם לא אמרתי לרגע שזה לא יקרה או לי זה לא יקרה.

יכול לקרות לכולנו (וראיתי את זה קורה גם לחלק מחברי הטובים ביותר)

ראיתי (ועבדתי) בשוק הזה מלפני שנת 2000 בעצמי וכאמור בקירבה המיידית ראיתי את כל העליות והמורדות עוד מתחילת שנות ה80 (מנקודת מבט קצת אחרת כן?) - אני מאוד מפוכך לגבי זה. And yet... זה תמיד משחק של שיפור עמדות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אפשר לשאול באיזה תוכנה ואיך הכנת את הכותרות האלה בקורות החיים? זה די מגניב, והקורות חיים שלי ממש אפורים כשאני מסתכל עליהם.

פורסם

הכל בוורד (2007 אם זה חשוב) סטאנדרטי לגמרי, סתם משחק עם פונטים, צבעים, וסגנונות. אם אתה צריך עזרה, שלח לי מסר.

פורסם

סה״כ כתבתי שזו בעיה של הגילאים המאוחרים בכלליות ובמיוחד בעבודות שבהן ההתמחות הטכנולוגית יותר קטנה ועוברים לתפקידים שהם פחות ברורים או Middle management ושהניסיון להראות את זה בתור ״בעיית ההייטק״ שכל מי שמגיל 40 כבר זקן ואין לו מקום לדעתי לא נכון - במיוחד לא לאנשים שנשארו טכנולוגים.

עכשיו זה נשמע יותר בגובה העיניים. יחד עם זאת אני עדיין מזהה קמצוץ של התנסות בפוסט המקורי, אולם מודה שלקחתי את זה קצת קיצוני מדי ועל כך קבל את סליחתי.

פורסם

גם לא אמרתי לרגע שזה לא יקרה או לי זה לא יקרה.

יכול לקרות לכולנו (וראיתי את זה קורה גם לחלק מחברי הטובים ביותר)

ראיתי (ועבדתי) בשוק הזה מלפני שנת 2000 בעצמי וכאמור בקירבה המיידית ראיתי את כל העליות והמורדות עוד מתחילת שנות ה80 (מנקודת מבט קצת אחרת כן?) - אני מאוד מפוכך לגבי זה. And yet... זה תמיד משחק של שיפור עמדות.

כאחד עם ניסיון רב בתעשייה (גם אני אחגוג 42 בקרוב), הבעיה לא קלה לאפיון - גם אנשים עם רקע טכנולוגי מוצאים את עצמם יום סגרירי אחד שהתעשייה פנתה ימינה (או שמאלה) והתחום שלהם פחות מבוקש היום. לדוגמה - רק לפני פחות מ-10 שנים השוק התאפיין בחברות רבות בתחום התקשורת (wireless), היום התחום הזה כמעט ונעלם (לאור התחרות החזקה מאד מצד חברות סיניות). בכלל יש בשוק מעט יחסית חברות חומרה, כך שאטרקטיביות של אנשים מומחים ב-DSP, RF וכד' ירדה משמעותית. השוק גם פחות סבלני להסבה של אנשים מוכשרים שעסקו בתחום שנעלם (כגון הדוגמאות שהזכרתי) ויכולים בקלות יחסית לעבור לתחום פיתוח תוכנה (במקרה של אנשי DSP) או תחומים אחרים - מעסיקים פוטנציאליים רוצים אנשים עם ניסיון רלוונטי ומאד ממוקד. אם קיימת נכונות לקבל מישהו כזה, הוא צריך להיות צעיר יחסית - ככל שהמועמד מבוגר (יקר) יותר, כמעט אין לו סיכוי והוא "שרוף".

כיוון שהשוק מאד דינמי ותחומים שונים באים ונעלמים, במסלול הקידום האישי של כל אחד ("שיפור עמדות") צריך גם הרבה מזל.

יש אמנם מקצועות פחות רגישים כמו מהנדסי תוכנה, אך התיאור הנ"ל בא להמחיש עד כמה התעשייה הזאת יכולה להפנות את הגב. בשורה התחתונה, אני מאמין שכל עוד את/ה אדם מאד איכותי עם ביצועים גבוהים, אתה יכול להצליח בכל מקום ו(כמעט) בכל תפקיד - בעיקר אם זזת ולא נשארת באותה פוזיציה מתחילת הדרך, אך הדרך בהחלט לא טריביאלית.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

שמע אם אני הייתי במקומך הייתי חושב על relocation .

בכל מקרה אין לך מה להפסיד אומנם זה long shot אבל שווה לנסות אפילו ברמת התעניינות.

