Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיט מצערות...??

-ohad-
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תבלבל בין קיט מצערות לקיט מצערת.

כל פיז'ו עם מנוע TU סובל ממגבלה עיקרית-אוויר!!! מעברי האוויר בראש המנוע מוגבלים וסע' היניקה ופרפר המיצערת המקוריים הם המיגבלה העיקרית.

הספק של מנוע TU יכול לקפוץ בכמעט 50 אחוזים נוספים אם השיפורים הנ"ל יבוצעו בו בחוכמה.

ע"מ להוציא הספק גבוה (מעבר לרמה של פילטר,צ'יפ אגזוז ,שיתנו ביחד עוד 10-15 כ"ס בערך) יש להסיר את ראש המנוע,להגדיל את מעברי התערובת,להסיר את סע' היניקה ולהגדיל את מעברי התערובת .מכאן ואילך,ניתן ללכת על פי 2 אסכולות,אשר משיגות בערך את אותו הפיתרון,עם שוני מסויים בתוצאה הסופית.

הדרך הראשונה-קיט מיצערת.

מחייב מציאת מצערת גדולה (אני במקור 50 מ"מ,עכשיו 80 מ"מ) שתספק את כל צרכי האוויר של המנוע ומציאת סע' יניקה שעליה יהיה ניתן לבנות את המצערת.

חיסרון-יש שימוש במידה מסויימת בחלקים מסע' היניקה המקורית,אשר מוגבלים במידה מסויימת.על פי חישוב גס,קיט מצערת גדולה ייתן כ80 אחוז מתוספת ההספק שיתן קיט מיצערות נפרדות.

יתרון: הרכב יהנה ממומנט גבוה יותר ויהיה קל יותר לכיוון (אתמול,אחרי 10 שעות אצל פרילינג,הוכח מעבר לכל ספק שבשניהם הכיוון זה סרט).

קיט מיצערות-

מדובר ב4 גופי מיצערת ,אשר מאפשרים למעשה זרימת אוויר אינסופית אל המנוע.הם מתחברים אל המנוע באמצעות סע' יניקה ,כאשר הrule of thumb אומר ש מה יותר קצר זה יותר טוב.

יתרון:

כוח!!! המון כוח.

חסרונות-

כיוונים קשים,אובדן מסויים של מומנט (ניתן להתגבר באמצעות חצוצרות) וסכנה מוחשית לרישיון הנהיגה.

אני,בשעה טובה ומוצלחת,סיימתי אתמול את פרוייקט המיצערת שלי.העליה בכוח מדהימה.

הגיר ששברתי בדרך יעיד על העלייה בכוח...

האוטו היה כל כך מוגבל ע"י המיצערת וההזרקה המקוריות,עד למצב שבו הצי'פ הקודם פשוט נכנס למעיין עומס יתר בגלל הקריאה החדשה.

אתמול מיפינו במשך 11 שעות את מחשב ההזרקה.על פי גיא,השינויים בווליום האוויר היו כל כך גדולים (ונחוצים לרכב) עד שנדרשה הכפלה כמעט של כמות הדלק מעל 5000 סל"ד.

לפני שיגיעו כל השאלות של כמה חזק וכו-אתמול בדקתי רק עם וי אר שש של חבר.עד170 אני מוביל היטב.מ170 אני קורא את הלוחית האחורית שלו,...

בקיצור-שתי השיטות עובדות.שתיהן נוסו בהצלחה בארץ.צריך רק הרבה סבלנות,כסף,חברה אוהבת שמוכנה להיות עדה לעשרות טלפונים לפרילינג ודויד (ויודעת היום על מיצערות יותר ממני),רכב נוסף בבית (עוד מתכווץ לי פי הטבעת מלחשוב על הלאנטיס) והמון המון המון חברים.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב,

כמי שהיה מעודכן בכל שלב ושלב בפרויקט הזה אני יכול להעיד עד כמה זה לא היה קל וכמה חזק צריך לרצות שזה יצליח ולא להרים ידיים ולחזור אחורה.

לפרויקטים בהיקפים כאלו יש השפעה על כל תחומי החיים:

עבודה, חברה, חברים, מצבי רוח משתנים ומצב העו"ש בבנק, כשזה מצליח זה שווה הכל.

זה הופך את הפרויקט לקשה עוד יותר כשהרכב משמש גם ככלי תחבורה (מממ... כלי תחבורה ? מצחיק לחשוב על זה כך כשמדברים על הראלי של תומר 8) )

היום בערב אנחנו נפגשים לפיין טיונינג סופי ואני מנצל את ההזדמנות לברך את תומר על הצלחת הפרויקט, כל הכבוד תהנה זה כ"כ מגיע לך :beerchug:

וכמובן צריך לחשוב גם הלאה, מי אמר MSD ? :wink:

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

ל-LSD (חומר טוב :wink: ) התכוונת :?:

Limited slip differential :?:

או מה :?:

איך התחמקת מהשאלה...

Ram Air יהיה לבסוף על האוטו :?:

תקן אותי אם אני טועה, אבל פתרון כזה מתאים יותר לקיט

מצערת ולא לקיט מצערות, right :?:

MCS 2008

פורסם
ל-LSD (חומר טוב :wink: ) התכוונת :?:

Limited slip differential :?:

או מה :?:

איך התחמקת מהשאלה...

Ram Air יהיה לבסוף על האוטו :?:

תקן אותי אם אני טועה, אבל פתרון כזה מתאים יותר לקיט

מצערת ולא לקיט מצערות, right :?:

התכוונתי בדיוק למה שכתבתי, MSD.

לגבי המצערות, אני לא מתחמק, אני לא סגור על הפיתרון סופי

קודם חשוב לי להביא את הרכב למצב שהכל עובד, שזה מבחינתי מצערות עם רביעיית פילטרים קוניים בתא מנוע משם אני אחליט מה לעשות.

לגבי ram-air זה בר ביצוע גם למצערות, אני אתן לך כיוון.

במקום הפילטרים הקוניים יתחברו לכניסה של המצערות 4 צינורות קצרצרים שמרותכים לתיבת אלומיניום מלבנית שבה יש 4 חצוצרות, התיבה סגורה ובצידה יש פתח כניסה שאליו מחובר צינור ישירות לקיט של ecosse נניח.

ואפשר גם לשלב את שניהם, בקיץ תיבה סגורה ובחורף פילטרים פתוחים לכל מצערת.

כרגע מבחינתי זה בגדר צרות של עשירים.

והנה דוגמה למה אני מתכוון

Airbox-Z440.jpg

פורסם
התכוונתי בדיוק למה שכתבתי, MSD.

רק היום (literally) שמעתי על זה... :roll:

באימפרזה אחת שהתקינו לה מע' הצתה כזו.

חידשת לי.

pn6200.gif

דוגמא קטנה מהאתר שלהם : http://www.msdignition.com

הבנתי את הכיוון. תודה על ההסבר ובהצלחה בהמשך.

MCS 2008

פורסם

יתרון נוסף בתצורה של תיבה סגורה למצערות, בסיס לשימוש עתידי בגדישה לתא המצערות, זה בוצע אם כי זה יישום זה נדיר.

בד"כ מדובר בהספקים גבוהים מאד.

תיבת אוויר כפי שיש בהודעה הקודמת לא תצלח למטרה זאת היות והיא לא תעמוד בלחץ הגדישה, בשביל זה צריך תיבת אלומיניום מרותכת היטב ופתח יציאה לכיוון המגדש.

• תוכן חדש...