אני אהיה קצת חצוף (סלח לי) אתה התרגלת לרמת חיים מסיימת הייתה על האולימפוס אתה חושב שתוכל לעבוד בעבודה שלא לקישורים שלך וברמת שכר נמוכה.

אתה תשנא את עצמך פשוט כך.

מצד שני אתה חייב להתפרנס שקול בכובד ראש את מה אתה מעדיף להקריב.

פורסם

פייזר, אני קורא את קורות החיים והם צועקים בקול גדול שיווק וניהול מערך הפצה בינלאומי.

זה לא תפקיד קל, דורש גם לא מעט נסיעות לחו"ל (פגישה ותמיכה עם הנציגים המקומיים), לא מעט משא ומתן עם ההנהלה שלך ועם הנציגים בחו"ל אבל זה נראה שיכול להתאים לך.

תפקידים כאלה לא דורשים תחום טכני מיוחד כי מה שנדרש זה בדיוק מה שיש לך (ידע וניסיון בניהול, עבודה מול ספקים/לקוחות וראש פתוח).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

גם אני מהרהר בעניין הזה בשנים האחרונות הרבה. אני קצת מעל 40.

אני גם בתחום ההיטק כבר הרבה שנים מזדהה מאד עם כל מה ש NirLevi כתב.

גם לדעתי כדאי להפוך בגילאים האלה לעצמאי, עם מקצוע חפשי כלשהו - שמאות מקרקעין נשמע נפלא.

אני יכול לתת לדוגמא גם את התחום של ייעוץ פנסיוני, היועצת הפנסיונית שלי בגיל הזה, התחילה כמהנדסת אלקטרוניקה מבן גוריון, עבדה בפיתוח בהייטק, אחרי שמאסה בתחום הלכה והוציאה תואר בפסיכולוגיה, משם עברה והוציאה תואר שני במשפטים, ובסוף הלכה והוציאה רישיון ליעוץ פנסיוני, בנתה לעצמה אתר ובלוג (www.meravs.com מומלץ !!!) . היום יש לה עסק מצליח בתחום, מתראיינת הרבה לטלויזיה ומאד מרוצה, היכולות שלה מתחום המתמתיקה ההיטק והמשפטים עוזרים לה בין הייתר להתמודד עם סוכני ביטוח ולהשאיר אותם פעורי פה וחסרי תשובה למול טיעונים מתמתיים וחשבונאיים. חבל שלא הקלטתי את השיחה שלה עם סוכן הביטוח מהעבודה שלי שניסה להשחיל אותי.

התמורות בעשור האחרון בשוק העבודה יוצרים מצב שמגיל 40 נעשה קשה יותר ויותר למצא עבודה כשכיר, וזה לא קשור רק לתחום טכני מול ניהול.

אני רואה הרבה אנשי פיתוח תוכנה וחומרה מתקשים למצא עבודה בגילאים האלה, יש הרבה סיבות, למשל - יש שכבה של ראשי צוותים , אנשים בגילאי ה20+ שאחרי 3 שנות ניסיון בחברה קיבלו את התפקיד החצי ניהולי הזה וכשהם מגייסים הם מחפשים עובדים שיהיה לכם שפה משותפת וכיף לעבוד איתם = אנשים בגילאים שלהם. הם לא רוצים איזה סבא בן 40 עם 15 שנות ניסיון שמדבר שפה מוזרה ועלול להאפיל עליהם בידע ובניסיון.

עוד סיבה היא חברות ההשמה ונשות ה HR בחברות - הם עובדות לפי שטאנצים ותבניות, ובשבילהם המועמד האידאלי הוא צעיר עם 3 שנות ניסיון בן 26 רווק ללא ילדים, מתלהב, מורעל, שקצת יטפחו אותו וילטפו אותו, יהיה מוכן לבלות מסביב לשעון בחברה. פה ושם יש גם מבוגרים בני 50 שעובדים בתחום אבל הם נדירים.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם
אני קורא את קורות החיים והם צועקים בקול גדול שיווק וניהול מערך הפצה בינלאומי.

מסכים איתך לגמרי (ובינינו - חיכיתי לראות כמה זמן יקח לך להגיב פה ומה תהיה דעתך :twisted:), השאלה היא רק איפה מוצאים משרות כאלו אצל מעסיק שיהיה מוכן לתת הזדמנות למישהו שמגיע מתחום דומה אך שונה.

"תפקיד לא קל" ו"הרבה נסיעות" זה מבחינתי יתרון, לא חסרון, כיון שמבחינתי זה אומר להיות בצמתי השפעה ובמקומות שאני יכול "To make a difference".

פורסם

אלה משרות שיש בחברות בינלאומיות גדולות.

איך למצוא? פשוט לפנות לחברות הגדולות. אם אנגליה כבסיס (עם גיחות למזרח אירופה ואפריקה) מתאים לך אני יודע על משרה כזו שמתפנה עוד כחודש.

פורסם (נערך)
איך למצוא? פשוט לפנות לחברות הגדולות.

יש לי תחושה שלא חיפשת עבודה בעשור האחרון. פניה לחברה גדולה תכניס אותך בד"כ למאגר נתונים בסגנון של Taleo, שם תצטרך למלא טופס אונליין ארוך ולרשום בטקסט את כל קוה"ח בנוסף לצירוף... מסמך קוה"ח. אתה לא מקבל שום מספר טלפון או שם של איש קשר, ולאחר שנתת להם את כל נתוניך למעט קבוצת דם וספירת זרע אתה נכנס להמתנה בסגנון של פלוגת המיון בצה"ל (כלומר לזמן בלתי מוגדר). במקרה הטוב יש סיכוי של זכיה בלוטו שמישהו יצור איתך קשר, ובמקרה הגרוע כל ההשקעה המנטלית הזאת תניב לך בעוד חצי שנה מכתב אוטומטי שאומר שכרגע אין להם עניין בך אבל הם שומרים את קורות החיים ואת הזכות לעשות בהם שימוש בהמשך. לא כיף.

גם בחברות בינוניות וקטנות איש לא מבטיח שתקבל תשובה, למרות שבזירה הבינלאומית מחלקות משאבי האנוש נוטות להיות מנומסות יותר מאשר בארץ. על איך שזה עובד בישראל לא ארחיב את היריעה כרגע, כבר נכתב מספיק בשרשורי עבר.

הדרך היחידה לקבל תשומת לב אמיתית היא להיכנס עם המלצה, כך שקורות החיים שלך מוגשים ביד ע"י מישהו שמכיר אותך למנהל המגייס או למחלקת משאבי אנוש הרלוונטית. כל טקטיקה אחרת שקולה כאמור להגרלת הלוטו (כלומר הזכיה אפשרית אך עם הסתברות נמוכה מאד).

כמובן שהעניין שונה כשמדובר באיזה תפקיד מאד ספציפי עם סט כישורים מוגדר, אבל מנהל פרוייקטים/צוותים זה משהו גנרי למדי ונראה שלפות"ש אין איזשהם הישגים מיוחדים שימצבו אותו גבוה ברשימת המועמדים. לפחות לא בקנ"מ של חברה גדולה, בחברה קטנה או בינונית אולי דווקא כן.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

דריש ידידי, לפנות זה לא לשלוח מייל דרך "צור קשר" והתפקיד עליו אני מדבר הוא לא דבר גנרי.

לפנות הכוונה לעשות חריש כדי למצוא את האנשים שיכולים לפתוח שם דלת, ליצור איתם קשר, לנדנד ובקיצור לעשות עבודת שיווקר ומכירות.

נכון שלא חיפשתי עבודה בעשורים האחרונים אבל אני מחדיר מוצרים לחברו ושווקים קצת יותר סגורים מחברה שצריכה לאתר אדם (כולל ארגונים שבכלל אין אפילו צור קשר באתרים שלהם ונעולים מראש על מוצרים מסויימים עד כדי חוסר נכונות אפילו לקבל מייל או קטלוג).

התפקיד עליו אני מדבר לא קיים בחברות קטנות וגם בבינוניות לרוב הוא ממולא ע"י מנהל השיווק המקומי. עאני מדבר על ניהול מפיצים עצמאיים ברמה של להיות הכתובת שלהם בארגון, להיות העיניים והאוזניים של הארגון אצלהם, להגיע אליהם לפיתרון בעיות מיוחדות ובכלל לבחור אותם ולעקוב אחרי הביצועים.

עריכה: השאלה לגבי אנגליה באה בגלל שאני יכול לזרוק שם מילה כי יש לי קשרים מצויינים הן עם הפורש והן עם הבוס שלו.

פורסם

~

סליחה, לא הבנתי אותך נכון. צודק.

תפקידים כמו שאתה מתאר (נקראים לפעמים Business Development או Channel Management) קיימים בחברות גדולות ותאגידים, אך גם בחברות קטנות/בינוניות שהבשילו לקראת התרחבות לשווקים חדשים. נראה לי שאם פות"ש שואף לעשות שינוי ולהביא תועלת, אין לו מה לחפש בתאגיד או בחברה גדולה. הארגונים האלה משגשגים על נורמליזציה ובינוניות, אדם עם יוזמה ירגיש שם מבוזבז וכנראה גם לא יאריך ימים.

מצד שני, עדיין לא עבדתי בכל החברות הגדולות בשוק ויכול להיות שאינני מדייק.

• תוכן חדש...